Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy, które wypatrzyłam to: osłabienie, bóle głowy, zawroty w głowie, bóle bodbrzusza i jeszcze dosyć dużo śluzu jak na czas przed @ 🤔
    Ale to może być po prostu jesienna deprecha 😛

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Moje objawy, które wypatrzyłam to: osłabienie, bóle głowy, zawroty w głowie, bóle bodbrzusza i jeszcze dosyć dużo śluzu jak na czas przed @ 🤔
    Ale to może być po prostu jesienna deprecha 😛
    haha, to ja mam podobne objawy!! Mokro jakoś na dole :P a ta głowa, dziś wracałam z pracy to myślę, kurde dawno mnie ta głowa nie bolała :p no i osłabienie również, boli mnie coś też gardło. Natomiast po moich wcześniejszych doświadczeniach wiem, że to może być wszystko i nic :p

Angi90 , Marzycielka lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej dziewczyny. Zapisałam się na jutro na testowanie, ale chyba nie dam rady psychicznie 🫣 nie wiem czy któraś z was tez tak ma. Mega się boje wyniku i chyba wole poczekac na 🐒
    Brzuch mnie cały czas boli jak na okres, mam takie przerwy w tym bólu. Nie pojawiły się jeszcze plamienia przed okresem, a zazwyczaj tak w 25-26 dniu cyklu już było plamienie (obecnie 27 dzień). W październikowym wątku dziewczyny mi dały nadzieje, ze bóle okresowe to może być ciąża i teraz nie wiem co o tym myśleć 😂

Chmurko jesteśmy z Tobą ❤️ będziemy wspierać we wszystkim 🥰

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się pozbierać, cały czas lecą mi łzy, pewnie dowiem się w piątek że mam odstawić duphaston i czekać na krwawienie. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, nie sądziłam że to tak cholernie boli, że nie mogę o tym przestać myśleć. Że łapię się na tym, że chcę do męża powiedzieć kochaMY cię. A już przecież prawdopodobnie nie ma NAS, jestem tylko ja. A jeszcze tak bardzo mnie bolą piersi i do toalety biegam co chwilę
    Wydawałoby się że wszystko jest ok
    Chciałabym już mieć to za sobą. Chciałabym już iść na monitoring i próbować od nowa. Mnie ten czas tak bardzo ucieka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 23:50

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Nie mogę się pozbierać, cały czas lecą mi łzy, pewnie dowiem się w piątek że mam odstawić duphaston i czekać na krwawienie. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, nie sądziłam że to tak cholernie boli, że nie mogę o tym przestać myśleć. Że łapię się na tym, że chcę do męża powiedzieć kochaMY cię. A już przecież prawdopodobnie nie ma NAS, jestem tylko ja. A jeszcze tak bardzo mnie bolą piersi i do toalety biegam co chwilę
    Chciałabym już mieć to za sobą. Chciałabym już iść na monitoring i próbować od nowa. Mnie ten czas tak bardzo ucieka

Madzia… chyba nie ma takich slow, które by Cię mogły wesprzeć w tej sytuacji.
    Pozwól sobie na łzy i złość. Jesteśmy tu z Tobą, choć wirtualnie, ale myślimy o Tobie cały czas. I trzymamy kciuki!

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała1987, hej 😊 Zapisać Cię na konkretny dzień na testowanie? Czy jako wolny strzelec?

@Malamia, będę jutro trzymać kciuki od rana ❤

@Effiii, mam nadzieję że działania będą owocne 🤞

@Chmurka21, zrob jak czujesz że dla Ciebie będzie najlepiej, nie ma się co zmuszać 🥰 Co do obecności męża podczas robienia testu to mam tak samo jak Ty - zdecydowanie wolę, gdy go nie ma i nie mówię mu kiedy dokładnie testuję 😊

@ultramaryna_, cześć! Trzymam kciuki za badania. Zapisuję na wolnego strzelca zatem 😊

Chmurka21, Malamia lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Bardzo mi przykro... przytulam Cię. Jesteśmy tutaj z Tobą, pisz, żeby wyrzucić emocje 💔 Cały czas trzymam kciuki!

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    11.10 250g synka 🥰

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niewidzialna, kciuki za poranne sikanie 🤞

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    11.10 250g synka 🥰

preg.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny powiem Wam, że tak mnie zaczęło boleć podbrzusze, aż wzięłam nospę 😭 a to raczej zły znak, bo tak boli mnie przed @ 😔
    Okres powinnam dostać w rozpiętości od soboty do poniedziałku. Dobranoc Kochane

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Strasznie przykra wiadomość, przytulam Cię mocno wirtualnie. Najgorsze to czekanie. Nie ma takich słów, które by Cię pocieszyły, ale pamiętaj, że jesteśmy tu z Tobą i wszystkie mocno trzymamy kciuki za Was.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Środek nocy, a ja zamiast iść spać to nadrabiam wątek. Tak dużo piszecie, że to nie taka szybka akcja. 😀
    Słuchajcie mam tsh 2,7. Oczywiście zapytam lekarza, ale czy już przy staraniach trzeba je obniżyć do 1? Czy dopiero po zajściu w ciążę? Brałam kiedyś euthyrox w bardzo małej dawce (0,25), ale żeby zejść mocno z tsh to pewnie musiałabym brać z 0,5.

Bee90 lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurka tez wolę robić test sama, później możemy zrobić jeszcze raz razem, jesli bardzo chce, ale zazwyczaj testuję sama.

U mnie objawy raczej jak na @, w tym ból brzucha, oczywiście mogłyby być ciążowymi. Niestety ogłaszam biel. Dziś 27 dc. 🐒 powinna być w piątek, także nie mam złudzeń. Wyczekuję plamienia 😔

Madzia tulę mocno, jesteśmy z Tobą. Najgorzej czekać, jak tyle nadziei w człowieku. Trzymam kciuki, nie poddawaj się jeszcze.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

19 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

Mąż mnie dorwał rano 😈 Popsuło mi to plan współżycia co drugi dzień bo mieliśmy zacząć od jutra 🤣🤣

@Chmurka21 niezależnie od tego czy sikniesz czy nie to pamietaj, że tu jesteśmy i zawsze możesz się nam wygadać 😘

@MadziaIsm 🫂❤️

Myszkaaa20, Kira, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Tak jak już dziewczyny pisały, jesteśmy tu z Tobą, wirtualnie ale z pewnością możesz Nam się wygadać, całkowicie Cie rozumiem ten czas oczekiwania jest najgorszy bo w głowie gonitwa. Nadal nie przestaje trzymać za WAS kciuków.

@pusshka dzięki, też mam nadzieję że będą owocne

@malamia 🫂 przykro mi z powodu bieli

@anka32, kurde rozplanowanie to jest jakiś kosmos, niby człowiek chce ale ciężko wstrzelić się w te dwa dni

Co do testowania zawsze robiłam sama , w tym miesiącu mam plan żeby zrobić to wspólnie. Może to odczaruje trochę i będą ||

Co do kubeczków dziewczyny które mają w planach zacząć stosować macie na myśli kubeczek ferti Lily czy zwykłe menstruacyjny?

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Środek nocy, a ja zamiast iść spać to nadrabiam wątek. Tak dużo piszecie, że to nie taka szybka akcja. 😀
    Słuchajcie mam tsh 2,7. Oczywiście zapytam lekarza, ale czy już przy staraniach trzeba je obniżyć do 1? Czy dopiero po zajściu w ciążę? Brałam kiedyś euthyrox w bardzo małej dawce (0,25), ale żeby zejść mocno z tsh to pewnie musiałabym brać z 0,5.

Trzeba obniżyć powinno być poniżej 2; ja w maju przy TSH 2, 6 dostałam Euthyrox N25 i ładnie spadło już po piersiach teraz jem oczywiście cały czas i mam w okolicach 1,4-1,7 dr mówi, że teraz jest w porządku;)

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    @anka32, kurde rozplanowanie to jest jakiś kosmos, niby człowiek chce ale ciężko wstrzelić się w te dwa dni

Co do kubeczków dziewczyny które mają w planach zacząć stosować macie na myśli kubeczek ferti Lily czy zwykłe menstruacyjny?

Ja mam wszystko rozplanowane pod owu ile będzie tak jak w poprzednim cyklu w 11 dniu 😁
    Miałam siknąć na owulaka ale właśnie piję drugą kawę więc muszę znowu doczekać dwie godziny 😁

Przyłączam się do pytania o kubeczek 😎

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Potrzeba czasu, żeby się z tym oswoić. Nie jest to łatwe. Przytulam 🫂

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja mam zwykly menstruacyjny, szczerze mówiąc jest praktycznie taki sam jak fertli lily, a nawet ma większą pojemność, a kosztował 2dychy w Rossmanie, a nie 100 :) no i można sobie dobrać rozmiar są 3 😊

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, nie ma silniejszych istot niż my kobiety.
    To czekanie bardzo osłabia psychikę, ale trzeba wierzyć, że jeszcze wyjdzie słońce.

Trzymaj się kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:

A badałaś do tego ft3 i ft4.
    Samo TsH jest zmienne w ciągu dnia.
    Odstawialas suplementy przed badaniem na 5 dni ?

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ