X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne GANG STARACZEK I SZCZESLIWYCH POSIADACZEK ;)
Odpowiedz

GANG STARACZEK I SZCZESLIWYCH POSIADACZEK ;)

Oceń ten wątek:
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Witam kochane :)
    Ja po wizycie u ginekolożki :) Babka przefajna, zbadała mnie , usg, powiedziała że hormony mam w normie - bez robienia badań - widzi to po rozmowie ze mna, po cyto, po badaniu .... Mówi że badania hormonów czy inne robi się jak widać ze coś jest nie tak i jak sa ku temu potrzeby ... a inni zlecaja żeby kasę z babek zedrzeć i jak bardzo chce to może mi te badania zrobić, ale jak mam regularne cykle i wsio ok to ona nie widzi potrzeby . Cykle mam między 27-31 - powiedziała że sa to cykle regularne. Wsio u mnie ok :) pęcherzyk za 2-3 dni powinien peknąć :P powiedziała tez że jak się rok staramy to wcale nie musi oznaczać że ze mna jest coś nie tak - męzuś musi zrobić badanie nasienia na co oczywiście rzekł :''nie ma problemu'' :D
    Generalnie babka jest super :) nie popiera prowadzenia tych wykresów!!!!! mówi mi tak - że przyszła do niej babka z jakimiś wykresami :P a jak ja jej mówiłam ze tez to prowadzę to mi powiedziała :''to na pewno zajdziesz'' :P oczywiście z drwiną w głosie. To psychika nic innego, mierzenie tempki , obserwacja, w niczym to nie pomaga. Więc ja luuuuuzujue babeczki, kocham się z moim kiedy mam ochotę, mężuś idzie zbadac nasienie i już :) te cykl dokończe może na ovu , chciałam pooglądac jak ta tempka bedzie skakać, ale następny juz odpuszczam :D

no to super że wszystko ok :) od razu lepiej co nie? ja miałam to samo :) :) :) cieszę się maximka84! :)

izunia.mo.84 lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Witam kochane :)
    Ja po wizycie u ginekolożki :) Babka przefajna, zbadała mnie , usg, powiedziała że hormony mam w normie - bez robienia badań - widzi to po rozmowie ze mna, po cyto, po badaniu .... Mówi że badania hormonów czy inne robi się jak widać ze coś jest nie tak i jak sa ku temu potrzeby ... a inni zlecaja żeby kasę z babek zedrzeć i jak bardzo chce to może mi te badania zrobić, ale jak mam regularne cykle i wsio ok to ona nie widzi potrzeby . Cykle mam między 27-31 - powiedziała że sa to cykle regularne. Wsio u mnie ok :) pęcherzyk za 2-3 dni powinien peknąć :P powiedziała tez że jak się rok staramy to wcale nie musi oznaczać że ze mna jest coś nie tak - męzuś musi zrobić badanie nasienia na co oczywiście rzekł :''nie ma problemu'' :D
    Generalnie babka jest super :) nie popiera prowadzenia tych wykresów!!!!! mówi mi tak - że przyszła do niej babka z jakimiś wykresami :P a jak ja jej mówiłam ze tez to prowadzę to mi powiedziała :''to na pewno zajdziesz'' :P oczywiście z drwiną w głosie. To psychika nic innego, mierzenie tempki , obserwacja, w niczym to nie pomaga. Więc ja luuuuuzujue babeczki, kocham się z moim kiedy mam ochotę, mężuś idzie zbadac nasienie i już :) te cykl dokończe może na ovu , chciałam pooglądac jak ta tempka bedzie skakać, ale następny juz odpuszczam :D

to dziwna strasznie kochana ta lekarka,kazdy lekarz nakazuje siebie obserwowac a hormony wg lekarza innego tez mialam ok a jak sie okazalo nie ok,jak lekarz moze widziec na oko

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samoobserwacja jest najwazniejsza a testy owu na ostatnim miejscu zostawic one moga sluzyc tylko do potwierdzenia wlasnych przypuszczen,ale z tymi hormonami to mnie babka na czesci pierwsze rozwalila hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle to może ujęłam - nie chodzi mi o to że obserwacja siebie jest zła - bo tego nie powiedziała mi lekarka, powiedziała tylko żeby nie wariować z tymi wykresami - bo to po prostu w pewnym momencie blokuje pacjentkę. Mówiła że do niej przyszła babka z tymi wykresami - cały zeszyt miała wypisany nimi ... kazała jej to wyrzucić i się wyluzować i kobita po 2óch miesiącach zaszła ... co do tych hormonów, poczytała moją historię, pogadała ze mną, pobadała mnie i powiedziała że nie widzi wskazań na te badania bo przy wysokiej prolaktynie jest to to i to ... tłumaczyła mi wsio ... no zobaczymy co dalej będzie :)

Gośśśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie kochana :) czyli powiedziala ci maximka to co my wiemy :) LOOZ to podstawa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Pieknie kochana :) czyli powiedziala ci maximka to co my wiemy :) LOOZ to podstawa :D

Tak Basiu :) luz luz i jeszcze raz luuuz ...

Stttttooooooooooooooooooooooooooo latttttttttttttttttttt Kochana !!!!

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie racje ja tam 4 dzien na dietce i mam gdzies wszystko skoncze diete bedzie staranie nnarazie wakacje ida trzeba zadbac o jedrne cialko

Gośśśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuuuuuuuuuuuuuuu......................

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    basiulkaa_89 wrote:

Tak Basiu :) luz luz i jeszcze raz luuuz ...

Stttttooooooooooooooooooooooooooo latttttttttttttttttttt Kochana !!!!

ja tez postanowiłam w tym miesiącu nie mierzyć temperatury i przypomnieć sobie jak to było w miesiącu miodowym :P niech się dzieje co chce ja mam dosyć tego termometru już :P zrył mi trochę mam wrażenie że zrył mi trochę psychikę :)........................Basiula ja też przyłączam się do życzeń i przede wszystkim 2 kreseczek życzę :D

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Paula90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym miesiacu nie staram sie ... w ogole o tym nie mysle... czas na odchudzanko :) :D

http://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f44b9a3ew1m5orzswd.png
  • anika Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- z kości na ości ;)

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hahahahaha , Paula odchudzanko - z czegooooooooooooooooooooo ? ? ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki po tym jak mialam u siebie 8 miesieczna chrzesniaczke to stwierdzilam,ze ja chyba odpuszcze !!! :D Wiem,ze swoje to swoje ale chyba mnie przeroslo to takie 24 na dobe z dzidziem :/ Niewiem jak to napisac ale przeroslop mnie to !!! tym bardziej,ze to nie jest takie kolorowe jak nam sie wydaje dlatego ciesze sie,ze tak to odnioslam bo z tego wychodzi ze chyba nie dojrzalam jeszcze do dziecka albo niewiem... :D Jak sie ma swoje dziecko to sie rozroznia placz dziecka na bol brzucha,zabkowanie,gdy ma pelny pampers i gdy jest glodne.Kazda matka zna swoje dziecko...Ja nie znalam placzu malej i niestety miala zatwardzenie i strasznie plakala :( :( :( Musialam jej mame wzywac :( Nawet niewiecie jak sie poczulam . . . taki zal mialam do siebie samej...bo nie umialam jej pomoc . . . :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Hej dziewczynki po tym jak mialam u siebie 8 miesieczna chrzesniaczke to stwierdzilam,ze ja chyba odpuszcze !!! :D Wiem,ze swoje to swoje ale chyba mnie przeroslo to takie 24 na dobe z dzidziem :/ Niewiem jak to napisac ale przeroslop mnie to !!! tym bardziej,ze to nie jest takie kolorowe jak nam sie wydaje dlatego ciesze sie,ze tak to odnioslam bo z tego wychodzi ze chyba nie dojrzalam jeszcze do dziecka albo niewiem... :D Jak sie ma swoje dziecko to sie rozroznia placz dziecka na bol brzucha,zabkowanie,gdy ma pelny pampers i gdy jest glodne.Kazda matka zna swoje dziecko...Ja nie znalam placzu malej i niestety miala zatwardzenie i strasznie plakala :( :( :( Musialam jej mame wzywac :( Nawet niewiecie jak sie poczulam . . . taki zal mialam do siebie samej...bo nie umialam jej pomoc . . . :(

Basiu kochana :) inaczej jak jest Twoje a inaczej jak nie ... ;)
    ale wiesz co ... to dobrze że masz takie podejście ... teraz łatwiej będzie o niespodziankę ... ;)
    i co będzie to będzie ;) bez wykresów, termometra.... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcynki :) Ale tu cisza :O jak makiem zasial :/ :D :D :D
    Mozecie sprawdzic moj wykres???temperatura szaleje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Basieńko, ano nie zaglądają do gangu babeczki :(
    A wykres masz skokowy, najlepiej zapytać Skrzata ... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co jest panny moje/jak sie staramy to wracjmy tu na swoje a nie gdzie popadnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia.mo.84 wrote:
    no co jest panny moje/jak sie staramy to wracjmy tu na swoje a nie gdzie popadnie

dobrze Iza mówi - polać jej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisssa tuuu uuuuuuu.... az w uszach piszczy,jak staranka panny ja se tak pomyslalam ze jednak nie rezygnuje i staram sie dalej bo kto nie gra nie wygrywa a musi byc wiara,walka i wygrana ,dzis mi uswiadomiono ze tylko slaby czlowiek sie poddaje a ja przeciez mam byc silna rzekomo hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dieta tez moze byc zdrowe odzywianie wrecz sprzyja zajsciu wiec nic na drodze mi nie stoi

‹‹ 157 158 159 160 161
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ