Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurka21, też wole w samotności ale mój się nie zastanawia czy robie czy nie robie także po prostu idę do łazienki. On czeka po prostu na informacje czy jest ok czy nie. Ja się stresuje na maxa ale jemu tłumaczę że za nami dopiero 2 cykle starań więc nie ma co się stresować wiec on jest wyluzowany w tym temacie.

@Madzialsm no smutne chwile przed Tobą bo nadzieja jest a z drugiej strony rozsądek podpowiada co innego. Bardzo mocno tulę.

@Małgosiagosia mi tsh do wartościq 1.3 zbiła miesięczna kuracja oleju z wiesiołka.

@Effii kubeczek kupię Ferri Lilly i ich lubrykant jak tym razem nie wyjdzie.
    Menstuacyjnego nie chce ze względu własnie na to że jest głębszy.

Mam parę pytań,
    właśnie o kubeczek menstruacyjny polecacie? Troche mnie stresuje że płukanie go np w pracy w umywalce jest niehigieniczne. Ile h można w tym chodzić i czy zdarzało się Wam że przeciekł?

Kolejne pytanie dla tych co stosują owulaki kilka razy dziennie. Jak sikacie w pracy to bezpośrednio na patyk czy macie ze sobą jakiś mini pojemniczek? Mnie to tak stresowało że testów nie wyrzucałam do śmietnika tylko zawijałam ze sobą. Akurat ciążowy z DOZ i miał pojemniczek.

Miłego dnia Wam życzę. W Lublinie piękna pogoda.

Chmurka21, Nowanna lubią tę wiadomość

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dziewczyny, mam kolejne dziwne pytanie 🤣
    Patrzę na te kubeczki menstruacyjne i widzę, że są różne rozmiary. Czym się kierować wybierając go? 🤔

Ja korzystam z kubeczka od chyba 3 lat. Generalnie powinno kierować się:
    - wagą
    -wzrostem
    - przebytymi porodami
    - obfitością miesiączek
    - pozycja szyjki (jak nisko / wysoko jest w trakcie miesiączki)

Ja mam i S i M z rosmana i w samym użytkowaniu nie widzę jakiejś dużej różnicy. Mke wkładam jak wiem, że mogę długo nie mieć szansy na wyciągnięcie kubeczka. Ale to wszystko się tyczy oczywiście czasu miesiączki.

Jeśli chodzi o stosowanie po stosunku to jeszcze tego nie robiłam. Zastanawiam się ile czasu trzeba go tam trzymać, z tego co widzę w instrukcji fertilily to Maks do godziny. Kubeczek menstruacyjny jest o tyle dobry, ze nie ma tego okresu przydatności, a fertilily jest podobno na Maks 6 cykli.

Ja miałam dać głowie odpocząć a zamiast tego siedzę, czytam, szukam suplementów, rozkminiam co by było gdyby. Najgorsze, że mam trochę żal do męża, że on nie był gotowy na zaczęcie starań wcześniej, bo może teraz bylibyśmy w innym miejscu. Ja zawsze chciałam być młoda mama, mieć pierwsze dziecko do 25 roku życia, po 40 przezywać drugą młodość 😉 a tu się okazuje, że wizja się nie spełni w takiej formie i jakoś mam taką żałobę po tym wymyślonym dla siebie życiu. Ale nie marudzę.

Instynkt macierzyński przelewam na pieska. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale mamy charcika włoskiego a to są pieski dosłownie jak dzieci. Trzeba go nosić, ubierać, przytulać, śpi z nami w łóżku itp wiec trochę tej miłości przelewam na niego.

Anka32 lubi tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie 😘😘😘 Na razie odroczyłam testowanie, brzuch mnie wczoraj tak bolał, ze raczej na bank @ w natarciu.

@goska00, No lipa z tym wypadaniem owulacji. Ja z kolei mam trochę stres, kiedy się ta @ zacznie bo muszę działałac ze szpitalem. Mam tam się położyć jakoś 6dc i zamiast wziąć to na luzie to się zastanawiam jak to w pracy wypadnie 🫣

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Kira Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Nie mogę się pozbierać, cały czas lecą mi łzy, pewnie dowiem się w piątek że mam odstawić duphaston i czekać na krwawienie. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, nie sądziłam że to tak cholernie boli, że nie mogę o tym przestać myśleć. Że łapię się na tym, że chcę do męża powiedzieć kochaMY cię. A już przecież prawdopodobnie nie ma NAS, jestem tylko ja. A jeszcze tak bardzo mnie bolą piersi i do toalety biegam co chwilę
    Wydawałoby się że wszystko jest ok
    Chciałabym już mieć to za sobą. Chciałabym już iść na monitoring i próbować od nowa. Mnie ten czas tak bardzo ucieka

Przytulam. Wiem, że nie ma słów które mogą Cię pocieszyć w tej chwili 🥲
    Pisz.
    Jesteśmy 💔

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Ja korzystam z kubeczka od chyba 3 lat. Generalnie powinno kierować się:
    - wagą
    -wzrostem
    - przebytymi porodami
    - obfitością miesiączek
    - pozycja szyjki (jak nisko / wysoko jest w trakcie miesiączki)

Ja mam i S i M z rosmana i w samym użytkowaniu nie widzę jakiejś dużej różnicy. Mke wkładam jak wiem, że mogę długo nie mieć szansy na wyciągnięcie kubeczka. Ale to wszystko się tyczy oczywiście czasu miesiączki.

Jeśli chodzi o stosowanie po stosunku to jeszcze tego nie robiłam. Zastanawiam się ile czasu trzeba go tam trzymać, z tego co widzę w instrukcji fertilily to Maks do godziny. Kubeczek menstruacyjny jest o tyle dobry, ze nie ma tego okresu przydatności, a fertilily jest podobno na Maks 6 cykli.

Ja miałam dać głowie odpocząć a zamiast tego siedzę, czytam, szukam suplementów, rozkminiam co by było gdyby. Najgorsze, że mam trochę żal do męża, że on nie był gotowy na zaczęcie starań wcześniej, bo może teraz bylibyśmy w innym miejscu. Ja zawsze chciałam być młoda mama, mieć pierwsze dziecko do 25 roku życia, po 40 przezywać drugą młodość 😉 a tu się okazuje, że wizja się nie spełni w takiej formie i jakoś mam taką żałobę po tym wymyślonym dla siebie życiu. Ale nie marudzę.

Instynkt macierzyński przelewam na pieska. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale mamy charcika włoskiego a to są pieski dosłownie jak dzieci. Trzeba go nosić, ubierać, przytulać, śpi z nami w łóżku itp wiec trochę tej miłości przelewam na niego.

Mój plan na życie wyglądał podobnie. Nie zostałam jednak młodą mamą i powiem Ci, że nie żałuje. Płakałam zanim zostałam mamą, że wszyscy już z dziećmi a ja nawet męża nie mam. A jak przyszło co do czego i urodziłam w wieku 30lat to uwazam, że to najlepsze co mi życie dało. Macierzyństwo okazało się trudniejsze niż myślałam. Życie zmieniło się o 180st. Nie tylko przez trudnego bombelka, ale również przez to ze wyprowadziłam się z kraju. Totalna zmiana otoczenia i brak pomocy przy małym dają czasami o sobie znać w postaci kilku dni okupionych łzami. Także gdybym mogła cofnąć się w czasie i dać radę młodszej sobie to kazałabym cieszyć sie każdym dniem i czerpać z życia garściami ✌️😎
    Co do pieska to chyba dobry trening. Szczególnie jak wstanie o 5 😅🙈

Monika.a lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dziewczyny z bielami na teście przytulam bardzo mocno 😘
    Jeszcze przyjdzie ten Wasz dzień ❤️

Chmurka21, Pusshka, Nietypowa30, Paula9463 lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nomeolvides dziękuję za tak szczegółowa odpowiedź 🥰

Mowię do męża, że potrzebuję kubeczek menstruacyjny a on pyta po co. To odpowiadam a on słucha po czym robi facepalma i mówi "małżonko, odstaw internety na jakiś czas, dobrze?" 🤣🤣
    Wtedy to by chyba ze mną nie wytrzymał 🤔😅

Chmurka21, Nowanna, Kira lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    @Chmurka21, też wole w samotności ale mój się nie zastanawia czy robie czy nie robie także po prostu idę do łazienki. On czeka po prostu na informacje czy jest ok czy nie. Ja się stresuje na maxa ale jemu tłumaczę że za nami dopiero 2 cykle starań więc nie ma co się stresować wiec on jest wyluzowany w tym temacie.

@Madzialsm no smutne chwile przed Tobą bo nadzieja jest a z drugiej strony rozsądek podpowiada co innego. Bardzo mocno tulę.

@Małgosiagosia mi tsh do wartościq 1.3 zbiła miesięczna kuracja oleju z wiesiołka.

@Effii kubeczek kupię Ferri Lilly i ich lubrykant jak tym razem nie wyjdzie.
    Menstuacyjnego nie chce ze względu własnie na to że jest głębszy.

Mam parę pytań,
    właśnie o kubeczek menstruacyjny polecacie? Troche mnie stresuje że płukanie go np w pracy w umywalce jest niehigieniczne. Ile h można w tym chodzić i czy zdarzało się Wam że przeciekł?

Kolejne pytanie dla tych co stosują owulaki kilka razy dziennie. Jak sikacie w pracy to bezpośrednio na patyk czy macie ze sobą jakiś mini pojemniczek? Mnie to tak stresowało że testów nie wyrzucałam do śmietnika tylko zawijałam ze sobą. Akurat ciążowy z DOZ i miał pojemniczek.

Miłego dnia Wam życzę. W Lublinie piękna pogoda.

Jeśli chodzi o użytkowanie kubeczka mówi się że max 12h można go nosić bez opróżniania tak więc jak ja rano założę to w pracy go nie wypłukuje dopiero po powrocie do domu, później przed spaniem i rano po przebudzeniu.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam za wszystkie ⚪ i 🐒 🫂
    Mój wieczorny owulak już był bledszy a dzisiaj to już o połowę bledszy więc ten PIK musiał być wczoraj, wieczorem były serduszka 💕🔥, dzisiaj już chyba nie damy rady więc zobaczymy co z tego będzie 🙏
    My dzisiaj spędzamy dzień rodzinne, obiad u babci, potem jedziemy na groby, bardzo nostalgiczny dzień dzisiaj dla mnie 🥺

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po testowaniu-bardzo przytulam ♥️🌹

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobryyy! Od weekendu byłam zajęta, a tu 25 stron 🙈 chyba nie nadrobię, ale spróbuję w wolnej chwili. Super nazwa wątku, mam nadzieję, że zostanę tu na długo 🍁

Proszę o wpisanie na testowanko 22.11. 😊

Pusshka, Kira, Viii, Mysza_Polna lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Dzień dobryyy! Od weekendu byłam zajęta, a tu 25 stron 🙈 chyba nie nadrobię, ale spróbuję w wolnej chwili. Super nazwa wątku, mam nadzieję, że zostanę tu na długo 🍁

Proszę o wpisanie na testowanko 22.11. 😊

Jest nas 3 już na tą datę 😍

Kasia111 lubi tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    A badałaś do tego ft3 i ft4.
    Samo TsH jest zmienne w ciągu dnia.
    Odstawialas suplementy przed badaniem na 5 dni ?
    Badałam i ft4 jest ok (80%), ale ft3 słabe (35%) czyli coś nie tak z konwersją. Kupię sobie suplementy typowo pod tarczycę, ale jestem prawie pewna, że lekarz zapisze eurhyrox, bo oni patrzą tylko na tsh. Wiem, że biotyna zaburza badania, a jej akurat nie biorę.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bee90 nie miałam pojęcia, że olej z wiesiołka ma taki dobry wpływ na tarczycę. Muszę o tym poczytać.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dziewczyny, mam kolejne dziwne pytanie 🤣
    Patrzę na te kubeczki menstruacyjne i widzę, że są różne rozmiary. Czym się kierować wybierając go? 🤔
    Ja po prostu spróbowałam najpierw S z Rossmanna i mi podpasował, ale to chyba trzeba popróbować i zobaczyć, bo to zależy od budowy jednak 🤷🏻‍♀️
    Okres z kubeczkiem to zupełna inna jakość życia, bardzo polecam

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Małgosiagosia dobry plan z tymi suplementami.
    No i TSH tez jest zależne od stresu ;(

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Kochana, robiłam wczoraj test dla pewności i biało. Niestety sobota też nie wchodzi w grę :/ W 13 dc mam się pojawić na monitoringu ( owulacja 16-18dc ) i zobaczymy co Doktorek powie.
    Rozumiem. W takim razie jwszcze mocniej trzymam kciuki, żeby ta owulka przyszła w tygodniu 🤞
    Myszkaaa20 wrote:
    Przytulam za wszystkie ⚪ i 🐒 🫂
    Mój wieczorny owulak już był bledszy a dzisiaj to już o połowę bledszy więc ten PIK musiał być wczoraj, wieczorem były serduszka 💕🔥, dzisiaj już chyba nie damy rady więc zobaczymy co z tego będzie 🙏
    My dzisiaj spędzamy dzień rodzinne, obiad u babci, potem jedziemy na groby, bardzo nostalgiczny dzień dzisiaj dla mnie 🥺
    Czyli faktycznie udało się wyłapać pik, dobrze ze było podziałane 🔥

goska000, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety LH zawyżone, więc testów owulacyjnych nawet nie mam co robić. :/

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tsh ja mam dziwnie. Zapisałam się do endo, żeby mi coś przepisała. Ja mam bardzo różnie, raz 1,9, raz 2,2, a raz 3 zależy od miesiąca. Co badam to inaczej. U mnie niestety tsh skacze natychmiast przy ciąży.
    Przy pierwszej nie wiedziałam że trzeba badać i ginekolog zapomniała mi zlecić, dopiero w 2 trymestrze jak przytyłam dramatycznie mi zleciła i wyszło ok 5. Okazało się, że mam niedoczynność występująca tylko w ciąży.
    Przy drugiej z kolei na rutynowych badaniach przed ciążą wyszło 3,4 i wtedy Endo mi przepisał letrox i UWAGA zaskoczyło od razu w tym samym cyklu!
    Przy trzeciej nieplanowanej ciąży poroniłam, okazało się po wszystkim że miałam TSH 4,3 ale nikt mi nie powiedział że to mogła być przyczyna. Wręcz lekarz powiedział że jak się jedno poronienie zdarzy to się przyczyn nie szuka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 11:54

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja owulek:
    https://ibb.co/NyC2dhj

Myszkaaa20, Pusshka lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ