Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam frytkownicę beztłuszczową. No name, kupiona kilka lat temu przed tym boomem. Uwielbiam 😍 myślę właśnie nad zmianą na inną, dwukomorową. Mięso z kurczaka to kilkanaście minut i gotowe. Nie umiem z niej korzystać tak na 100% bo jest po prostu za mała, ale ludzie robią tam wszystko. Od frytek po babeczki a nawet pieką chleb.
Pusshka lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375
20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚 -
Alysa wrote:@Pushhka my mamy frytkownicę beztłuszczową od Xiaomi. Często ją używam, piekę warzywa, owoce, jakieś nieduże ciasta, kawałki kurczaka. Nawet pierogi w niej zapiekam Na nas dwoje to idealnie, nie trzeba piekarnika rozgrzewać. Robot planetarny też mi się marzy, małż jakiś ma na oku ale na razie priorytetem jest kredyt i zbieranie na nowy samochód. Ogólnie muszę się pochwalić ze wzięliśmy kredyt pół roku temu i na razie udaje nam się go tak nadpłacać że skróciliśmy okres kredytowania o prawie 5 lat Co do ekspresu nie kupujemy, bo tylko ja kawę pije, mamy kawiarkę
Wow, pięknie skrócony czas kredytowania - gratulacje mocne!!Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Anka32 wrote:@Pusshka, jakby żadna nie skomplementowała pazurków to ja to robię! Bardzo ładny odcień różu 😍Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
kasia97 wrote:tez wpisałam testowanie na 28.12 ale chyba w wigilie spróbuje 🙈 @Ccarolinaa który to będzie Twoi dpo w niedziele?
Z moich obliczeń około 10dpo , ale szczerze totalnie nie jestem pewna kiedy miałam owulację w tym cyklu , liczę że cykle 28 dni jak wcześniej, ale mogła się owulacja przesunąć , bo w tym miesiącu organizm mi daje dziwne znaki więc naprawdę nie wiem
Ja właśnie czekam na pobranie krwi progesteron , estradiol i homocysteina ciekawa jestem wyników .Pusshka lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
01.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Pussha u mnie małż też jest motorem napędowym do takich zakupów, ekspres zawdzięczam jemu bo ja marudzilam że to za drogi sprzęt żeby tylko kawę parzył 🤣
U mnie w pracy jedna zołza ma frytkownice beztłuszczowa i zachwala, grunt żeby miała duża pojemność, wtedy już zrobisz w niej wszystko, ciacho, mięcho, itpPusshka lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
karola_b wrote:@lola93 trzymam kciuki za wyniki!
Jeśli mogę zapytać - skąd decyzja o IUI już teraz?karola_b, Pusshka lubią tę wiadomość
-
U mnie 32 dc, 10dpo owulacji według testu i nie mam pojęcia kiedy 🐒 bo mam wachania od 29 do 39 dni. I jeszcze przyznam się że jestem d*pa bo nigdy nie byłam u ginekologa. Nigdy mi nic nie dolegało, no chyba że o tym nie wiem. Zapisałam się na pierwszą wizytę w życiu którą mam dopiero pod koniec lutego… i dodam że boję się lekarzy i mam mega stracha przed igłami i grzebaniu w moim ciele i mdleję za każdym razem jak idę pobrać krew
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 09:19
👩🏼27 👨🏽26
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•Podejrzenie endometriozy
2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰
-
@Pushhka od początku założyliśmy że ile się da to nadpłacamy, wszystko co nam zostaje pod koniec miesiąca to dzielimy na pół i część na nadpłatę, część na oszczędnościowe. na początku te raty kapitałowe są małe i dlatego szybko to schodzi. Chcemy jak najszybciej spłacić ile się da, później różnie może być z pieniędzmi.
@Anka 32 muszę Ci opowiedzieć co mi sie dziś śniło ;P A mianowicie kupiłam dwa chomiczki - białego i dżungalskiego - a w domu czekał na nich kumpel ptasznik który stawał na tylnych łapkach i te "kły" swoje wystawiał :d ale ogólnie nikt nikogo nie atakował. Ja nie lubię takich zwierzątek, mały pająk jest jeszcze ok, na szczęście zadzwonił budzik. Jak się przebudziłam to o Tobie od razu pomyślałam.Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Dziewczyny, które dziś ujrzały jedną kreskę na teście - każdej z Was wysyłam wirtualnego mocnego przytulasa! Mam cichą nadzieję, że 10dpo w waszych przypadkach to za wcześnie. Będziecie robić dogrywkę jutro/pojutrze?
Pusshka, ezra lubią tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
Mi też te pazy Pusshki od razu się rzuciły w oczy, piękne!
Dla mnie też thermomix/lidlomix jest przereklamowany - nigdy nie używałam, wolę tradycyjne gotowanie
Ja ze sprzętów kuchennych kocham mojego Kenwooda - do ciast, do pizzy baja. I fajnie, że jest możliwość dokupienia przystawek. Ich ceny mnie tylko zwalają z nóg i póki co mam tylko blender i też fajnie się sprawdza
Z mężem już kilkukrotnie wspominaliśmy o Optigrillu, ale jeszcze się do tego nie przymierzyliśmy. Lubimy sobie w weekend wieczorkami zrobić jakieś zapiekanki/tortille i za każdym razem odpalamy piekarnik, a moglibyśmy przecież wrzucić na grill.
@Effiii ja nie mam robota sprzątającego, ale mam myjkę parową Karchera - myję nią podłogi, łazienkę, szyby - super sprawaEffiii, Pusshka lubią tę wiadomość
-
100krotka🌼 wrote:Dziewczyny, które dziś ujrzały jedną kreskę na teście - każdej z Was wysyłam wirtualnego mocnego przytulasa! Mam cichą nadzieję, że 10dpo w waszych przypadkach to za wcześnie. Będziecie robić dogrywkę jutro/pojutrze?👩🏼27 👨🏽26
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•Podejrzenie endometriozy
2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰
-
Tulę za biele..
U mnie też mąż jest motorem napędowy zakupów, a że on prawie nie gotuje, a ja mam jak Puszinka to nie wspominałam mu że myślę o takim sprzęcie bo pewnie już by się nakręcałWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 09:20
Pusshka lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualnyAlysa wrote:@Pushhka od początku założyliśmy że ile się da to nadpłacamy, wszystko co nam zostaje pod koniec miesiąca to dzielimy na pół i część na nadpłatę, część na oszczędnościowe. na początku te raty kapitałowe są małe i dlatego szybko to schodzi. Chcemy jak najszybciej spłacić ile się da, później różnie może być z pieniędzmi.
@Anka 32 muszę Ci opowiedzieć co mi sie dziś śniło ;P A mianowicie kupiłam dwa chomiczki - białego i dżungalskiego - a w domu czekał na nich kumpel ptasznik który stawał na tylnych łapkach i te "kły" swoje wystawiał :d ale ogólnie nikt nikogo nie atakował. Ja nie lubię takich zwierzątek, mały pająk jest jeszcze ok, na szczęście zadzwonił budzik. Jak się przebudziłam to o Tobie od razu pomyślałam.
Ptasznik się stawia jeśli czuję się zagrożony 🥹
A wiesz, że chomika dżungarskiegi też mamy? 😀 -
Anka32 wrote:Ptasznik się stawia jeśli czuję się zagrożony 🥹
A wiesz, że chomika dżungarskiegi też mamy? 😀27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Ja dziś siknelam za namową Pusshki (pierwszy raz wklejam zdjęcie, mam nadzieje, że się udało)
https://ibb.co/fMYRNGG
Niebieski patyk robiłam z pierwszego siku o czułości 10.
Różowy patyk robiłam chwilę później (nic nie pilam, ale przed wyjściem jeszcze mi się zachciało troszkę siku 🙈) o czułości 20.
Uprzedzając pytania - tak, byłam już na becie. Dlatego odzywam się dopiero teraz na spokojnie, gdy już zdążyłam wyrobić się do pracy
(Aż mi trochę tak wiecie, dziwnie po tym, że wy ujrzalyscie rano coś innego)karola_b, blador2, Anka32, Butterfly23, kasia97, klaudia_23, Lola93, Muuu., Pusshka, Mamausia, ezra, Evelle28, aszin, Nietypowa30, Sofka88, ultramaryna_, Nomeolvides, Liyss🧚🏻, Cerva, goska000, Olaura, Luna_, Kira, JoKoKoJo, Pełna chata, Wenka lubią tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny100krotka🌼 wrote:Ja dziś siknelam za namową Pusshki (pierwszy raz wklejam zdjęcie, mam nadzieje, że się udało)
https://ibb.co/fMYRNGG
Niebieski patyk robiłam z pierwszego siku o czułości 10.
Różowy patyk robiłam chwilę później (nic nie pilam, ale przed wyjściem jeszcze mi się zachciało troszkę siku 🙈) o czułości 20.
Uprzedzając pytania - tak, byłam już na becie. Dlatego odzywam się dopiero teraz na spokojnie, gdy już zdążyłam wyrobić się do pracy
(Aż mi trochę tak wiecie, dziwnie po tym, że wy ujrzalyscie rano coś innego)
Moja Kochana ❤️
Wiedziałam!100krotka🌼, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:A to jak się córka nauczy odpowiedzialności bo chomik jej a my z mężem wokół niego skaczemy 🤣
królika a mąż szynszyle A mają dwa pokoje za dużo miejsca nie ma.27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...