X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ja robie plan na kolejny cykl i w zwiazku z tym mam do was pytanie - jaki kwas foliowy polecacie (tylko, zeby nie zawieral b12 bo juz i tak mam ponad norme 😅) oraz jaka wit d polecacie?
    Dodatkowo czy testosteron, dheas, shbg i androstendion moge wykonac w kazdym dc?

kwas foliowy najlepiej metylowany, zonacz sobie np aliiness, naturell chyba taki apteczny
    badania które wymieniłaś robimy pomiędzy 2 a 5 dc :)

klaudia_23 lubi tę wiadomość

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaa pięknie rośnie :)

Moon no co powiedzieć, wow! :D to jest beta :D

Hej Luna, rozgość się :)

moonflower, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    @Pusshka a ile dni trwa @?
    Ok. 5 dni, takie krwawienie konkretne to tak 2-3 dni

blador2 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Luna 🖐️🖐️powodzenia i szybkiego pozytywnego rezultatu ;)

Klaudia ja biorę kwas foliowy z naturell, a Wit d - ibuvit

Luna_ lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Ccarolinaa, przekroczony kwas foliowy może świadczyć, że go niemetylujesz.
    Możesz sobie włączyć jakiś kwas metylowany, żeby zobaczyć, czy Ci poziom zacznie spadać.
    A najlepiej to zbadać do tego homocysteinę bo ona o metylacji też dużo powie.
    No właśnie ginekolog powiedział ze mam się nie przejmować i brać dalej ….
    W tym suplemencie co chce kupić jest kwas foliowy 5-MTHF to znaczy ze to metylowany? Kurczę nie znam sie 🫣i ma 600uq , zbadam homocysteine , wydaje mi sie ze nigdy nie badałam ..

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.

In vitro- 03.25 ?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Wit D różną, brałam z Health Labs, teraz mam vigantol.
    Zauważyłam u siebie znaczny wzrost jak biorę ją łącznie z magnezem, on pomaga w jej wchłanianiu

• Alysa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wszystkim nowym mamuśką gratuluję dzisiejszych ⏸️ i przyrostów bet!
    Może być trochę przydługo, wybaczcie ale muszę... Na początku wszystkim Wam dziękuję, za cały czas spędzony razem, za wszystkie kciuki i słowa wsparcia. Jesteście nieocenione. Wierzę, że każda z Was zazna swojego szczęścia. Podziwiam Was ile macie siły walcząc o dziecko tak długo i wiem, że dacie radę. Niestety że mną od jakiegoś czasu jest źle, muszę to w końcu przyznać przed samą sobą. Postanowiłam że był to mój ostatni cykl jakich kolwiek starań. Pisałyście o opuszczeniu, ja już nie mam na to siły i wiary. Niektórym z Was wyda się to głupie, ale ja już jestem zmęczona ta ciągła walką. Te kilka lat bitew o rozpoczęcie starań, ciągle pod górę wyciągnęło że mnie wszystkie siły. Wszystko z mężem nie przychodzi nam łatwo, o wszystko musimy walczyć, a pod nogami kolejne kłody. Co roku mówimy ze ten będzie lepszy a okazuje się gorszy od poprzedniego. Trzeba wiedzieć kiedy zejść że sceny... Czas zacząć nowy etap, pogodzić się z bezdzietnością i przestać marzyć, bo to w naszym przypadku do niczego nas nie zaprowadzi. Bóg najwidoczniej ma dla mnie plan bycia tylko ciocią i będę się modlić żeby zabrał ode mnie to pragnienie posiadania dziecka. Może kiedyś pójdę na terapię, ale teraz nawet na to nie mam siły i ochoty. Ten cykl uznaje oficjalnie za stracony. @jeszcze nie przyszła, będzie za dwa dni, ale od wczoraj popołudnia brak u mnie jakiegokolwiek śluzu (piękny kremowy poszedł w zapomnienie), brzuch boli dokładnie tak jak od 15 lat tuż przed miesiączką. Dla potwierdzenia kupię wieczorem test i zrobię. Chcę mieć tą pewność, z resztą spokojnie się wypłacze bo męża nie będzie w domu. Oczywiście będę tu zaglądać i Was wspierać, ale nie chce być nawet wolnym strzelcem.

Jeszcze raz Wam dziękuję.

Adirella lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ok. 5 dni, takie krwawienie konkretne to tak 2-3 dni

Z jednej strony - teraz to fajnie że masz takie krótkie cykle. A z drugiej, nie masz wrażenia, że ciągle masz okres? 😅

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    No właśnie ginekolog powiedział ze mam się nie przejmować i brać dalej ….
    W tym suplemencie co chce kupić jest kwas foliowy 5-MTHF to znaczy ze to metylowany? Kurczę nie znam sie 🫣i ma 600uq , zbadam homocysteine , wydaje mi sie ze nigdy nie badałam ..

metylacja jest bardzo ważna. Poziom homocysteiny nie tylko w kontekście starań ale w ogóle życia jest istotny.
    Optymalnie jej poziom to 6-8. Warto ją zbadać. Odstawiamy na 5-7 dni suplementy.
    Kwas metylowany to właśnie 5-MTHFR

polecam tutaj nagranie o kwasie foliowym
    https://olgagrech.pl/materialy-edukacyjne/

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Z jednej strony - teraz to fajnie że masz takie krótkie cykle. A z drugiej, nie masz wrażenia, że ciągle masz okres? 😅
    No właśnie, to są te plusy i minusy... :D Dobrze, że mam dość krótki okres i niebolesny.
    Generalnie jeszcze rok temu miałam 27-28 dniowe cykle, teraz 25, nieraz 26

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem nowa na tym forum i bardzo chciałabym dołączyć do wszystkich listopadowych staraczek 🤗. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i w pierwszej kolejności chciałabym pogratulować wszystkim, którym właśnie się udało i trzymam mocno kciuki za te, które zaczynają kolejny cykl!

Wraz z mężem jesteśmy w 4 cyklu starań, zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie jest jeszcze długo, wręcz przeciwnie i podziwiam wszystkie kobitki za cierpliwość, które czekają o wiele dłużej i ciągle walczą 💪. Mierzę temperaturę od września i z tego co mi się wydaję (nie jestem jeszcze na 100% pewna), to wczoraj albo dzisiaj mam/miałam owulację, więc chciałabym się zapisać na testowanie 29.11 😍 Dodatkowo robiłam testy owulacyjne, przedwczoraj i wczoraj były pozytywne (2 mocne krechy), dzisiaj jest już negatyw.

Czytałam na bieżąco (prawie, dużo tego jest 🙈) Wasze posty i stwierdziłam, że każda z Was ma różne historie, aczkolwiek niektóre podobne. Zmartwiło mnie to jak pisałyście o tym co Wam się w dzieciństwie przytrafiło, ale rozweseliły fotki Waszych pięknych zwierzaków 😍 Czytałam o jakiejś fotce, której lepiej nie otwierać (🤢😅), i o tym, że którejś zmarł dziadek, zaraz po tym jak zmarła babcia (dokładnie to samo przytrafiło mi się w tym roku, krótko przed naszym ślubem..)

Ale ok, to tyle jak na pierwszy wpis, będę dawać znaki co się u mnie dzieje i jeśli mogę, to chętnie wesprę 🤗
    Cześć 😊i powodzenia w staraniach🤗

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Mam tak samo, dlatego pytałam. Dokładnie! Czasami 2 w miesiącu 🤬
    Alysa myślę, że nie ma słow, ktore moga ukoic Twoj bol w tej chwili wiec tylko przytulam 😘

Pusshka lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa, trochę mnie zatkało..
    Mam nadzieję, że podjęta przez Ciebie decyzja da Ci wewnętrzny spokój ❤️
    Cieszę się, że nas nie opuszczasz i planujesz tutaj zaglądać.
    Tulę baaaardzo mocno 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 14:58

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    metylacja jest bardzo ważna. Poziom homocysteiny nie tylko w kontekście starań ale w ogóle życia jest istotny.
    Optymalnie jej poziom to 6-8. Warto ją zbadać. Odstawiamy na 5-7 dni suplementy.

Rozumiem, że odstawiamy tylko suple z wit. B na te 5-7 dni przed badaniem, tak?

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej dziewczyny, wszystkim nowym mamuśką gratuluję dzisiejszych ⏸️ i przyrostów bet!
    Może być trochę przydługo, wybaczcie ale muszę... Na początku wszystkim Wam dziękuję, za cały czas spędzony razem, za wszystkie kciuki i słowa wsparcia. Jesteście nieocenione. Wierzę, że każda z Was zazna swojego szczęścia. Podziwiam Was ile macie siły walcząc o dziecko tak długo i wiem, że dacie radę. Niestety że mną od jakiegoś czasu jest źle, muszę to w końcu przyznać przed samą sobą. Postanowiłam że był to mój ostatni cykl jakich kolwiek starań. Pisałyście o opuszczeniu, ja już nie mam na to siły i wiary. Niektórym z Was wyda się to głupie, ale ja już jestem zmęczona ta ciągła walką. Te kilka lat bitew o rozpoczęcie starań, ciągle pod górę wyciągnęło że mnie wszystkie siły. Wszystko z mężem nie przychodzi nam łatwo, o wszystko musimy walczyć, a pod nogami kolejne kłody. Co roku mówimy ze ten będzie lepszy a okazuje się gorszy od poprzedniego. Trzeba wiedzieć kiedy zejść że sceny... Czas zacząć nowy etap, pogodzić się z bezdzietnością i przestać marzyć, bo to w naszym przypadku do niczego nas nie zaprowadzi. Bóg najwidoczniej ma dla mnie plan bycia tylko ciocią i będę się modlić żeby zabrał ode mnie to pragnienie posiadania dziecka. Może kiedyś pójdę na terapię, ale teraz nawet na to nie mam siły i ochoty. Ten cykl uznaje oficjalnie za stracony. @jeszcze nie przyszła, będzie za dwa dni, ale od wczoraj popołudnia brak u mnie jakiegokolwiek śluzu (piękny kremowy poszedł w zapomnienie), brzuch boli dokładnie tak jak od 15 lat tuż przed miesiączką. Dla potwierdzenia kupię wieczorem test i zrobię. Chcę mieć tą pewność, z resztą spokojnie się wypłacze bo męża nie będzie w domu. Oczywiście będę tu zaglądać i Was wspierać, ale nie chce być nawet wolnym strzelcem.

Alysa rób to co Ci serce podpowiada. Trzymam za Was kciuki.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa, widać, że jest to przemyślana decyzja i jeśli będziesz się dzięki niej lepiej czuła psychicznie, to jest dobra. Mam nadzieję, że będziesz szczęśliwa 🫂

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Bardzo mocno Cię przytulam, życzę Ci wszystkiego dobrego - abyś znalazła spokój i ukojenie życiowe. Jeszcze wyjdzie dla Ciebie słońce <3

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Rozumiem, że odstawiamy tylko suple z wit. B na te 5-7 dni przed badaniem, tak?

tak :)

Pusshka lubi tę wiadomość

• Ccarolinaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:

Czyli przez 5 dni nie brać kwasu foliowego i udać sje na badanie tak ?
    Dziękuje bardzo za informacje :)

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.

In vitro- 03.25 ?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do krótkich cykli, to przynajmniej częściej macie szansę na powodzenie 😁

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ