X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem nowa na tym forum i bardzo chciałabym dołączyć do wszystkich listopadowych staraczek 🤗. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i w pierwszej kolejności chciałabym pogratulować wszystkim, którym właśnie się udało i trzymam mocno kciuki za te, które zaczynają kolejny cykl!

Wraz z mężem jesteśmy w 4 cyklu starań, zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie jest jeszcze długo, wręcz przeciwnie i podziwiam wszystkie kobitki za cierpliwość, które czekają o wiele dłużej i ciągle walczą 💪. Mierzę temperaturę od września i z tego co mi się wydaję (nie jestem jeszcze na 100% pewna), to wczoraj albo dzisiaj mam/miałam owulację, więc chciałabym się zapisać na testowanie 29.11 😍 Dodatkowo robiłam testy owulacyjne, przedwczoraj i wczoraj były pozytywne (2 mocne krechy), dzisiaj jest już negatyw.

Czytałam na bieżąco (prawie, dużo tego jest 🙈) Wasze posty i stwierdziłam, że każda z Was ma różne historie, aczkolwiek niektóre podobne. Zmartwiło mnie to jak pisałyście o tym co Wam się w dzieciństwie przytrafiło, ale rozweseliły fotki Waszych pięknych zwierzaków 😍 Czytałam o jakiejś fotce, której lepiej nie otwierać (🤢😅), i o tym, że którejś zmarł dziadek, zaraz po tym jak zmarła babcia (dokładnie to samo przytrafiło mi się w tym roku, krótko przed naszym ślubem..)

Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗

Sarka94, klaudia_23, aszin, Pusshka, Anka32, bonassola, Muuu., Maj.a, Nowanna, Berry123, Edithka, Pełna chata, edith, czaranna, AnitaK, Kasia111, ultramaryna_, Nietypowa30, Jagodecka, Wenka, Adirella lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    🩺 25.03.25
    ⏳️26.03.25 II prenatalne

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    chyba źle napisałam, ja właśnie teraz jestem na emocjonalnej górce (przed dniami płodnymi)
    To trzymam kciuki, żebyś z tej górki nie musiała schodzić 💋

blador2 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja zawsze celuję w leki nie suplementy wybierając leki no i oczywiście wielkość tabletek 😂

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zazwyczaj testujecie? W dniu spodziewanej miesiączki czy przed?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Effiii ja dopiero zaczynam dni płodne :) ale dziękuję :*
    Trzymam kciuki aby to był ten cykl ! Szczęśliwy i trwał 9 miesięcy ;)

blador2 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Sarka94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Luna 👋 Rozgość się u nas, mam nadzieje nie na długo 😊

Luna_ lubi tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @_Kamyczek_
    A wkleisz nam zdjęcia tych cieni cieni cienia?
    Wiesz, ze tu lubimy osikane patyki 😀

właśnie sprawdzałam, czy były te cienie tu wrzucane :D

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja robie plan na kolejny cykl i w zwiazku z tym mam do was pytanie - jaki kwas foliowy polecacie (tylko, zeby nie zawieral b12 bo juz i tak mam ponad norme 😅) oraz jaka wit d polecacie?
    Dodatkowo czy testosteron, dheas, shbg i androstendion moge wykonac w kazdym dc?
    Folian z Naturell
    Wit. D - dobrze, jakby był to lek a nie suplement. Ja mam teraz Ibuvit 4000

Badania hormonalne pomiędzy 3 a 5 dc :)

klaudia_23, Astereae lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    To trzymam kciuki, żebyś z tej górki nie musiała schodzić 💋

Teściowa zapowiedziała się z wizytą, a Męża nie ma, więc moja "górka" jeszcze przed dniami płodnymi może być bardzo stroma 😂

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Evelle28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem nowa na tym forum i bardzo chciałabym dołączyć do wszystkich listopadowych staraczek 🤗. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i w pierwszej kolejności chciałabym pogratulować wszystkim, którym właśnie się udało i trzymam mocno kciuki za te, które zaczynają kolejny cykl!

Wraz z mężem jesteśmy w 4 cyklu starań, zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie jest jeszcze długo, wręcz przeciwnie i podziwiam wszystkie kobitki za cierpliwość, które czekają o wiele dłużej i ciągle walczą 💪. Mierzę temperaturę od września i z tego co mi się wydaję (nie jestem jeszcze na 100% pewna), to wczoraj albo dzisiaj mam/miałam owulację, więc chciałabym się zapisać na testowanie 29.11 😍 Dodatkowo robiłam testy owulacyjne, przedwczoraj i wczoraj były pozytywne (2 mocne krechy), dzisiaj jest już negatyw.

Czytałam na bieżąco (prawie, dużo tego jest 🙈) Wasze posty i stwierdziłam, że każda z Was ma różne historie, aczkolwiek niektóre podobne. Zmartwiło mnie to jak pisałyście o tym co Wam się w dzieciństwie przytrafiło, ale rozweseliły fotki Waszych pięknych zwierzaków 😍 Czytałam o jakiejś fotce, której lepiej nie otwierać (🤢😅), i o tym, że którejś zmarł dziadek, zaraz po tym jak zmarła babcia (dokładnie to samo przytrafiło mi się w tym roku, krótko przed naszym ślubem..)

Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗
    Heeej :)

Ja tez przez kilka miesięcy dziewczyny podczytywałam ale w tym miesiącu postanowiłam dołączyć i nie żałuje :)
    Bardzo tu miło i duuuzo śmiechu ! ☺️☺️

Luna_ lubi tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dostałam kwas na receptę po poronieniu w sierpniu :) we wrześniu rozbiłam badania i poziom jest przekroczony razy dwa , ale ginekolog powiedział ze nie mam sięmartwić i brać dalej ten an receptę , dlatego zastanawiam się czy ten z Health labs dodatkowo to nie będzie przesada , a bardzo chciałam zamówić ten suplement :)

Ccarolinaa, przekroczony kwas foliowy może świadczyć, że go niemetylujesz.
    Możesz sobie włączyć jakiś kwas metylowany, żeby zobaczyć, czy Ci poziom zacznie spadać.
    A najlepiej to zbadać do tego homocysteinę bo ona o metylacji też dużo powie.

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja 12 dpo :) Mam cykle ok. 25-dniowe

aszin lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Cześć dziewczyny!

Cześć 🤗
    Rozgość się 🙂

Luna_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Mam wyniki !
    beta 124,40
    TSH 0,964
    Ft3 3,01
    Ft4 1,05

jakie masz normy dla FT3 i FT4 ?
    wrzuć w kalkulator na necie i zobacz % udział. Powinno być min 50% każdego :)

• blador2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pusshka a ile dni trwa @?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Folian z Naturell
    Wit. D - dobrze, jakby był to lek a nie suplement. Ja mam teraz Ibuvit 4000

Badania hormonalne pomiędzy 3 a 5 dc :)

Dopytam jeszcze, bierzesz 1 tabletke dziennie tego folianu?

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Pusshka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Cześć dziewczyny!

Cześć Luna_!
    Ale miło, że zechciałaś odnieść się do naszych historii <3 Zapisuję na testowanie, a Ciebie zapraszam do nas, rozgość się! Trzymam za Ciebie kciuki

Luna_ lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ja 12 dpo :) Mam cykle ok. 25-dniowe

Od przyszłego cyklu włączę testy owulacyjne w takim razie, bo na dobra sprawę, nie wiem kiedy dokładnie mam owulację. Dwa razy byłam u gina w okresie okoloowulacyjnym i wtedy była w 13-14 dc.

Pusshka, Edithka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Przed 🥹
    Chciałabym napisać, że nie zatestuję w tym cyklu ale jednak mnie kusi ta sobota. No nic, będę miała nadzieję, że wstanę i zapomnę siknąć na patyk 🤣

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dopytam jeszcze, bierzesz 1 tabletke dziennie tego folianu?
    Ja aktualnie biorę Proovulin, więc nie łykam folianu dodatkowo, ale tak, jedna tabletka to 400 µg i tyle bym brała :)

klaudia_23 lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ