Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Spełnienia marzeń ! Czyli chyba dla każdej zdrowej donoszonej ciąży!!! Dajecie siłę. Dziś mam jak w rollercoaster:)
    Na pewno to nie okres. Ale martwi mnie ten śluz brązowo czerwony.
    Test z rana zrobię. Bo też wydaje mi się że tyle pozytywów że może coś to znaczy:)
    Oby dupek zrobił swoje.

Swoją drogą, ile go bierzecie? 2x1tabl czy 3 razy można?

Viii, Kira, Liyss🧚🏻, Malamia, Olaura, marti, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątek styczniowy ruszył, zapraszam ;) Będę go dziś na bierząco jeszcze uzupełniać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 07:34

Liyss🧚🏻, Olaura, ultramaryna_, Sarka94 lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niestety u mnie @sie rozkręciła wczoraj na całego wieczorem.
    Test dziś ten sam co robiłam wczoraj jaśniejszy. Jeszcze nie odstawiam dupka bo w 100% negatywny nie jest. Ale na pewno nie ciemniejszy i już to nie jest plamienie. Zobaczymy dziś czy dalej będzie jak okres.

Zapewne Biochem tym razem. I dlatego przyrzekam sobie że nie zrobię testu nigdy wcześniej jak w dniu miesiączki. Albo nawet dzień po.

Przepłakany nowy rok.
    Wskakuje na wątek styczniowy…

preg.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zimozielona - ja zawsze testowałam przed i nawet te biochemy odbierałam może nie pozytywnie ale optymistycznie bo znaczy ze coś się zadziało. Trzymam kciuki żebyś w 2024 wskoczyła w 2-pak (tego cyklu też nie skreślam;-)

Witajcie w nowym roku!
    Ktoś planuje betę na jutro?

Chmurka21 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Zimozielona - ja zawsze testowałam przed i nawet te biochemy odbierałam może nie pozytywnie ale optymistycznie bo znaczy ze coś się zadziało. Trzymam kciuki żebyś w 2024 wskoczyła w 2-pak (tego cyklu też nie skreślam;-)

Witajcie w nowym roku!
    Dziekuje za te słowa wsparcia!
    No powoli zaczynam się godzić z tym że się nie udało, mając wciąż nadzieję że jednak może.
    Tak czy siak, w sumie dobrze że zaskoczyło.
    Jednak boję się że teraz skoro wzięłam i biorę dalej dupka to mi się rozjedzie cały następny cykl.
    Bo niby krwawię ale dalej dupka biorę. Jutro pewnie na betę pójdę żeby zobaczyć WTF

preg.png
  • marti Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ależ Cię rozumiem! Mam tak samo, starania przesłaniają codzienność, mimo że staram się nie nakręcać. Lecz z każdym miesiącem, kiedy się nie udaje jest coraz trudniej. Płacz, kiedy przychodzi @, nadzieja kiedy zbliża się owu i w końcu rozczarowanie bo znowu biel. Mnie jeszcze dołowały w tym roku infekcje, a teraz choróbsko i niestety, ale straciłam nadzieję na owu w tym miesiącu, zazwyczaj łapię pik testem, a teraz coś nie mogę i śluz nie taki... Także rozumiem, ściskam i wchodzę z podobnym nastawieniem w nowy rok 🥰

Ja miałam podobnie, nie mogłam wyłapać owulacji testami, śluz ciągle nie taki najpierw susza, płodny to był może z godzinę 😆 a potem po owulacji też sucho w porównaniu z innymi miesiącami oczywiście, nawet przy przytulankach miałam problem z nawilżeniem 🙈
    Ogólnie grudzień spisałam na straty, piwko, winko wypiłam. Nawet w wigilię wieczorem wino piłam a na drugi dzień dwie krechy wyszły. Test zrobiłam tylko dlatego że w nocy z 24.12 na 25.12 przebudziłam się i strasznie bolały mnie piersi, jak nigdy.
    Także w najbardziej nieoczekiwanym momencie może coś wyjść 😄
    Najlepiej brać wszystko na luzie, nie schizowac po owulacji że już można być w ciąży, lepiej chyba wręcz myśleć że nic nie wyszło i się miło potem zaskoczyć 😊

Najlepszego w nowym roku 🥳

Alysa, Majuna lubią tę wiadomość

25.12.2023 ⏸️ 🥰
    10.01.2024 6+1, 0,47 cm i serduszko
    07.02.2024 10+1, 3,24 cm 👶🏻
    27.02.2024 prenatalne 13+0, 6,80 cm 👶🏻, zdrowe, chyba💙
    06.03.2024 14+1, płeć niepotwierdzona
    03.04.2024 18+1 potwierdzone - chłopiec 💙🥰
    23.04 - 21+0 połówkowe, zdrowy, 340g 👶🏻

preg.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, i ja chciałam się pożegnać z grudniowym wątkiem. Anka, dziękuję Ci bardzo za prowadzenie 🥰
    Wszystkim Wam życzę szczęśliwego nowego roku, żebyśmy w kolejnym wszystkie były przynajmniej w dwupaku!
    Do zobaczenia na styczniowym ❤

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ponieważ dopiero nadrobiłam życzę Wam wszystkiego pięknego w Nowym Roku!🎅

Przytulam za biele i trzymam za nas wszystkie kciuki ❤

Aniu - bardzo Ci dziękuję za prowadzenie wątku 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 19:05

Anka32 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm
    26.11 - wizyta serduszkowa 🤞🏻
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:

Witajcie w nowym roku!

Ja idę w środę na betę. Zrobię też od razu progesteron 😊

mimi_m, MartiMarti lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Mamausia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę ani się pożegnać , ani zostać ani przejść na kolejny wątek🥺 ani w ciąży ani nie w ciąży ani w trakcie oczekiwań

Tak jak sytuacja tak i nastrój ciągle zmienny. Jeszcze jak na złość do wizyty u mojego gina muszę czekać tydzień…

Nie jestem też pewna czy chce wracać do starań…

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
    No i nie wytrzymałam, ostatni test mi został. Musiałam siknąć, co by się biedny nie przeterminował 😁

IMG-20240101-163858.jpg

MartiMarti, karola_b, Anka32, Marzycielka, Kira, Monia•, Nietypowa30, Paula9463, Majuna, Viii, Muuu., Sunnysunsun, KejtKa, marti lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka bardzo dziękujemy za prowadzenie wątku. Pomimo, że dołączyłam dopiero w połowie 😅 Czytając wątek zawsze można było liczyć na poprawę humoru.

Czy ktoś przejmuje prowadzenie wątku? Czy działamy tylko na Winiarach? 😁

Anka32 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

karola_b - trzymam kciuki! ja jutro skocze

Wenka - piękne krechy, beta pewnie szalona ;)

Mamausia - ja w maju miała tak że już sama nie wiedziałam czy jeszcze chce i dałam sobie czas max do końca marca 2024, czy teraz będzie ok sie okaże choć mam przeczucie ze będzie ok, byle by wiedziec w którym miejscu jesteś a potem sie wszystko poukłada pomalutku

Wenka - myślę że fajnie było by mieć wątek dedykowany terminem na VIII/IX

karola_b, Wenka lubią tę wiadomość

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mimi_m mam takie samo podejście. Po moich ciążowych przejściach w 2023 póki co odbieram te moje || na chłodno. W takim razie trzymam kciuki jutro! Daj nam znać jaki wynik 😊

@Wenka No eleganckie kreski! Tu już nie ma cienia wątpliwości 😁 robiłaś już betę?

@Mamausia tulę, tulę, tulę! 🫂 Nawet sobie nie wyobrażam przez co teraz przechodzisz i co dzieje się w Twojej głowie, ale jeszcze trochę cierpliwości i wszystko będzie jasne. Idziesz do tej lekarki 03.01 prawda? Ja cały czas głęboko wierzę w to, że Twoje dzieciątko jest, tylko było za wcześnie i nie chciało się jeszcze pokazać 😊

Wenka, mimi_m lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, ze jest tutaj na forum dział „ciąża ogólnie” i tam są właśnie wątki terminowe 😁 Pewnie tez tam sie w końcu odezwę tylko jestem ciagle w niedoczasie. Jutro będę dzwonić do lekarzy umawiać terminy. Oby gładko poszło 😁

Wenka mi zostały na szczęście już tylko dwa testy 😂 Tyle testów co teraz wysikałam to chyba przez całe życie nie zrobiłam 😂😂

MartiMarti, Wenka, marti lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Zawsze było tak, że która mamusia jest najwyżej na pierwszej stronie to prowadziła dalej wątek (wpisywała terminy wizyt itp) Dziewczyny, które zobaczyły 2 kreski w grudniu zostawały na tym wątku.

• Wenka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mamausia nie zauważyłam Twojego posta. Nie wyobrażam sobie nawet przez co przechodzisz 🫂 🫂 ja wierzę, że ten lekarz za wcześnie zdiagnozował puste jajo i że zostaniesz tutaj z nami ❤️

@karola_b betę robiłam raz, jak miałam cień na teście, bo na drugi dzień miałam mieć wizytę u gina. Potem już nie powtarzałam.

To w takim razie w tym miesiącu na pierwszej stronie jest sporo dziewczyn z 🤰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 07:41

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to, że najwyżej jest klaudia_23 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 08:33

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🫶

Mogę Wam edytować pierwszy post tylko dajcie znać czy chcecie i jak chcecie 😊
    Patrzyłam na inne miesięczne i widzę, że co wątek to inaczej więc w ostateczności nie zrobiłam nic 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 08:51

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 - edycja 1 byłaby najlepsza ;)
    nik +data porodu domniemana na czuja puki co
    Ja 04.09.2024 i data 1 wizyty ---> 26.01.2024 8t2d

preg.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ