Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyklaudia_23 wrote:Ja robie plan na kolejny cykl i w zwiazku z tym mam do was pytanie - jaki kwas foliowy polecacie (tylko, zeby nie zawieral b12 bo juz i tak mam ponad norme 😅) oraz jaka wit d polecacie?
Dodatkowo czy testosteron, dheas, shbg i androstendion moge wykonac w kazdym dc?
kwas foliowy najlepiej metylowany, zonacz sobie np aliiness, naturell chyba taki apteczny
badania które wymieniłaś robimy pomiędzy 2 a 5 dcklaudia_23 lubi tę wiadomość
-
Myszkaa pięknie rośnie
Moon no co powiedzieć, wow!to jest beta
Hej Luna, rozgość sięmoonflower, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
blador2 wrote:@Pusshka a ile dni trwa @?
blador2 lubi tę wiadomość
-
Astereae wrote:Ccarolinaa, przekroczony kwas foliowy może świadczyć, że go niemetylujesz.
Możesz sobie włączyć jakiś kwas metylowany, żeby zobaczyć, czy Ci poziom zacznie spadać.
A najlepiej to zbadać do tego homocysteinę bo ona o metylacji też dużo powie.
W tym suplemencie co chce kupić jest kwas foliowy 5-MTHF to znaczy ze to metylowany? Kurczę nie znam sie 🫣i ma 600uq , zbadam homocysteine , wydaje mi sie ze nigdy nie badałam ..👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
In vitro- 03.25 ?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, wszystkim nowym mamuśką gratuluję dzisiejszych ⏸️ i przyrostów bet!
Może być trochę przydługo, wybaczcie ale muszę... Na początku wszystkim Wam dziękuję, za cały czas spędzony razem, za wszystkie kciuki i słowa wsparcia. Jesteście nieocenione. Wierzę, że każda z Was zazna swojego szczęścia. Podziwiam Was ile macie siły walcząc o dziecko tak długo i wiem, że dacie radę. Niestety że mną od jakiegoś czasu jest źle, muszę to w końcu przyznać przed samą sobą. Postanowiłam że był to mój ostatni cykl jakich kolwiek starań. Pisałyście o opuszczeniu, ja już nie mam na to siły i wiary. Niektórym z Was wyda się to głupie, ale ja już jestem zmęczona ta ciągła walką. Te kilka lat bitew o rozpoczęcie starań, ciągle pod górę wyciągnęło że mnie wszystkie siły. Wszystko z mężem nie przychodzi nam łatwo, o wszystko musimy walczyć, a pod nogami kolejne kłody. Co roku mówimy ze ten będzie lepszy a okazuje się gorszy od poprzedniego. Trzeba wiedzieć kiedy zejść że sceny... Czas zacząć nowy etap, pogodzić się z bezdzietnością i przestać marzyć, bo to w naszym przypadku do niczego nas nie zaprowadzi. Bóg najwidoczniej ma dla mnie plan bycia tylko ciocią i będę się modlić żeby zabrał ode mnie to pragnienie posiadania dziecka. Może kiedyś pójdę na terapię, ale teraz nawet na to nie mam siły i ochoty. Ten cykl uznaje oficjalnie za stracony. @jeszcze nie przyszła, będzie za dwa dni, ale od wczoraj popołudnia brak u mnie jakiegokolwiek śluzu (piękny kremowy poszedł w zapomnienie), brzuch boli dokładnie tak jak od 15 lat tuż przed miesiączką. Dla potwierdzenia kupię wieczorem test i zrobię. Chcę mieć tą pewność, z resztą spokojnie się wypłacze bo męża nie będzie w domu. Oczywiście będę tu zaglądać i Was wspierać, ale nie chce być nawet wolnym strzelcem.
Jeszcze raz Wam dziękuję.Adirella lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Pusshka wrote:Ok. 5 dni, takie krwawienie konkretne to tak 2-3 dni
Z jednej strony - teraz to fajnie że masz takie krótkie cykle. A z drugiej, nie masz wrażenia, że ciągle masz okres? 😅Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
nick nieaktualnyCcarolinaa wrote:No właśnie ginekolog powiedział ze mam się nie przejmować i brać dalej ….
W tym suplemencie co chce kupić jest kwas foliowy 5-MTHF to znaczy ze to metylowany? Kurczę nie znam sie 🫣i ma 600uq , zbadam homocysteine , wydaje mi sie ze nigdy nie badałam ..
metylacja jest bardzo ważna. Poziom homocysteiny nie tylko w kontekście starań ale w ogóle życia jest istotny.
Optymalnie jej poziom to 6-8. Warto ją zbadać. Odstawiamy na 5-7 dni suplementy.
Kwas metylowany to właśnie 5-MTHFR
polecam tutaj nagranie o kwasie foliowym
https://olgagrech.pl/materialy-edukacyjne/
-
Sarka94 wrote:Z jednej strony - teraz to fajnie że masz takie krótkie cykle. A z drugiej, nie masz wrażenia, że ciągle masz okres? 😅
Dobrze, że mam dość krótki okres i niebolesny.
Generalnie jeszcze rok temu miałam 27-28 dniowe cykle, teraz 25, nieraz 26 -
Luna_ wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem nowa na tym forum i bardzo chciałabym dołączyć do wszystkich listopadowych staraczek 🤗. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i w pierwszej kolejności chciałabym pogratulować wszystkim, którym właśnie się udało i trzymam mocno kciuki za te, które zaczynają kolejny cykl!
Wraz z mężem jesteśmy w 4 cyklu starań, zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie jest jeszcze długo, wręcz przeciwnie i podziwiam wszystkie kobitki za cierpliwość, które czekają o wiele dłużej i ciągle walczą 💪. Mierzę temperaturę od września i z tego co mi się wydaję (nie jestem jeszcze na 100% pewna), to wczoraj albo dzisiaj mam/miałam owulację, więc chciałabym się zapisać na testowanie 29.11 😍 Dodatkowo robiłam testy owulacyjne, przedwczoraj i wczoraj były pozytywne (2 mocne krechy), dzisiaj jest już negatyw.
Czytałam na bieżąco (prawie, dużo tego jest 🙈) Wasze posty i stwierdziłam, że każda z Was ma różne historie, aczkolwiek niektóre podobne. Zmartwiło mnie to jak pisałyście o tym co Wam się w dzieciństwie przytrafiło, ale rozweseliły fotki Waszych pięknych zwierzaków 😍 Czytałam o jakiejś fotce, której lepiej nie otwierać (🤢😅), i o tym, że którejś zmarł dziadek, zaraz po tym jak zmarła babcia (dokładnie to samo przytrafiło mi się w tym roku, krótko przed naszym ślubem..)
Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗 -
Sarka94 wrote:Z jednej strony - teraz to fajnie że masz takie krótkie cykle. A z drugiej, nie masz wrażenia, że ciągle masz okres? 😅
Alysa myślę, że nie ma słow, ktore moga ukoic Twoj bol w tej chwili wiec tylko przytulam 😘Pusshka lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualny@Alysa, trochę mnie zatkało..
Mam nadzieję, że podjęta przez Ciebie decyzja da Ci wewnętrzny spokój ❤️
Cieszę się, że nas nie opuszczasz i planujesz tutaj zaglądać.
Tulę baaaardzo mocno 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 14:58
-
Astereae wrote:metylacja jest bardzo ważna. Poziom homocysteiny nie tylko w kontekście starań ale w ogóle życia jest istotny.
Optymalnie jej poziom to 6-8. Warto ją zbadać. Odstawiamy na 5-7 dni suplementy.
https://olgagrech.pl/materialy-edukacyjne/ -
Alysa wrote:Hej dziewczyny, wszystkim nowym mamuśką gratuluję dzisiejszych ⏸️ i przyrostów bet!
Może być trochę przydługo, wybaczcie ale muszę... Na początku wszystkim Wam dziękuję, za cały czas spędzony razem, za wszystkie kciuki i słowa wsparcia. Jesteście nieocenione. Wierzę, że każda z Was zazna swojego szczęścia. Podziwiam Was ile macie siły walcząc o dziecko tak długo i wiem, że dacie radę. Niestety że mną od jakiegoś czasu jest źle, muszę to w końcu przyznać przed samą sobą. Postanowiłam że był to mój ostatni cykl jakich kolwiek starań. Pisałyście o opuszczeniu, ja już nie mam na to siły i wiary. Niektórym z Was wyda się to głupie, ale ja już jestem zmęczona ta ciągła walką. Te kilka lat bitew o rozpoczęcie starań, ciągle pod górę wyciągnęło że mnie wszystkie siły. Wszystko z mężem nie przychodzi nam łatwo, o wszystko musimy walczyć, a pod nogami kolejne kłody. Co roku mówimy ze ten będzie lepszy a okazuje się gorszy od poprzedniego. Trzeba wiedzieć kiedy zejść że sceny... Czas zacząć nowy etap, pogodzić się z bezdzietnością i przestać marzyć, bo to w naszym przypadku do niczego nas nie zaprowadzi. Bóg najwidoczniej ma dla mnie plan bycia tylko ciocią i będę się modlić żeby zabrał ode mnie to pragnienie posiadania dziecka. Może kiedyś pójdę na terapię, ale teraz nawet na to nie mam siły i ochoty. Ten cykl uznaje oficjalnie za stracony. @jeszcze nie przyszła, będzie za dwa dni, ale od wczoraj popołudnia brak u mnie jakiegokolwiek śluzu (piękny kremowy poszedł w zapomnienie), brzuch boli dokładnie tak jak od 15 lat tuż przed miesiączką. Dla potwierdzenia kupię wieczorem test i zrobię. Chcę mieć tą pewność, z resztą spokojnie się wypłacze bo męża nie będzie w domu. Oczywiście będę tu zaglądać i Was wspierać, ale nie chce być nawet wolnym strzelcem.
Jeszcze raz Wam dziękuję.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@Alysa, widać, że jest to przemyślana decyzja i jeśli będziesz się dzięki niej lepiej czuła psychicznie, to jest dobra. Mam nadzieję, że będziesz szczęśliwa 🫂Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Alysa wrote:Hej dziewczyny, wszystkim nowym mamuśką gratuluję dzisiejszych ⏸️ i przyrostów bet!
Jeszcze raz Wam dziękuję. -
nick nieaktualny
-
Astereae wrote:metylacja jest bardzo ważna. Poziom homocysteiny nie tylko w kontekście starań ale w ogóle życia jest istotny.
https://olgagrech.pl/materialy-edukacyjne/
Dziękuje bardzo za informacje👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
In vitro- 03.25 ?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
A co do krótkich cykli, to przynajmniej częściej macie szansę na powodzenie 😁Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌