Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Jestem nowa na tym forum i bardzo chciałabym dołączyć do wszystkich listopadowych staraczek 🤗. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i w pierwszej kolejności chciałabym pogratulować wszystkim, którym właśnie się udało i trzymam mocno kciuki za te, które zaczynają kolejny cykl!
Wraz z mężem jesteśmy w 4 cyklu starań, zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie jest jeszcze długo, wręcz przeciwnie i podziwiam wszystkie kobitki za cierpliwość, które czekają o wiele dłużej i ciągle walczą 💪. Mierzę temperaturę od września i z tego co mi się wydaję (nie jestem jeszcze na 100% pewna), to wczoraj albo dzisiaj mam/miałam owulację, więc chciałabym się zapisać na testowanie 29.11 😍 Dodatkowo robiłam testy owulacyjne, przedwczoraj i wczoraj były pozytywne (2 mocne krechy), dzisiaj jest już negatyw.
Czytałam na bieżąco (prawie, dużo tego jest 🙈) Wasze posty i stwierdziłam, że każda z Was ma różne historie, aczkolwiek niektóre podobne. Zmartwiło mnie to jak pisałyście o tym co Wam się w dzieciństwie przytrafiło, ale rozweseliły fotki Waszych pięknych zwierzaków 😍 Czytałam o jakiejś fotce, której lepiej nie otwierać (🤢😅), i o tym, że którejś zmarł dziadek, zaraz po tym jak zmarła babcia (dokładnie to samo przytrafiło mi się w tym roku, krótko przed naszym ślubem..)
Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗Sarka94, klaudia_23, aszin, Pusshka, Anka32, bonassola, Muuu., Maj.a, Nowanna, Berry123, Edithka, Pełna chata, edith, czaranna, AnitaK, Kasia111, ultramaryna_, Nietypowa30, Jagodecka, Wenka, Adirella lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023 🫶
👱♀️34.
❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34
🧑36.
✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)
💔01.2024 biochem. 5 tc
💔09.2024 biochem. 5 tc
⏸️28.11.24
16.12.24 jest ❤️ (6+1)
30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
🩺 25.03.25
⏳️26.03.25 II prenatalne
-
blador2 wrote:chyba źle napisałam, ja właśnie teraz jestem na emocjonalnej górce (przed dniami płodnymi)
blador2 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
A kiedy zazwyczaj testujecie? W dniu spodziewanej miesiączki czy przed?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualny
-
klaudia_23 wrote:Ja robie plan na kolejny cykl i w zwiazku z tym mam do was pytanie - jaki kwas foliowy polecacie (tylko, zeby nie zawieral b12 bo juz i tak mam ponad norme 😅) oraz jaka wit d polecacie?
Dodatkowo czy testosteron, dheas, shbg i androstendion moge wykonac w kazdym dc?
Wit. D - dobrze, jakby był to lek a nie suplement. Ja mam teraz Ibuvit 4000
Badania hormonalne pomiędzy 3 a 5 dcklaudia_23, Astereae lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:To trzymam kciuki, żebyś z tej górki nie musiała schodzić 💋
Teściowa zapowiedziała się z wizytą, a Męża nie ma, więc moja "górka" jeszcze przed dniami płodnymi może być bardzo stroma 😂Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Luna_ wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem nowa na tym forum i bardzo chciałabym dołączyć do wszystkich listopadowych staraczek 🤗. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i w pierwszej kolejności chciałabym pogratulować wszystkim, którym właśnie się udało i trzymam mocno kciuki za te, które zaczynają kolejny cykl!
Wraz z mężem jesteśmy w 4 cyklu starań, zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie jest jeszcze długo, wręcz przeciwnie i podziwiam wszystkie kobitki za cierpliwość, które czekają o wiele dłużej i ciągle walczą 💪. Mierzę temperaturę od września i z tego co mi się wydaję (nie jestem jeszcze na 100% pewna), to wczoraj albo dzisiaj mam/miałam owulację, więc chciałabym się zapisać na testowanie 29.11 😍 Dodatkowo robiłam testy owulacyjne, przedwczoraj i wczoraj były pozytywne (2 mocne krechy), dzisiaj jest już negatyw.
Czytałam na bieżąco (prawie, dużo tego jest 🙈) Wasze posty i stwierdziłam, że każda z Was ma różne historie, aczkolwiek niektóre podobne. Zmartwiło mnie to jak pisałyście o tym co Wam się w dzieciństwie przytrafiło, ale rozweseliły fotki Waszych pięknych zwierzaków 😍 Czytałam o jakiejś fotce, której lepiej nie otwierać (🤢😅), i o tym, że którejś zmarł dziadek, zaraz po tym jak zmarła babcia (dokładnie to samo przytrafiło mi się w tym roku, krótko przed naszym ślubem..)
Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗
Ja tez przez kilka miesięcy dziewczyny podczytywałam ale w tym miesiącu postanowiłam dołączyć i nie żałuje
Bardzo tu miło i duuuzo śmiechu ! ☺️☺️Luna_ lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
nick nieaktualnyCcarolinaa wrote:Dostałam kwas na receptę po poronieniu w sierpniu
we wrześniu rozbiłam badania i poziom jest przekroczony razy dwa , ale ginekolog powiedział ze nie mam sięmartwić i brać dalej ten an receptę , dlatego zastanawiam się czy ten z Health labs dodatkowo to nie będzie przesada , a bardzo chciałam zamówić ten suplement
Ccarolinaa, przekroczony kwas foliowy może świadczyć, że go niemetylujesz.
Możesz sobie włączyć jakiś kwas metylowany, żeby zobaczyć, czy Ci poziom zacznie spadać.
A najlepiej to zbadać do tego homocysteinę bo ona o metylacji też dużo powie.
Ccarolinaa lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:A kiedy zazwyczaj testujecie? W dniu spodziewanej miesiączki czy przed?
Mam cykle ok. 25-dniowe
aszin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna_ wrote:Cześć dziewczyny!
Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗
Cześć 🤗
Rozgość się 🙂Luna_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusshka wrote:Folian z Naturell
Wit. D - dobrze, jakby był to lek a nie suplement. Ja mam teraz Ibuvit 4000
Badania hormonalne pomiędzy 3 a 5 dc
Dopytam jeszcze, bierzesz 1 tabletke dziennie tego folianu?11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Luna_ wrote:Cześć dziewczyny!
Ale miło, że zechciałaś odnieść się do naszych historiiZapisuję na testowanie, a Ciebie zapraszam do nas, rozgość się! Trzymam za Ciebie kciuki
Luna_ lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Ja 12 dpo
Mam cykle ok. 25-dniowe
Od przyszłego cyklu włączę testy owulacyjne w takim razie, bo na dobra sprawę, nie wiem kiedy dokładnie mam owulację. Dwa razy byłam u gina w okresie okoloowulacyjnym i wtedy była w 13-14 dc.Pusshka, Edithka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualny
-
klaudia_23 wrote:Dopytam jeszcze, bierzesz 1 tabletke dziennie tego folianu?
klaudia_23 lubi tę wiadomość