Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 10 dpo i śluz płodny, albo ja już tego nie ogarniam, albo i mój cykl zwariował 🙄

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @goska no mówiłam, że coś za długo ten zastrzyk wychodzi na testach! 🤫 Ciekawa czy ta beta startowała czy pomylili próbki 😧
    Trzymam kciuki za jutro niech rośnie ❤️❤️❤️
    Coś mi nie dawało spokoju i nawet przez myśl mi przeszło, że może się zdziwisz na wizycie... 😛

Viii, goska000 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam, święta mnie totalnie odcięły, dobrze ze się skończyły. Na szczęście życzeń o dziecku nie było bo był szwagier z żoną i była umowa ze nie poruszamy tematu ciąż/nowych dzieci. Ale w kolejnych dniach była siostra z małym dzieckiem. Ciągłe zainteresowanie nim i gadanie teściowej non stop o młodej - nawet jak pojechali, mnie dobijało. Miałam po prostu dość tematu małych dzieci, chciałam się od tego oderwać. Na szczęście wróciliśmy do południa do domu.
    Ale widzę że dziś u na forum prawdziwy roolercoster, niestety nie dam rady każdej odpisać.

@goska000 ja CI mówiłam ze te II będą prawdziwe, za długo było już po zastrzyku żeby to był on, wierzę ze to dzidziolek tylko taki nieśmiały. Może faktycznie w labie wkradł się jakiś bład? Z resztą ja juz w zeszłym miesiacu byłam pewna że jesteś w ciąży. Czekam na Twoja jutrzejsza betę, obstawiam jakieś 930 ;)

@Mamausia trzymam dalej kciuki, jeżeli cos się pokazało w pęcherzyku, on rośnie, beta rośnie to ciąża musi się rozwijać. Mam nadzieje ze najpóźniej za tydzień zobaczysz serduszko. Mam nadzieje, że ten lekarz jutro weźmie swój błąd na klatę i Cię przeprosi za to nastraszenie.

@Anka32 moja teściowa do tej pory była bezproblemowa, ale odkąd zmarła babcia którą się zajmowała wszyscy odnosimy wrażenie że coraz bardziej zaczyna wchodzić w nasze życie, zrobiła się taka bardzo pouczająca ale też poszukująca atencji. Niestety ale coraz częściej męczy mnie gdy jesteśmy u nich dłużej, także obu nam należy sie melisa. Ewentualnie mam dwa grzańce w szafie :D Avatarem poprawiłaś mi humor

@Aszin logo Świetne, ale ewidentnie jeden fragment powinien być butelka wina :D

Mam pytanie, czy bolały Was piersi przed owu? Ja zwariuje z tym moim cyklem w tym miesiącu. Badałam szyjkę wydaje się być wysoko i w miarę otwarta, dziś w południe było trochę płodnego śluzu, ale tak to sahara, bólu jajników brak ale za to bolą mnie piersi dość intensywnie ale trochę inaczej niż po owu. Dziś dopiero 14dc. raczej za późno na badanie temp lub testy owu. Jestem tak zakołowana tą niewiedzą, że nie wiem co mnie bardziej stresowało. To jak wiedziałam, kiedy mam owu a nie mieliśmy czasu działać czy ta obecna niewiedza. Co do wiadomości z frontu a małżem się pogodziliśmy, 25 wieczorem mieliśmy jeszcze dyskusję na temat porannego spięcia, później mnie w nocy obudził na 🔥, dziś była poprawka, ale nie wiem czy przy takich objawach nastawiać się na cokolwiek w przyszłym miesiącu co do testowania. Do tego w pewnych momentach czuje się jakby mnie coś rozkładało i bolało mnie całe ciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 22:29

goska000 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Viii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    No znak rozpoznawczy idealny ! 😈

Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie 🤞🏻🤩

Ja wieczór kończę z serialem i lampką wina na złagodzenie @ (już po 3 no-spach) 🫣😂

Ja juz trzecia lampka i „Holiday” 😀

ezra lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziewczyny wracam, święta mnie totalnie odcięły, dobrze ze się skończyły. Na szczęście życzeń o dziecku nie było bo był szwagier z żoną i była umowa ze nie poruszamy tematu ciąż/nowych dzieci. Ale w kolejnych dniach była siostra z małym dzieckiem. Ciągłe zainteresowanie nim i gadanie teściowej non stop o młodej - nawet jak pojechali, mnie dobijało. Miałam po prostu dość tematu małych dzieci, chciałam się od tego oderwać. Na szczęście wróciliśmy do południa do domu.
    Ale widzę że dziś u na forum prawdziwy roolercoster, niestety nie dam rady każdej odpisać.

@goska000 ja CI mówiłam ze te II będą prawdziwe, za długo było już po zastrzyku żeby to był on, wierzę ze to dzidziolek tylko taki nieśmiały. Może faktycznie w labie wkradł się jakiś bład? Z resztą ja juz w zeszłym miesiacu byłam pewna że jesteś w ciąży. Czekam na Twoja jutrzejsza betę, obstawiam jakieś 930 ;)

@Mamausia trzymam dalej kciuki, jeżeli cos się pokazało w pęcherzyku, on rośnie, beta rośnie to ciąża musi się rozwijać. Mam nadzieje ze najpóźniej za tydzień zobaczysz serduszko. Mam nadzieje, że ten lekarz jutro weźmie swój błąd na klatę i Cię przeprosi za to nastraszenie.

@Anka32 moja teściowa do tej pory była bezproblemowa, ale odkąd zmarła babcia którą się zajmowała wszyscy odnosimy wrażenie że coraz bardziej zaczyna wchodzić w nasze życie, zrobiła się taka bardzo pouczająca ale też poszukująca atencji. Niestety ale coraz częściej męczy mnie gdy jesteśmy u nich dłużej, także obu nam należy sie melisa. Ewentualnie mam dwa grzańce w szafie :D

Mam pytanie, czy bolały Was piersi przed owu? Ja zwariuje z tym moim cyklem w tym miesiącu. Badałam szyjkę wydaje się być wysoko i w miarę otwarta, dziś w południe było trochę płodnego śluzu, ale tak to sahara, bólu jajników brak ale za to bolą mnie piersi dość intensywnie ale trochę inaczej niż po owu. Dziś dopiero 14dc. raczej za późno na badanie temp lub testy owu. Jestem tak zakołowana tą niewiedzą, że nie wiem co mnie bardziej stresowało. To jak wiedziałam, kiedy mam owu a nie mieliśmy czasu działać czy ta obecna niewiedza. Co do wiadomości z frontu a małżem się pogodziliśmy, 25 wieczorem mieliśmy jeszcze dyskusję na temat porannego spięcia, później mnie w nocy obudził na 🔥, dziś była poprawka, ale nie wiem czy przy takich objawach nastawiać się na cokolwiek w przyszłym miesiącu co do testowania.

Chętnie się grzańca napiję ale jutro jak tylko badania odhaczę ❤️

Mnie cycki bolą mam wrażenie w każdej fazie cyklu 🤣

Fajnie, że pogodziliście się z małżem i było 🔥

• Królikkicek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jestem tu za krótko żeby o Was coś więcej wiedzieć. Ja mam okropną teściową. Nie wiem czym Wasze sobie zasłużyły, ale moja to okropna zołza 🙄🙄🙄
    Także łączę się w bólu z tymi co mają taki problem z " czarownicą" 🙄
    Szkoda że w pakiecie z mężem się dostaje teściową ( w moim przypadku teściów bo oboje siebie warci).
    Zazdroszczę tym co mają cudowne, kochane teściowe🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Paula9463, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Viii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

@Anka32 moja teściowa do tej pory była bezproblemowa, ale odkąd zmarła babcia którą się zajmowała wszyscy odnosimy wrażenie że coraz bardziej zaczyna wchodzić w nasze życie, zrobiła się taka bardzo pouczająca ale też poszukująca atencji. Niestety ale coraz częściej męczy mnie gdy jesteśmy u nich dłużej, także obu nam należy sie melisa. Ewentualnie mam dwa grzańce w szafie :D Avatarem poprawiłaś mi humor

Mam pytanie, czy bolały Was piersi przed owu? Ja zwariuje z tym moim cyklem w tym miesiącu. Badałam szyjkę wydaje się być wysoko i w miarę otwarta, dziś w południe było trochę płodnego śluzu, ale tak to sahara, bólu jajników brak ale za to bolą mnie piersi dość intensywnie ale trochę inaczej niż po owu. Dziś dopiero 14dc. raczej za późno na badanie temp lub testy owu. Jestem tak zakołowana tą niewiedzą, że nie wiem co mnie bardziej stresowało. To jak wiedziałam, kiedy mam owu a nie mieliśmy czasu działać czy ta obecna niewiedza. Co do wiadomości z frontu a małżem się pogodziliśmy, 25 wieczorem mieliśmy jeszcze dyskusję na temat porannego spięcia, później mnie w nocy obudził na 🔥, dziś była poprawka, ale nie wiem czy przy takich objawach nastawiać się na cokolwiek w przyszłym miesiącu co do testowania. Do tego w pewnych momentach czuje się jakby mnie coś rozkładało i bolało mnie całe ciało.

Ja w życiu bym nie powiedziała że mogę mieć owu później niż 14/15 dc a w zeszłym miesiącu miałam aż 18! Wszystko jest możliwe, jedziesz z koksem 🔥

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dobra, to teraz patrzcie na to. Stworzyłam dla nas znak rozpoznawczy 🤣🤣🤣
    https://ibb.co/prDjNQm

Padłam 😂😂😂

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Kurde jestem tu za krótko żeby o Was coś więcej wiedzieć. Ja mam okropną teściową. Nie wiem czym Wasze sobie zasłużyły, ale moja to okropna zołza 🙄🙄🙄
    Także łączę się w bólu z tymi co mają taki problem z " czarownicą" 🙄
    Szkoda że w pakiecie z mężem się dostaje teściową ( w moim przypadku teściów bo oboje siebie warci).
    Zazdroszczę tym co mają cudowne, kochane teściowe🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Moja ogólnie jest bardzo spoko, dzisiaj to nie wiem co ją naszło 😅

• Viii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Moja ogólnie jest bardzo spoko, dzisiaj to nie wiem co ją naszło 😅

@Anka bo nie doczytałam, co ją naszło konkretnie?

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    U mnie dzisiaj 10 dpo i śluz płodny, albo ja już tego nie ogarniam, albo i mój cykl zwariował 🙄

A zdarzały Ci się w przeszłości długie cykle? Jak 10 dpo to mi się nasuwa jedno pytanie: testowałaś już? 😀

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Na forum pojawił się wątek o nazwie „śluz”. Mówię nieee, nie wchodzę, kto tam wie co tam się kryje 🙈🤣

Boję się nawet zajrzeć 😂😂😂

Butterfly23 lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka32 tym razem to on mnie wziął na śpiocha i nawet nową pozycję zaliczyliśmy :D normalnie byłam w szoku, bo jakoś w mega zgodzie nie kładliśmy się spać.

@Viii nie odpuszczam mu,. ten cykl jest tak dziwny że sama nie wiem co myśleć, z jednej strony cycki bolały mnie zawsze tylko po owu, z drugiej ten problem ze śluzem i wysoka szyjka...

Viii, Anka32 lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Boję się nawet zajrzeć 😂😂😂
    Zrobiłam to dla Was i ten wątek nawet nie dorasta do pięt naszemu… zero fotek. :/

Viii, ultramaryna_, blador2, Anka32, Adirella, Butterfly23, Pusshka, Nietypowa30, Sarka94, bonassola lubią tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Też miałam tak w tym cyklu, nie wiem czemu i skąd ale tak samo, po owulacji śluz płodny. U mnie niestety przyszła 🐵 w swoim terminie więc nic ten śluz nie zmienił, ale życzę żeby u Ciebie był to szczęśliwy objaw 🤞🏼

• Alysa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam w ten wątek, ciekawość wygrała. Nie ma tam zdjęć :D

ultramaryna_, Anka32, Malamia, Adirella, Butterfly23, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Viii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    @Anka32 tym razem to on mnie wziął na śpiocha i nawet nową pozycję zaliczyliśmy :D normalnie byłam w szoku, bo jakoś w mega zgodzie nie kładliśmy się spać.

@Viii nie odpuszczam mu,. ten cykl jest tak dziwny że sama nie wiem co myśleć, z jednej strony cycki bolały mnie zawsze tylko po owu, z drugiej ten problem ze śluzem i wysoka szyjka...

Nie ma co odpuszczać seks to samo zdrowie! Spalamy kalorie, aplikujemy dopaminę czy tam serotoninę, obniżamy poziom cukru, mniej się drzemy w dzień i w ogóle 😅 No i tak apropos idę wykorzystać małża, a co 😀

ultramaryna_, Królikkicek, blador2, Malamia, Butterfly23, goska000, Zbuntowana, Nietypowa30, Sarka94 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    @Anka bo nie doczytałam, co ją naszło konkretnie?

A zaczęła marudzić, że praca na nocki jest ciężka (conajmniej jakby to ona miała wstawać na nie za mnie) i żebym się zastanowiła może nad czymś innym zwłaszcza skoro myślimy o drugim dziecku 😁
    A jak się z nią zgodziłam i powiedziałam, że właśnie się zastanawiam nad tą pracą i dodałam, że w kwestii ciąży działamy ale na razie nie wychodzi to powiedziała, że przydałoby się żebym miała jakąkolwiek pracę.
    No i poczułam się dzięki niej jak jakiś nierób totalny 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 22:54

Paula9463 lubi tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn to ma jakiś 6 zmysł, znowu przyszedł jak tylko się położyliśmy😤 na szczęście jeszcze zasnął, teraz w dniu piku będę go budziła o 5 zeby wcześnie chodził spać 🤣

Anka jaki awatar 🥹

Aż mam stres przed opublikowaniem moich wypocin jako pierwszy post😱

aszin, Anka32, ultramaryna_, Adirella, Butterfly23, KejtKa lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Mój syn to ma jakiś 6 zmysł, znowu przyszedł jak tylko się położyliśmy😤 na szczęście jeszcze zasnął, teraz w dniu piku będę go budziła o 5 zeby wcześnie chodził spać 🤣

Anka jaki awatar 🥹

Aż mam stres przed opublikowaniem moich wypocin jako pierwszy post😱

🥹
    A ja dzisiaj myślałam, że niech już będzie piątek bo jestem strasznie ciekawa twórczości Bladorka 🥰

blador2, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ