X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Jest źle ze mną, myślę Ty w chałupie nie możesz ich utrzymać, a na dwór chcesz je brać 🤦‍♀️😂

🤣🤣
    To może zaznaczę, że na spacer oznacza poza terrarium ale na terenie mieszkania 😊
    Obecne temperatury na zewnątrz niestety byłyby dla większości ptaszników zabójcze 🥺

blador2 lubi tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, w końcu wyczekana owulacja - 23 dc 😍🫣 https://ibb.co/YThkDQ0 / powiedzcie mi proszę ile czasu mija od uśmiechniętej buźki na teście clearblue do faktycznej owulacji? w instrukcji jest tylko informacja, ze to "dwa najpłodniejsze dni w miesiącu". chciałabym sie w koncu zapisać na testowanie i nie wiem kiedy 😍

👩‍🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vyls wrote:
    Dobra, będę otwierać zdjęcia, jakbym się już do Was nie odezwała, to znaczy ze miałam zawał. 🤣🤣🤣 Swoją drogą, szkoda, że mnie od małego nikt nie przyzwyczajał do takich stworzeń. Przez to musiałam grać na trybie arachnofobii w Hogwart Legacy o zamiast pająków atakowały mnie robociki na rolkach 😂

Zdjęcia jak zawsze dla chętnych więc nie czuj się zmuszana do ich otwierania 🥹🙂

Vyls lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Zdrówka dla Młodej 🤞🩷

Dziękuję 🥹❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vyls wrote:
    Otwarłam - żyję. 😂 Super, że Córcia się nie boi😄 Mimo wszystko preferuję moje kudłate stworzenia, czyli buldozię francuską i podciepa mieszańca z pekińczykiem 😅😅

Pokażesz? 🥹😍

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na izbie mnie zbyli. Pani powoedziala ze jestem w terminie miesiaczki i to pewnie okres. Jak jej pokazalam wyniki bety to powiedziala ze nikt nie robi badania bety w terminie miesiaczki…

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Viii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dziewczyny na izbie mnie zbyli. Pani powoedziala ze jestem w terminie miesiaczki i to pewnie okres. Jak jej pokazalam wyniki bety to powiedziala ze nikt nie robi badania bety w terminie miesiaczki…

Skandal. Ja w takich sytuacjach prosiłabym o dokument na piśmie z podpisem lekarza że Ty i ciąża jesteście bezpieczne.
    Zadzwoń do swojego ginekologa

Anka32, JoKoKoJo, aszin, Kira lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Skandal. Ja w takich sytuacjach prosiłabym o dokument na piśmie z podpisem lekarza że Ty i ciąża jesteście bezpieczne.
    Zadzwoń do swojego ginekologa

Dzwonilam ale nie odbiera. On dzis prxyjmuje od 12/13

edit: i pani stwierdzila widzac moj wynik bety i proga „no tak tez moze byc, ale wie pani jest pani w terminie miesiaczki wiec to miesiaczka”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 08:41

11.12 ⏸️
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Co za..... Spróbuj dzwonić do swojego ginekologa.
    A jeśli chodzi o izbę, to na przyszłość powinni mieć druki na których podpisują się, że odmawiają udzielenia pomocy. Najczęściej nie chcą tego podpisać wiec decydują się badać.

Hach, JoKoKoJo, Kira lubią tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Viii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dzwonilam ale nie odbiera. On dzis prxyjmuje od 12/13

edit: i pani stwierdzila widzac moj wynik bety i proga „no tak tez moze byc, ale wie pani jest pani w terminie miesiaczki wiec to miesiaczka”

Jaki poziom wiedzy, szok 😳

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Hach Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Głupota. Ten ktoś Cie zbył, bo niestety czasami ludzie przyjeżdżają z głupotami i personel nie reaguje. Mam nadzieję, że u ciebie plamienia to normalna reakcja organizmu na rośniecie kropka, który robi sobie miejsce i możesz plamić. Czy to żywa krew?

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vyls wrote:
    https://ibb.co/kSXwgYM Pokazuję 🙈

Jakie wspaniałe 😍❤️
    Proszę ode mnie wygłaskać! 🤗

Vyls lubi tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Klaudia moja koleżanka w 1 miesiącu ciąży miała taki słabszy 'okres' i to kilka dni. Przez to nie zorientowała się nawet że jest w ciąży. Być może u Ciebie jest coś w tym stylu. U niektórych kobiet podobno się pojawia

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ginekolog na wczorajszej wizycie też mówiła, że absolutnie nie wycina się tych torbieli, tym bardziej w moim przypadku gdy jest ona mała. Że jednak jest to zabieg dość poważny i może mieć negatywne konsekwencje, wraz z torbielą usuwa się też niestety te "dobre rzeczy" w jajnikach.
    Z moją gin prowadzącą w Klinice nie rozmawiałam jeszcze na ten temat, ale z tego co ostatnio ją zrozumiałam (ona wtedy nie potwierdziła mi torbieli endo na 100%) to torbiel jest wskazaniem do IVF i nic nie mówiła o usuwaniu jej.
    Ale będę wszystko konsultować

Jeśli nie daje to żadnych objawów utrudniających życie to nic z tym nie będą robić... Bynajmniej nie powinni, specjalistyczne USG i będziesz wszystko wiedzieć, z endomenda da się zajść w ciążę naturalnie, ale jest to trudniejsze;) Każdy zabieg na jajnikach obniża rezerwę bo zawsze ten jak ok będzie naruszony, Twoja torbiel jest mała więc pewnie wystarczy ją obserwować;)

Pusshka, Lola93, Hach lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Bede dzwonila do swojego gina i zobaczymy.
    To taka krew jak na koniec czy poczatek @, ze zostaje praktycznie tylko na papierze, ale nie jest taka zywa czerwona tylko jakby w sluzie. Ciezko mi opisac.

Wrocilam z placzem do domu i narzeczony mnie troche uspokoil.

Pusshka, JoKoKoJo, Kira lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj mam gorszy nastrój - pewnie wszystko się łączy w całość: sprawy zawodowe (nie dość, że zmiana stanowiska od stycznia to jeszcze bieżące problemy), sprawy staraniowe i zbliżające się święta. Ale chociaż choinkę wczoraj kupiliśmy :) Kawkę muszę wypić i się ogarnę!

Tulę za małpy i biele.
    @Anka32, zdrówka dla córy!
    klaudia_23 wrote:
    Serio... straszne traktowanie. Spróbuj się nie stresować, wiem że się łatwo mówi. Ale jestem przekonana, że wszystko jest w porządku u Kropka! Zadzwoń do gina i daj znać jak sytuacja 🤞

Anka32, klaudia_23, JoKoKoJo, aszin, Kira lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Co za małpiszon. Współczuje ze Cię spotkała taka sytuacja. Mam nadzieje, że uda Ci się skontaktować z Twoim gin, który Cię uspokoi. Trzymam kciuki i tule mocno ❤️

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj mam gorszy nastrój - pewnie wszystko się łączy w całość: sprawy zawodowe (nie dość, że zmiana stanowiska od stycznia to jeszcze bieżące problemy), sprawy staraniowe i zbliżające się święta. Ale chociaż choinkę wczoraj kupiliśmy :) Kawkę muszę wypić i się ogarnę!

Tulę za małpy i biele.
    @Anka32, zdrówka dla córy!

Serio... straszne traktowanie. Spróbuj się nie stresować, wiem że się łatwo mówi. Ale jestem przekonana, że wszystko jest w porządku u Kropka! Zadzwoń do gina i daj znać jak sytuacja 🤞

Czasami są takie gorsze chwile :( ale tez zmiany, nowości to potem człowiek jest jakiś nieswój. O super, że macie już choinkę muszę się zainspirować i też ogarnąć ten temat 😁.

Ja miałam ostatnio gorszy czas ale nowy cykl się zaczął, okres powoli się kończy i już pełna motywacja jest do działania 🤣.

Powodzenia dla wszystkich dziewczyn! Jakoś na tym forum z Wami jest łatwiej i bardzo wspierająco 🥹

Anka32, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Czasami są takie gorsze chwile :( ale tez zmiany, nowości to potem człowiek jest jakiś nieswój. O super, że macie już choinkę muszę się zainspirować i też ogarnąć ten temat 😁.

Ja miałam ostatnio gorszy czas ale nowy cykl się zaczął, okres powoli się kończy i już pełna motywacja jest do działania 🤣.

Powodzenia dla wszystkich dziewczyn! Jakoś na tym forum z Wami jest łatwiej i bardzo wspierająco 🥹
    Masz rację, zmiany są trudne i stresujące, ale najczęściej dobrze nam robią finalnie i tego się trzymam :)
    Ja się też tak cieszę, że trafiłam na to forum, naprawdę raźniej jest wśród kobietek, które mają taki sam cel!

Liyss🧚🏻, Sarka94, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Annaaa4 kciuki za przyrost! 🤞

@Klaudia mam nadzieję że Twój ginekolog okaże się bardziej ludzki i przyjmie na wizytę 🤞

@Pusshka dużo się dzieje, gorszy dzień może sie zdarzyć, ba, nawet czasem trzeba pozwolić sobie na trochę złego humoru. Oby kolejne dni były lepsze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 09:38

Pusshka, klaudia_23 lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ