Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Hej wszystkim!
    Niektóre z Was pewnie będą kojarzyć mnie z wątku październikowego, w którym zobaczyłam II, ale...
    Moja ciąża okazała się biochemem. Beta od samego początku słabo przyrastała, kulminacja była na poziomie 140mlU/ml. Wynik z wczoraj 14mlU/ml.
    Jedyny pozytywny w tej sytuacji jest fakt, że mimo jednego jajowodu mogę naturalnie zajść w ciążę (w co nie wierzyłam).
    Jestem w trakcie krwawienia/poronienia.
    Kubeł zimnej wody na głowę, ale wstaję z kolan, poprawiam koronę i walczę dalej o swoje upragnione drugie dziecko! :)
    Mój ginekolog wytłumaczył, dodał trochę otuchy, zażartował, że mam w tym roku wyjątkowego pecha... ehh, coś chyba w tym jest. Mamy zielone światło na dalsze starania.

@Pusshka możesz wpisać mnie na wolnego strzelca. Muszę wychillować w tym miesiącu po tym biochemie. Nie chce mi się sikać na owulaki, mierzyć temperatury. Może od grudnia mi się zachce :D

Przykro mi 💔
    Dobrze, że lekarz podtrzymał na duchu i dal zielone światło na dalsze starania 😊
    Powodzenia 🍀

karola_b lubi tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Ja byłam wczoraj u diabetolożki, udało mi się trafić do dr nauk medycznych, chociaż już się przekonałam, że te tytuły to nie zawsze idą w parze z jakością opieki.

Ta lekarka jednak bardzo fajna, wypytała mnie o same początki moich przygód z metforminą, spojrzała holistycznie na wyniki, też te endokrynologiczne. Mam od niej zalecenie powtórzenia krzywej cukrowej i to koniecznie dopiero po minimum 10 (najlepiej 14) dniach bez glucophage, żeby były wartościowe. Na ten moment mimo, że na czczo cukry są idealne, to IO występuje i ona potencjalnie widzi przestrzeń na zwiększenie dawki mety do 2000 (biorę 1500). Powiedziała, że jeśli stosujemy metę z powodów ginekologicznych, to właśnie dąży się do tej dawki 2000.

Muszę się teraz zastanowić kiedy tą krzywą powtórzyć, najlepiej pewnie teraz póki jestem na anty, tylko boje się, że poziom nie zdąży się wyrównać do kolejnych dni płodnych i następny cykl będzie przez to w dupę.
    Trzymam kciuki, żeby można było wszystko rozplanować tak, aby udało się w następnym cyklu działać!

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Hej wszystkim!
    Niektóre z Was pewnie będą kojarzyć mnie z wątku październikowego, w którym zobaczyłam II, ale...
    Moja ciąża okazała się biochemem. Beta od samego początku słabo przyrastała, kulminacja była na poziomie 140mlU/ml. Wynik z wczoraj 14mlU/ml.
    Jedyny pozytywny w tej sytuacji jest fakt, że mimo jednego jajowodu mogę naturalnie zajść w ciążę (w co nie wierzyłam).
    Kubeł zimnej wody na głowę, ale wstaję z kolan, poprawiam koronę i walczę dalej o swoje upragnione drugie dziecko! :)
    Mój ginekolog wytłumaczył, dodał trochę otuchy, zażartował, że mam w tym roku wyjątkowego pecha... ehh, coś chyba w tym jest. Mamy zielone światło na dalsze starania.

@Pusshka możesz wpisać mnie na wolnego strzelca. Muszę wychillować w tym miesiącu po tym biochemie. Nie chce mi się sikać na owulaki, mierzyć temperatury. Może od grudnia mi się zachce :D

Bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki, żeby szybko udało się znowu i tym razem szczęśliwie.

• Effiii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Hej wszystkim!

Hej, bardzo mi przykro. Ale we wszystkim trzeba szukać jakiś pozytywów, fajnie że macie szansę zajść naturalnie i lekarz dał zielone światło. Na przykładzie Madzi wiemy jacy lekarzy potrafią być nieczuli, więc fajnie że Twój dodał Wam otuchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 11:28

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Hej wszystkim!

Bardzo mi przykro... 💔 Doskonale rozumiem ten kubeł zimnej wody i poczucie bycia oszukanym 🥺

Lekarz powiedział, w czym może być przyczyna? 🤔

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Hej wszystkim!

Bardzo mi przykro 💔 przytulam 🫂 najważniejsze że macie zielone światło 🍀 trzymam kciuki za owocne starania i żeby kolejne ⏸️ były już szczęśliwe 🍀

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń:)

Kasia111 trzymam kciuki, żeby pęcherzyk jeszcze nie pękł, daj znać po wizycie:)

karola_b tulę kochana mocno, ale dobrze że lekarz pokrzepił i możesz starać się na nowo, powodzenia:)

Sunnysunsun co do medicovera to ja mam pakiet, polecam do położnej się udać, albo na czacie powiedzieć że starasz się o dziecko i da Ci podstawowe skierowanie na badania. Nie mów że długo tylko że dopiero zaczynasz, mają pakiet staraniowy gotowych badań. Jak będziesz miała świeży wynik TSH z tego pakietu umawiaj się do endokrynologa normalnie, nawet jak będzie w normie mówisz że wydaje Ci się że nie jest w normie, zgłaszasz ospałość, zmęczenie i tu bóle okresowe/nieregularne miesiączki/ plamienia pomiędzy generalnie cokolwiek związane z cyklem co cię niepokoi, nie musi być zgodne z prawdą to dostaniesz cały pakiet tarczycowy i skierowanie na USG. Co do USG piersi to skierowanie najlepiej wyciągnąć od ginekologa na wizycie, ja mówie że mam torbiele w piersiach to dają bez problemu raz w roku. Krzywe glukozowe i insuline na czczo da się wyciągnąć od zwykłego lekarza, też najlepiej zgłaszać zmęczenie, ospałość i zaburzenia cyklu miesiączkowego. Te podstawowe badania da się śmiało wyciągnąć, endokrynolog też daje na wit. D i B12 ale to tak już po zrobieniu tych podstawowych badań. Generalnie nie polecam mówić nikomu że masz problem z zajściem w ciąże, oni niepłodności nie leczą i to nie jest w pakiecie. Wiem, że to kombinowanie trochę, ale kurcze mało kasy nie dostają to łaski też nie robią dając te skierowania. Pakiet hormonów zrób sobie sama - wyciągnąć to od medicovera to już jakiś wyższy poziom, do którego nie doszłam:) Diagnostyka ma fajny pakiet hormonalny, cenowo też wychodzi ok

Nomeolvides, blador2, Kasia111, Jagodecka lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka sto lat, zdrówka i spełnienia marzeń 🌞🌹

Jagodecka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z 6.11 -37
    Beta z dziś - 68
    Czy to dobry przyrost jak na 48 godz?

Mysza_Polna, Sarka94, Pusshka, Karola3196, Olalee, Myszkaaa20, blador2, Sunnysunsun, Adirella, rudaa95, Viii, Kira, Kasia111, Nietypowa30, Jagodecka lubią tę wiadomość

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Hej wszystkim!

Bardzo mi przykro 🫂🫂🫂
    Ściskam Cię mocno, wiem że trudno znaleźć coś pozytywnego ale sam fakt że mimo wszystko się udało jest pokrzepiający.
    Z całego serducha będę Ci kibicowała żeby następnym razem wszystko dobrze się potoczyło ❤️❤️❤️
    Trzymaj się 💗

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    Beta z 6.11 -37
    Beta z dziś - 68

Pozwoliłam sobie wrzucić Twoje wyniki w internetowy kalkulator przyrostu bety i wyszło, że przyrost w normie 🤗😘

Hope♥️ lubi tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    Beta z 6.11 -37
    Beta z dziś - 68

Moim zdaniem w porządku 😍

Hope♥️ lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • telefon_w_rosole Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie nadal kapie. Długie te małpy mam, nie powiem :/ Pewnie jeszcze do jutra będą jakieś plamienia. Ale na razie testy owulkowe pokazują negatyw, więc raczej nie będzie atakować. Wykryjemy to jajco i je dorwiemy <3

ultramaryna_, Olalee, Anka32, blador2, Bulbasek, rudaa95 lubią tę wiadomość

27.11.2023 - cień ⏸️
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    Beta z 6.11 -37
    Beta z dziś - 68
    Tak, piękny przyrost ;) planujesz jeszcze robić bete ?

Hope♥️ lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dobry przyrost, chyba chlopak będzie;p

Hope♥️ lubi tę wiadomość

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Hej wszystkim!

Tak bardzo mi przykro 💔 Ważne, że się nie poddajecie bo przyjdzie czas na każdą z nas ❤️

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Tak, piękny przyrost ;) planujesz jeszcze robić bete ?
    Mam troszkę problem z żyłami 😱 nie mam w ogóle żył widocznych, znaleźli mi jedną przedwczoraj i dziś mimo siniaka po pobraniu, musieli w to samo miejsce kłuć 😃 może pójdę jeszcze w piątek jak siniak się nie powiększy 😱

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ewka9090 witaj i powodzenia! 🍀✊

@Chmurka12 nie wiem nic na temat tego szpitala, ale cieszę się, ze możesz liczyć na kompleksową diagnozę, oby to przyniosło Ci dużo spokoju i pewności, ze będzie wszystko dobrze! 🍀✊

@karola_b bardzo, bardzo mi przykro… 🥲 Na szczęście już niedługo słońce bedzie mogło znow dla Was zaświecić! 🍀✊

Chmurka21 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    Beta z 6.11 -37
    Beta z dziś - 68

Też myślę, że ok ☺️ Trzymam kciuki 🤞

Hope♥️ lubi tę wiadomość

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny ❤️ To forum daje mi kopa, żeby iść do przodu!

@Sunnysunsun lekarz powiedział, że 30% ciąż kończy się poronieniem biochemicznym, przy podziale komórkowym po zapłodnieniu musiało dojść do nieprawidłowości na podłożu genetycznym, określił to jako selekcję naturalną. Kiedy zapytałam o ewentualną diagnostykę na dalsze starania to powiedział, że urodziłam pierwsze dziecko zdrowe, bez żadnych komplikacji, więc nie jestem nosicielką mutacji genetycznych i póki co nie doszukiwałby się "winy" ciąży biochemicznej, mój pech 😕 Ale gdy przy następnej ciąży będzie powtórka, to zaczniemy diagnostykę.

@Hope Twój przyrost wygląda w porządku, ale ja na Twoim miejscu powtórzyłabym badanie za dwa dni i sprawdziła kolejny przyrost. Może warto dołożyć też progesteron?

Pusshka, Hope♥️ lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ