X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pełna chata, tak zdecydowanie TSH na poziomie 1-1,5 jest pożądane, może faktycznie warto przejść się do innego lekarza?

@ultramaryna_, oby nowy ginekolog okazał się profesjonalny i dobrze Cię poprowadził 💪 Dobrze, że endo Cię tak zdenerwował, a nie teściowa 😂

@Luna_, parę lat... jak słyszę tę magiczną granicę roku to już to dla mnie jest niepojęte, a co dopiero kilka lat. Ja cieszę się, że mój ginekolog po 6 miesiącach skierował mnie na HSG na NFZ, później działaliśmy ze stymulacją, a we wrześniu trafiliśmy do Kliniki Niepłodności. Jakbym w marcu usłyszała od niego, że mam czekać rok, to pewnie bym na to przystała.. A tak przynajmniej jesteśmy do przodu z diagnostyką i badaniami 💪

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Pełna chata, tak zdecydowanie TSH na poziomie 1-1,5 jest pożądane, może faktycznie warto przejść się do innego lekarza?

@ultramaryna_, oby nowy ginekolog okazał się profesjonalny i dobrze Cię poprowadził 💪 Dobrze, że endo Cię tak zdenerwował, a nie teściowa 😂

@Luna_, parę lat... jak słyszę tę magiczną granicę roku to już to dla mnie jest niepojęte, a co dopiero kilka lat. Ja cieszę się, że mój ginekolog po 6 miesiącach skierował mnie na HSG na NFZ, później działaliśmy ze stymulacją, a we wrześniu trafiliśmy do Kliniki Niepłodności. Jakbym w marcu usłyszała od niego, że mam czekać rok, to pewnie bym na to przystała.. A tak przynajmniej jesteśmy do przodu z diagnostyką i badaniami 💪

Więcej takich ginekologów jak Twój 😀
    Oby mój też na to wpadł w styczniu/lutym 🤣

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:

Ja też uważam, że diagnostyką można zająć się wcześniej, czytałam, że niektóre kobiety starały się miesiącami, a później okazało się, że czasami powód niepowodzeń był łatwy do wykrycia i możnaby tak od razu.. tym bardziej jak komuś lata lecą i nie chce tyle czekać. Trzymam kciuki za to, żeby tym razem Wam się udało! 🤗

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    🩺 25.03.25
    ⏳️26.03.25 II prenatalne

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Ja też uważam, że diagnostyką można zająć się wcześniej, czytałam, że niektóre kobiety starały się miesiącami, a później okazało się, że czasami powód niepowodzeń był łatwy do wykrycia i możnaby tak od razu.. tym bardziej jak komuś lata lecą i nie chce tyle czekać. Trzymam kciuki za to, żeby tym razem Wam się udało! 🤗
    O to, to! My moglibyśmy działać rok i prawdopodobnie nie mielibyśmy szans, bo ja nie miałam swoich owulek 😬
    Choroba mnie od poniedziałku rozkłada, więc może to dobry znak 😂

@Anka32, tego Ci życzę 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 19:44

Anka32, Edithka, Luna_, Viii lubią tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • KatiePie Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w takim razie dziewczyny wysokie TSH może zapobiec zapłodnieniu, lub implementacji, czy może być niebezpieczny później już dla zarodka?
    Bo mi endo powiedziała, że trzeba obniżyć ale to właśnie dlatego, żeby dzidziusiowi nie zrobić krzywdy w razie w, ale że do zapłodnienia to nie ma nic.

A i z wysoką glukozą chyba trochę inaczej, bo z tego co czytałam to może zaszkodzić implementacji, zapłodnieniu też.

A i Ania wróciłam z jogi, duuuużo ludzi to na minus, ale same zajęcia super. Tak się zrelaksowałam, bardzo spokojna teraz jestem. Jednak będę chyba chodzić częściej, to samo na masaże, mega rozluźniają i jakoś człowiek chłodniejszą głowa później spojrzy na swoją sytuacje i się okazuje, że wcale nie jest tak źle ;)

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Ja biorę cały cykl, czytałam o dobrych działaniach przy IO i PCOSie i mój też okropnie pachnie 🤢

No właśnie ja też tak czytałam. A jakie dawki bierzesz jeśli mogę spytać?

Mój poprzedni NAC tak nie śmierdział 🙈. Ale to opakowanie to starczy na miesiąc pewnie skoro tyle trzeba tego jeść i kupię inny 🙈.

ezra lubi tę wiadomość

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kogoś środa też była tak długa jak moja?😵‍💫
    Jaaak dobrze że już wieczór, padam dzisiaj na twarz.

Dojechałam się jeszcze na fitnessie, ale za to zresetowałam głowę, jesienna herbatka już czeka 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2023, 19:50

Viii lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Więcej takich ginekologów jak Twój 😀
    Oby mój też na to wpadł w styczniu/lutym 🤣
    Anka, ja przepraszam serdecznie, ale tak nadrabiałam i czytałam, czytałam… A Ty dzisiaj już takie dalekie plany snujesz 😂 Zapytam, po co? Jak Ty w ciąży zaraz będziesz! 😉 wstrzymaj się chociaż do testowania 🤞

@Pusshka teściowa face to face to jak plasterek na ranę jest… 😂

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatiePie wrote:
    A i Ania wróciłam z jogi, duuuużo ludzi to na minus, ale same zajęcia super. Tak się zrelaksowałam, bardzo spokojna teraz jestem. Jednak będę chyba chodzić częściej, to samo na masaże, mega rozluźniają i jakoś człowiek chłodniejszą głowa później spojrzy na swoją sytuacje i się okazuje, że wcale nie jest tak źle ;)

O nie, jak ludzi dużo to mnie to już zniechęca.
    Ja się lubie rozłożyć z matą, włączyć youtube i nie czuć się obserwowana 🤣
    Ale z drugiej strony może jakbym miała z kim chodzić to bym poszła 🤔

Ja dzisiaj bez jogi i już czuję żem nerwowa i najchętniej bym zatestowała 🤣
    Ale kumpel mi napisał "nie testuj, wypij drineczka na rozluźnienie". Eh, faceci 😜

• KatiePie Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    O nie, jak ludzi dużo to mnie to już zniechęca.
    Ja się lubie rozłożyć z matą, włączyć youtube i nie czuć się obserwowana 🤣
    Ale z drugiej strony może jakbym miała z kim chodzić to bym poszła 🤔

Ja dzisiaj bez jogi i już czuję żem nerwowa i najchętniej bym zatestowała 🤣
    Ale kumpel mi napisał "nie testuj, wypij drineczka na rozluźnienie". Eh, faceci 😜
    No właśnie ja sama bym nie chodziła na pewno 😂

Ja jestem chętna na różne odciągacze od myślenia teraz więc jakbyś znalazła jakieś ciekawe zajęcia to jestem chętna się zapisać razem 😅

Haha ale fajnie, że znajomi wspierają i że mogłaś im powiedzieć o staraniach 😊

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatiePie wrote:
    A w takim razie dziewczyny wysokie TSH może zapobiec zapłodnieniu, lub implementacji, czy może być niebezpieczny później już dla zarodka?
    Bo mi endo powiedziała, że trzeba obniżyć ale to właśnie dlatego, żeby dzidziusiowi nie zrobić krzywdy w razie w, ale że do zapłodnienia to nie ma nic.
    źle pracująca tarczyca wpływa na samą implantację (może uniemożliwić), na rozwój ciąży (może być nieprawidłowy i poronienie), na rozwój samego płodu (wady, nieprawidłowa waga itp.).
    Czyli lepiej po prostu mieć ją mocno pod kontrolą. Kropka. 😉

KatiePie lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za zrozumienie, szczególnie że od rana nie jest to dla mnie łatwy dzień. Nie wiem czy to co robię będzie dla mnie dobre, czy da mi wytchnienie. Wiem, że mój mąż przez te ostatnie miesiące pogodził się z wizja bezdzietności. Czas i na mnie pogodzić się z kolejna porażką. Może kiedyś będę się z tego śmiać, że chciałam być matką. Jedyne co wiem, to to że ja nie mam już siły do jakiejkolwiek walki. Nie chce jej w sobie nawet szukać. Jeszcze jakiś czas temu myślałam, że chociaż chce wiedzieć czemu nie możemy mieć dzieci. Kilka dni temu doszłam do wniosku, że jednak nie chce. Nie zmieni to nic w moim życiu, bo od początku wiedziałam że nie dam rady podejść do IUI czy IVF. Myślę, że niewiedza będzie lepsza. Muszę się jeszcze zebrać w sobie żeby przeżyć jakoś święta. Trzeba ćwiczyć zakładanie skorupy bo mało czasu zostało, żeby nie rozryczeć się przy składaniu życzeń. Idę zaraz do Rossmanna po test, chce zobaczyć tą biel i się z nią oswoić. Wiem że nie ma sensu robić testu teraz, bo jestem po treningu więc wody porcję przyjęłam. Pierwszy raz będę robić test facelle, ale znając moje szczęście to nawet fabrycznej nie zobaczę.
    Mam nadzieję że pozwolicie mi od czasu do czasu po udzielać się na wątkach. Trochę doświadczenia mam z obserwacjami i mierzeniem temp. Tylko proszę, nie wysyłajcie mi zdjęć Waszych śluzów.😉

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • ezra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    No właśnie ja też tak czytałam. A jakie dawki bierzesz jeśli mogę spytać?

Mój poprzedni NAC tak nie śmierdział 🙈. Ale to opakowanie to starczy na miesiąc pewnie skoro tyle trzeba tego jeść i kupię inny 🙈.

Ten ALINESS NAC N-Acetyl-L-Cysteine 500 mg, 100 kapsułek zapłaciłam 39,99 i biorę dwie kapsułki dziennie ☺️

Nowanna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziękuję Wam za zrozumienie, szczególnie że od rana nie jest to dla mnie łatwy dzień. Nie wiem czy to co robię będzie dla mnie dobre, czy da mi wytchnienie. Wiem, że mój mąż przez te ostatnie miesiące pogodził się z wizja bezdzietności. Czas i na mnie pogodzić się z kolejna porażką. Może kiedyś będę się z tego śmiać, że chciałam być matką. Jedyne co wiem, to to że ja nie mam już siły do jakiejkolwiek walki. Nie chce jej w sobie nawet szukać. Jeszcze jakiś czas temu myślałam, że chociaż chce wiedzieć czemu nie możemy mieć dzieci. Kilka dni temu doszłam do wniosku, że jednak nie chce. Nie zmieni to nic w moim życiu, bo od początku wiedziałam że nie dam rady podejść do IUI czy IVF. Myślę, że niewiedza będzie lepsza. Muszę się jeszcze zebrać w sobie żeby przeżyć jakoś święta. Trzeba ćwiczyć zakładanie skorupy bo mało czasu zostało, żeby nie rozryczeć się przy składaniu życzeń. Idę zaraz do Rossmanna po test, chce zobaczyć tą biel i się z nią oswoić. Wiem że nie ma sensu robić testu teraz, bo jestem po treningu więc wody porcję przyjęłam. Pierwszy raz będę robić test facelle, ale znając moje szczęście to nawet fabrycznej nie zobaczę.
    Mam nadzieję że pozwolicie mi od czasu do czasu po udzielać się na wątkach. Trochę doświadczenia mam z obserwacjami i mierzeniem temp. Tylko proszę, nie wysyłajcie mi zdjęć Waszych śluzów.😉

Kochana wpadaj kiedy tylko będziesz chciała ❤️

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Anka, ja przepraszam serdecznie, ale tak nadrabiałam i czytałam, czytałam… A Ty dzisiaj już takie dalekie plany snujesz 😂 Zapytam, po co? Jak Ty w ciąży zaraz będziesz! 😉 wstrzymaj się chociaż do testowania 🤞

@Pusshka teściowa face to face to jak plasterek na ranę jest… 😂

Ja mam taką nadzieję ale jak to mówią dobrze jest mieć plan B 😁🤣
    Do optymistów nie należę, do wybitnie cierpliwych też się nie zaliczam a taki plan awaryjny daje mi taki hm.. spokój, że jakby co to są jeszcze inne wyjścia 🙂

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka32, faceci - dla nich najlepszym rozwiązaniem jest zawsze drineczek 😅

@Alysa, kochana trzymaj się, daj sobie czas, przemyśl sobie wszystko. Życzę Ci abyś potrafiła z dystansu na to wszystko spojrzeć. Dbaj o siebie ❤ Zawsze jesteś tutaj mile widziana! Ale zdecydowanie oszczędzimy Ci widoków tak szczegółowych 😅😉

Anka32 lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatiePie wrote:
    No właśnie ja sama bym nie chodziła na pewno 😂

Ja jestem chętna na różne odciągacze od myślenia teraz więc jakbyś znalazła jakieś ciekawe zajęcia to jestem chętna się zapisać razem 😅

Haha ale fajnie, że znajomi wspierają i że mogłaś im powiedzieć o staraniach 😊

Będę pamiętać 🙂
    Zanim zostałam bezrobotna to bardzo chciałam chodzić na.. boks 😀 ale brak pensji pozbawił mnie takiej możliwości 🤣

Dobrze jest mieć do kogo pyszczek otworzyć 😁
    Zwłaszcza, że kumpel też się starał dwa lata o pierwsze dziecko to wie mniej więcej co przeżywam 🙂

KatiePie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Anka32, faceci - dla nich najlepszym rozwiązaniem jest zawsze drineczek 😅

🤣🤣
    Dokładnie! 😀

• Kira Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny ❤️ Nie daje rady jednak odpisać przez to, że jak pisze komentarz to przenosi mnie do ostatniej strony i zwyczajnie się gubię w wątkach. A aż tyle czasu przy roczniaku nie mam 🙈
    Także ograniczam się do wspierania lajkami😅

Chciałam się odnieść do tego, że tonący brzytwy się chwyta. O mojego synka staraliśmy się 5cykli, a 4 już wariowałam😂
    Jednak w ostatnim udanym cyklu to przeszłam samą siebie, bo zafundowałam sobie kuracje plastrami z borowiny. Chryste jaki to syf robiło 😂
    Ale pykło to najważniejsze.
    Teraz takie same cuda odstawiam, żeby pomoc małemu przy ząbkowaniu. Jakby ktoś powiedział, że krzyżyk na czole z czosnku pomoże to tez bym kreśliła czym prędzej 😂

ultramaryna_, Effiii lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • telefon_w_rosole Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie przerwy w serduszkowaniu (hehe), czy jak się starać to się starać i dzień w dzień?

AMH 0,54, 37 lat
    Niskie LH i FSH
    Starania od 01.11.2023
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ