X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Jest źle ze mną, myślę Ty w chałupie nie możesz ich utrzymać, a na dwór chcesz je brać 🤦‍♀️😂

🤣🤣
    To może zaznaczę, że na spacer oznacza poza terrarium ale na terenie mieszkania 😊
    Obecne temperatury na zewnątrz niestety byłyby dla większości ptaszników zabójcze 🥺

blador2 lubi tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, w końcu wyczekana owulacja - 23 dc 😍🫣 https://ibb.co/YThkDQ0 / powiedzcie mi proszę ile czasu mija od uśmiechniętej buźki na teście clearblue do faktycznej owulacji? w instrukcji jest tylko informacja, ze to "dwa najpłodniejsze dni w miesiącu". chciałabym sie w koncu zapisać na testowanie i nie wiem kiedy 😍

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
    20.08 mamy ❤️
    04.09 ⌛️ usg

🙎‍♂️ 31

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vyls wrote:
    Dobra, będę otwierać zdjęcia, jakbym się już do Was nie odezwała, to znaczy ze miałam zawał. 🤣🤣🤣 Swoją drogą, szkoda, że mnie od małego nikt nie przyzwyczajał do takich stworzeń. Przez to musiałam grać na trybie arachnofobii w Hogwart Legacy o zamiast pająków atakowały mnie robociki na rolkach 😂

Zdjęcia jak zawsze dla chętnych więc nie czuj się zmuszana do ich otwierania 🥹🙂

Vyls lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Zdrówka dla Młodej 🤞🩷

Dziękuję 🥹❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vyls wrote:
    Otwarłam - żyję. 😂 Super, że Córcia się nie boi😄 Mimo wszystko preferuję moje kudłate stworzenia, czyli buldozię francuską i podciepa mieszańca z pekińczykiem 😅😅

Pokażesz? 🥹😍

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na izbie mnie zbyli. Pani powoedziala ze jestem w terminie miesiaczki i to pewnie okres. Jak jej pokazalam wyniki bety to powiedziala ze nikt nie robi badania bety w terminie miesiaczki…

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Viii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dziewczyny na izbie mnie zbyli. Pani powoedziala ze jestem w terminie miesiaczki i to pewnie okres. Jak jej pokazalam wyniki bety to powiedziala ze nikt nie robi badania bety w terminie miesiaczki…

Skandal. Ja w takich sytuacjach prosiłabym o dokument na piśmie z podpisem lekarza że Ty i ciąża jesteście bezpieczne.
    Zadzwoń do swojego ginekologa

Anka32, JoKoKoJo, aszin, Kira lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Skandal. Ja w takich sytuacjach prosiłabym o dokument na piśmie z podpisem lekarza że Ty i ciąża jesteście bezpieczne.
    Zadzwoń do swojego ginekologa

Dzwonilam ale nie odbiera. On dzis prxyjmuje od 12/13

edit: i pani stwierdzila widzac moj wynik bety i proga „no tak tez moze byc, ale wie pani jest pani w terminie miesiaczki wiec to miesiaczka”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 08:41

11.12 ⏸️
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Co za..... Spróbuj dzwonić do swojego ginekologa.
    A jeśli chodzi o izbę, to na przyszłość powinni mieć druki na których podpisują się, że odmawiają udzielenia pomocy. Najczęściej nie chcą tego podpisać wiec decydują się badać.

Hach, JoKoKoJo, Kira lubią tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Viii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dzwonilam ale nie odbiera. On dzis prxyjmuje od 12/13

edit: i pani stwierdzila widzac moj wynik bety i proga „no tak tez moze byc, ale wie pani jest pani w terminie miesiaczki wiec to miesiaczka”

Jaki poziom wiedzy, szok 😳

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Hach Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Głupota. Ten ktoś Cie zbył, bo niestety czasami ludzie przyjeżdżają z głupotami i personel nie reaguje. Mam nadzieję, że u ciebie plamienia to normalna reakcja organizmu na rośniecie kropka, który robi sobie miejsce i możesz plamić. Czy to żywa krew?

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vyls wrote:
    https://ibb.co/kSXwgYM Pokazuję 🙈

Jakie wspaniałe 😍❤️
    Proszę ode mnie wygłaskać! 🤗

Vyls lubi tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Klaudia moja koleżanka w 1 miesiącu ciąży miała taki słabszy 'okres' i to kilka dni. Przez to nie zorientowała się nawet że jest w ciąży. Być może u Ciebie jest coś w tym stylu. U niektórych kobiet podobno się pojawia

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ginekolog na wczorajszej wizycie też mówiła, że absolutnie nie wycina się tych torbieli, tym bardziej w moim przypadku gdy jest ona mała. Że jednak jest to zabieg dość poważny i może mieć negatywne konsekwencje, wraz z torbielą usuwa się też niestety te "dobre rzeczy" w jajnikach.
    Z moją gin prowadzącą w Klinice nie rozmawiałam jeszcze na ten temat, ale z tego co ostatnio ją zrozumiałam (ona wtedy nie potwierdziła mi torbieli endo na 100%) to torbiel jest wskazaniem do IVF i nic nie mówiła o usuwaniu jej.
    Ale będę wszystko konsultować

Jeśli nie daje to żadnych objawów utrudniających życie to nic z tym nie będą robić... Bynajmniej nie powinni, specjalistyczne USG i będziesz wszystko wiedzieć, z endomenda da się zajść w ciążę naturalnie, ale jest to trudniejsze;) Każdy zabieg na jajnikach obniża rezerwę bo zawsze ten jak ok będzie naruszony, Twoja torbiel jest mała więc pewnie wystarczy ją obserwować;)

Pusshka, Lola93, Hach lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Bede dzwonila do swojego gina i zobaczymy.
    To taka krew jak na koniec czy poczatek @, ze zostaje praktycznie tylko na papierze, ale nie jest taka zywa czerwona tylko jakby w sluzie. Ciezko mi opisac.

Wrocilam z placzem do domu i narzeczony mnie troche uspokoil.

Pusshka, JoKoKoJo, Kira lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj mam gorszy nastrój - pewnie wszystko się łączy w całość: sprawy zawodowe (nie dość, że zmiana stanowiska od stycznia to jeszcze bieżące problemy), sprawy staraniowe i zbliżające się święta. Ale chociaż choinkę wczoraj kupiliśmy :) Kawkę muszę wypić i się ogarnę!

Tulę za małpy i biele.
    @Anka32, zdrówka dla córy!
    klaudia_23 wrote:
    Serio... straszne traktowanie. Spróbuj się nie stresować, wiem że się łatwo mówi. Ale jestem przekonana, że wszystko jest w porządku u Kropka! Zadzwoń do gina i daj znać jak sytuacja 🤞

Anka32, klaudia_23, JoKoKoJo, aszin, Kira lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Co za małpiszon. Współczuje ze Cię spotkała taka sytuacja. Mam nadzieje, że uda Ci się skontaktować z Twoim gin, który Cię uspokoi. Trzymam kciuki i tule mocno ❤️

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj mam gorszy nastrój - pewnie wszystko się łączy w całość: sprawy zawodowe (nie dość, że zmiana stanowiska od stycznia to jeszcze bieżące problemy), sprawy staraniowe i zbliżające się święta. Ale chociaż choinkę wczoraj kupiliśmy :) Kawkę muszę wypić i się ogarnę!

Tulę za małpy i biele.
    @Anka32, zdrówka dla córy!

Serio... straszne traktowanie. Spróbuj się nie stresować, wiem że się łatwo mówi. Ale jestem przekonana, że wszystko jest w porządku u Kropka! Zadzwoń do gina i daj znać jak sytuacja 🤞

Czasami są takie gorsze chwile :( ale tez zmiany, nowości to potem człowiek jest jakiś nieswój. O super, że macie już choinkę muszę się zainspirować i też ogarnąć ten temat 😁.

Ja miałam ostatnio gorszy czas ale nowy cykl się zaczął, okres powoli się kończy i już pełna motywacja jest do działania 🤣.

Powodzenia dla wszystkich dziewczyn! Jakoś na tym forum z Wami jest łatwiej i bardzo wspierająco 🥹

Anka32, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Czasami są takie gorsze chwile :( ale tez zmiany, nowości to potem człowiek jest jakiś nieswój. O super, że macie już choinkę muszę się zainspirować i też ogarnąć ten temat 😁.

Ja miałam ostatnio gorszy czas ale nowy cykl się zaczął, okres powoli się kończy i już pełna motywacja jest do działania 🤣.

Powodzenia dla wszystkich dziewczyn! Jakoś na tym forum z Wami jest łatwiej i bardzo wspierająco 🥹
    Masz rację, zmiany są trudne i stresujące, ale najczęściej dobrze nam robią finalnie i tego się trzymam :)
    Ja się też tak cieszę, że trafiłam na to forum, naprawdę raźniej jest wśród kobietek, które mają taki sam cel!

Liyss🧚🏻, Sarka94, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Annaaa4 kciuki za przyrost! 🤞

@Klaudia mam nadzieję że Twój ginekolog okaże się bardziej ludzki i przyjmie na wizytę 🤞

@Pusshka dużo się dzieje, gorszy dzień może sie zdarzyć, ba, nawet czasem trzeba pozwolić sobie na trochę złego humoru. Oby kolejne dni były lepsze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 09:38

Pusshka, klaudia_23 lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ