Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰
Odpowiedz

Gdy grudniowa gwiazdka zaświeci na niebie ⭐️w brzuszku już prezent będzie czekać na Ciebie 🤰

Oceń ten wątek:
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam ktoś jeszcze pytał o moje zabiegi :) bo w poniedziałek mam depilację laserową brody a we wtorek stymulatory tkankowe , depilację laserową odwołałam , mimo że lekarz napisał że nie powinno to mieć wpływu , i na moją logikę ( a jestem z wykształcenia kosmetologiem ) nie powinno sie nic stać mimo że jest to przeciwwskazanie , to jednak gdyby się coś stało będę sobie wypominać że może to moja wina , więc trudno będę wyrywać włoski robić wosk i jakoś przeżyje :) natomiast co do stymulatorów się zastanawiam bo tutaj jednak się mniej obawiam :) ale jeszcze myślę nad tym :)

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Baaaaaardzo wam dziewczyny dziękuję za kciuki ❤️w pracy mam dużo roboty nie jestem w stanie każdego cytować więc dziękuję wszystkim ❤️
    Na razie jestem nastawiona baaaardzo neutralnie jak by to powiedzieć , mam wiele obaw tym bardziej że to naprawdę tak wcześnie , i jednak po jednym poronieniu i pustym jaju mam obawy i naprawdę się boję , mimo że teraz czuję się całkiem inaczej niż poprzednio i mam inne objawy .
    Trochę mnie niepokoi ten lekko zabarwiony śluz , praktycznie przy każdym załatwianiu się pojawia , ale nie są to żadne krwawienia więc na razie nie panikuje , i ten lekki ból podbrzusza .
    Ktoś pytał o betę , jeszcze chce poczekać do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy się udać :) tak jak zalecił mi ginekolog , tak więc teraz pewnie dzieje się wszystko albo nic :) także dziękuję za kciuki baaaardzo się przydadzą ❤️
    może Kropuś się wgryza i dlatego lekkie plamienie, trzymam mocno kciuki

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chce sobie kupić jakieś świąteczne ciuchy.
    Mój mąż świąteczne to głównie skarpetki.
    Pod względem świra świątecznego wyzywam się ubierając Mlodego. Póki co nie buntuje się 😆

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:

gdyby coś poszło nie tak ( choć wierzę, że teraz będzie już dobrze ) to rzeczywiście mogłabyś sobie później wyrzucać.

miałam edytować a zacytowałam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 12:40

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam, że jest tu trochę Was co pracuje jako handlowiec lub przedstawiciel handlowy.
    I tu moje pytanie w jakiej branży pracujecie? Spożywka czy coś innego. 🚛🚚

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Super, biegnę do action. Matko jak ja uwielbiam ten sklep. Chyba wszystkie świeczki stamtąd już miałam 🤣🤣
    a, że Action też obok pracy więc też dziś tam zawitam :D

Lola93 lubi tę wiadomość

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Tak jest to możliwe więc mocno wierzę że tak jest :) może faktycznie teraz ten Kropuś mały będzie :) a nie puste jajeczko 🤭

Olalee, Pusshka lubią tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    gdyby coś poszło nie tak ( choć wierzę, że teraz będzie już dobrze ) to rzeczywiście mogłabyś sobie później wyrzucać.

miałam edytować a zacytowałam :/
    Dokładnie , jednak mogę przeżyć bez lasera mimo że jest to uciążliwe bo specjalnie zaczęłam golić te włoski maszynką , a jednak teraz odrastają twardsze 😢 dziękuję też wierzę że będzie dobrze ! A gdyby nie to że wszystkim sobie człowiek poradzi :)

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Mamausia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Baaaaaardzo wam dziewczyny dziękuję za kciuki ❤️w pracy mam dużo roboty nie jestem w stanie każdego cytować więc dziękuję wszystkim ❤️
    Na razie jestem nastawiona baaaardzo neutralnie jak by to powiedzieć , mam wiele obaw tym bardziej że to naprawdę tak wcześnie , i jednak po jednym poronieniu i pustym jaju mam obawy i naprawdę się boję , mimo że teraz czuję się całkiem inaczej niż poprzednio i mam inne objawy .
    Trochę mnie niepokoi ten lekko zabarwiony śluz , praktycznie przy każdym załatwianiu się pojawia , ale nie są to żadne krwawienia więc na razie nie panikuje , i ten lekki ból podbrzusza .
    Ktoś pytał o betę , jeszcze chce poczekać do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy się udać :) tak jak zalecił mi ginekolog , tak więc teraz pewnie dzieje się wszystko albo nic :) także dziękuję za kciuki baaaardzo się przydadzą ❤️

Również dołączam się z gratulacjami.

Szybciutko się pojawiła kreseczka co tylko dobrze wróży 😊

Owu 14dc?

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dokładnie , jednak mogę przeżyć bez lasera mimo że jest to uciążliwe bo specjalnie zaczęłam golić te włoski maszynką , a jednak teraz odrastają twardsze 😢 dziękuję też wierzę że będzie dobrze ! A gdyby nie to że wszystkim sobie człowiek poradzi :)
    ja też mam problem z włoskami na brodzie, są twarde i ciemne :( też robiłam depilację laserową, ale niestety jak przestałam chodzić to i tak odrosło tyle co było albo i więcej ( bo też maszynka szła w ruch) powinno się chyba taki zabieg co jakiś czas powtarzać ale ja nie byłam przekonana, ( boję się, że ten laser tak całkowicie dla zdrowia nie jest obojętny)

• Natkaa777 Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! :)
    Mam pytanie… w tym cyklu dzieją się jakieś dziwne rzeczy.
    Miałam okres od 18.11 w tym dniu test ciążowy negatywny, okres był normalny trwa zazwyczaj tydzień później 25.11 były tylko plamienia i przytulanki ;)
    Od tego czasu cały czas mam brązowy śluz. Testy owulacyjne wychodzą mi pozytywnie. Ale tak naprawdę śluz jest cały czas brązowy od końca miesiączki. Wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy i od razu wyszedł pozytywny. Byłam dzisiaj u lekarza stwierdził że nic nie widzi, dodatkowo stwierdził że te styk oszukują. zlecił tylko badania pod kątem policystycznych jajników oraz beta hcg w poniedziałek. Czy to możliwe że jestem w ciąży ?

Starania od 11.2022
    12.2023 CP metotreksat
    04.2024 pierwszy cykl po cp
    05.2024 bakteria ureaplasma antybiotyk
    06.2024 drożność jajowodów prawy niedrożny 😞
    07.2024 owulacja z lewej strony
    08.2024 owulacja z prawej strony
    19.08 II test ciążowy 😧
    22.08 beta HCG 647
    24.08 beta 1517
    26.08 3600
    27.08 zarodek w macicy 🥹♥️
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamausia wrote:
    Również dołączam się z gratulacjami.

Szybciutko się pojawiła kreseczka co tylko dobrze wróży 😊

Owu 14dc?
    Bardzo dziękuję ❤️❤️
    Właśnie owulacja podejrzewam że 12dc z moich obserwacji :)
    9 dc rozciągliwy śluz , 12dc- bóle podbrzusza więc czułam że to owulacja :) przytulanki były 7dc,9dc,11dc i 12dc , więcej nie bo mąż wyjechał z jeszcze nie wrócił ;)

Mamausia lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam że cykle raczej 28-30 , więc teraz coś się pokićkało i owulacja przyszła szybciej 🫣

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkaa777 wrote:
    Cześć dziewczyny ! :)
    Mam pytanie… w tym cyklu dzieją się jakieś dziwne rzeczy.
    Miałam okres od 18.11 w tym dniu test ciążowy negatywny, okres był normalny trwa zazwyczaj tydzień później 25.11 były tylko plamienia i przytulanki ;)
    Od tego czasu cały czas mam brązowy śluz. Testy owulacyjne wychodzą mi pozytywnie. Ale tak naprawdę śluz jest cały czas brązowy od końca miesiączki. Wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy i od razu wyszedł pozytywny. Byłam dzisiaj u lekarza stwierdził że nic nie widzi, dodatkowo stwierdził że te styk oszukują. zlecił tylko badania pod kątem policystycznych jajników oraz beta hcg w poniedziałek. Czy to możliwe że jestem w ciąży ?
    moim zdaniem całkiem możliwe, że jesteś w ciąży a ginekolog nic nie widzi bo jeszcze jest za wcześnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chyba nie wytrzymała i już leciała na betę a w poniedziałek powtórzyła

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ucichła pewnie pierogi kupuje :D albo o męża w chorobie dba :)

Jagodecka, Anka32 lubią tę wiadomość

• Natkaa777 Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy to jest możliwe żebym zaszła w ciążę od razu po okresie ? W 8dc ? A w 14dc test był już pozytywny ? Dodatkowo bolą mnie piersi :( staramy się z mężem od roku o dzidziusia i lekarz teraz skierował mnie do kliniki leczenia niepłodności :(

Starania od 11.2022
    12.2023 CP metotreksat
    04.2024 pierwszy cykl po cp
    05.2024 bakteria ureaplasma antybiotyk
    06.2024 drożność jajowodów prawy niedrożny 😞
    07.2024 owulacja z lewej strony
    08.2024 owulacja z prawej strony
    19.08 II test ciążowy 😧
    22.08 beta HCG 647
    24.08 beta 1517
    26.08 3600
    27.08 zarodek w macicy 🥹♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkaa777 wrote:
    Ale czy to jest możliwe żebym zaszła w ciążę od razu po okresie ? W 8dc ? A w 14dc test był już pozytywny ? Dodatkowo bolą mnie piersi :( staramy się z mężem od roku o dzidziusia i lekarz teraz skierował mnie do kliniki leczenia niepłodności :(
    może już w trakcie okresu byłaś w ciąży ( niektóre kobiety mają normalnie okres) a test jeszcze nie wychwycił? a bierzesz proga? może te plamienia bo za niski progesteron, ja bym chyba pędziła na betę .

• Viii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkaa777 wrote:

No to czas na historię mojej koleżanki bardzo dobrej. Jak zaszła w ciążę miała normalnie okres więc myślała że w ciąży nie jest dowiedziała się właśnie po miesiączce. To jest raz. A dwa to druga też dobrą koleżanka zaszła pod koniec miesiączki! Fakt nie ściema. Więc wszystko jest możliwe.
    Leć na betę jeszcze dzisiaj lub jutro, kciuki zaciśniete 🤞

MartiMarti, Lola93 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Pełna chata Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa gratuluję i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Małe plamienia są dość częste na początku ciąży ale wiem, że martwią.

Co do niskich temp. To moje czasem nie dobijają 36. Teraz po owulacji max jaki miałam to 36,8. Jak już mam ponad 37 to jestem mega chora😁 oczywiście zasialyscie we mnie ziarnko niepokiju czy czasem to nie przez tarczycę do tego bol piersi po owu, kończący się zawsze 2 dni przed @., zimne stopy, szorstka skora. Dobrze że mam już endokrynologa umówionego, może dostanę skierowania na dokładniejsze badania.

Właśnie miałam zamawiać jakieś testy owu ale skoro polecacie te z action to też je sprawdzę w tym cyklu.

Przepraszam nie wiem kto tutaj pisał o adenomiozie- wróciłam do mojego usg, które robiłam w kierunku endomedriozy i faktycznie mam też info o adenomiozie macicy. Trochę zaczynam tracić nadzieję, że się uda. Na szczęście pod koniec grudnia mam wizytę u innego specjalisty od endo i wierzę, że ukierunkuje trochę moje starania bo teraz to robię sobie w głowie straszny bajzel.

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ