Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Liliowa wrote:Jeden dzisiejszy z 11 dpo robiony teraz i wczorajszy z 10 dpo z porannego moczu
https://zapodaj.net/plik-z2HJ3A3GnM
Jeszcze może zrobię jutro rano że mieć z porannego moczu porównanie czy kreska ciemniej
Hej dziewczyny.
Tyle ogromnie za wszystkie biele 🫂🫂🫂
Śmieszka, Liliowa ogromne gratulacje 🍀❤️😍
Oby teraz wszystko szło najlepiej jak możecie sobie wymarzyć.
U mnie dziś 12dpo nadal biel .
Jutro z rana zatestuje ostatni raz . Jeśli nadal będzie biało to odpuszczam i czekam na 🐵.
Dziś po pracy w okolicach 17/18 okropne kłucie jajnika. Ból piersi nie zmniejsza się . Temperatura podskoczyła ale nie wiem czy sugerować się popołudniowym pomiarem .
Bardzo się cieszę że forum odczarowane ✊🏼🍀Ja 👸🏼26.12.1995
On🤵12.05.1995
👰♀️🤵 10.07.2018
👩29.09.2018 -
rudaa95 wrote:Hej dziewczyny.
Tyle ogromnie za wszystkie biele 🫂🫂🫂
Śmieszka, Liliowa ogromne gratulacje 🍀❤️😍
Oby teraz wszystko szło najlepiej jak możecie sobie wymarzyć.
U mnie dziś 12dpo nadal biel .
Jutro z rana zatestuje ostatni raz . Jeśli nadal będzie biało to odpuszczam i czekam na 🐵.
Dziś po pracy w okolicach 17/18 okropne kłucie jajnika. Ból piersi nie zmniejsza się . Temperatura podskoczyła ale nie wiem czy sugerować się popołudniowym pomiarem .
Bardzo się cieszę że forum odczarowane ✊🏼🍀rudaa95, Pusshka lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Gratuluje drugiej kreseczki dziewczyny ❤️jakoś nadrobiłam wątek ale zawsze tyle piszecie 🤣? Ciężko wszystko przeczytać
Ja dzisiaj śluz lekko zabarwiony krwią wiec zapewne okres zaraz przyjdzie 🙄ehh szkoda …👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
Histeroskopia- macica dwurożna? brak stanu zapalnego.
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
nick nieaktualnyCcarolinaa wrote:Gratuluje drugiej kreseczki dziewczyny ❤️jakoś nadrobiłam wątek ale zawsze tyle piszecie 🤣? Ciężko wszystko przeczytać
Ja dzisiaj śluz lekko zabarwiony krwią wiec zapewne okres zaraz przyjdzie 🙄ehh szkoda …
Zawsze 😎
Póki nie przyjdzie to jest nadzieja 🥹🍀
Ccarolinaa lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Zawsze 😎
Póki nie przyjdzie to jest nadzieja 🥹🍀👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
Histeroskopia- macica dwurożna? brak stanu zapalnego.
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Nie byli mnie trochę, bo musiała się uporać z emocjami, a tu tyle sie dzieje!
Gratuluje wszystkie z ⏸🤰 i tule oczywiście za nadejście 🐒 oby reszta miesiaca była równie piękna ❤ -
Karola3196 wrote:Rozumiem, że badania zrobiłaś na początku cyklu. Dominacje estrogenową badając progesteron i estradiol sprawdzamy 7 dni po owu także nie martw się tą dominacją jeszcze i radzę sprawdzić w 2 fazie 💓 jeśli faktycznie wyjdzie polecam np jak Kasia z Wiecej niż Hormony jedną surową marchewkę dziennie
Tak 3dc, po owulacji też wychodzi mi dominacja tylko niższa - 80. Ale jak marchewka ma pomóc to od dziś jedna surowa dziennie do schrupaniaDzięki!
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Jagoda19 wrote:Racja, jutro pewnie będzie zamknięte
Tymczasem kompletuje mój koszyk supli bo wznowie suplementację po mojej przerwie:
- mio-inozytol do picia
“ inozytol 2000 mg, kwas foliowy 200 µg (100%)*.”
- jod
“ ekstrakt z listownicy japońskiej 20 mg, w tym jod 200 µg (133)*”
- żelazo z witamina C do picia
“ 1 porcja (0,72g) zawiera: fumaran żelaza 42mg, w tym żelazo 14mg (100%*), witamina C 80mg (100%*), sproszkowany korzeń buraka 600mg”
- magnez
“ magnez 375 mg (100%)*, cynk 15 mg (150%)*, witamina B6 2 mg (143%)*”
- selen
“ selen 100 µg (182%)*”
- drugi jod
„ północnoatlantycki workoliść członowaty 187,00 mg, w tym naturalnie występujący jod 110,00 µg (73%)*; północnoatlantycki morszczyn pęcherzykowaty 104,00 mg, w tym naturalnie występujący jod 40,00 µg (27%)*”
- kompleks witamin B (to się zastanawiam czy ma sens)
„ witamina B1 (monoazotan tiaminy) 1,1 mg (100%)*, witamina B2 (ryboflawina) 1,4 mg (100%)*, witamina B3 (niacyna – amid kwasu nikotynowego) 16 mg (100%)*, witamina B5 (kwas pantotenowy – D-pantotenian wapnia) 6 mg (100%)*, witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 1,4 mg (100%)*, witamina B7 (biotyna – D-biotyna) 50 µg 100%*, witamina B9 (kwas foliowy – kwas pteroilomonoglutaminowy) 200 µg (100%)*, witamina B12 (metylobalamina) 2,5 µg (100%)*”
- witamina B12 z kwasem foliowym
„ witamina B12 (cyjanokobalamina) 500 µg (20000%)*, kwas foliowy 200 µg (100%)*”
Powiedzcie coś coś jeszcze dorzucić lub czy coś z tego nie ma sensu. Witaminke D, kwasy omega 3, NAC, korzeń Maca jeszcze mam.
Suplementy lepiej też przedyskutować z lekarzem to nie są cukierki, że same sobie dobieramy;jak dla mnie za duży misz masz;) -
Gratuluje kreseczek ❤️
i 🫂🫂 za biele i 🐒🐒
U mnie z wynikami się nie spieszą i dopiero po weekendzie poznamwięc czekam (nie)cierpliwie. Z jednek strony chciałoby się żeby weekend trwał jak najdłużej z drugiej, same wiecie 😅
Dołek u mnie nadal ostatnio w pracy jest za dużo o dzieciach, wnukach i ciążach... jedna nauczycielka zauważyła jak ściągam plaster po badaniu krwi i z tekstem "nie mów że znów jesteś w ciąży", mając na myśli że kolejna osoba u nas w pracy spodziewa się maleństwa. W pracy jakoś wytrzymałam ale w domu pękłam - płaczki i zajadanie problemów.
Wybaczcie za narzekania, ale jakoś tutaj raźniej się wygadaćMiłego wieczorka
rudaa95 lubi tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
4.02.25 kwalifikacja do ivf -> Estrofem 2x1
11.02.25 Estrofem zadziałał jak trzeba ✅, kończymy kurację
13.02 pierwsze kłucie (Puregon 225ml)
18.02 kontrola -> podgląd kurnika 7x🥚 (Lewy 1, Prawy 6); dwa kłucia (Puregon 225ml, Orgalutran)
22.02 kontrola -> 4 ładne pęcherzyki, podkręcamy jeszcze trochę ->Puregon 225ml, Orgalutran
25.02 kontrola -> data punkcji?? -
Jakie dobre wieści tutaj dzisiaj! Gratuluje kresek 🥰
Nietypowa przykro mi, że w tym cyklu bez szczęśliwego zakończenia 😞😞
Adirella przytulasy ode mnie. 🫂Adirella, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Nie jestem znawcą, to moja opinia. Trochę dużo tego jodu, chyba że są wskazania żeby go łykać, ale dziewczyny mówiły żeby to rozbić w ścisłej współpracy z lekarzem. Sama też łykam ale dawka 200.
Jeśli jest podejrzenie IO to inozytol w dwóch formach mio i chiro w stosunku 40:1
Kompleks witamin B spoko bo mam dobrą dawkę , ale kwas foliowy jest już z inozutolem, a magnez z wit.b6, więc wystarczyła by wit. B12 ( np. z polecenia Pusshki z firmy naturell ) . Co prawda nadmiar Wit. B nie jest szkodliwy, ale po co przepłacać
Akurat z tej strony co zamawiam to b12 naturell jest 20 groszy droższe niż te co wybrałamwięc bez różnicy
-
nick nieaktualnyAdirella wrote:Gratuluje kreseczek ❤️
i 🫂🫂 za biele i 🐒🐒
U mnie z wynikami się nie spieszą i dopiero po weekendzie poznamwięc czekam (nie)cierpliwie. Z jednek strony chciałoby się żeby weekend trwał jak najdłużej z drugiej, same wiecie 😅
Dołek u mnie nadal ostatnio w pracy jest za dużo o dzieciach, wnukach i ciążach... jedna nauczycielka zauważyła jak ściągam plaster po badaniu krwi i z tekstem "nie mów że znów jesteś w ciąży", mając na myśli że kolejna osoba u nas w pracy spodziewa się maleństwa. W pracy jakoś wytrzymałam ale w domu pękłam - płaczki i zajadanie problemów.
Wybaczcie za narzekania, ale jakoś tutaj raźniej się wygadaćMiłego wieczorka
Nowanna wrote:Eh u mnie 🐒 😔. Można wpisać 😔.
Jakis dołek mnie złapał i marudzenie teściowej mnie tak poddenerwowało, że aż czuje jak mi się całe ciało spięło 😥.
Tulę Dziewczyny 🫂❤️
Adirella, Nowanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla każdej która ma słabszy dzień podaję kawałek wirtualnej szarlotki na lepszy humor ❤️
Oczywiście te z dobrym humorem też proszę się częstować 😊
https://ibb.co/fHWsxWVWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 20:49
Adirella, Chmurka21, Marikamb, Nowanna, Karola3196, Ccarolinaa, goska000, Myszkaaa20, Niewidzialna, Effiii, bonassola, Muuu., Pusshka lubią tę wiadomość
-
Sarka94 wrote:Tak 3dc, po owulacji też wychodzi mi dominacja tylko niższa - 80. Ale jak marchewka ma pomóc to od dziś jedna surowa dziennie do schrupania
Dzięki!
Powodzenia i smacznego!🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 20:48
-
ultramaryna_ wrote:Ja mam tę mutację i jeszcze Pai1. Pierwsza, ważna rzecz - masz hetero czy homo (jeden czy dwa geny uszkodzone)? Bo to istotne. Wytlumacze, jak ja to rozumiem - gen MTHFR odpowiada za prawidłowa metylacja kwasu foliowego, witamin z grupy B, jeśli ma się tę mutację, to jest ona utrudniona i może prowadzić do poważnych niedoborów lub kumulacji w organizmie złej formy kwasu (co tez nie jest dobre). Jest to dość ważne, bo związane jest to z poważnymi wadami cewy nerwowej u płodu. Wystarczy przyjmować metylowane formy tzn. Folian i metylo b12.
Ja miałam duże niedobory, kwas foliowy 3, homocysteina (ona tez wynika z kwasu foliowego i witb12, a odpowiada za krzepnięcie krwi itp.) ponad 12. Teraz przez dobrą suplementację firm metylowanych udało mi się ładnie wyprowadzić, wczoraj właśnie robiłam wyniki 😁
Dziękuje ❤️ hetero, wiec z tego co zrozumiałam to bardziej lajtowa opcja.
Co do kwasu foliowego to biorę Pueria Uno, wiec mam nadzieje, ze jest ok.
Do wyników dostałam taka broszurę z zaleceniami i jak przeczytałam aby unikać mleka, produktów mlecznych i glutenu to się podłamałam.
@goska000 tez ostatnio miałam krzywa i książka sprawdziła się fenomenalnie .
Zreszta tego dnia miałam zleconych 18 badań, babeczki w laboratorium były w szoku 😁
Ogolnie badania mam dobre, trochę tylko morfologia mnie zdziwiła, ale i hematolog i endokrynolog powiedzieli, ze nie ma siw czym martwić. Mam obniżone bazofile i ezynofile w ilości 0, ale jak mówią by się nie martwić to tak tez robię.
Tsh 2,02 wiec ciekawi mnie czy lekarz będzie kazał mi to zbić lekami, No i jeden guzek w tarczy do obserwacji. Kolejny guz, któremu muszę nadać imie🙈
Ciekawi mnie dziewczyny na ile dni przed owulacja zaczynacie czuć bóle owulacyjne? Tuż przed? Kilka dni przed? Jak to u Was wyglada?goska000 lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny