Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Mad_kitten chyba już się wykres naprawił, bo jak weszłam to owu wg mnie idealnie wyznaczona 😉
Siesiepy bardzo Ci współczuje. Myślami jestem z Tobą i trzymam kciuki, żeby udało się z wycięciem jak najmniejszego fragmentu, ale jednak wystarczającego ❤️✊
Mi w ciazy wyszedł hpv. Ginekolog powiedział ze mam raka i po 6tyg karmienia mam do niego wrócić to skieruje mnie na leczenie, bo inaczej umrę. Serio byłam wtedy w jakimś 33tc a ten mi takie cuda gadał. Oczywiście nie wróciłam do debila. Po porodzie miałam robiona cytologię w PL (wyszla ok) i teraz 2.11 miałam robiona kolejną tutaj. Lekarz powiedziała ze zadzwoni jak będzie cos nie tak i wysle w razie co na kolposkopie. Czy myślisz, że jak do tej pory nie zadzwoniła to jest ok?
Kurde jak przeczytałam, że dostałaś info po 2msc to trochę mi się ciepło zrobiło..
Vii wykres jak na razie elegancki 😍😍
Sofka nie załamuj się 😘 Dziewczyny tutaj na pewno podpowiedzą jak poprawić wyniki męża. Daj sobie jeden dzień na wypłakanie, a jutro trzeba opracować strategie 😎❤️
U mnie dziś 16dc i testy owu nadal negatywne. Zreszta nie wiem po co je robię skoro nie czuje, żeby się cokolwiek zbliżało 😂 Przed ciąża miałam cykle 32dni, a ostatni cykl 42. Przecież jak tak mi się wszystko wydłużyło to jak tu jajo zniosę czekając i czekając.
MartiMarti patrząc jaką fajną atmosferę wprowadzasz do testowania aż zachciało mi się dołączyć 😂 Ja zazwyczaj testowałam w dniu @ przez co zaskakiwała mnie z rana i taki ch** z testowania 😂Viii, Sofka88, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Kira wrote:Mad_kitten chyba już się wykres naprawił, bo jak weszłam to owu wg mnie idealnie wyznaczona 😉
MartiMarti patrząc jaką fajną atmosferę wprowadzasz do testowania aż zachciało mi się dołączyć 😂 Ja zazwyczaj testowałam w dniu @ przez co zaskakiwała mnie z rana i taki ch** z testowania 😂
Już na siłę to zrobilam żeby 13dc pokazał 🙈
No nic - to od jutra sikam 😁Kira, Anetka1610 lubią tę wiadomość
-
Kira wrote:
U mnie dziś 16dc i testy owu nadal negatywne. Zreszta nie wiem po co je robię skoro nie czuje, żeby się cokolwiek zbliżało 😂 Przed ciąża miałam cykle 32dni, a ostatni cykl 42. Przecież jak tak mi się wszystko wydłużyło to jak tu jajo zniosę czekając i czekając.
Te cykle tasiemce po ciąży to masakra... U mnie dzisiaj 33 dc i dopiero pojawił się płodny śluz. Oczywiście zrobiłam milion owulaków, chociaż dobrze wiedziałam, że nie mają prawa wyjść pozytywne, bardzo dobrze czuję kiedy zbliża się owu, a nie działo się nic. Poprzednie cykle nie były aż takie długie i czułam owulację, ale wiadomo, jak chcemy zacząć starania to wszystko się musiało popierdzielić🤡Kira lubi tę wiadomość
-
Jeeezuu wróciłam do domu!
Cudowna, empatyczna ginka, długo się czeka ale też długo zajmuje się swoimi pacjentkami 🥰
Dostałam clexane, od jutra rana zaczynam zastrzyki 😬 acard 75 dalej brać i globulki.
Wyjaśniła mi, że przy tej mutacji często pierwsza ciąża jest bezproblemowa, bo ogarnizm nie zdążył jeszcze ogarnąć co i jak, ale potem z kolejnymi ciążami są problemy. Najprawdopodobniej stąd też to puste jajo płodowe przy drugiej ciąży.
Na usg pęcherzyk ciążowy ulokowany prawidłowo w macicy 🥰 podobno dr widziała jakiś niby zarys czegoś co może być pęcherzykiem zoltkowym, ale jeszcze pęcherzyk jest za mały aby cokolwiek więcej stwierdzić.
Dodała też, że miejmy nadzieję, że maluszek sobie poradzi na samym acardzie (biorę go od miesiąca), bo przy tej mutacji powinnam też brać clexane już od owulacji... 🥺 Doceniam ją za szczerość, że może być różnie.
Przynajmniej już teraz wiem, w czym jest przyczyna i na przyszłość będę przygotowana więc jestem trochę spokojniejsza. Mam nadzieję jednak, że fasolka już teraz zdrowo kiełkuje ❤️
Viii, Muuu., Butterfly23, ultramaryna_, Nietypowa30, ezra, alauda, mad_kitten, Olaura, JoKoKoJo, metkamniedrapie_87, Kira, Cerva, Sparky, Malamia, siesiepy, Kasia111, Lola93, Nomeolvides, Mamausia, blador2, Maj.a, Anka32, Pusshka, Sarka94, klaudia_23, Luna_ lubią tę wiadomość
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
ezra wrote:Halko halko ! Wdech i wydech!
Po pierwsze jedne wyniki nasienia o niczym nie wyrokują to może być sytuacja jednorazowa, infekcja, większy stres cokolwiek! Trzeba powtórzyć za 3 miesiące (okres produkcji nowych plemników). W tym czasie zmiana diety nawyków i suplementy. My poprawiliśmy z 3mln do prawie 13 mln a w całej próbce ponad 40 mln a morfologia z 0% na 2% ✨
Jest mnóstwo jeszcze opcji, androlog USG „sprzętu” dodatkowe badania - nie ma co się poddawać ♥️
kochana Ezra dziękuje, jestem bardzo Wdzięczna za te słowa ♥️ cieszę się że tu trafiłam, tyle ciepłych osób i słów wsparcia. Czytałam wszystko narzeczonemu ♥️ daje nam to nadzieję
ezra, siesiepy lubią tę wiadomość
-
ezra wrote:Mogę zapytać jakie suple brał Twój mąż? My zrobiliśmy z mężem progres delikatny na razie z 0% morfologii na 2 % i ilość w całej próbce z 3 około mln na ponad 40mln ale u Was spektakularny wynik 🥹
Też się chętnie dowiem! U mojego tez kiepsko -
Sunnysunsun wrote:Jeeezuu wróciłam do domu!
Cudowna, empatyczna ginka, długo się czeka ale też długo zajmuje się swoimi pacjentkami 🥰
Dostałam clexane, od jutra rana zaczynam zastrzyki 😬 acard 75 dalej brać i globulki.
Wyjaśniła mi, że przy tej mutacji często pierwsza ciąża jest bezproblemowa, bo ogarnizm nie zdążył jeszcze ogarnąć co i jak, ale potem z kolejnymi ciążami są problemy. Najprawdopodobniej stąd też to puste jajo płodowe przy drugiej ciąży.
Na usg pęcherzyk ciążowy ulokowany prawidłowo w macicy 🥰 podobno dr widziała jakiś niby zarys czegoś co może być pęcherzykiem zoltkowym, ale jeszcze pęcherzyk jest za mały aby cokolwiek więcej stwierdzić.
Dodała też, że miejmy nadzieję, że maluszek sobie poradzi na samym acardzie (biorę go od miesiąca), bo przy tej mutacji powinnam też brać clexane już od owulacji... 🥺 Doceniam ją za szczerość, że może być różnie.
Przynajmniej już teraz wiem, w czym jest przyczyna i na przyszłość będę przygotowana więc jestem trochę spokojniejsza. Mam nadzieję jednak, że fasolka już teraz zdrowo kiełkuje ❤️
Trzymam kciuki, wierzę razem z Tobą że będzie dobrze ❤️34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
mad_kitten wrote:Już na siłę to zrobilam żeby 13dc pokazał 🙈
No nic - to od jutra sikam 😁
Stoję jutro pod kibelkiem 🤞34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
@siesiepy wiedziałam że będzie dobrze, że jak dziś tam pójdziesz to dostaniesz dobre wieści. Wczoraj po mszy poszłam do kaplicy Miłosierdzia Bożego w moim kościele. Mamy tam też ołtarz błogosławionej rodziny Ulmów z relikwiami. Modliłam się za nas wszystkie, za te które walczą i za te które mają już ⏸️. A za Ciebie modliłam się osobno za Ciebie, nie znam Twojego imienia ale wiedziałam że Bóg będzie wiedział o kogo mi chodzi. Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej dostała termin na zabieg i oby jak najszybciej się wszystko wygoiło.
Widzę że mam tu dużo rannych ptaszków jutro. Ostrzegam dziewczyny ja wstaje o 5 bo idę na dyżur 😄. Widzę że Wy bardzo liczycie na te moje ⏸️, będzie mi smutno jak Was zawiodę... @Vyls i ja się nie wymiguje od sikania:-Pezra, bonassola, Butterfly23, siesiepy, Muuu., Pusshka, Nietypowa30, Luna_ lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Trzymam kciuki za Fasolkę 🥹♥️👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
@Sunny cudownie, że trafiłaś na lekarkę, która się zna na rzeczy. I czujesz się zaopiekowana. Wierzę, że wszystko się dobrze ułoży i kropek da radę ☺️ trzymam za was mocne kciuki 🍀🤞🏻
-
Sofka88 wrote:kochana Ezra dziękuje, jestem bardzo Wdzięczna za te słowa ♥️ cieszę się że tu trafiłam, tyle ciepłych osób i słów wsparcia. Czytałam wszystko narzeczonemu ♥️ daje nam to nadzieję
Wiem jak my się czuliśmy po wynikach.. później zaczęłam szukać a najważniejsze jak uświadomisz sobie, że nie jesteście odosobnionym przypadkiem i jeszcze będziecie świętować ♥️ zacznijcie od podstaw odstawienie używek alkoholu i wprowadzenie zdrowych produktów orzechy, olej z czarnuszki najlepiej z sokiem pomidorowym szklankę dziennie soku i łyżka stołowa oleju 😍 działa magicznie na nasienie chociaż wymaga męskiej zawziętosci 😂Sofka88, Pusshka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Sunnysunsun, super! ☺️
Również słyszałam, że kobiety często nie wiedzą, że mają tą mutację, bo pierwsza ciąża była bezproblemowa, a później są poronienia, znów zdrowa ciąża a później kolejne poronienia….
Dobrze, że wiesz z czym się mierzysz.
Teraz trzymamy kciuki za Kropka 🤞🏼☺️10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌
01/24 FET 3AB ❌ -
@Sunnysunsun widzisz, jednak dobrze, że szukałaś przyczyny i całe szczęście, że zrobiłaś testy na trombo.
Gratulacje, będzie dobrze ❤️ 👍 Ja mam zalecenie heparyny od dwóch kresek, jesteś jeszcze na samym początku, więc dobrze, że masz włączoną . Pamiętaj jeszcze, aby przy badaniu pappa zrobić też ryzyko preeaklapsji (iugr, porodu przedwczesnego), to może pomóc dobrze pokierować dalej ciąża w razie problemów ❤️🍀Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Alysa wrote:@siesiepy wiedziałam że będzie dobrze, że jak dziś tam pójdziesz to dostaniesz dobre wieści. Wczoraj po mszy poszłam do kaplicy Miłosierdzia Bożego w moim kościele. Mamy tam też ołtarz błogosławionej rodziny Ulmów z relikwiami. Modliłam się za nas wszystkie, za te które walczą i za te które mają już ⏸️. A za Ciebie modliłam się osobno za Ciebie, nie znam Twojego imienia ale wiedziałam że Bóg będzie wiedział o kogo mi chodzi. Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej dostała termin na zabieg i oby jak najszybciej się wszystko wygoiło.
Widzę że mam tu dużo rannych ptaszków jutro. Ostrzegam dziewczyny ja wstaje o 5 bo idę na dyżur 😄. Widzę że Wy bardzo liczycie na te moje ⏸️, będzie mi smutno jak Was zawiodę... @Vyls i ja się nie wymiguje od sikania:-P
My po prostu czujemy, że to dobro musi wrócić do Ciebie - taka jest energia Wszechświata 🤞🏻❤️👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Trzymam kciuki za Malusią Fasolkę ♥️ myślę, że jest silna i dzielna jak mama i da radę bo czuje, jak bardzo upragniona jest! Będzie dobrze, odpoczywaj, nie martw się, a wszystko będzie tak jak ma być, z jakiegoś powodu ta Fasolka się pojawiła więc musi być dobrze! ♥️👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
Sunny, czyli wieści dobre. Żuczek na pewno da radę!
Sofka, mój Mąż pierwsze wyniki nasienia miał średnie, 3% i reszta też kiepska. Po dwóch miesiącach wyprowadziłam gościa na prostą, 9% i reszta też bardzo wysokoCynk, żeńszeń, cytrynian magnezu, witamina C 1000, kwas foliowy, supramen 4x dziennie, witamina D 4000, cum on. Niestety popala, ale praktycznie do zera wyeliminował napoje gazowane, je zdrowiej, robi około 15-20.000 kroków dziennie, wypija więcej wody, nosi luźniejsze gatki, kiedyś kąpał się we wrzątku, teraz temperatura wody jest optymalna
Nie pije alkoholu od 1,5 roku ( pił może 2 piwa na miesiąc ) teraz ewentualnie jakieś 0 od czasu do czasu. Wierzę, że wyniki Twojego Męża ulegną poprawie! Trzymam za to kciuki 💚
Dobrej nocy Dziewczyny 🌌 Proszę o kciuki od 7.10 jutro te Dziewczyny, które będą już na nogach. Dam znać co i jak po wizytacji 😊Butterfly23, ezra, siesiepy, Muuu., Anka32, Pusshka, JoKoKoJo, Kira lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
ezra wrote:My po prostu czujemy, że to dobro musi wrócić do Ciebie - taka jest energia Wszechświata 🤞🏻❤️
ezra lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...