Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
rolka355 wrote:Mnie proszę wpisać na testowanie 17go. Ciekawe czy dostanę prezent na urodziny? 🥺 I tak oto w grudniu mija rok starań. Czy to czas na badania? Pewnie będzie to ciężki miesiąc. Chciaż trafiło sie to poronienie, więc może jednak jestem zdolna zajść w ciążę naturalnie? 😓
A czy robiłaś jakiekolwiek badania? Jeśli nie, to najlepiej zrobić te, co masz wypisane na 1 stronie: lh, fsh, prolaktyna, estradiol, tsh, ft 3, ft 4 3-5 DC. Progesteron ok. 7 dni przed spodziewanym okresem. Z takimi badaniami plus info o poronieniu, udałabym się do lekarza, żeby może pogłębić diagnostykę. Może był za niski progesteron, że poronienie wystąpiło. Chociaż nie wiem, w którym tc to bylo -
KatiePie wrote:Dziewczyny tak piszecie o tym zbyt cienkim endometrium do implementacji, a może być zbyt grube?🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
ultramaryna_ wrote:Kochana, sama pinsa jest z Lidla (na dziale z tortillami itp.), dodatki i sos rozkładałam sama. Ale z chęcią poszukam przepisu na ciasto, może by mi wyszło 🫣😁
A ta ze zdjęcia była - nieskromnie - przepyszna! 😍 Gdybym miała więcej, to bym dalej jadła 😂 Ale coś dla męża musiałam zostawić… 😂aszin, Olalee, ultramaryna_, blador2 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aszin wrote:Mi kiedyś na USG wyszło grubsze niż powinno być i musiałam iść na kolejną wizytę sprawdzić, czy po miesiączce wszystko się złuszcza, więc chyba może być za grube
Mi wyszło w zeszłym miesiącu 2 dni przed owulacją 13mm, teraz się martwię czy to nie za dużo 😅 -
Hej dziewczyny, witam Was w grudniowym wątku! U mnie dzisiaj 2 dc, według moich wyliczeń i obserwacji ostatnich cykli, owulka powinna być ok. 12.12, więc @Anka32 poproszę Cię o wpisanie mnie na testowanie na 24.12 🥰 będzie pewnie 12 dpo, więc może sprawię sobie prezent na święta.... albo dostane doła 🙈 jeśli coś się przesunie to dam znać 😁
Trzymam kciuki za wszystkie z nas w tym miesiącu, niech magia świąt robi swoje 🎄❄️☃️
Zaciekawiłyście mnie tym Ferti Lily 🤔, pomyślę o zakupie na ten cykl, chociaż boje się, że zrobię coś nie tak i tylko sobie zaszkodzę 😅 nigdy nie używałam takich cudówWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2023, 16:11
Adirella, Olalee lubią tę wiadomość
👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
KatiePie wrote:O a ile miałaś? I kiedy?
Mi wyszło w zeszłym miesiącu 2 dni przed owulacją 13mm, teraz się martwię czy to nie za dużo 😅🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Ale pędzicie z postami!!!
MartiMarti wrote:W dzień pika następnego dnia również można spróbować, a najlepiej to co dwa dni w dni płodne. Chociaż i raz wystarczy 😁 tak akurat było w naszym przypadku.
Najlepiej próbować jak występuje śluz płodny bo on jest nośnikiem plemników mają łatwiej przedostać się do komórki jajowej
Wow! Super, tak za 1razem 🙈
karola_b wrote:@metka, najlepiej oprócz robienia owulaków obserwować swoje ciało - jeśli odczuwasz kłucie jajników w okresie owulacji to może Ci zasugerować dokładny moment owulacji.
Ja tak miałam w poprzednim cyklu - pik wieczorem, a następnego dnia w okolicach południa kłucie i w ten dzień działaliśmy
Gdzieś czytałam, że lepiej działać przed owulką niż po, plemniczki mogą sobie spokojnie poczekać na komórkę jajową (żyją nawet do 5dni!)
Owulaki bede robiła 1 raz w życiu, od zawsze czuje owulacje po jajniku, w obecnym cyklu obserwowałam jeszcze śluz - wszystko się pokrywa z apka (10dc) wiec owulaka chce zrobić, by zobaczyć czy pokryje się z tą resztą „objawów”
Anka32 wrote:Możecie przypomnieć który olej z wiesiołka polecacie? 😀
Zanim się dokopię do tej informacji samodzielnie to minie kilka cykli 🤣
Ktoś tu polecał Ostrovit 🤷🏽♀️
Sarka94 wrote:Mi ostatnio lekarz powiedział, że co drugi dzień to nie prawda i mamy serduszkowac kiedy mamy ochotę, a w dni płodne to i 4 dni pod rząd wskazane. Ale małż ma dużą ilość pływaków. My czasami się wstrzymywalismy mimo, że chęci były. Teraz już nie mam takiego zamiaru, ale za to Małż teraz chory 😁
Pocieszyłaś mnie… bo jak teraz się zobaczymy po takim czasie, to myślę, że trudno może być się powstrzymywać 🙈. Więc codziennie w płodne to żaden problem 🙈
rolka355 wrote:Mnie proszę wpisać na testowanie 17go. Ciekawe czy dostanę prezent na urodziny? 🥺 I tak oto w grudniu mija rok starań. Czy to czas na badania? Pewnie będzie to ciężki miesiąc. Chciaż trafiło sie to poronienie, więc może jednak jestem zdolna zajść w ciążę naturalnie? 😓
Życzę Ci kochana tego!!! Oby tak się stało.
Jeżeli jednak nie, to po roku już warto zaczerpnąć wiedzy lekarskiej.
Mi (mam 36l) powiedziała ginka, że po 35 r.ż to już po 6mc starań bez efektu, powinno się działać.
KatiePie wrote:Dziewczyny tak piszecie o tym zbyt cienkim endometrium do implementacji, a może być zbyt grube?
Też o tym myślałam. Czytałam o tym i pytałam mojej gin - potwierdziła, że jeżeli złuszcza się dobrze (czyli miesiączka jest obfitsza w tym wypadku) i nie ma w nim zmian chorobowych czy endometrialnych to lepsze teochę grubsze niż za cienkie (w kontekście zagnieżdżenia).
KatiePie lubi tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
Maj.a wrote:Kobietki,
ile dziennie jecie suszonych moreli lub orzeszków brazylijskich na lepsze endometrium?
Słyszałam też, że niektóre dziewczyny na cienkie endo piją do dnia owulacji lampkę czerwonego wytrawnego wina. Czy któraś z Was tak robiła może? Nie miałabym nic przeciwko ale zastanawiam się czy rzeczywiście pozytywnie to wpływa 🤔31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Witam się i ja
Termin @ mam na 15.12 , ale testować będę pewnie około 12.12 Taki sobie zapas zrobiłam ze moge testować przez wszystkie 14 dni do @
Ten cykl myslalam ze bedzie stracony a tu proszę. znowu kreska ciemnieje wiec może i grudzień jednak przyniesie nam szczęscie.
W tym cyklu razem z pomocą ziółek.
Może przy okazji mi pomozecie. Zrobilam test po powrocie z pracy. Nie ogarniam tych testów do konca ale juz wiem ze z rana nie i nie wolno nic pic na 2h przed zrobieniem.
Ja troszkę się napiłam i nie wiem czy powtorzyć test za 2h-3h czy poczekac do jutra ? https://zapodaj.net/plik-Bxsb9wrKce a moze nie robic ale i tak meza wziac w obroty skoro i tak jajniki bolą ?
Doradźcie cos bo normalnie oszaleje. A ze mną mój mąż bo go mecze co chwile czy ten jeden dzien dac mu spokoj ?12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
W temacie endometrium to ja dziś wsunęłam kilka moreli
Mam takie szybkie pytanie do dziewczyn które były w kilinice niepłodności na konsultacje. Jak taka konsultacja pary wygląda? Sama rozmowa czy badanie również? Bo oczywiście okres mi się przesunął i będę mieć konsultacje akurat w te dni. A poza tym to może trochę wstyd się przyznać, ale nie wiem czy komfortowo się czuje u faceta ginekologa. Umawiając wizyte myslałam, że to bedzie tylko rozmowa - ale teraz się zastanawiam, a nie chce być zaskoczona w trakcie.10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
nick nieaktualnyAnnaaa4 wrote:Witam się i ja
Termin @ mam na 15.12 , ale testować będę pewnie około 12.12 Taki sobie zapas zrobiłam ze moge testować przez wszystkie 14 dni do @
Ten cykl myslalam ze bedzie stracony a tu proszę. znowu kreska ciemnieje wiec może i grudzień jednak przyniesie nam szczęscie.
W tym cyklu razem z pomocą ziółek.
Może przy okazji mi pomozecie. Zrobilam test po powrocie z pracy. Nie ogarniam tych testów do konca ale juz wiem ze z rana nie i nie wolno nic pic na 2h przed zrobieniem.
Ja troszkę się napiłam i nie wiem czy powtorzyć test za 2h-3h czy poczekac do jutra ? https://zapodaj.net/plik-Bxsb9wrKce a moze nie robic ale i tak meza wziac w obroty skoro i tak jajniki bolą ?
Doradźcie cos bo normalnie oszaleje. A ze mną mój mąż bo go mecze co chwile czy ten jeden dzien dac mu spokoj ?
Nie powtarzałabym już testów bo ten na dole jak na moje oko to pik. A testy owu robimy do pierwszego pika 😊Annaaa4 lubi tę wiadomość
-
Olalee wrote:Kiedyś bardzo często robiłam koktajl ze szpinaku, banana, kiwi, łyżeczki masła orzechowego, wody i troszkę odżywki bialkowej musze wrócić i szpinak będę miała też do pinsy
Olalee lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Paskudny był wczorajszy wieczór i dzisiejszy też, kiedy ciemność przypełza, nie jest dobry. Ale biorę pod uwagę, że hormony z @ pracują oraz, że mrok nie sprzyja. Idę włączyć lampki
Mam nadzieję, że u was dobrze!Anka32, Olalee lubią tę wiadomość
27.11.2023 - cień ⏸️ -
@stokrotka u mnie wizyta dopiero przed, ale polecam filmy na yt jak wyglądają takie wizytu, co ze sobą przygotować itd. Jedną z informacji o której się dowiedziałam, to polecana jest wizyta właśnie na początku cyklu
To jedzonko wygląda przepysznie!
stokrotka00 lubi tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Czy mogłabym się wygadać i poradzić? 😅
Od momentu kiedy ❤️ bez zabezpieczenia z M, mam dziwny problem - przy "wchodzeniu" do środka, czuje w jednym konkretnym miejscu w pochwie jakby tacie otarcie (tak jakbyście na dłoni np sobie zrobiły otarcie naskórka). Zwykle odczuwałam ten dyskomfort tylko w trakcie ❤️, zwykle na początku tylko. Na początku myśleliśmy, że to może przez niedogolone włoski M, jestem chyba jakaś bardzo wrażliwa, nie wiem bo często mi to przeszkadza
Wczoraj były przytulanki, sytuacja się powtórzyła, ale obecnie mam końcówkę okresu i nosze jeszcze tampony. I dziś nawet przy wsuwaniu tamponu czuje to podrażnienie. Nie mam pieczenia, nie mam swędzenia. Tylko przy dotyku czuje taki hmmm dyskomfort, jakby bolałe miejsce, zranione... Sama nie wiem jak to nazwać. Mówiłam o tym mojemu M, no to powiedział żeby do lekarza. Ja do swojej chodzę tylko raz w roku na kontrolę. Jakoś nie ufam się. Ma ogromne kolejki, robi taką typowa masówkę. Jak miałam lata temu infekcje to nawet mnie nie zbadała, tylko z samego wywiadu coś przepisała. Do pani doktor, u której byłam z hormonami nie pojadę, bo to 120km. Myślałam że może poczekam jeszcze kilka dni i zobaczę co i jak. Ale M przypomniał mi, że kiedyś zastanawiałam się nad zmianą lekarza, który jest 25km. Zwykle terminy ma na za miesiąc ale weszłam z ciekawości na znany lekarz i ma termin dziś o 20:15 😬 i sama nie wiem czy poczekać kilka dni zobaczyć, może minie. Czy jechać z czymś takim. Ehhh🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
KatiePie wrote:Dziewczyny tak piszecie o tym zbyt cienkim endometrium do implementacji, a może być zbyt grube?
100krotka🌼 wrote:Czy mogłabym się wygadać i poradzić? 😅
Od momentu kiedy ❤️ bez zabezpieczenia z M, mam dziwny problem - przy "wchodzeniu" do środka, czuje w jednym konkretnym miejscu w pochwie jakby tacie otarcie (tak jakbyście na dłoni np sobie zrobiły otarcie naskórka). Zwykle odczuwałam ten dyskomfort tylko w trakcie ❤️, zwykle na początku tylko. Na początku myśleliśmy, że to może przez niedogolone włoski M, jestem chyba jakaś bardzo wrażliwa, nie wiem bo często mi to przeszkadza
Wczoraj były przytulanki, sytuacja się powtórzyła, ale obecnie mam końcówkę okresu i nosze jeszcze tampony. I dziś nawet przy wsuwaniu tamponu czuje to podrażnienie. Nie mam pieczenia, nie mam swędzenia. Tylko przy dotyku czuje taki hmmm dyskomfort, jakby bolałe miejsce, zranione... Sama nie wiem jak to nazwać. Mówiłam o tym mojemu M, no to powiedział żeby do lekarza. Ja do swojej chodzę tylko raz w roku na kontrolę. Jakoś nie ufam się. Ma ogromne kolejki, robi taką typowa masówkę. Jak miałam lata temu infekcje to nawet mnie nie zbadała, tylko z samego wywiadu coś przepisała. Do pani doktor, u której byłam z hormonami nie pojadę, bo to 120km. Myślałam że może poczekam jeszcze kilka dni i zobaczę co i jak. Ale M przypomniał mi, że kiedyś zastanawiałam się nad zmianą lekarza, który jest 25km. Zwykle terminy ma na za miesiąc ale weszłam z ciekawości na znany lekarz i ma termin dziś o 20:15 😬 i sama nie wiem czy poczekać kilka dni zobaczyć, może minie. Czy jechać z czymś takim. Ehhh👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii wrote:Nie wiem o czym mówisz , ale w takim przypadku z pewnością zrezygnowałabym z tamponów i może wprowadzila jakieś nawilżacze skoro taki dyskomfort Ci towarzyszy tylko na początku. Infectvagin też nie zaszkodzi żeby popracować nad flora 🌸
Lubrykant jest w naszym przypadku zawsze. Tampony stosuję od lat i tylko jednej marki i nigdy nie było problemu. Raczej to nie od nich. Chodzilo mi o to, że po wczorajszym ❤️ odczuwam mocniej ten dyskomfort, nawet gdy aplikuje tampon. A wcześniej tak nie było
O tym infectvagin nie słyszałam, poczytam🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
nick nieaktualny@100krotka🌼
Chyba odstawilabym tampony i małża na kilka dni i dala szansę się zregenerować tej części ciała 😁
Osobiście do lekarza bym nie szła ale ja jestem antylekarze i chodzę naprawdę wtedy gdy muszę 😜
Jeśli jednak Ciebie to niepokoi to może warto iść dzisiaj na tą wizytę 😊blador2 lubi tę wiadomość
-
100krotka🌼 wrote:Lubrykant jest w naszym przypadku zawsze. Tampony stosuję od lat i tylko jednej marki i nigdy nie było problemu. Raczej to nie od nich. Chodzilo mi o to, że po wczorajszym ❤️ odczuwam mocniej ten dyskomfort, nawet gdy aplikuje tampon. A wcześniej tak nie było
O tym infectvagin nie słyszałam, poczytam
No i sam fakt że stosujesz te same od lat tampony i kiedyś Ci służyły, nie muszą Ci służyć dziś. Firma mogła zmienić skład nie informując o tym lub po prostu twój organizm już ma ich po prostu dość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2023, 17:30
👱♀️32👱♂️34
2021 💔