X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    a tak z innej beczki, w którym dniu po owulacji zaczynacie robić testy? 🔥
    wiem, ze teoretycznie 14 dni po - ale chyba sama tyle nie wytrzymam, a jestem cierpliwa 🫣 ile dni po jest szansa ze coś się na teście pokaże?

ja od 10-11 :D

kasia97, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    a tak z innej beczki, w którym dniu po owulacji zaczynacie robić testy? 🔥
    wiem, ze teoretycznie 14 dni po - ale chyba sama tyle nie wytrzymam, a jestem cierpliwa 🫣 ile dni po jest szansa ze coś się na teście pokaże?

Ja staram się wytrzymać chociaż do tego 10 dpo 🥹

kasia97 lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Sofka, mieliście nocną ucztę ♥️

Ja mam 55kg przy 175cm i też się dziwię, że jeszcze się nie turlam po takich ilościach jedzenia jakie pochłaniam :P ale u mnie to duża zasługa genów. Spacerów i rowerka na pewno też w małym stopniu :)

Zimnozielona, Twoje objawy i wielkość pęcherzyka wskazują na to, że już po owulce :)
    Ale myślicie że mogła dziś być owulka? Czy wtedy jak bolały jajniki i wzdęty brzuch czyli wczoraj?

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, są wyniki 😊🙈 potem Was nadrobię.

Beta 23,20
    Prog 17,23

Lola93, 100krotka🌼, Sofka88, Butterfly23, kasia97, bonassola, ultramaryna_, Biała1987, ezra, Anka32, blador2, Muuu., aszin, Maj.a, Bulbasek, karola_b, Małgosiagosia, Nomeolvides, klaudia_23, Viii, Olaura, goska000, Pusshka, Pełna chata, Nietypowa30, Kira, koktajlowa, Zaczarowan, Malinaaa, Luna_, AnitaK, KejtKa lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • 100krotka🌼 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Wracałam zadowolona do domu z pracy, bo udało się ciut wcześniej skończyć, aż tu nagle stojąc w korku poczułam taki 10/15-sekundowy mikro skurcz ...taki wiecie, jakby przed @

Taka byłam podekscytowana, że za niedługo będę testować i nagle jakoś ta radość opadła 🥺 za każdym razem jak idę do toalety boje sie, że ujrzę 🔴 ehh

🙋‍♀️ 26l
    🙋 33l

05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)

10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500

11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trzymałyście kciuki bo dzisiaj lekarz pięknie wypisywał skierowania, bez zająknięcia 🤣

100krotka🌼, Butterfly23, bonassola, ultramaryna_, ezra, Anka32, blador2, Muuu., Bulbasek, karola_b, goska000, Pusshka, Wenka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja dzisiaj stanęłam na wadze i to był błąd. I najgorsze, że nie mam na co zwalić tego ile ważę poza swoim obżarstwem 🤣
    Ale odchudzanie przed Świętami jest bez sensu, prawda? 🥹 zacznę juz po 😎
    Prawda!
    Ja zaczynam po nowym roku 😁

Anka32 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji
    💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
    ovitrelle 375
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja dzisiaj stanęłam na wadze i to był błąd. I najgorsze, że nie mam na co zwalić tego ile ważę poza swoim obżarstwem 🤣
    Ale odchudzanie przed Świętami jest bez sensu, prawda? 🥹 zacznę juz po 😎

zdecydowanie przed świetami nie ma sensu 😄

Anka32 lubi tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej dziewczyny, jak to jest z tym śluzem podczas owulacji?

Czy owulacja następuje w ostatnim dniu śluzu płodnego?
    Myślałam że owu miałam wczoraj a dziś po prostu zalało mnie mega śluzem płodnym i szyjka wysoko otwarta miękka. 36h po Piku LH. Ale wczoraj ból jajnika i wzdęcia i wszystkie objawy owu.
    Zglupialam.

Dodam ze dziś 15dc. W 12dc pęcherzyk 21mm

Przytulanko było 12dc 13dc i dziś jak zobaczyłam ten śluz wzięłam męża na cito rano i biedny się namęczył bo takiego śluzu jeszcze nie miałam. Ledwo co się udało:)

Ja śluz płodny mam jeszcze dzień po owulacji, dwa dni później takie resztki ;) trzeci, czwarty robi się kremowy

karola_b lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • ezra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię zieloną herbatkę (podobno dobra na płodność) i zapitalam Was nadrobić, aż się trzęsłam dziś żeby czytać i przeżywać dziś emocje, ale musiałam nadrobić pracę i spotkań miałam mase.. 😁
    Viii wrote:
    Jprld u nas jakiś armagedon 😫 Ja się skręcam z okresu, synek dalej się źle czuje, mąż biegunka i wymioty... Oszaleję 😵

Zdrówka! 😍
    aśś wrote:
    Zamiast fertistimu ja pije proovulin, nie ma tych cukrow w sobie i smakuje prawie jak woda ;) mnie po fertistimie bralo na🤢 tylko proovulin jest drozszy i ja go kupuje na promocji jak jest za 37 zl na jakims oleofarm 🙂

Zgadzam się, nawet chyba mi polecałaś i trafiłam właśnie na promkę i zamówiłam kilka paczek 😎
    Fooskatt wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, dziś od rana tak mnie piersi bolały, że nie wytrzymałam z testowaniem. Coś tam gdzieś tam się pojawiło, ale tak delikatne, że ani aparat ani mąż tego nie widzieli. To dopiero 9dp, wiec się nie nastawiam i traktuje jako negatywny. Ale z tymi piersiami to masakra, bo przed okresem nigdy nie miewam takich bolesnych. Plus boli mnie spojenie łonowe i pachwiny...

Testujesz jutro rano z nami? W kupie raźniej! Ale wrzucasz foto koniecznie ! 😍👌❤
    Pusshka wrote:
    Powiem Ci, że naprawdę dobrze 🤩 Temp ładnie w górze, wczoraj i we wtorek pod wieczór kłuł mnie lewy jajnik przez kilka minut (tam gdzie była owulka) - wmawiam sobie, że może Kropek się wgryza 🤪 No i zastanawia mnie inny śluz niż zwykle w tym dc. Wiecie jak to z tymi objawami jest. Jutro się okaże 😎

Ja tak mocno trzymam kciuki za Ciebie, że ojej! ❤😍
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kochane, czuję się nie wyraźnie macie jakieś sposoby na to by się nie rozłożyć przed świetami?

Przyjmę każdą radę a najlepiej jakieś naturalne sposoby .
    Udanego dnia, 3 dni pracy i świąteczne wolne 🥹

Polecam gorące mleko z czosnkiem na gorąco + miód = rozgrzewa przed snem ale wania okrutnie 😁😂
    aszin wrote:
    To trzymam mocne kciuki, bardzo bym chciała, żeby to było to ❤️ jutro rano będzie ogień na forum, myślę że każda z nas będzie co chwilę odświeżać stronę, oby tylko serwery nie padły 🤪

Ja sama nie wiem czy będę jutro sikać na patyk czy odświeżać hahaha 😂😂
    goska000 wrote:
    https://zapodaj.net/plik-V6cwWV8k1G

Na żywo ciut ciemniejszy. Co ma być to będzie :)

U mnie po 8 dniach widać efekt Ovi ale trzymam mocno kciuki za Ciebie! ❤❤❤😍 przecież to jest wyjątkowy świąteczny cykl 😍🎅
    magdalena321 wrote:
    Będą! Na pewno, trzymajmy tylko mocno kciuki! 🤞🏻🤞🏻🥰
    Ja wczoraj przepłakałam po tej becie całe popołudnie i cały wieczór. Nawet mąż oberwał moimi fochami i humorami, oczywiście nie wiedział dlaczego i co zrobił. Do tego wieczorem moje dziecko spadło ze schodów, myślałam że się połamało ale skończyło się na stłuczonym łokciu i siniaku na brodzie 😕
    Wczoraj to było kombo jakieś.

Ja dziś od rana zaciskam za nas wszystkie! I przyznam, że będę się cieszyć z każdą z Was tak mocno jakbym sama miała kreski dwie ❤❤❤
    aśś wrote:
    U mnie info z monitu, endo 8 mm, lewy jajnik 19 mm i 21 mm, walczymy o jajo 🙂

Woooow, pięknie! Trzymam kciuki! 😍
    Lola93 wrote:
    Gratulacje dla ⏸️!!! Trzymam kciuki żeby szły za tym piękne bety!! 💜
    U mnie niestety dzisiaj rano plamienie standardowe przedokresowe, chyba nawet nie chce mi się testować w tym cyklu, znowu tylko zawód będzie i to jeszcze przed Wigilią :(
    Muszę jakoś spróbować wycyrklować datę 🐵 i umówić się dzisiaj na drożność parę dni po, ale no, smutek nadal, co cykl myślę że to 'ten' cykl :/

Przytulam..
    aszin wrote:
    Mam dobre przeczucie co do jutrzejszych testowan :)

Ja też o dziwo! 😍❤🤞
    Anka32 wrote:
    I ja, i ja :D
    Wyczuwam, że posypią się ⏸️ tak idealnie na Święta 🥹

Anka jak Ty tak mówisz to już musi być tak nasza wiedźmo kochana! 😁❤
    Pełna chata wrote:
    Jutro taki ruch w testowaniu, że już udzielają mi się emocje. Mam nadzieję, że każda zobaczy⏸️
    Ja jutro mam 10dpo i z jednej strony bym chciała zatestowac ale z drugiej nie wiem czy chce sobie odbierać to ziarnko nadziei. Na szczęście w domu nie mam testów ale nie wiem jak dlugo😁

@magdalena321 mam nadzieję, że jutro kreska na tescie bedzie ciemniejsza, a beta ostro wystartuje. trzymam kciuki.

@wenka, kciuki zacisniete☺️

@goska000 oby to był Kropeczek😍

@Berry123 niech Ci się wszytko poukłada, znajdź pracę i szybko wracaj 🙂

Co do śmierdzących ludzi to niestety też mam wielu takich klientów. Są starsze osoby śmierdzące moczem, no nie idzie wytrzymać albo tacy co za często zaglądają do kieliszka. Mieszanka gorzały i brudu, fuj.

No jak tooooooooo? Miałaś z nami testować! Jutro szczęśliwy dzień, testujemy w grupie! No weź 🙄😍😎
    Anka32 wrote:
    Zaraz Święta a likier piernikowy nie zrobiony, kuźwa 😳😅

Przeczytałam.. likier plemnikowy i śmiechłam 🤣🤣🤣
    Truśka wrote:
    W takim razie przedstawię się
    Jestem Justyna lat 33 ma dwóch synów 7,5 l i 9 lat i chciałabym od nowego roku starać się o 3 dziecko 🙂
    (Ustawiałabym to w stopce ale jeszcze nie ogarnęłam tej aplikacji)
    Byłam kiedyś przed 1 dzieckiem na tym forum a potem na wizażu byłam mamusia grudniową i z wieloma dziewczynami z tego wątku przyjaźnie się do dziś i bardzo bardzo mi pomogła grupa wsparcia w porodach staraniach i pierwszych latach w macierzyństwie 🙂

Cześć, rozgość się! 🙌
    Wenka wrote:

Beta 23,20
    Prog 17,23

Wooow, pięknie, niech Kropek rośnie! 😍😍❤❤🤞

Ja mam mocne postanowienie spacerów z psem - wczoraj 5km, dziś 7km i tak codziennie - zobaczymy jak mi pójdzie 🤣🤣🤣

NO I MAM STRES PRZED jutrzejszym testowaniem - taką żeście presje zrobiły 😂😂😂😁

Anka32, Viii, Lola93, goska000, Liyss🧚🏻, Pusshka, Wenka, Pełna chata lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka🌼 wrote:
    Wiecie co? Wracałam zadowolona do domu z pracy, bo udało się ciut wcześniej skończyć, aż tu nagle stojąc w korku poczułam taki 10/15-sekundowy mikro skurcz ...taki wiecie, jakby przed @

Taka byłam podekscytowana, że za niedługo będę testować i nagle jakoś ta radość opadła 🥺 za każdym razem jak idę do toalety boje sie, że ujrzę 🔴 ehh

Miałyśmy razem testować 22.12 pamiętasz? 🫶
    Ja już nie mam po co ale Ty masz! 🫂🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 17:17

100krotka🌼 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisała do mnie dziewczyna kumpla męża, że są dwa pieski do adopcji i czy nie chcemy. Napisałam, że ja zawsze marzyłam o psie ale mój mąż niekoniecznie. Na co ona, że przecież jak wezmę to nie wyrzuci 🙄
    Ręce mi opadły.
    Nie wyobrażam sobie nawet kupić nowego ptasznika bez uzgodnienia z małżem a co dopiero wzuąć większego zwierzaka i to jeszcze bez jego wiedzy 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 17:22

karola_b, Pusshka lubią tę wiadomość

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wenka pięknie, oby rosła ✊
    @Anka też nie bardzo rozumiem tekst koleżanki 😏

Ja uwielbiam karpia 😍 i uszka z barszczem. To moje mast hev na wigilii 😅

Ja to nawet nie chce na wagę wchodzić, ostatnio tak sobie ze słodyczami pozwalam że skandal.
    Głowa mnie tak boli, nie wiem czy to kwestia tej cudownej aury za oknem czy co, ale dramat 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 17:24

Wenka lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    @Wenka pięknie, oby rosła ✊
    @Anka też nie bardzo rozumiem tekst koleżanki 😏

Ja uwielbiam karpia 😍 i uszka z barszczem. To moje mast hev na wigilii 😅

Ja to nawet nie chce na wagę wchodzić, ostatnio tak sobie ze słodyczami pozwalam że skandal.
    Głowa mnie tak boli, nie wiem czy to kwestia tej cudownej aury za oknem czy co, ale dramat 😵‍💫

mnie na migreny pomagają właśnie słodycze / albo jakiś energetyk 🫣 jak czuje, ze coś zaczyna mnie brać od razu coś słodkiego i red bull
    oczywiście czasami nic nie pomaga, i po tylu latach z migrenami wiem ze takie dni tez sie zdarzają..

👩‍🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • 100krotka🌼 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Miałyśmy razem testować 22.12 pamiętasz? 🫶
    Ja już nie mam po co ale Ty masz! 🫂🤞

Pamiętam 🥹

Dziękuję 🫂

Wiedz, że też trzymam za Ciebie (wiem, że nie tylko ja, ale Ty i Pusshka przyciągnęłyscie mnie do tego forum, gdy dołączyłam w połowie listopada i mam jakis taki "sentyment" do Was 🥹) mocno kciuki w dalszych losach.

Anka32, Pusshka, Liyss🧚🏻, Bulbasek lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 26l
    🙋 33l

• Mamausia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:

Beta 23,20
    Prog 17,23

Pięknie❤️

Zobaczysz jak to szybko teraz pójdzie😊

Ja jutro lecę na pierwsza wizytę do lekarza w celu potwierdzenia i zobaczenia ‚pesteczka , więc czuję podekscytowanie.

No i życzę Wam jutro zalania listy ⏸️🥰

kasia97, Muuu., ezra, Pusshka, Wenka, Nietypowa30, Bulbasek lubią tę wiadomość

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
    10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka🌼 wrote:
    Pamiętam 🥹

Dziękuję 🫂

Wiedz, że też trzymam za Ciebie (wiem, że nie tylko ja, ale Ty i Pusshka przyciągnęłyscie mnie do tego forum, gdy dołączyłam w połowie listopada i mam jakis taki "sentyment" do Was 🥹) mocno kciuki w dalszych losach.

❤️

100krotka🌼 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Przeczytałam.. likier plemnikowy i śmiechłam 🤣🤣🤣

Jak jutro Ci wyjdą ⏸️ na teście to tylko taki likier Ci zostanie 🤪🤣

100krotka🌼, aszin, ultramaryna_, goska000, ezra, Pusshka, Sofka88, Wenka, Bulbasek, bonassola lubią tę wiadomość

• 100krotka🌼 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamausia wrote:
    Pięknie❤️

Zobaczysz jak to szybko teraz pójdzie😊

Ja jutro lecę na pierwsza wizytę do lekarza w celu potwierdzenia i zobaczenia ‚pesteczka , więc czuję podekscytowanie.

No i życzę Wam jutro zalania listy ⏸️🥰

To będzie napewno emocjonująca wizyta 😀
    Czekamy na relacje z wizyty 🤭

🙋‍♀️ 26l
    🙋 33l

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Wenka, gratulacje!

Ja lubię karpia, pierogi, zupę grzybową, śledzie, kapustę z grzybami, bigos. Moje smaki. Niestety w tym roku święta nie będą wesołe, bo babcia jest chora, a ona najbardziej angażowała się w przygotowania.

Wenka lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ