X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Jestem, dzisiaj 10dpo 🫣

Nie żebym coś sugerowała.. 😎🤪

karola_b, Marzycielka, Sarka94, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra kurde siedzisz mi w głowie, może to nie był oszukaniec ? Koniecznie daj znać po wizycie .

Pełna chata, długo miałaś polipa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 12:45

ezra lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciak1988 wrote:
    Niestety u mnie nawet nie doszło do testowania. Wczoraj już plamienie delikatne a dzisiaj @ jak w zegarku... Liczyłam na ten cykl. Już powoli tracę nadzieję.

🥺🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Cześć wszystkim ☺️
    Jeszcze was nie nadrobiłam, wczoraj cały dzień w rozjazdach. Dziś już nie testowalam, bo wczoraj przyszła 🐒 jak w zegarku 🙄
    Zerkłam tylko, że pojawiły się jakieś ⏸️, gratuluję ☺️❤️
    Przytulam za 🐒 i za biele 🫂
    Zabieram się za czytanie

Tulę za wredotę 🫂

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Ezra kurde siedzisz mi w głowie, może to nie był oszukaniec ?

Pełna chata, długo miałaś polipa?

Tez mialam polipa szyjki macicy (co innego niz polip macicy) i dostalam skierowanie do szpitala na usuniecie, a w szpitalu okazalo sie, ze juz go nie ma, sam odpadl 😂 Ja nie plamilam ani nic majac tego polipa.

ezra lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tez mialam polipa szyjki macicy (co innego niz polip macicy) i dostalam skierowanie do szpitala na usuniecie, a w szpitalu okazalo sie, ze juz go nie ma, sam odpadl 😂 Ja nie plamilam ani nic majac tego polipa.
    Ja miałam polipa endometrium i miałam usuwany w szpitalu. Ale u mnie to było długie plamienie.

ezra lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva ciche gratulacje, dawaj znaka jak beta, trzymamy kciuki!!!💜
    Nie wiem czy ktoś pisał już ale jest w rossmanie promka na kubeczki Facelle 29.99. Kusi, bardzo kusi 🤣tylko właśnie boję się utraty cennego materiału podczas zakładania, tak jak dziewczyny pisały, szczególnie że u nas zalecenie na pozycję od tyłu… wspomóżcie moją wyobraźnię 🙈

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pełna chata Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Usunęłaś nadżerkę? Mi lekarze nie chcą jej tknąć, bo w niczym nie przeszkadza. A ja czasami mam pieczenie podczas stosunku, plamienia i wszystko jest ok, wymazy czysto więc to musi być wina nadżerki.
    Tak wymrozilam, długo ją trzymałam aż w końcu cytologią wyszła mi źle, tak samo kolposkopia. Często miałam infekcje i właśnie plamienia. Po usunięciu wszystko wróciło do normy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    @Cerva ciche gratulacje, dawaj znaka jak beta, trzymamy kciuki!!!💜
    Nie wiem czy ktoś pisał już ale jest w rossmanie promka na kubeczki Facelle 29.99. Kusi, bardzo kusi 🤣tylko właśnie boję się utraty cennego materiału podczas zakładania, tak jak dziewczyny pisały, szczególnie że u nas zalecenie na pozycję od tyłu… wspomóżcie moją wyobraźnię 🙈

Spoko, u nas małż najczęściej mnie wysyła w delegację na górę i potem też kombinuję jak tu kubeczek zaaplikować. Każdy żołnierzyk jest cenny 😛

Lola93 lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    No właśnie mnie to bardzo zastanawia, bo też nie plamkę i miesiączka bez zmian. Była szansa że się złuszczy ale nadal jest taki sam.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pełna chata Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Sunnysunsun - ten to był tak oczywisty, że nawet chłop by się zorientował! 😁

Effiii - cytologię w zeszłym roku tą płynną - była ok. Testowałam - miałam oszukańca Facelle 😥🤣

metkamniedrapie_87 - czyli jest szansa, że dziś na USG nic nie znajdzie.. a to badanie robi ginekolog?🤔

Pełna chata - i co z tym polipem dalej zrobić? Nadżerka była widoczna na USG? 😢

Viii, goska000,Anka32- dzięki kochane! ❤

https://zapodaj.net/plik-nwt90h6TjT moja armia owulaków właśnie dotarła z Amazona 👍👍👍

Nadzerka była widoczna w badaniu z wziernikiem, polip też ale nie każdy lekarz go widział. Dostałam skierowanie do szpitala i usunęli mi go w takim 15 min znieczuleniu. Pobrali wycinku do badania I jest ok

ezra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:
    Oooo mój w święta 🫣

Witam się kawusią z rana! Wstałam dziś z takim przemyśleniem, że chyba przesadzam… nakręcam się negatywnie, a w zasadzie bez powodu. Podjęliśmy decyzję o staraniu o dzidziusia na przełomie sierpnia/września, z racji tego, że M pracuje za granicą widzieliśmy się w październiku, ale byłam już na końcówce cyklu, a zaraz po miesiączce wylatywałam do domu, więc możliwości 0, teraz listopad - się nie widzimy i szanse będą w grudniu na święta. Ja założyłam z góry, że z racji mojego wieku będzie problem i się nie uda… ale w sumie czemu nie? Mam 2 dzieci, zachodziłam wprawdzie w te ciąże dawno temu, ale jednak zaszłam bez problemu, nigdy nie miałam większych problemów ginekologicznych, a teraz suplementuję się, przebadałam się i żadnych przeciwwskazań ani nieprawidłowości nie ma… więc czemu ma się nie udać? Tylko dlatego, że mam 36lat? Oglądam te rolki o niepłodności, hormonach, suplach itp…. no bez sensu, stresuję się i nakręcam właśnie tym… a żaden problem jeszcze nawet nie został stwierdzony, nawet nie mogę powiedzieć, że jakieś staranie nie wyszło, nie wyszło tylko dlatego, że nie było seksu, bo sie nie widzieliśmy więc no to logiczne 🤦🏽‍♀️ postanowiłam uwolnić głowę, zrobić tylko proga w 7dpo i resztę zostawić losowi. Bardzo chcemy tego bobasa, ale moje nakręcanie się negatywnie w tym nie pomoże. Liczę na magię świąt 😍🤭

Popieram, mądrze piszesz 😊 Myśl pozytywnie ❤

metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie żebym coś sugerowała.. 😎🤪
    Obiecałam sobie minimum czwartek 🫣 już wiem ze będzie ciężko

JoKoKoJo, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna chata wrote:
    Tak wymrozilam, długo ją trzymałam aż w końcu cytologią wyszła mi źle, tak samo kolposkopia. Często miałam infekcje i właśnie plamienia. Po usunięciu wszystko wróciło do normy.
    Dzięki za odpowiedź. Będę męczyła mojego gina żeby mi w końcu ją usunął.

Pełna chata lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 7dpt 22,87
    7+0 CRL 3,5mm (wg USG 6+0) małe wartości i słabe przyrosty bety

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Obiecałam sobie minimum czwartek 🫣 już wiem ze będzie ciężko

To nie namawiam do złego 😛
    Dobrze, że dzisiaj już wtorek 😁

Muuu., JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Spoko, u nas małż najczęściej mnie wysyła w delegację na górę i potem też kombinuję jak tu kubeczek zaaplikować. Każdy żołnierzyk jest cenny 😛
    Dobra, do odważnych świat należy. W weekend jest maraton bzykania, bo owu, więc idę dzisiaj po kubeczek i będę ćwiczyć te akrobacje 'na sucho' 🤣

Anka32, Butterfly23, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pełna chata Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii miałam długo bo dowiedziałam się o nim na początku ciąży a usunęłam go długo po. Na początku nie dawal o sobie znać, w ciąży czasem małe plamienia być może z niego bo nie było konkretnego powodu nigdy, potem jak już zaczęłam plamić długo przed 🐒 to go usunęłam bo było to dla mnie uciążliwe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Ja chyba odpuszczam jutrzejsze testowanie, temperatura leci w dół, a ja juz wiem co to znaczy 🙂

🫂

• Pełna chata Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny estradiol 191 pg/ml to jakiś kosmiczny co to znaczy?

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że dostałam 🐒 więc nawet nie zdążyłam zatestować 🙈 ale dumna jestem z siebie, że cierpliwie poczekałam do dnia miesiączki. Ominęły mnie rozczarowania i doszukiwanie się niewidocznej kreski.
    Potrzebuję kilku dni, żeby dojść do siebie i znaleźć siły na kolejny cykl... Chociaż pojawiła się w głowie myśl, żeby dać sobie spokój... Może jestem już za stara 🤔😔

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ