X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko bosko kochano?! Ile Wy żeście stron napykały jak mnie nie było to głowa mała! 🤣
    Melduję się po świętach, najedzona pod korek, wypoczęta!
    Pochwalę się moją super szefową - ja tu się mentalnie przygotowuję do jutrzejszego dnia w pracy, a tu wieczorem nagle SMS od niej "Miłego dalszego świętowania, jutro wolne, do zobaczenia w czwartek!" No i to mi się podoba, zrobiła mi wieczór 😎

Viii, aszin, Liyss🧚🏻, Paula9463, blador2, Olaura, Muuu., Malamia, koktajlowa, Effiii, Adirella, AnitaK, Pusshka, ultramaryna_, Małgosiagosia, Wenka, Anka32, Butterfly23, MartiMarti lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Hipochondryk 😂😂😂
    🤣🤣🤣

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ile się już staracie? Jakoś mi to umknęło 🙈

A z tym skorpionem to akurat rozumiem🤣 tak z przymrużeniem oka oczywiście, ale mam same złe doświadczenia z osobami spod tego znaku 🥴

7 CS za nami.
    Wiesz co, za czym się zaczęliśmy starać tez liczyłam, żeby nie urodzić skorpiona hahah ale się pozmieniało i mi wszystko jedno 🤣🤣

Sparky lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet nie wiem, który miesiąc jest pod znakiem skorpiona - chyba listopad, ale która połowa, nie mam pojęcia :) kompletnie się tym nie interesuję i nie wierzę :D

karola_b, Liyss🧚🏻, bonassola lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻

IVF?

• Olaura Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paula, bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść i jeszcze szpital tak utrudniał 😔

@ultramaryna, wstydu nie mamy 😅

Ekskjuz mi, ja też jestem Skorpionem🙋🏻‍♀️😁

ultramaryna_, Paula9463, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to mogę powiedzieć, że jestem obżarta 😅 Nadrobiłam wigilię i wczorajszy dzień 😂 Gardło jeszcze troszkę boli i zaczął się okropny katar, ale generalnie antybiotyk działa w końcu.

Zapisałam się prywatnie na jutro na USG piersi ok 14, proszę kciuki trzymać wyjątkowo nie pod kibelkiem 😊

Ktoś tu jeszcze testuje w tym miesiącu?
    @Goska jak sytuacja u Ciebie?

ultramaryna_, Butterfly23 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyczka mi przepowiedziała trzecie dziecko 😂 Gadałyśmy o dzieciach i jedna do drugiej kosmetyczki mówi że pani ma troje dzieci to wie dużo z tymi chorobami, a ja się śmiać zaczęłam i mówię że nie no dwoje mam, a ona na to „ooo to chyba troje będzie” 😂 Biorę biorę! 😅

Oplatek też nam się przełamał jak z mężem składaliśmy życzenia i spadł na ziemię od razu cała rodzinka „oooo dziecko będzie!” Za chwilę to samo teściowej a na koniec mojemu synowi więc doszliśmy do wniosku że nie ma bata będzie dziecko w rodzinie. Znacie ten przesad?

blador2, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Kosmetyczka mi przepowiedziała trzecie dziecko 😂 Gadałyśmy o dzieciach i jedna do drugiej kosmetyczki mówi że pani ma troje dzieci to wie dużo z tymi chorobami, a ja się śmiać zaczęłam i mówię że nie no dwoje mam, a ona na to „ooo to chyba troje będzie” 😂 Biorę biorę! 😅

Oplatek też nam się przełamał jak z mężem składaliśmy życzenia i spadł na ziemię od razu cała rodzinka „oooo dziecko będzie!” Za chwilę to samo teściowej a na koniec mojemu synowi więc doszliśmy do wniosku że nie ma bata będzie dziecko w rodzinie. Znacie ten przesad?
    Oby się spełniło 🤞
    Z opłatkiem pierwsze słyszę, u nas też kawałek spadł jak Młody się z dziadkiem łamali, to się liczy?😁

Viii lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez spadł opłatek 🥳 a poza tym, mój pies boi się odgłosu jego łamania, wyglądał jak Scooby-Doo biegnąc w miejscu, zanim pokonał śliskie panele i zdołał uciec z pokoju 😁

Viii, mocne kciuki, będzie dobrze ❤️

Viii lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    🧑🏻

IVF?

• Viii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Oby się spełniło 🤞
    Z opłatkiem pierwsze słyszę, u nas też kawałek spadł jak Młody się z dziadkiem łamali, to się liczy?😁

Tak. Chodzi o to, że jak podczas dzielenia się opłatkiem kawałek upadnie na ziemię to oznacza dziecko w rodzinie 😀

blador2 lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    U nas tez spadł opłatek 🥳 a poza tym, mój pies boi się odgłosu jego łamania, wyglądał jak Scooby-Doo biegnąc w miejscu, zanim pokonał śliskie panele i zdołał uciec z pokoju 😁

Viii, mocne kciuki, będzie dobrze ❤️

😂😂😂 prędzej bym pomyślała że rzucił się do zjedzenia tego co spadło 😂

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo przytulam te z Was, które miały kryzysy i zjazdy emocjonalne w te święta, a jak czytałam, nie brakowało ich u nas... 😥 Dla mnie też był to bardzo ciężki czas, ale staram się wypatrywać pozytywów. W końcu po 14 miesiącach starań powiedzieliśmy rodzicom i teściom, nie obyło się bez łez. Łatwiej było mi informować przyjaciół... Ale czuję w nich ogromne wsparcie.
    Oczywiście informacja o ciąży w rodzinie też się pojawiła, na fb to już nie wchodzę od kilku dni przez ten wysyp zdjęć z rodzinnych sesji świątecznych.
    Na ten cykl robię przerwę od stymulacji, zobaczymy czy coś w jajnikach urośnie. Umówię się na monitoring, będę robić testy owulacyjne. Mąż ma w planach ponowienie badań nasienia. W czwartek idę na badania m.in. homocysteina, B12, ferrytyna także zobaczymy czy coś się ruszyło.
    @Anka32, czyli idziemy razem na badania? 😀

@ezra, przytulam Cię kochana. Widzę mamy podobny plan na ten cykl 🤞

@goska000, myślę o Tobie 🥰 Jak tam stepper?

@Effiii, trzymaj się kochana 🫂 Czekamy na wieści, będę mocno jutro trzymać kciuki! Fajnie, że jedzonko szpitalne smaczne 🤩

@ultramaryna_, przytulam 🫂 Dobrze, że zadbałaś o siebie!
    Dziękuję że pytasz 😘 Wróciliśmy do siebie 2h temu. Oprócz włoskich świąt u teściów (a może powinnam napisać nigeryjskich, bo mieliśmy 3 gości z Afryki - mąż kuzynki, jego brat i przyjaciel 😅) to do kolekcji dodałabym grobową atmosferę u moich rodziców. Brat z bratową (tak tak, ciągle chodzi o te skorpiony 😂) zrobili wyjebkę na ostatni moment i jeszcze okłamali nas... nie liczę już na polepszenie naszych relacji. Ale za to spędziliśmy czas z rodzicami, drugim bratem i kochanymi bratankami 🥰
    Ale nie ukrywam, że jestem bardzo, bardzo przytłoczona świętami, dużo emocji. Cieszę się, że już po.

ultramaryna_, Viii, blador2, Adirella, ezra lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, nie piszcie takich rzeczy, bo mózg paruje! 😂 U mnie też spadł opłatek i to nawet ja się wtedy dzieliłam 😂 Też biorę! ❤️

@Pusshka Czy ja dobrze zrozumiałam, że brat i jego żona nie przyjechali po prostu? Dobrze, że powiedzieliście, pewnie kamień spadł Wam z serca, a teraz będziecie mieli ogromne wsparcie i rzekę miłości ze strony rodziców 😍

@Viii ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2023, 23:39

Viii, blador2 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2023, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Cholera, nie piszcie takich rzeczy, bo mózg paruje! 😂 U mnie też spadł opłatek i to nawet ja się wtedy dzieliłam 😂 Też biorę! ❤️

@Pusshka Czy ja dobrze zrozumiałam, że brat i jego żona nie przyjechali po prostu? Dobrze, że powiedzieliście, pewnie kamień spadł Wam z serca, a teraz będziecie mieli ogromne wsparcie i rzekę miłości ze strony rodziców 😍

@Viii ✊
    Tak, dokładnie - nie przyjechali mimo, że do rodziców mają 2 km. Jakby tego było mało - okłamali nas co do powodu niemożności przyjazdu 😅 Ale ta relacja już od dawna idzie w złą stronę. Szkoda mi tylko ich synka - mojego chrześniaka...

@Viii, nie znałam tego przesądu! Trzymam kciuki, żeby się spełniło u was 😍🤞

• karola_b Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam o tym przesądzie o spadającym opłatku. I jak tak sobie myślę, to w tę Wigilię spadł mi chyba ze dwa razy... 🤭

U kogo z rana pod kibelkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 00:05

Viii lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka jest skorpionem i jest super osobą.
    Swoją drogą zawsze dziwiły mnie osoby, które na serio sugerują się znakami zodiaku. 😅 Przy wyborze partnera czy znajomych na przykład. Mam koleżankę, która bardzo takie rzeczy analizuje.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, czy tylko ja znam przesąd, że jak opłatek upadnie to oznacza rychłą zdradę w małżeństwie/związku? 😅

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weźcie z tymi przesądami... wolę ten pierwszy 🤣

Pusshka lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd wyszła mi druga kreska to robię testy codziennie, bardzo boję się poronienia. Jutro idę na pierwszą betę i do ginekologa się zapisać na przyszły tydzień. Mam okropne wachania nastroju, raz cieszę się i płacze ze szczęścia że się udało a zaraz mam uczucie że nie chce tego dziecka..to jest jakas masakra. Z objawów jak na razie mam to ze ciężko mi się oddycha i mam duszności, chwilami próbuje na siłę ziewać żeby złapać głęboki oddech

👩🏼27 👨🏽26
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •Podejrzenie endometriozy
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Odkąd wyszła mi druga kreska to robię testy codziennie, bardzo boję się poronienia. Jutro idę na pierwszą betę i do ginekologa się zapisać na przyszły tydzień. Mam okropne wachania nastroju, raz cieszę się i płacze ze szczęścia że się udało a zaraz mam uczucie że nie chce tego dziecka..to jest jakas masakra. Z objawów jak na razie mam to ze ciężko mi się oddycha i mam duszności, chwilami próbuje na siłę ziewać żeby złapać głęboki oddech
    Też mam to, że jednak nie chcę. 🤣 Nie wiem skąd to się bierze, tak bardzo chciałam. Ale to taki strach przed nieznanym.

Monia•, Cerva lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ