X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • rudaa95 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Jeden dzisiejszy z 11 dpo robiony teraz i wczorajszy z 10 dpo z porannego moczu
    https://zapodaj.net/plik-z2HJ3A3GnM
    Jeszcze może zrobię jutro rano że mieć z porannego moczu porównanie czy kreska ciemniej

Hej dziewczyny.
    Tyle ogromnie za wszystkie biele 🫂🫂🫂
    Śmieszka, Liliowa ogromne gratulacje 🍀❤️😍
    Oby teraz wszystko szło najlepiej jak możecie sobie wymarzyć.
    U mnie dziś 12dpo nadal biel .
    Jutro z rana zatestuje ostatni raz . Jeśli nadal będzie biało to odpuszczam i czekam na 🐵.
    Dziś po pracy w okolicach 17/18 okropne kłucie jajnika. Ból piersi nie zmniejsza się . Temperatura podskoczyła ale nie wiem czy sugerować się popołudniowym pomiarem .

Bardzo się cieszę że forum odczarowane ✊🏼🍀

Ja 👸🏼26.12.1995
    On🤵12.05.1995
    👰‍♀️🤵 10.07.2018
    👩29.09.2018
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa 😢 przytulas 🫂 grudzień będzie Twój ✊

Meggi ale super! Gratulacje.

Nietypowa30 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudaa95 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Tyle ogromnie za wszystkie biele 🫂🫂🫂
    Śmieszka, Liliowa ogromne gratulacje 🍀❤️😍
    Oby teraz wszystko szło najlepiej jak możecie sobie wymarzyć.
    U mnie dziś 12dpo nadal biel .
    Jutro z rana zatestuje ostatni raz . Jeśli nadal będzie biało to odpuszczam i czekam na 🐵.
    Dziś po pracy w okolicach 17/18 okropne kłucie jajnika. Ból piersi nie zmniejsza się . Temperatura podskoczyła ale nie wiem czy sugerować się popołudniowym pomiarem .

Bardzo się cieszę że forum odczarowane ✊🏼🍀
    Pomiar raczej powinien być codziennie o tej samej porze dnia , więc raczej popołudniowy jest mało wiarygodny

rudaa95, Pusshka lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje drugiej kreseczki dziewczyny ❤️jakoś nadrobiłam wątek ale zawsze tyle piszecie 🤣? Ciężko wszystko przeczytać :)
    Ja dzisiaj śluz lekko zabarwiony krwią wiec zapewne okres zaraz przyjdzie 🙄ehh szkoda …

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

Histeroskopia- macica dwurożna? brak stanu zapalnego.

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Gratuluje drugiej kreseczki dziewczyny ❤️jakoś nadrobiłam wątek ale zawsze tyle piszecie 🤣? Ciężko wszystko przeczytać :)
    Ja dzisiaj śluz lekko zabarwiony krwią wiec zapewne okres zaraz przyjdzie 🙄ehh szkoda …

Zawsze 😎

Póki nie przyjdzie to jest nadzieja 🥹🍀

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Zawsze 😎

Póki nie przyjdzie to jest nadzieja 🥹🍀
    Niby tak … ale jednak tez śluz z krwią to zapewne jakiś znak , chyba lepiej żeby nie na ciąże , wolała bym nie mieć żadnej krwi bo będę się martwić ze coś nie tak ..

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

Histeroskopia- macica dwurożna? brak stanu zapalnego.

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • rudaa95 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    https://zapodaj.net/plik-0J6uwLccBv

Dziewczyny!!!!! Wczoraj to nie była testowa 🙈
    Gratulacje 😍😍

Ja 👸🏼26.12.1995
    On🤵12.05.1995
    👰‍♀️🤵 10.07.2018
    👩29.09.2018
  • Hach Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byli mnie trochę, bo musiała się uporać z emocjami, a tu tyle sie dzieje!
    Gratuluje wszystkie z ⏸🤰 i tule oczywiście za nadejście 🐒 oby reszta miesiaca była równie piękna ❤

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3196 wrote:
    Rozumiem, że badania zrobiłaś na początku cyklu. Dominacje estrogenową badając progesteron i estradiol sprawdzamy 7 dni po owu także nie martw się tą dominacją jeszcze i radzę sprawdzić w 2 fazie 💓 jeśli faktycznie wyjdzie polecam np jak Kasia z Wiecej niż Hormony jedną surową marchewkę dziennie

Tak 3dc, po owulacji też wychodzi mi dominacja tylko niższa - 80. Ale jak marchewka ma pomóc to od dziś jedna surowa dziennie do schrupania ;D Dzięki!

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda19 wrote:
    Racja, jutro pewnie będzie zamknięte :)

Tymczasem kompletuje mój koszyk supli bo wznowie suplementację po mojej przerwie:
    - mio-inozytol do picia
    “ inozytol 2000 mg, kwas foliowy 200 µg (100%)*.”
    - jod
    “ ekstrakt z listownicy japońskiej 20 mg, w tym jod 200 µg (133)*”
    - żelazo z witamina C do picia
    “ 1 porcja (0,72g) zawiera: fumaran żelaza 42mg, w tym żelazo 14mg (100%*), witamina C 80mg (100%*), sproszkowany korzeń buraka 600mg”
    - magnez
    “ magnez 375 mg (100%)*, cynk 15 mg (150%)*, witamina B6 2 mg (143%)*”
    - selen
    “ selen 100 µg (182%)*”
    - drugi jod
    „ północnoatlantycki workoliść członowaty 187,00 mg, w tym naturalnie występujący jod 110,00 µg (73%)*; północnoatlantycki morszczyn pęcherzykowaty 104,00 mg, w tym naturalnie występujący jod 40,00 µg (27%)*”
    - kompleks witamin B (to się zastanawiam czy ma sens)
    „ witamina B1 (monoazotan tiaminy) 1,1 mg (100%)*, witamina B2 (ryboflawina) 1,4 mg (100%)*, witamina B3 (niacyna – amid kwasu nikotynowego) 16 mg (100%)*, witamina B5 (kwas pantotenowy – D-pantotenian wapnia) 6 mg (100%)*, witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 1,4 mg (100%)*, witamina B7 (biotyna – D-biotyna) 50 µg 100%*, witamina B9 (kwas foliowy – kwas pteroilomonoglutaminowy) 200 µg (100%)*, witamina B12 (metylobalamina) 2,5 µg (100%)*”
    - witamina B12 z kwasem foliowym
    „ witamina B12 (cyjanokobalamina) 500 µg (20000%)*, kwas foliowy 200 µg (100%)*”

Powiedzcie coś coś jeszcze dorzucić lub czy coś z tego nie ma sensu. Witaminke D, kwasy omega 3, NAC, korzeń Maca jeszcze mam. :)

Suplementy lepiej też przedyskutować z lekarzem to nie są cukierki, że same sobie dobieramy;jak dla mnie za duży misz masz;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Adirella Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kreseczek ❤️
    i 🫂🫂 za biele i 🐒🐒

U mnie z wynikami się nie spieszą i dopiero po weekendzie poznam :( więc czekam (nie)cierpliwie. Z jednek strony chciałoby się żeby weekend trwał jak najdłużej z drugiej, same wiecie 😅
    Dołek u mnie nadal ostatnio w pracy jest za dużo o dzieciach, wnukach i ciążach... jedna nauczycielka zauważyła jak ściągam plaster po badaniu krwi i z tekstem "nie mów że znów jesteś w ciąży", mając na myśli że kolejna osoba u nas w pracy spodziewa się maleństwa. W pracy jakoś wytrzymałam ale w domu pękłam - płaczki i zajadanie problemów.
    Wybaczcie za narzekania, ale jakoś tutaj raźniej się wygadać :) Miłego wieczorka

rudaa95 lubi tę wiadomość

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023

Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - azoospermia
    --> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
    --> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
    --> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro

Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.

Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
    USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
    4.02.25 kwalifikacja do ivf -> Estrofem 2x1
    11.02.25 Estrofem zadziałał jak trzeba ✅, kończymy kurację
    13.02 pierwsze kłucie (Puregon 225ml)
    18.02 kontrola -> podgląd kurnika 7x🥚 (Lewy 1, Prawy 6); dwa kłucia (Puregon 225ml, Orgalutran)
    22.02 kontrola -> 4 ładne pęcherzyki, podkręcamy jeszcze trochę ->Puregon 225ml, Orgalutran
    25.02 kontrola -> data punkcji??
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dobre wieści tutaj dzisiaj! Gratuluje kresek 🥰

Nietypowa przykro mi, że w tym cyklu bez szczęśliwego zakończenia 😞😞

Adirella przytulasy ode mnie. 🫂

Adirella, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jodem to rzeczywiście mogłam napisać, że nie zamierzam brać obu na raz. Po prostu zamawiam na zapas, chce zobaczyć czy pomoże obniżyć TSH bez leków. :)
    Dziękuje za rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Nie jestem znawcą, to moja opinia. Trochę dużo tego jodu, chyba że są wskazania żeby go łykać, ale dziewczyny mówiły żeby to rozbić w ścisłej współpracy z lekarzem. Sama też łykam ale dawka 200.
    Jeśli jest podejrzenie IO to inozytol w dwóch formach mio i chiro w stosunku 40:1
    Kompleks witamin B spoko bo mam dobrą dawkę , ale kwas foliowy jest już z inozutolem, a magnez z wit.b6, więc wystarczyła by wit. B12 ( np. z polecenia Pusshki z firmy naturell ) . Co prawda nadmiar Wit. B nie jest szkodliwy, ale po co przepłacać ;)

Akurat z tej strony co zamawiam to b12 naturell jest 20 groszy droższe niż te co wybrałam :D więc bez różnicy

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u mnie 🐒 😔. Można wpisać 😔.

Jakis dołek mnie złapał i marudzenie teściowej mnie tak poddenerwowało, że aż czuje jak mi się całe ciało spięło 😥.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 20:35

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    Gratuluje kreseczek ❤️
    i 🫂🫂 za biele i 🐒🐒

U mnie z wynikami się nie spieszą i dopiero po weekendzie poznam :( więc czekam (nie)cierpliwie. Z jednek strony chciałoby się żeby weekend trwał jak najdłużej z drugiej, same wiecie 😅
    Dołek u mnie nadal ostatnio w pracy jest za dużo o dzieciach, wnukach i ciążach... jedna nauczycielka zauważyła jak ściągam plaster po badaniu krwi i z tekstem "nie mów że znów jesteś w ciąży", mając na myśli że kolejna osoba u nas w pracy spodziewa się maleństwa. W pracy jakoś wytrzymałam ale w domu pękłam - płaczki i zajadanie problemów.
    Wybaczcie za narzekania, ale jakoś tutaj raźniej się wygadać :) Miłego wieczorka

Nowanna wrote:
    Eh u mnie 🐒 😔. Można wpisać 😔.

Jakis dołek mnie złapał i marudzenie teściowej mnie tak poddenerwowało, że aż czuje jak mi się całe ciało spięło 😥.

Tulę Dziewczyny 🫂❤️

Adirella, Nowanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla każdej która ma słabszy dzień podaję kawałek wirtualnej szarlotki na lepszy humor ❤️
    Oczywiście te z dobrym humorem też proszę się częstować 😊
    https://ibb.co/fHWsxWV

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 20:49

Adirella, Chmurka21, Marikamb, Nowanna, Karola3196, Ccarolinaa, goska000, Myszkaaa20, Niewidzialna, Effiii, bonassola, Muuu., Pusshka lubią tę wiadomość

• Karola3196 Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Tak 3dc, po owulacji też wychodzi mi dominacja tylko niższa - 80. Ale jak marchewka ma pomóc to od dziś jedna surowa dziennie do schrupania ;D Dzięki!
    Polecam też wybierać podpaski/tampony z bawełny organicznej czy dezodoranty naturalne tak aby ograniczać ksenoestrogeny . Podobno warto też jesc warzywa takie jak brokuły czy kalafior
    Powodzenia i smacznego!🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 20:48

• Marikamb Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Ja mam tę mutację i jeszcze Pai1. Pierwsza, ważna rzecz - masz hetero czy homo (jeden czy dwa geny uszkodzone)? Bo to istotne. Wytlumacze, jak ja to rozumiem - gen MTHFR odpowiada za prawidłowa metylacja kwasu foliowego, witamin z grupy B, jeśli ma się tę mutację, to jest ona utrudniona i może prowadzić do poważnych niedoborów lub kumulacji w organizmie złej formy kwasu (co tez nie jest dobre). Jest to dość ważne, bo związane jest to z poważnymi wadami cewy nerwowej u płodu. Wystarczy przyjmować metylowane formy tzn. Folian i metylo b12.
    Ja miałam duże niedobory, kwas foliowy 3, homocysteina (ona tez wynika z kwasu foliowego i witb12, a odpowiada za krzepnięcie krwi itp.) ponad 12. Teraz przez dobrą suplementację firm metylowanych udało mi się ładnie wyprowadzić, wczoraj właśnie robiłam wyniki 😁

Dziękuje ❤️ hetero, wiec z tego co zrozumiałam to bardziej lajtowa opcja.

Co do kwasu foliowego to biorę Pueria Uno, wiec mam nadzieje, ze jest ok.
    Do wyników dostałam taka broszurę z zaleceniami i jak przeczytałam aby unikać mleka, produktów mlecznych i glutenu to się podłamałam.

@goska000 tez ostatnio miałam krzywa i książka sprawdziła się fenomenalnie .
    Zreszta tego dnia miałam zleconych 18 badań, babeczki w laboratorium były w szoku 😁

Ogolnie badania mam dobre, trochę tylko morfologia mnie zdziwiła, ale i hematolog i endokrynolog powiedzieli, ze nie ma siw czym martwić. Mam obniżone bazofile i ezynofile w ilości 0, ale jak mówią by się nie martwić to tak tez robię.

Tsh 2,02 wiec ciekawi mnie czy lekarz będzie kazał mi to zbić lekami, No i jeden guzek w tarczy do obserwacji. Kolejny guz, któremu muszę nadać imie🙈

Ciekawi mnie dziewczyny na ile dni przed owulacja zaczynacie czuć bóle owulacyjne? Tuż przed? Kilka dni przed? Jak to u Was wyglada?

goska000 lubi tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️

Podejrzenie adenomiozy 🤦‍♀️
    30.01 biopsja endometrium
  • Karola3196 Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam sobie grzane wino i chciałabym wam życzyć miłego wieczoru!! 🍷

Hach, Myszkaaa20, Chmurka21, Anka32, Effiii, Adirella, Pusshka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ