X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Melduje biel na patyku , mimo że w ogóle się nie nastawiałam to i tak zaliczyłam spory upadek. Głowa jednak ma duże znaczenie.

🫂 Kochana

Ja melduję, że też sobie sikłam, ale biel wizira.
    Temperatura ciągle w górze. Wypryszczyło mnie jak w II fazie. Dziewczyny, które mierzą temperaturę. Ile przed 🐒 macie jej spadek? Jakiś stopniowy? Czy nagły? Muszę się przygotować na zderzenie z rzeczywistością. Wolę wiedzieć co mnie czeka jak już spadnie. Muszę się nastawić psychicznie. Bo to będzie spadek z wielkiego konia.

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka u mnie ostatnie dwa cykle temperatura zaczęła ostro spadać dopiero jak dostałam małpę, dzień przed minimalny spadek.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dzień dobry :) Trzymam kciuki za badania i pozytywne patyki :)

Za biele 🫂

Zbieramy się oddać nasienie także wszystkie kciuki i dobre myśli biorę w ciemno 🤗 Dam znać po wszystkim gdy wrócę do domu. Miłego dnia ☀️

trzymam kciuki! 🤞🤞

goska000 lubi tę wiadomość

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
    20.08 mamy ❤️
    04.09 ⌛️ usg

🙎‍♂️ 31

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dzień dobry :) Trzymam kciuki za badania i pozytywne patyki :)

Za biele 🫂

Zbieramy się oddać nasienie także wszystkie kciuki i dobre myśli biorę w ciemno 🤗 Dam znać po wszystkim gdy wrócę do domu. Miłego dnia ☀️

Wysyłam dobre myśli. Pamiętaj, że wystarczy tylko jeden! 😊

@Sarka94 przykro mi, że organizm dał takie złudne nadzieje 😕

goska000, Sarka94 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • mad_kitten Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11dpo- biało, do tego spadek temperatury...😔

ezra lubi tę wiadomość

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nieśmiało się witam. 4 lata temu, przed pierwsza ciąża to forum mi dużo pomogło, dzięki niemu nie zwariowałam przy staraniach.
    Teraz zaczynamy się starać i stwierdziłam, że z forum będzie mi psychicznie łatwiej.
    Mam 31 lat, za sobą 3 ciążę, 2016 - strata w 9 TC, 2017 - strata w 12 TC i w 2019/20 - synek urodzony w czerwcu 2020.
    Mam macicę dwurożna i tyłozgięcie plus problem z krzepliwością krwi.
    Cykl rozpoczęłam 25.11, ovu wg. Testów była około 16dc, chociaż patrząc po śluzie, bólu owulacyjnym wydawało mi się, że była w 12dc. Przytulanki były w 13dc i 16 i 18dc (u nas problem taki, że mąż cierpi na nerwobóle - jest w trakcie diagnozowania i nie zawsze jest w stanie serduszkowac z powodu tych pojawiających się boli).
    Testować się będę między 21-24.12 o ile nie przyjdzie @. Zaczynam tak wcześnie, bo chciałabym mieć możliwość zrobić betę przed wigilia i świętami, jeśli coś się pojawi tego 21.12. bo później u nas laboratorium otwarte dopiero 29.12, a moja ginka chce mnie zobaczyć jak najszybciej po potwierdzeniu, bo ze względu na problem z krzepliwością mam dużą tendencję do krwiaków.
    Mam nadzieję, że mnie w swoje grono przyjmiecie ;)

Sarka94, Lola93, Pusshka, Cerva, ezra, ultramaryna_, JoKoKoJo, Erdene, MartiMarti, Kira, Nietypowa30, AnitaK, Jagodecka lubią tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, u mnie biało, dalej czekam na 🐒🙂

ezra lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    🫂 Kochana

Ja melduję, że też sobie sikłam, ale biel wizira.
    Temperatura ciągle w górze. Wypryszczyło mnie jak w II fazie. Dziewczyny, które mierzą temperaturę. Ile przed 🐒 macie jej spadek? Jakiś stopniowy? Czy nagły? Muszę się przygotować na zderzenie z rzeczywistością. Wolę wiedzieć co mnie czeka jak już spadnie. Muszę się nastawić psychicznie. Bo to będzie spadek z wielkiego konia.

U mnie albo dzień przed albo w dzień 🐒 spada. Do ostatniej chwili zawsze mam nadzieję przez to 😅

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Dziewczyny, które mierzą temperaturę. Ile przed 🐒 macie jej spadek? Jakiś stopniowy? Czy nagły? Muszę się przygotować na zderzenie z rzeczywistością.
    Effiii wrote:
    Sarka u mnie ostatnie dwa cykle temperatura zaczęła ostro spadać dopiero jak dostałam małpę, dzień przed minimalny spadek.

U mnie tak samo jak u Effiii spadek w dniu kiedy rozpoczynam nowy cykl.

Też dzisiaj sobie sikłam dobrze wiedząc, że ujrzę biel⚪️, więc na spokojnie czekamy do soboty.

ezra lubi tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Do posiłku, ale powinno się unikać godzin wieczornych wg dr Google

Melduje biel na patyku , mimo że w ogóle się nie nastawiałam to i tak zaliczyłam spory upadek. Głowa jednak ma duże znaczenie.

Ja siknelam na patyk dopiero 12 dpo i byla jasna kreseczka. Mysle ze jakbym siknela 10dpo to by byla biel. Wiec glowa do gory, jeszcze nic straconego ;)

Muuu., ezra, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Hej dziewczyny! Nieśmiało się witam. 4 lata temu, przed pierwsza ciąża to forum mi dużo pomogło, dzięki niemu nie zwariowałam przy staraniach.
    Teraz zaczynamy się starać i stwierdziłam, że z forum będzie mi psychicznie łatwiej.
    Mam 31 lat, za sobą 3 ciążę, 2016 - strata w 9 TC, 2017 - strata w 12 TC i w 2019/20 - synek urodzony w czerwcu 2020.
    Mam macicę dwurożna i tyłozgięcie plus problem z krzepliwością krwi.
    Cykl rozpoczęłam 25.11, ovu wg. Testów była około 16dc, chociaż patrząc po śluzie, bólu owulacyjnym wydawało mi się, że była w 12dc. Przytulanki były w 13dc i 16 i 18dc (u nas problem taki, że mąż cierpi na nerwobóle - jest w trakcie diagnozowania i nie zawsze jest w stanie serduszkowac z powodu tych pojawiających się boli).
    Testować się będę między 21-24.12 o ile nie przyjdzie @. Zaczynam tak wcześnie, bo chciałabym mieć możliwość zrobić betę przed wigilia i świętami, jeśli coś się pojawi tego 21.12. bo później u nas laboratorium otwarte dopiero 29.12, a moja ginka chce mnie zobaczyć jak najszybciej po potwierdzeniu, bo ze względu na problem z krzepliwością mam dużą tendencję do krwiaków.
    Mam nadzieję, że mnie w swoje grono przyjmiecie ;)
    Hej hej, witamy :)

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt witaj, mi forum również bardzo pomaga ;) powodzenia w staraniach 🍀

mad_kitten, megipta, Maj.a przytulam Was 🫂🫂

Klaudia23 ja wychodzę z założenia że jakby coś mialo być to bym to czuła.
    Czuję smuteczek bo da walki będę mogła wrócić dopiero w lutym/marcu 🥲🥲

Liyss🧚🏻, Megipta lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    No właśnie dr dziś też mówiła, że inseminacja przy endometriozie nie ma sensu. Będę jeszcze to konsultować ze swoją dr z Kliniki, ale już jak widziała w piątek, że to raczej torbiel endometrialna to nastawiała mnie na in vitro.
    Ja generalnie jestem w trakcie szóstej stymulacji ogolnie (oczywiście z przerwami), w tym drugiej w tej Klinice, więc faktycznie dajemy sobie jeszcze 1-2 takie cykle i będziemy myśleć poważnie o IVF.
    Dziękuję Ci!

Endometrioza to ciągły stan zapalny i inseminacja nie ma tutaj sensu bo nie przynosi efektu i nie omija żadnej przeszkody jeszcze jak jest PCOS i tak jak u mnie niedrożny jeden jajowód to poprostu strata pieniędzy. Ja miałam 4 stymulacje (jedna Aromek i 3 zastrzykami) później laparoskopia przerwa w stymulacji od września do listopada w grudniu zaczęłam stymulację Aromkiem i później jeszcze 3 i koniec stymulacji zostanie jedynie in vitro jeśli nie zaskoczy;) Warto wybrać się do specjalisty i zrobić tzw. USG TV pod endometrioze i to potwierdzić; u mnie nie było to potrzebne bo przypadkiem wyszło w laparoskopi.

Pusshka lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę że te biele :(

U mnie krew na progesteron spuszczona 🙃 zobaczymy jak piękna była ta owulka, dzisiaj 7dpo i spadek tempki o 0.2 🧐

Pusshka, Muuu., Kira, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Tulę że te biele :(

U mnie krew na progesteron spuszczona 🙃 zobaczymy jak piękna była ta owulka, dzisiaj 7dpo i spadek tempki o 0.2 🧐

O proszę to czekamy na wyniki razem 😊

Kasia111 lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim 🌸
    Witaj Fooskatt🌼
    Dzisiaj wielki dzień! Miło mi że tyle z was idzie z nami do Kliniki🩵 nie wiem czy się wszyscy pomieścimy!
    Wczoraj drukowałam wszystkie wyniki które mam do teraz i niezła teczka wyszła 🤣 powodzenia dla was jeśli któraś sika dzisiaj:)🤞🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 08:31

Sarka94, Pusshka, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, JoKoKoJo, ezra, Kira, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii ja dopiero w 11 dpo wieczorem lezac w lozku zaczelam czuc dziwnie podbrzusze, dlatego nastepnego dnia z rana zrobilam test i juz tego 12dpo praktycznie caly dzien czulam brzuch i nadal czasem czuje. Ale niektore kobiety nie czuja totalnie nic ;)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Maj.a 🫂🫂🫂
    Lola93 wrote:
    Dzień dobry wszystkim 🌸
    Witaj Fooskatt🌼
    Dzisiaj wielki dzień! Miło mi że tyle z was idzie z nami do Kliniki🩵 nie wiem czy się wszyscy pomieścimy!
    Wczoraj drukowałam wszystkie wyniki które mam do teraz i niezła teczka wyszła 🤣 powodzenia dla was jeśli ktoś sika dzisiaj:)🤞🏼

Powodzenia 🤞

Nie pocieszyłyście mnie dziewczyny, myślałam, że się chociaż na wredną 🐒 przygotuję, a tu dupa. Najpóźniej owulke miałam 30dc, więc 🐒 musi przyjść do ok 20.12. 15 miesięcy obserwowania cyklu a ja nie wiem ani kiedy była owulka ani czy w ogóle były ❤. Wczoraj podpytywałam męża czy pamięta jak to było w tym okresie - oczywiście nie pamięta. Dla mnie to nauczka żeby wszystko notować. Ja po 1 poł cyklu i domniemanej owulacji nie zaznaczałam już ❤, nie mówiąc o przerwie w mierzeniu temperatury akurat gdzieś tam gdzie była owulka 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 08:32

Lola93 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Effiii ja dopiero w 11 dpo wieczorem lezac w lozku zaczelam czuc dziwnie podbrzusze, dlatego nastepnego dnia z rana zrobilam test i juz tego 12dpo praktycznie caly dzien czulam brzuch i nadal czasem czuje. Ale niektore kobiety nie czuja totalnie nic ;)
    Ja dziś robiłam test bo wczoraj brzuchol cały dzień mnie bolał jak na okres , po bieli na teście ból minął 🤣🤣🤣

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii, tulę za biel 🫂
    Sarka, przykro mi, najgorsze jest rozczarowanie po wielkiej nadziei :( 🫂
    Tulę za wszystkie biele i trzymam kciuki za wyniki :)

Sarka94, Effiii, Viii, Megipta lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Oligoteratozoospermia
    ✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
    ⏳ CFTR, AZF

♂ Clostilbegyt + suple 💊
    🔜 badanie nasienia (11.2025)

Wszystko to, co mam
    to ta nadzieja, że życie mnie poskleja
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ