X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem nowa na tym forum i bardzo chciałabym dołączyć do wszystkich listopadowych staraczek 🤗. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i w pierwszej kolejności chciałabym pogratulować wszystkim, którym właśnie się udało i trzymam mocno kciuki za te, które zaczynają kolejny cykl!

Wraz z mężem jesteśmy w 4 cyklu starań, zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie jest jeszcze długo, wręcz przeciwnie i podziwiam wszystkie kobitki za cierpliwość, które czekają o wiele dłużej i ciągle walczą 💪. Mierzę temperaturę od września i z tego co mi się wydaję (nie jestem jeszcze na 100% pewna), to wczoraj albo dzisiaj mam/miałam owulację, więc chciałabym się zapisać na testowanie 29.11 😍 Dodatkowo robiłam testy owulacyjne, przedwczoraj i wczoraj były pozytywne (2 mocne krechy), dzisiaj jest już negatyw.

Czytałam na bieżąco (prawie, dużo tego jest 🙈) Wasze posty i stwierdziłam, że każda z Was ma różne historie, aczkolwiek niektóre podobne. Zmartwiło mnie to jak pisałyście o tym co Wam się w dzieciństwie przytrafiło, ale rozweseliły fotki Waszych pięknych zwierzaków 😍 Czytałam o jakiejś fotce, której lepiej nie otwierać (🤢😅), i o tym, że którejś zmarł dziadek, zaraz po tym jak zmarła babcia (dokładnie to samo przytrafiło mi się w tym roku, krótko przed naszym ślubem..)

Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗

Sarka94, klaudia_23, aszin, Pusshka, Anka32, bonassola, Muuu., Maj.a, Nowanna, Berry123, Edithka, Pełna chata, edith, czaranna, AnitaK, Kasia111, ultramaryna_, Nietypowa30, Jagodecka, Wenka, Adirella lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
    24.04.25 719 g 🥰
    21.05.25 1290 g 🍀
    4.06.25 1710 g 🤗
    2.07.25 2700 g 🫶
    21.07.25 3200g 🤍

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    chyba źle napisałam, ja właśnie teraz jestem na emocjonalnej górce (przed dniami płodnymi)
    To trzymam kciuki, żebyś z tej górki nie musiała schodzić 💋

blador2 lubi tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24 💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja zawsze celuję w leki nie suplementy wybierając leki no i oczywiście wielkość tabletek 😂

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zazwyczaj testujecie? W dniu spodziewanej miesiączki czy przed?

Starania od 2023r.
    03.24 💔

♂ Oligoteratozoospermia
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Effiii ja dopiero zaczynam dni płodne :) ale dziękuję :*
    Trzymam kciuki aby to był ten cykl ! Szczęśliwy i trwał 9 miesięcy ;)

blador2 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Sarka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Luna 👋 Rozgość się u nas, mam nadzieje nie na długo 😊

Luna_ lubi tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @_Kamyczek_
    A wkleisz nam zdjęcia tych cieni cieni cienia?
    Wiesz, ze tu lubimy osikane patyki 😀

właśnie sprawdzałam, czy były te cienie tu wrzucane :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja robie plan na kolejny cykl i w zwiazku z tym mam do was pytanie - jaki kwas foliowy polecacie (tylko, zeby nie zawieral b12 bo juz i tak mam ponad norme 😅) oraz jaka wit d polecacie?
    Dodatkowo czy testosteron, dheas, shbg i androstendion moge wykonac w kazdym dc?
    Folian z Naturell
    Wit. D - dobrze, jakby był to lek a nie suplement. Ja mam teraz Ibuvit 4000

Badania hormonalne pomiędzy 3 a 5 dc :)

klaudia_23, Astereae lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    To trzymam kciuki, żebyś z tej górki nie musiała schodzić 💋

Teściowa zapowiedziała się z wizytą, a Męża nie ma, więc moja "górka" jeszcze przed dniami płodnymi może być bardzo stroma 😂

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Evelle28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem nowa na tym forum i bardzo chciałabym dołączyć do wszystkich listopadowych staraczek 🤗. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i w pierwszej kolejności chciałabym pogratulować wszystkim, którym właśnie się udało i trzymam mocno kciuki za te, które zaczynają kolejny cykl!

Wraz z mężem jesteśmy w 4 cyklu starań, zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie jest jeszcze długo, wręcz przeciwnie i podziwiam wszystkie kobitki za cierpliwość, które czekają o wiele dłużej i ciągle walczą 💪. Mierzę temperaturę od września i z tego co mi się wydaję (nie jestem jeszcze na 100% pewna), to wczoraj albo dzisiaj mam/miałam owulację, więc chciałabym się zapisać na testowanie 29.11 😍 Dodatkowo robiłam testy owulacyjne, przedwczoraj i wczoraj były pozytywne (2 mocne krechy), dzisiaj jest już negatyw.

Czytałam na bieżąco (prawie, dużo tego jest 🙈) Wasze posty i stwierdziłam, że każda z Was ma różne historie, aczkolwiek niektóre podobne. Zmartwiło mnie to jak pisałyście o tym co Wam się w dzieciństwie przytrafiło, ale rozweseliły fotki Waszych pięknych zwierzaków 😍 Czytałam o jakiejś fotce, której lepiej nie otwierać (🤢😅), i o tym, że którejś zmarł dziadek, zaraz po tym jak zmarła babcia (dokładnie to samo przytrafiło mi się w tym roku, krótko przed naszym ślubem..)

Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗
    Heeej :)

Ja tez przez kilka miesięcy dziewczyny podczytywałam ale w tym miesiącu postanowiłam dołączyć i nie żałuje :)
    Bardzo tu miło i duuuzo śmiechu ! ☺️☺️

Luna_ lubi tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dostałam kwas na receptę po poronieniu w sierpniu :) we wrześniu rozbiłam badania i poziom jest przekroczony razy dwa , ale ginekolog powiedział ze nie mam sięmartwić i brać dalej ten an receptę , dlatego zastanawiam się czy ten z Health labs dodatkowo to nie będzie przesada , a bardzo chciałam zamówić ten suplement :)

Ccarolinaa, przekroczony kwas foliowy może świadczyć, że go niemetylujesz.
    Możesz sobie włączyć jakiś kwas metylowany, żeby zobaczyć, czy Ci poziom zacznie spadać.
    A najlepiej to zbadać do tego homocysteinę bo ona o metylacji też dużo powie.

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja 12 dpo :) Mam cykle ok. 25-dniowe

aszin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Cześć dziewczyny!

Cześć 🤗
    Rozgość się 🙂

Luna_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Mam wyniki !
    beta 124,40
    TSH 0,964
    Ft3 3,01
    Ft4 1,05

jakie masz normy dla FT3 i FT4 ?
    wrzuć w kalkulator na necie i zobacz % udział. Powinno być min 50% każdego :)

• blador2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pusshka a ile dni trwa @?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Folian z Naturell
    Wit. D - dobrze, jakby był to lek a nie suplement. Ja mam teraz Ibuvit 4000

Badania hormonalne pomiędzy 3 a 5 dc :)

Dopytam jeszcze, bierzesz 1 tabletke dziennie tego folianu?

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Cześć dziewczyny!

Cześć Luna_!
    Ale miło, że zechciałaś odnieść się do naszych historii <3 Zapisuję na testowanie, a Ciebie zapraszam do nas, rozgość się! Trzymam za Ciebie kciuki

Luna_ lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ja 12 dpo :) Mam cykle ok. 25-dniowe

Od przyszłego cyklu włączę testy owulacyjne w takim razie, bo na dobra sprawę, nie wiem kiedy dokładnie mam owulację. Dwa razy byłam u gina w okresie okoloowulacyjnym i wtedy była w 13-14 dc.

Pusshka, Edithka lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24 💔

♂ Oligoteratozoospermia
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Przed 🥹
    Chciałabym napisać, że nie zatestuję w tym cyklu ale jednak mnie kusi ta sobota. No nic, będę miała nadzieję, że wstanę i zapomnę siknąć na patyk 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dopytam jeszcze, bierzesz 1 tabletke dziennie tego folianu?
    Ja aktualnie biorę Proovulin, więc nie łykam folianu dodatkowo, ale tak, jedna tabletka to 400 µg i tyle bym brała :)

klaudia_23 lubi tę wiadomość

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ