Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Dziewczyny jaki kryzys… normalnie mam owu tak 16 dc, więc powinno być tak w sobotę. Ogarniam się dzisiaj do kąpieli i nagle patrzę a tam taki piękny śluz… a małża nie ma do czwartku. Jutro robię test owu, bo jeszcze mnie nie kuje mocno jajnik, ale załamka :(( od tego cyklu zaczęłam z wiesiołkiem, Wit E, orzechami i morelami i nie wiem czy to to, ale coś mi tu przyspiesza. Ahhhh!!!
    U mnie owulacja występuje z 1-2 dni po śluzie. Może masz podobnie i nic straconego. :)

Lola93 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było badanie zlecone pro forma przed zajściem przez mojego lekarza, razem z innymi (tokso, mocz, tarczyca itd.). Cytomegalowirus jest okropnym świństwem dla nienarodzonego dziecka, dlatego fajnie, że W OGÓLE takie badanie zleca.
    Wyszedł mi jeden wynik wątpliwy dwukrotnie (czyli nie ujemny i nie dodatni) i muszę powtórzyć, czy mam obecnie lub niedawno przechodziłam cytomegalię.
    Do tego czasu mam zawiesić starania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 23:48

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu was dziewczyny nadrobiłam. Miałam nadzieję, że uda mi się wcześniej i jeszcze to przeczytacie, ale niestety jestem w pracy i mam ręce pełne roboty. Ale przynajmniej będziecie miały co do kawki rano poczytać.

@Nomeolvides tulę Cię Kochana. Rozumiem ze masz chwilę zwątpienia (sama dobrze wiesz że ją miałam ostatnio), każdą z Nas to dopada, szczególnie gdy ciągle los Nam rzuca kłody pod nogi. Przyjmij od Nas wszystkich przytulaski , mam nadzieje, ze dadzą Ci dużo siły do działania. Te 7 lat AH musiało bardzo odbić się na Twoim organizmie. Niestety ale lekarze chętnie ją przepisują, ale nikt nie mówi o konsekwencjach i o tym jak to rozwala gospodarkę hormonalną, a przecież są inne sposoby antykoncepcji. Jestem zdania, że powinno być więcej edukacji na ten temat. Moja siostra brała AH tylko przez 3 miesiące a potem organizm pół roku dochodził do siebie. Trzymam kciuki żeby Twój doszedł do siebie jak najszybciej, jesteś jeszcze młoda. Pamiętaj, że na wszystko będzie pora, a szczęście czasami jest bliżej niż się spodziewamy. Mam nadzieje, ze nowy lekarz to jest TEN krok do upragnionej ciąży.

@ezra miałam nadzieję, że Twoja wizyta coś Ci rozjaśni. Ale z drugiej strony jak gin nic niepokojącego nie widziała to trzeba się cieszyć ;) Może Faktycznie macica nie do końca z jakiegoś powodu się oczyściła, a skurcze wywołane 🔥 spowodowały, że co zostało musiało wyjść. Ja też mam karmnik, wywiesiliśmy na barierce balkonu kilka dni temu, sikorki dopiero nieśmiało do niego przylatują. Mój małż zamówił dziś dla nich słonecznik i suszone larwy mącznika. Ma powiedziane że sam to będzie im sypał :D
    @Efii mam nadzieję ze sen o krowie przyniesie Ci upragniony prezent :* Tak się zastanowiłam, to mi sie chyba nigdy krowa nie śniła

@Cerva moje gratulację mamo, z napięciem czytałam kolejne obstawianie wyników Twojej bety i byłam bardzo ciekawa wyniku, czekam teraz na czwartkowy przyrost, bo rozumiem będziesz powtarzać?

@Anka32 no cioteczka, to będziesz bawić siostrzeńca. Z tego co kojarzę sama masz córeczkę? Czyżby to był pierwszy wnuk?

@Pełna Chata dziękuję za kciuki. Dałam radę na wyprawie, myślałam ze będzie zdecydowanie ciężej, szczegóły opiszę poniżej.

Sarka94 przytulam Cię mocno za tą wredotę @. Mnie tak objawy oszukiwały w sierpniu. Zazwyczaj mam silny PMS, skurcze podbrzusza już od 3dpo a tym razem była kompletna cisza. Odkąd sie zaczęlismy starać to był pierwszy taki cykl, ba pierwszy odkąd pamiętam. Miałam wielką nadzieję, szczególnie jak @ zaczęła się spóźniać. A potem spadłam z wysokiego konia, bolało.... Trzymam kciuki aby to była @ małpa przez najbliższe 9 miesięcy

@Buterflu23 też kiedyś miałam ponoć nadżerkę, poszłam gdy miałam 18 lat do lekarki, takiej starszej ale cenionej w moim mieście rodzinnym. Inni lekarze to byli faceci z kiepskimi opiniami - byłam na NFZ, wiec szału w wyborze lekarza też nie było. Od razu w trakcie badania powiedziała mi, że mam nadżerkę i infekcje bo UWAGA mam śluz! A śluzu żadnego nie może być :O I wypisała mi leki na infekcje i tak jeszcze 3 razy, bo po skończeniu leków ja znowu miałam śluz, a ona znowu stwierdzała infekcje, mimo iż ja żadnych objawów innych nie miałam. Pewnego razu stwierdziła że te infekcję to na pewno przez tą nadżerkę, pobrała mi cytologie i stwierdziła ze mi ją skoaguluje jakimś płynem. Cytologia wyszła mi prawidłowa. Później się przeprowadziłam, dokształciłam się bardziej co do śluzu i wiedziałam że on musi być i zmienia się w cyklu. Poszłam do innej lekarki o ona mi powiedziała że wszystko jest w porządku, śluz też wygląda normalnie. A żadnej nadżerki nie mam i ona nie widzi żebym kiedyś jakąś miała :O
    Lola 93 kusiś tą promocja na kubeczek facelle. Dzisiaj sobie uświadomiłam, ze mam tylko kilka podpasek, a @ powinna być za tydzień i szukałam jakiś promek. Może spróbowałabym z kubeczkiem? Któraś używa pracując po 12 h?

@Biała 1987 Widzę krechę, trzymam kciuki za jutrzejszą betę🤞

@Lunaja na początku roku byłam na USG piersi i okazało się że w lewej mam gruczolakowłókniaka, pój miał jakoś około 1 cm i miałam go usuwanego biopsja mammotomiczną. Mówiła Ci lekarka coś więcej o metodzie usunięcia Twojego?

Zaplanowałam sobie, ze zrobię badania w czwartek, ale małż mnie wczoraj namówił żebym poszła dziś. No więc wstałam grzecznie o 6, idę do łazienki i tu wielki wkurw, bo ja nie kupiłam pojemnika na mocz!! Zdenerwowana wróciłam do łóżka dalej spać. Po godzinie budzi mnie małż, czy ja przypadkiem to w labie nie powinnam być, chyba wiecie jaki miałam wtedy wzrok :D Tak wiec badania będą w czwartek, akurat będę chyba w 7dpo i trochę kusi mnie zbadanie dodatkowo proga, ale badałam go w październiku i być około 30. Chyba nie ma sensu znowu go badać? A teraz co nieco na temat wyprawy. Moje obawy się nie potwierdziły, dałam spokojnie radę. Nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam na szlaku wydeptaną ścieżkę ;) a nastawiałam się na brodzenie w śniegu po kolana . Widoki były nieziemskie, pierwszy raz byłam w lesie zimą. Dodatkowo piękna bezchmurna pogoda i przebijające słońce dopełniało wrażeń. Każdej z Was która ma taką możliwość polecam taki spacer, daje dużą możliwość wyciszenia się. A dla tych wszystkich które z jakiegoś powodu nie mogą w następnym poście zapraszam na relację fotograficzną. Mam nadzieje, ze Wasze oczy nacieszą się widokami, złe myśli odejdą w cień i nabierzecie dalszej siły o Nasze kropki. A więc kawa/herbata/kakao/grzaniec w dłoń i zapraszam do puszczy świętokrzyskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 23:58

ezra, Pyśkaaa, nick nieaktualny, Viii, Muuu., Malamia, Nomeolvides, Luna_, Pełna chata, Sarka94, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Fiszerka Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w grudniu! Ja wolny strzelec, trochę mam dość. Do usłyszenia ponownie, za jakis czas. Gratuluję wszystkim którym się udało❤️ trzymam kciuki za wszystkie, przed którymi owulacje❤️ tulę za biele i za 💔

ezra, Chmurka21, Marzycielka, Viii, Nietypowa30, Cerva, Malamia, nick nieaktualny, MartiMarti, Sarka94, nick nieaktualny, ultramaryna_, Adirella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 32 lata
    PCOS, IO.
    Starania od 11.2022
    I cykl z Lamettą, CB💔
    II cykl Fostimon + Zivafert❌️
    III - IV cykl - bez wspomagania❌️
    V - Fostimon + Zivafert❌️
    VI- obecnie - bez wspomagania❌️

Suple/leki:
    - Metformax 1000 SR
    - Omega-3
    - Metylo-B12 500
    - D3 4000j
    - Sanprobi

🧔🏻35 lat
    Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
    Badanie nasienia, morfologia:
    - żywe plemniki - 70.0%
    - koncentracja komórek okrągłych - 0
    - koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
    Ruchliwość plemników:
    - Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
    Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
    Badanie krwi:
    - Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
    Suple/leki:
    - Tribulus
    - D3 2000j
  • ezra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    W końcu was dziewczyny nadrobiłam. Miałam nadzieję, że uda mi się wcześniej i jeszcze to przeczytacie, ale niestety jestem w pracy i mam ręce pełne roboty. Ale przynajmniej będziecie miały co do kawki rano poczytać.

@Nomeolvides tulę Cię Kochana. Rozumiem ze masz chwilę zwątpienia (sama dobrze wiesz że ją miałam ostatnio), każdą z Nas to dopada, szczególnie gdy ciągle los Nam rzuca kłody pod nogi. Przyjmij od Nas wszystkich przytulaski , mam nadzieje, ze dadzą Ci dużo siły do działania. Te 7 lat AH musiało bardzo odbić się na Twoim organizmie. Niestety ale lekarze chętnie ją przepisują, ale nikt nie mówi o konsekwencjach i o tym jak to rozwala gospodarkę hormonalną, a przecież są inne sposoby antykoncepcji. Jestem zdania, że powinno być więcej edukacji na ten temat. Moja siostra brała AH tylko przez 3 miesiące a potem organizm pół roku dochodził do siebie. Trzymam kciuki żeby Twój doszedł do siebie jak najszybciej, jesteś jeszcze młoda. Pamiętaj, że na wszystko będzie pora, a szczęście czasami jest bliżej niż się spodziewamy. Mam nadzieje, ze nowy lekarz to jest TEN krok do upragnionej ciąży.

@ezra miałam nadzieję, że Twoja wizyta coś Ci rozjaśni. Ale z drugiej strony jak gin nic niepokojącego nie widziała to trzeba się cieszyć ;) Może Faktycznie macica nie do końca z jakiegoś powodu się oczyściła, a skurcze wywołane 🔥 spowodowały, że co zostało musiało wyjść. Ja też mam karmnik, wywiesiliśmy na barierce balkonu kilka dni temu, sikorki dopiero nieśmiało do niego przylatują. Mój małż zamówił dziś dla nich słonecznik i suszone larwy mącznika. Ma powiedziane że sam to będzie im sypał :D
    @Efii mam nadzieję ze sen o krowie przyniesie Ci upragniony prezent :* Tak się zastanowiłam, to mi sie chyba nigdy krowa nie śniła

@Cerva moje gratulację mamo, z napięciem czytałam kolejne obstawianie wyników Twojej bety i byłam bardzo ciekawa wyniku, czekam teraz na czwartkowy przyrost, bo rozumiem będziesz powtarzać?

@Anka32 no cioteczka, to będziesz bawić siostrzeńca. Z tego co kojarzę sama masz córeczkę? Czyżby to był pierwszy wnuk?

@Pełna Chata dziękuję za kciuki. Dałam radę na wyprawie, myślałam ze będzie zdecydowanie ciężej, szczegóły opiszę poniżej.

Sarka94 przytulam Cię mocno za tą wredotę @. Mnie tak objawy oszukiwały w sierpniu. Zazwyczaj mam silny PMS, skurcze podbrzusza już od 3dpo a tym razem była kompletna cisza. Odkąd sie zaczęlismy starać to był pierwszy taki cykl, ba pierwszy odkąd pamiętam. Miałam wielką nadzieję, szczególnie jak @ zaczęła się spóźniać. A potem spadłam z wysokiego konia, bolało.... Trzymam kciuki aby to była @ małpa przez najbliższe 9 miesięcy

@Buterflu23 też kiedyś miałam ponoć nadżerkę, poszłam gdy miałam 18 lat do lekarki, takiej starszej ale cenionej w moim mieście rodzinnym. Inni lekarze to byli faceci z kiepskimi opiniami - byłam na NFZ, wiec szału w wyborze lekarza też nie było. Od razu w trakcie badania powiedziała mi, że mam nadżerkę i infekcje bo UWAGA mam śluz! A śluzu żadnego nie może być :O I wypisała mi leki na infekcje i tak jeszcze 3 razy, bo po skończeniu leków ja znowu miałam śluz, a ona znowu stwierdzała infekcje, mimo iż ja żadnych objawów innych nie miałam. Pewnego razu stwierdziła że te infekcję to na pewno przez tą nadżerkę, pobrała mi cytologie i stwierdziła ze mi ją skoaguluje jakimś płynem. Cytologia wyszła mi prawidłowa. Później się przeprowadziłam, dokształciłam się bardziej co do śluzu i wiedziałam że on musi być i zmienia się w cyklu. Poszłam do innej lekarki o ona mi powiedziała że wszystko jest w porządku, śluz też wygląda normalnie. A żadnej nadżerki nie mam i ona nie widzi żebym kiedyś jakąś miała :O
    Lola 93 kusiś tą promocja na kubeczek facelle. Dzisiaj sobie uświadomiłam, ze mam tylko kilka podpasek, a @ powinna być za tydzień i szukałam jakiś promek. Może spróbowałabym z kubeczkiem? Któraś używa pracując po 12 h?

@Biała 1987 Widzę krechę, trzymam kciuki za jutrzejszą betę🤞

@Lunaja na początku roku byłam na USG piersi i okazało się że w lewej mam gruczolakowłókniaka, pój miał jakoś około 1 cm i miałam go usuwanego biopsja mammotomiczną. Mówiła Ci lekarka coś więcej o metodzie usunięcia Twojego?

Zaplanowałam sobie, ze zrobię badania w czwartek, ale małż mnie wczoraj namówił żebym poszła dziś. No więc wstałam grzecznie o 6, idę do łazienki i tu wielki wkurw, bo ja nie kupiłam pojemnika na mocz!! Zdenerwowana wróciłam do łóżka dalej spać. Po godzinie budzi mnie małż, czy ja przypadkiem to w labie nie powinnam być, chyba wiecie jaki miałam wtedy wzrok :D Tak wiec badania będą w czwartek, akurat będę chyba w 7dpo i trochę kusi mnie zbadanie dodatkowo proga, ale badałam go w październiku i być około 30. Chyba nie ma sensu znowu go badać? A teraz co nieco na temat wyprawy. Moje obawy się nie potwierdziły, dałam spokojnie radę. Nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam na szlaku wydeptaną ścieżkę ;) a nastawiałam się na brodzenie w śniegu po kolana . Widoki były nieziemskie, pierwszy raz byłam w lesie zimą. Dodatkowo piękna bezchmurna pogoda i przebijające słońce dopełniało wrażeń. Każdej z Was która ma taką możliwość polecam taki spacer, daje dużą możliwość wyciszenia się. A dla tych wszystkich które z jakiegoś powodu nie mogą w następnym poście zapraszam na relację fotograficzną. Mam nadzieje, ze Wasze oczy nacieszą się widokami, złe myśli odejdą w cień i nabierzecie dalszej siły o Nasze kropki. A więc kawa/herbata/kakao/grzaniec w dłoń i zapraszam do puszczy świętokrzyskiej.

Masz rację. Już sama się pewnie doszukuję.. 🤔 mącznika? no pięknie! ja myślałam, że poszłam na grubo z ilością ziarenek a tu takie luksusy! 🤩

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • metkamniedrapie_87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    A ja bym chętnie zobaczyła to dzieło w powiększeniu 🥹

@Effiii

https://ibb.co/p0vTsL5

Proszę, będzie kontynuacja - tak aby powstał rękaw 😍

Oprócz tego mam:
    Różę na stopie - ciagnie się aż do kostki
    Wróżkę „Dzwoneczek” - na łydce
    Łapcz snów na łopatce
    Santa Muerte z Sową - na udzie
    Mandala pod biustem i na żebrach
    Kot z Alicji na nadgarstku
    Imiona dzieci na przedramieniu
    I baloniki z ważnymi datami na drugim ramieniu

Muuu., nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!

09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL

Luteina od 11.02. do 12tc

12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
    progesteron: 28,99ng/mL

27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
    21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
    08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
    11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
    23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
    13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
    03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
    18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

preg.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoKoKoJo wrote:
    Przykro mi 🫂 Parę dni odpocznij, by nabrać dystansu i odzyskać siły na dalsze starania ❤

Dziękuję za słowa otuchy jesteś kochana 😘

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20231205-105556.jpg
    20231205-111157.jpg
    20231205-111159.jpg
    20231205-111201.jpg
    20231205-111203.jpg
    20231205-111207.jpg
    20231205-111733.jpg
    20231205-111751.jpg
    20231205-113030.jpg
    20231205-113042.jpg
    20231205-113045.jpg
    20231205-113431.jpg
    20231205-113618.jpg
    20231205-113620.jpg
    20231205-115212.jpg
    20231205-115306.jpg
    20231205-115350.jpg
    20231205-115357.jpg
    20231205-120636-1.jpg
    20231205-122219.jpg
    20231205-122224.jpg
    20231205-122633.jpg
    20231205-122640.jpg
    20231205-122645-1.jpg
    20231205-122650.jpg
    20231205-122809.jpg
    20231205-124825.jpg
    20231205-124834.jpg
    20231205-124840.jpg
    20231205-124841.jpg
    20231205-124846.jpg
    20231205-124850.jpg
    20231205-124920.jpg
    20231205-125235.jpg
    20231205-125243.jpg
    20231205-111727.jpg

Marciak1988, Viii, Muuu., Nietypowa30, Cerva, bonassola, Malamia, blador2, nick nieaktualny, klaudia_23, Kasia111, karola_b, ezra, Luna_, koktajlowa, nick nieaktualny, Butterfly23, Pełna chata, Sarka94, nick nieaktualny, Pyśkaaa, Adirella, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• Cerva Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa

Tak, mam plan powtórzyć, powinno się zrobić po 48 godzinach tak?

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    @Alysa

Tak, mam plan powtórzyć, powinno się zrobić po 48 godzinach tak?
    Z tego co sie dowiedziałam z forum od dziewczyn to tak, po 48 h powinnaś powtórzyć. Czyli jak dzis byłaś np o 10 to w czwartek też koło 10 powinnaś iść

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja
    IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• Alysa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Masz rację. Już sama się pewnie doszukuję.. 🤔 mącznika? no pięknie! ja myślałam, że poszłam na grubo z ilością ziarenek a tu takie luksusy! 🤩
    Ale sam ma je sypac do karmnika. Ja mam obrzydzenie po tym jak miałam żółwia i on chciał jeść tylko żywe robaki. Suszone i mrożone mu nie smakowały - nigdy więcej podawania robaków i larw.

ezra lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja
    IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2023, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Mnie jeszcze rozwala twierdzenie, że pierwsze 3 miesiące po odstawieniu są najłatwiejsze do zajścia 🙄 no chyba nie 🙈

@metkamniedrapie_87, piekna dziarka 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 05:25

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2023, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dzwonił przed chwilą do mnie doktor. Mam wstrzymać starania do wyjaśnienia wyniku cytomegalii, wyszedł mi wątpliwy (wstawiałam chyba w poprzednim wątku). Musze zrobić też awidnosc.
    Reszta wyników ok. Ech.

Trzymam kciuki, żeby jednak okazało się, że jest wszystko ok ❤🤞

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2023, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Dziewczyny jaki kryzys… normalnie mam owu tak 16 dc, więc powinno być tak w sobotę. Ogarniam się dzisiaj do kąpieli i nagle patrzę a tam taki piękny śluz… a małża nie ma do czwartku. Jutro robię test owu, bo jeszcze mnie nie kuje mocno jajnik, ale załamka :(( od tego cyklu zaczęłam z wiesiołkiem, Wit E, orzechami i morelami i nie wiem czy to to, ale coś mi tu przyspiesza. Ahhhh!!!

Śluz płodny to ja mam nawet z 5 dni przed owulacją, także spokojnie myślę, że mąż zdąży wrócić i podziałacie ❤🤞

Lola93 lubi tę wiadomość

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Pierwsza pod kiblem!🤞

Cerva, nick nieaktualny, ezra, Sarka94, nick nieaktualny, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna teraz wbiłaś mi gwoździa, bo też mam od gin do zrobienia morfologię, tsh i właśnie cytomegalie.. planuje zrobić w tym tyg ale teraz na większym stresie chyba🫣

@alysa jak pięknie 🤩 można zresetować głowę 😍

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Czekamy już na dziewczyny, które rozpakowują swoje prezenty od Mikołaja w łazience 😀🤞🎅🧑‍🎄

Viii, Daga121222, MimiM29, nick nieaktualny, ezra, nick nieaktualny, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czekam pod kibelkiem 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 06:06

ezra lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2023, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❄️

Czekamy i mocne🤞💗

Miłego dnia 😘

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Viki12987 Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2023, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, sama nie wiem co dokładnie stało się poprzedniej nocy. Szczerze, to myślałam, że nie dożyje poranka albo zaraz będę jechać na ip... O 21 dostałam takich potwornych dreszczy, telepałam się jak głupia. Miałam zrobiony termofor ale i to nie pomagało. W pokoju było gorąco, ja pod kołdrą i kocem i za nic nie mogę się rozgrzać. Dosłownie cała byłam w gęsiej skórce. Zaczęłam bardzo ciężko oddychać, miałam wrażenie jakbym nie mogła nabrać tyle powietrza ile potrzebuje. Bolały mnie jajniki po obu stronach i lekkie skurcze na środku, ale najbardziej w okolicach obydwu jajników. Ból mięśni, czułam jak boli mnie skóra podczas dotyku. Miałam też lekkie mdłości. Wzięłam pyralginę bo tylko to miałam, a już na prawdę chciałam, żeby to wszystko przeszło. Pomęczyłam się tak jeszcze z 30 minut, po czym bóle odeszły, dreszcze przeszły i nagle dostałam przeszywającego bólu głowy który trwał może z 2 minuty. Po tym bólu głowy nagle jak ręką odjął wszystko przeszło. Wszystko trwało może lekko ponad godzinę. Już myślałam, że może złapałam Covida bo objawy dość podobne, ale dziś rano wstałam w skowronkach, nic mnie nie boli i czuje się znakomicie więc to na pewno nie covid. Nie wiem co to mogło być, taki dziwny epizod. Dodam, że to był mój 7 dpo. Może tak u mnie objawiało się zagnieżdżenie? Szczerze to już sama nie wiem, było to bardzo dziwne i nigdy czegoś takiego nie przeżyłam i obym nie musiała ponownie.. 😕

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28 👦🏻 39

👱🏻‍♀️
    2023 CP
    Usunięty prawy jajowod
    Lewy jajowod drożny ✅️
    Amh 2,53 ng/ml
    Tsh, ft3,ft3 w normie
    Prolaktyna w normie
    Chlamydia, mykoplasma, ureaplasma - negatywne

👦🏻
    Morfologia 2%
    Całkowita ilość w ejakulacie 179 milionów
    Żywotność 74%
    Ruchliwość 60%
    Brak żylaków powróżka
    Testosteron 314 ng/dl norma 240-870
    Badania krwi w normie
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ