Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Spełnienia marzeń ! Czyli chyba dla każdej zdrowej donoszonej ciąży!!! Dajecie siłę. Dziś mam jak w rollercoaster:)
Na pewno to nie okres. Ale martwi mnie ten śluz brązowo czerwony.
Test z rana zrobię. Bo też wydaje mi się że tyle pozytywów że może coś to znaczy:)
Oby dupek zrobił swoje.
Swoją drogą, ile go bierzecie? 2x1tabl czy 3 razy można?Viii, Kira, Liyss🧚🏻, Malamia, Olaura, marti, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
-
Wątek styczniowy ruszył, zapraszam Będę go dziś na bierząco jeszcze uzupełniać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 07:34
Liyss🧚🏻, Olaura, ultramaryna_, Sarka94 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Hej, niestety u mnie @sie rozkręciła wczoraj na całego wieczorem.
Test dziś ten sam co robiłam wczoraj jaśniejszy. Jeszcze nie odstawiam dupka bo w 100% negatywny nie jest. Ale na pewno nie ciemniejszy i już to nie jest plamienie. Zobaczymy dziś czy dalej będzie jak okres.
Zapewne Biochem tym razem. I dlatego przyrzekam sobie że nie zrobię testu nigdy wcześniej jak w dniu miesiączki. Albo nawet dzień po.
Przepłakany nowy rok.
Wskakuje na wątek styczniowy… -
Zimozielona - ja zawsze testowałam przed i nawet te biochemy odbierałam może nie pozytywnie ale optymistycznie bo znaczy ze coś się zadziało. Trzymam kciuki żebyś w 2024 wskoczyła w 2-pak (tego cyklu też nie skreślam;-)
Witajcie w nowym roku!
Ktoś planuje betę na jutro?Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
mimi_m wrote:Zimozielona - ja zawsze testowałam przed i nawet te biochemy odbierałam może nie pozytywnie ale optymistycznie bo znaczy ze coś się zadziało. Trzymam kciuki żebyś w 2024 wskoczyła w 2-pak (tego cyklu też nie skreślam;-)
Witajcie w nowym roku!
Ktoś planuje betę na jutro?
No powoli zaczynam się godzić z tym że się nie udało, mając wciąż nadzieję że jednak może.
Tak czy siak, w sumie dobrze że zaskoczyło.
Jednak boję się że teraz skoro wzięłam i biorę dalej dupka to mi się rozjedzie cały następny cykl.
Bo niby krwawię ale dalej dupka biorę. Jutro pewnie na betę pójdę żeby zobaczyć WTF -
Majuna wrote:Ależ Cię rozumiem! Mam tak samo, starania przesłaniają codzienność, mimo że staram się nie nakręcać. Lecz z każdym miesiącem, kiedy się nie udaje jest coraz trudniej. Płacz, kiedy przychodzi @, nadzieja kiedy zbliża się owu i w końcu rozczarowanie bo znowu biel. Mnie jeszcze dołowały w tym roku infekcje, a teraz choróbsko i niestety, ale straciłam nadzieję na owu w tym miesiącu, zazwyczaj łapię pik testem, a teraz coś nie mogę i śluz nie taki... Także rozumiem, ściskam i wchodzę z podobnym nastawieniem w nowy rok 🥰
Ja miałam podobnie, nie mogłam wyłapać owulacji testami, śluz ciągle nie taki najpierw susza, płodny to był może z godzinę 😆 a potem po owulacji też sucho w porównaniu z innymi miesiącami oczywiście, nawet przy przytulankach miałam problem z nawilżeniem 🙈
Ogólnie grudzień spisałam na straty, piwko, winko wypiłam. Nawet w wigilię wieczorem wino piłam a na drugi dzień dwie krechy wyszły. Test zrobiłam tylko dlatego że w nocy z 24.12 na 25.12 przebudziłam się i strasznie bolały mnie piersi, jak nigdy.
Także w najbardziej nieoczekiwanym momencie może coś wyjść 😄
Najlepiej brać wszystko na luzie, nie schizowac po owulacji że już można być w ciąży, lepiej chyba wręcz myśleć że nic nie wyszło i się miło potem zaskoczyć 😊
Najlepszego w nowym roku 🥳Alysa, Majuna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, i ja chciałam się pożegnać z grudniowym wątkiem. Anka, dziękuję Ci bardzo za prowadzenie 🥰
Wszystkim Wam życzę szczęśliwego nowego roku, żebyśmy w kolejnym wszystkie były przynajmniej w dwupaku!
Do zobaczenia na styczniowym ❤Anka32 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Dziewczyny,
ponieważ dopiero nadrobiłam życzę Wam wszystkiego pięknego w Nowym Roku!🎅
Przytulam za biele i trzymam za nas wszystkie kciuki ❤
Aniu - bardzo Ci dziękuję za prowadzenie wątku 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 19:05
Anka32 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻 -
mimi_m wrote:Zimozielona - ja zawsze testowałam przed i nawet te biochemy odbierałam może nie pozytywnie ale optymistycznie bo znaczy ze coś się zadziało. Trzymam kciuki żebyś w 2024 wskoczyła w 2-pak (tego cyklu też nie skreślam;-)
Witajcie w nowym roku!
Ktoś planuje betę na jutro?
Ja idę w środę na betę. Zrobię też od razu progesteron 😊mimi_m, MartiMarti lubią tę wiadomość
-
A ja nie mogę ani się pożegnać , ani zostać ani przejść na kolejny wątek🥺 ani w ciąży ani nie w ciąży ani w trakcie oczekiwań
Tak jak sytuacja tak i nastrój ciągle zmienny. Jeszcze jak na złość do wizyty u mojego gina muszę czekać tydzień…
Nie jestem też pewna czy chce wracać do starań…👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
No i nie wytrzymałam, ostatni test mi został. Musiałam siknąć, co by się biedny nie przeterminował 😁
MartiMarti, karola_b, Anka32, Marzycielka, Kira, Monia•, Nietypowa30, Paula9463, Majuna, Viii, Muuu., Sunnysunsun, KejtKa, marti lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Anka bardzo dziękujemy za prowadzenie wątku. Pomimo, że dołączyłam dopiero w połowie 😅 Czytając wątek zawsze można było liczyć na poprawę humoru.
Czy ktoś przejmuje prowadzenie wątku? Czy działamy tylko na Winiarach? 😁Anka32 lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
karola_b - trzymam kciuki! ja jutro skocze
Wenka - piękne krechy, beta pewnie szalona
Mamausia - ja w maju miała tak że już sama nie wiedziałam czy jeszcze chce i dałam sobie czas max do końca marca 2024, czy teraz będzie ok sie okaże choć mam przeczucie ze będzie ok, byle by wiedziec w którym miejscu jesteś a potem sie wszystko poukłada pomalutku
Wenka - myślę że fajnie było by mieć wątek dedykowany terminem na VIII/IXkarola_b, Wenka lubią tę wiadomość
-
@mimi_m mam takie samo podejście. Po moich ciążowych przejściach w 2023 póki co odbieram te moje || na chłodno. W takim razie trzymam kciuki jutro! Daj nam znać jaki wynik 😊
@Wenka No eleganckie kreski! Tu już nie ma cienia wątpliwości 😁 robiłaś już betę?
@Mamausia tulę, tulę, tulę! 🫂 Nawet sobie nie wyobrażam przez co teraz przechodzisz i co dzieje się w Twojej głowie, ale jeszcze trochę cierpliwości i wszystko będzie jasne. Idziesz do tej lekarki 03.01 prawda? Ja cały czas głęboko wierzę w to, że Twoje dzieciątko jest, tylko było za wcześnie i nie chciało się jeszcze pokazać 😊Wenka, mimi_m lubią tę wiadomość
-
Widziałam, ze jest tutaj na forum dział „ciąża ogólnie” i tam są właśnie wątki terminowe 😁 Pewnie tez tam sie w końcu odezwę tylko jestem ciagle w niedoczasie. Jutro będę dzwonić do lekarzy umawiać terminy. Oby gładko poszło 😁
Wenka mi zostały na szczęście już tylko dwa testy 😂 Tyle testów co teraz wysikałam to chyba przez całe życie nie zrobiłam 😂😂MartiMarti, Wenka, marti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
@Mamausia nie zauważyłam Twojego posta. Nie wyobrażam sobie nawet przez co przechodzisz 🫂 🫂 ja wierzę, że ten lekarz za wcześnie zdiagnozował puste jajo i że zostaniesz tutaj z nami ❤️
@karola_b betę robiłam raz, jak miałam cień na teście, bo na drugi dzień miałam mieć wizytę u gina. Potem już nie powtarzałam.
To w takim razie w tym miesiącu na pierwszej stronie jest sporo dziewczyn z 🤰Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 07:41
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
nick nieaktualny