Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
JoKoKoJo wrote:Tulę za ⚪🫂 ale też trzymam kciuki za kolejne dni, bo jest jeszcze dość wcześnie 🤞❤
JoKoKoJo lubi tę wiadomość
12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Malinaaa wrote:Zrobiłam jeszcze jedno zdjęcie, nie mogę się napatrzec i ręce mi drżą z emocji 🙈
https://ibb.co/SdChX2F
Na tym wyraźniej widać 🤞Malinaaa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
koktajlowa wrote:Ja bym chyba mimo wszystko pojechała po testy. Bo jeżeli wyjdą negatywne to najlepiej byłoby odstawić dupka i jak najszybciej rozpocząć nowy cykl 🤔 Albo wyjdą dwie krechy i jutro beta taka też jest możliwość 😊
Ja nie biorę już dupka od 6 dni. Dlatego magia dla mnie ta rosnąca temperatura i brak okresu. I mam mnóstwo kremowego śluzu. A zawsze w tym okresie sahara...Cerva, Pusshka, Malinaaa, koktajlowa, Kira lubią tę wiadomość
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
JoKoKoJo wrote:Coś czuję, że jednak u Ciebie będzie 🤰 trzymam kciuki 🤞❤
A ja już mam 3000 myśli. Boję się pozamacicznej, dlatego beta taka wolna. Obserwuje się, tylko to mi zostało na ten moment.Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Ja poproszę o wpisanie mnie na testowanie na 15.12 🥰 i trzymam mocno kciuki pod kibelkami na wasze pozytywy ❤️
Jagoda2023, AnitaK, Anka32 lubią tę wiadomość
-
Sarka ja mam przeczucie ze się jeszcze pozytywnie zaskoczysz w tym miesiącu.
Marti nie będzie sika, apteki i Rossmann nieczynne, w Biedrze nie mieli testów, nawet owu 🤣Sarka94 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@siesiepy
Ja nie odpowiedziałam na Twoją historię, a chciałam coś dodać od siebie. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, jaką jesteś silną babką. Podziwiam. Życzę Ci, żeby usunęli jak najmniej i wystarczająco. Wiem, że na pewno pragniesz zostać mamą tak jak my wszystkie tutaj. Życzę Ci tego z całego serca, dawaj znać jak operacja/zabieg. Mam nadzieję, że bardzo szybko będą Ci te trudy wynagrodzone kochana 🥰 Myślę, że podjęłabym taką samą decyzję jak Ty. Zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka ❤Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Effiii wrote:MartiMarti, MimiM29 przytulam za ⚪️🫂
Malinaaa ja również widzę drugą kreskę na drugim zdjęciu, trzymam kciuki 🍀🍀
LavenderCarrot witaj, powodzenia w staraniach 🍀🍀
A mnie zastanawia ten śluz o którym piszecie, bo ja zawsze przed @ mam kremowy sluz, a wiele mamusiek mówi że przed ⏸️ też taki miały, więc zaczynam myśleć że ten śluz wcale nie jest objawem pozytywu. -
bonassola wrote:Tak, pierwsza IUI. Nie planujemy więcej w najbliższym czasie, dajemy na luz
dzięki 😊
Opowiesz jak wyglądało całe przedsięwzięcie z IUI? Planujemy z małżem ze względu na jego wyniki nasienia i głównie słabą ruchliwość 🤔 zastanawiam się jak się trzeba przygotować, ile wizyt i gdzie się to robi w ogóle..
Poza tym trzymam kciuki mocno 🤞🤞😍👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Chmurka21 wrote:Jeśli dobrze czytam w twojej stopce to drugi cykl po odstawieniu AH? To trochę trudno wyrokować, ze cykle będą regularne. Ja odstawiłam po 8 latach, jestem 7 miesiąc po odstawieniu, w 1-2msce temu owulacja i cykl przesunął mi się o 5-6 dni. Zdarzają się tez cykle bezowulacyjne niestety 🫣
@siesiepy
Przeczytałam o Twojej sytuacji i ściskam Cię mocno. Będę trzymać kciuki, żeby skończyło się wg opcji pierwszej z happy endem. ❤️
tak, to 2 cykl po odstawieniu AH - nie spodziewałam się aż takich zmian w długości cyklu 🥹 mam nadzieje, ze za jakiś czas wszystko się unormuje
Chmurka21 lubi tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
A ja od siebie dodam, że czuję się trochę jak głupolek, że kupiłam paczkę 100 testów owu a finalnie wiedziałam, że będzie zastrzyk i co mi po tych testach a że nie mierzę temperatury to se mogę wróżyć kiedy będzie owu haha 🤣🤣🤣
Wczoraj ledwie, ledwie po pracy ale małżyk stanął na wysokości zadania 🤞😍 podejrzewam, że skoro wczoraj zastrzyk to powinny pęknąć dziś/max jutro więc chciałabym jeszcze jutro go zmóc rano, chociaż wczoraj przyznał mi, że jest już tym zmęczony.. i rozumiem go doskonale 🙄
W styczniu umówiłam nas do androloga z USG i w styczniu ponawiamy nasienia badania + tym razem zrobimy posiew na bakterię (mam jakieś dziwne przeczucie, że to to). Z krwi wyszedł małżowi niski poziom Estradiolu ale sama nie wiem co to oznacza, więc zabiorę do androloga i będziemy wtedy działać. Jak się okaże, że jednak mam tego polipa to wtedy w styczniu się nim zajmę i w lutym wrócimy do tematu - mam nadzieję. Nie pomyślałabym, że minie rok niebawem intensywnych starań i nic.. 😶blador2, JoKoKoJo, Sarka94, Kira, Pusshka, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
nick nieaktualnySarka94 wrote:A ja już mam 3000 myśli. Boję się pozamacicznej, dlatego beta taka wolna. Obserwuje się, tylko to mi zostało na ten moment.
Myśl pozytywnie Kochana, stres Ci w niczym nie pomoże. Będzie dobrze, trzymam kciuki 🤞❤Sarka94 lubi tę wiadomość
-
Idę dziewczyny do kościoła, pomodlę się za nas wszystkie i za te nasze kropki 😄
blador2, Chmurka21, ezra, JoKoKoJo, Anka32, Jagoda2023, klaudia_23, Malinaaa, Muuu., Kira, KejtKa, Liyss🧚🏻, Pusshka, Nietypowa30, Olaura, Ewka9090, AnitaK, bonassola, Lola93, Astereae lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Pusshka wrote:Właśnie ja też mam biały, kremowy śluz - często już po owulce aż do @ 🤔
Mi sie tez kilka razy taki sluz zdarzył po owulacji do okresu., a niestety w ciąży nigdy nie byłam 🫣
Ogółem wydaje mi sie, ze lepiej chyba dla własnej psychiki, jeśli to możliwe, nie patrzyć na objawy. Gdzieś czytałam, ze w ciąży poszerzają sie żyły na piersiach, oglądałam swoje co miesiąc i nic. Miałam 2 cykle temu prawie tydzień obsuwy jeśli chodzi o @, spojrzałam na te piersi, a tam takie wielkie żyły… No wtedy to już myslam sobie, ze 100 procent pewności. A niestety, biało na teście.
Dodatkowo, teraz już jestem 7 cykl po odstawieniu AH i tak sobie sie przyglądam i szczerze mówiąc, przynajmniej w moim przypadku, nie ma dwóch takich samych cykli. Miałam nawet 1 taki totalnie bez pms i wtedy tez myślałam, ze na 100 procent ciąża 😂JoKoKoJo, Kira, Pusshka lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Sarka94 wrote:A ja już mam 3000 myśli. Boję się pozamacicznej, dlatego beta taka wolna. Obserwuje się, tylko to mi zostało na ten moment.
Malina ja coś widzę ✊️Malinaaa lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Malinaaa wrote:Zrobiłam jeszcze jedno zdjęcie, nie mogę się napatrzec i ręce mi drżą z emocji 🙈
https://ibb.co/SdChX2F
ja tez widzę! trzymam kciuki 🍀Malinaaa lubi tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualnyezra wrote:A ja od siebie dodam, że czuję się trochę jak głupolek, że kupiłam paczkę 100 testów owu a finalnie wiedziałam, że będzie zastrzyk i co mi po tych testach a że nie mierzę temperatury to se mogę wróżyć kiedy będzie owu haha 🤣🤣🤣
Wczoraj ledwie, ledwie po pracy ale małżyk stanął na wysokości zadania 🤞😍 podejrzewam, że skoro wczoraj zastrzyk to powinny pęknąć dziś/max jutro więc chciałabym jeszcze jutro go zmóc rano, chociaż wczoraj przyznał mi, że jest już tym zmęczony.. i rozumiem go doskonale 🙄
W styczniu umówiłam nas do androloga z USG i w styczniu ponawiamy nasienia badania + tym razem zrobimy posiew na bakterię (mam jakieś dziwne przeczucie, że to to). Z krwi wyszedł małżowi niski poziom Estradiolu ale sama nie wiem co to oznacza, więc zabiorę do androloga i będziemy wtedy działać. Jak się okaże, że jednak mam tego polipa to wtedy w styczniu się nim zajmę i w lutym wrócimy do tematu - mam nadzieję. Nie pomyślałabym, że minie rok niebawem intensywnych starań i nic.. 😶
Super, że macie konkretny plan działania 😊 Chociaż życzę Ci żeby do jego realizji nie doszło i żebyś już w tym cyklu ujrzała upragnione ⏸ ❤🤞ezra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wy jesteście niesamowite!! Tyle wiadomości, staram się nadrabiać w wolnej chwili ❤️ powiem szczerze, że jestem zaskoczona ilością ⏸️ w tym miesiącu, świetnie! Magia świat ✨🌟 jeszcze raz gratuluje wszystkim, którym się udało i ściskam bardzo resztę, która nadal walczy o bobaska! ❤️
Siedzę sobie teraz i tak myślę. Widzę, że mamy tu kilka dziewczyn z endometriozą, powiedzcie proszę dziewczyny czy na zwyklej wizycie kontrolnej u gin jest w stanie na usg to wykryć czy musza być robione bardziej zaawansowane badania?JoKoKoJo, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
blador2 wrote:Siostro 🫂🫂🫂 idziesz jutro na betę?
Malina ja coś widzę ✊️
Nie idę pierdzielę znowu 2.3 oglądać. Najpierw zrobię testy, jak coś w nich wyjdzie, a ja nie dostanę okresu, to pójdę w środę i piątek tak jak pracuję zdalnie 😊 Wcześniej i tak nic nie zmienię 😊 Ale trzymam 🤞 za Twoją betę. Będziesz badała też proga, żeby zobaczyć czy luteina pomogła?Mamausia, Pusshka lubią tę wiadomość
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023