X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    Robicie przerwy w serduszkowaniu (hehe), czy jak się starać to się starać i dzień w dzień?
    Podobno najlepiej co 2-3 dni żeby jakoś nasienia nie traciła na jakości :) tak czytałam :)

AnitaK lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.

In vitro- 03.25 ?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Muuu. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    Robicie przerwy w serduszkowaniu (hehe), czy jak się starać to się starać i dzień w dzień?
    Co dwa dni 🙂

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Kasia111 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek gratulacje ❤️

Chyba mi gdzieś umknęło - Viii robiłaś w końcu test innej firmy? Trzymam mocno kciuki!

_Kamyczek_ lubi tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Umknęło mi jak napisałaś, że się meldujesz z Krakowa, witam 🤗😀

No proszę Kraków pozdrawia Kraków 😅

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Kamyczek gratulacje ❤️

Chyba mi gdzieś umknęło - Viii robiłaś w końcu test innej firmy? Trzymam mocno kciuki!

Tak wrzucałam gdzieś wcześniej przed południem porównanie easy home kontra easy control, na jednym jest na drugim nie ma, więc zakupiłam Pinka i jutro będzie sikunda i pojutrze itd. 😅

Kasia111, Adirella lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam dzisiaj mega doła... Dowiedziałam się, że moja szwagierka jest w ciąży. Naprawdę bardzo się cieszę, że im się udało i w naszej rodzinie pojawi się drugi bąbelek (oprócz mojej córeczki). Ale jak sobie pomyślałam, że gdyby nie mój biochem to pewnie byłybyśmy teraz w podobnym tygodniu ciąży, to az mi w gardle scisnelo. Super byloby byc razem w ciąży! Mieszkamy w tej samej miejscowości i nasi ginekolodzy przyjmują w tym samym miejscu. No ale mi się nie udało. Zabolało mnie to dzisiaj razy tysiąc...

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna chata wrote:
    Dziewczyny ja chyba muszę iść do innego ginekologa bo to u której byłam uważa, że TSH 2,7 jest ok. Nie zaleciła mi brania leków, a kilka razy pytałam czy wynik tarczycy nie powinien byc znacznie niżej, ehh😔

Ja to bym się tego lekarza trzymała 😊

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Czytam Was dziewczyny ❤️ Nie daje rady jednak odpisać przez to, że jak pisze komentarz to przenosi mnie do ostatniej strony i zwyczajnie się gubię w wątkach. A aż tyle czasu przy roczniaku nie mam 🙈
    Także ograniczam się do wspierania lajkami😅
    Dziewczyny tutaj polecały otwierać dwie karty - na jednej czytać, na drugiej odpisywać. Ja akurat otwieram sobie notatnik, tam piszę i kopiuję później na forum 😅😎

Viii, Kira lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Dziewczyny, ja mam dzisiaj mega doła... Dowiedziałam się, że moja szwagierka jest w ciąży. Naprawdę bardzo się cieszę, że im się udało i w naszej rodzinie pojawi się drugi bąbelek (oprócz mojej córeczki). Ale jak sobie pomyślałam, że gdyby nie mój biochem to pewnie byłybyśmy teraz w podobnym tygodniu ciąży, to az mi w gardle scisnelo. Super byloby byc razem w ciąży! Mieszkamy w tej samej miejscowości i nasi ginekolodzy przyjmują w tym samym miejscu. No ale mi się nie udało. Zabolało mnie to dzisiaj razy tysiąc...

Doskonale Cię rozumiem. Nigdy nie zapomnę jak po poronieniu spotkałam się ze znajomymi i nie wiedziałam że jedna koleżanka jest w ciąży takiej już widocznej. Zmroziło mnie bo u nich też było trzecie tak jak byłoby u mnie, dziewczyna w tym samym wieku, tryskająca szczęściem na prawo i lewo. Musiałam wyjść ochłonąć 😐

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Rozumiem Cię.
    Jak w lipcu dowiedziałam się, że moja bliska koleżanka jest w ciąży to plan był, żeby ją "podgonić", bo w marzeniach pojawiały się obrazy wspólnych zdjęć z brzuszkiem. Na razie się nie udało, za to okazało się, że druga kolezanka z paczki jest też w ciąży (swoją drogą - wpadka), termin miesiąc po tej pierwszej koleżance, także to one będą mieć wspólne fotki z brzuszkami.. No i cóż, bardzo cieszę się ich szczęściem, ale wiadomo, że myśli pojawiają się różne też. Myślę, że to normalne 🫂

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    No proszę Kraków pozdrawia Kraków 😅

Ty też? 😀

• aszin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Znam to... U mnie jest ostatnio wysyp ciąż i narodzin na FB... I za każdym razem czuję takie ukłucie zazdrości 🙄

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:

My ciągiem przez 5 dni :D

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:

U nas czasem jest przerwa a czasem jedziemy 3 dni pod rząd 😜

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Byłam w podobnej sytuacji, w sumie to nadal jestem. Między żona kuzyna, a moja ciąża były 2 tygodnie różnicy. Ogólnie w rodzinie i wśród znajomych jest wysyp bąbelków bo doliczyłam się 5, a pewnie to nie koniec. Nie ma na to dobrej rady, ja na spotkanie z bratanica mojego męża przygotowywałam się pół roku, w sensie dopiero wtedy poczułam, że jestem gotowa. Przez ten czas miałam ostre jazdy, prawda taka, że czas po stracie był łatwiejszy niż później, mocno się wypierałam.
    Ogólnie ja mówiłam wprost co się stało i jak się czuje, to pomagało. Ale sobie też daj czas, i na płacz i na smutek, to są normalne emocje. Trzymaj się ciepło. ❤️

Pusshka, aszin lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    Przeważnie co 2-3 dni.
    U nas rzadko się zdarza dwa dni pod rząd (podczas płodnych najczęściej ;))

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

Oj każda z Nas chyba miała takie uczucie i nie jest to nic złego 🫂 przytulam Cię, pomyśl że niedługo Ty też będziesz w ciąży i zapomnisz o tych negatywnych emocjach ❤️

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja na dzisiaj musiałam się trochę wyciszyć, zrobiłam sobie małe domowe spa i chyba zaraz coś upiekę w oczekiwaniu na powrót męża. Nie wiem już sama co czuje i myśle. Piersi dalej mnie bardzo bolą, nie testowałam dziś, do małpy trzy dni. Myśle, że zrobię test jutro i w dzień spodziewanej. Chyba, że mnie zaskoczy wcześniej. Ostatnim razem jak się żaliłam mocno mnie pocieszyłyście, za co bardzo Wam dziękuje. Mam nadzieje, że dojdzie nam jeszcze kilka dwukresków w tym listopadzie. ;)

Viii, Pusshka, Kira, Muuu., AnitaK, Myszkaaa20, Adirella lubią tę wiadomość

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:

My robimy przerwy. W ogóle w tygodniu to ciężko, zmęczenie i obowiązki 🥵. A czasami jak się staramy to nie wychodzi, że tak powiem i nie ma happy endu 😅.

Ezra, dziękuję! Kupię pod koniec tego miesiąca nową porcję supli!

Kurczę zaplanowaliśmy z mężem wyjazd na dni płodne do spa 🙈. Jutro będę rezerwować. Plan będzie taki: jemy, saunujemy się, korzystamy z basen i z masażu, pijemy winko i serduszkujemy do woli 🙈.

aszin, Pusshka, Kasia111, AnitaK, Kira, ezra, goska000, Myszkaaa20, blador2, Edithka, Rosalia_, Anka32, Bulbasek, Adirella lubią tę wiadomość

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ty też? 😀

Też 😁

Anka32 lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ