Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) wspaniałego dnia 💜

Ja dziś melduje, że ciekawość wygrała bo oczywiście byłam w pobliżu rosska . Biel vizira 🤣 a temperatura w górze ;) ale po wczorajszym poście Kamyczeka że jej piersi nie bolą a ma pozytywny wynik bety mnie też automatycznie piersi przestały boleć , cudowne lekarstwo 🤪🤪

Szykuje się do pracy z kubkiem kawy , wracam do tego wspaniałego napoju, bo oczywiście w tym miesiącu odstawiłam dla dobra starań 🤣🤣🤣tyle dobrego straciłam 🤤🤤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2023, 05:47

_Kamyczek_, Myszkaaa20, Kira, ezra, Adirella lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłego dnia😉😊.

U mnie wczoraj Mężu zauważył, że mi się okres spóźnia, bo dawno nie było dłuższej przerwy od kochania się. 😮‍💨

A ja sama nie wiem czy cykl stracony czy jeszcze jakieś szanse są. Testy pokazują biel a 🐒 już 5 dzień sie spóźnia i nawet nie przypomina o sobie. Jedyne co mi zostaje to w sobotę iść na Bete Hgc, bo wszystkie laboratoria w Kaliszu są czynne idealnie w godzinach mojej pracy.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Witam i miłego dnia😉😊.

U mnie wczoraj Mężu zauważył, że mi się okres spóźnia, bo dawno nie było dłuższej przerwy od kochania się. 😮‍💨

A ja sama nie wiem czy cykl stracony czy jeszcze jakieś szanse są. Testy pokazują biel a 🐒 już 5 dzień sie spóźnia i nawet nie przypomina o sobie. Jedyne co mi zostaje to w sobotę iść na Bete Hgc, bo wszystkie laboratoria w Kaliszu są czynne idealnie w godzinach mojej pracy.
    Myślę że warto iść na betę, będziesz mieć 100% pewności, a poprzednie cykle regularne?

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Myślę że warto iść na betę, będziesz mieć 100% pewności, a poprzednie cykle regularne?

Tak zawsze 28/29 dni.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Ja jak miałam w lipcu biochem, to mówię do mojej przyjaciółki, że chyba będziemy się starać o 3 dziecko a ona, że w sumie to może ona też zacznie się starać o 3 dzidzię, ale najpierw musi się zbadać. Po miesiącu gadamy, a ona mi mówi , że wpadkę zaliczyła ☺️ obecnie ma 4 miesiąc , a ja czekam na testowanie 🙃

Widzę bardzo podobnie jak z moją Siostrą.
    Od kwietnia wiedziała, że coś działamy, a w sierpniu jak wróciłam z urlopu to dostałam zdjęcie jej pozytywnego testu ciążowego.
    Niby wiem, że na złość mi nie chciała zrobić ale to takie wkurwiające jak człowiek się stara i nie wychodzi a tu wpadka i to któraś z kolei.
    Eh 😅

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    To ja wiem opowiem moja historie . Z moim eks rozstałam się jakieś półtora roku temu . On od roku jest w związku z moja dobra kumpela z lat szkolnych . Jakiś czas temu znajoma tej nowej dziewczyny mojego eks , wstawiła zdj z kolczykami i napisem „Ciociu Kasiu czy zostaniesz moja Mtak chrzestna - Aurelia „. Moj eks zawsze marzył o córce Aurelii… a
    Oni są razem rok i ciąża i już chyba jest nawet na świecie te dziecko , my staraliśmy się 3 lata z czego 2 straty . I ta ostatnia stratę mówiliśmy ze jak będzie córka to będzie Aurelka …

Co poczułam ? Słabo mi się zrobiło , zalał mnie zimny pot . I takie dziwne uczucie żalu , niesprawiedliwości. Przez dwa dni nie mogłam dość do siebie.. łzy ciekły jak groch .
    Prowadze konto na ig o staraniach , stratach itp . Mam tam stories z ostaniej ciąży, siedziałam i przypomniałam sobie tych pięknych tygodni . Skatowałam się tymi emocjami i pozwoliłam sobie na mini żałobę .
    Dziś pisząc o tym nie czuje nic ..

To bardzo smutne 🥺
    Przytulam mocno 🫂

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Moje Drogie ❤️
    Dzisiaj wstałam i na szczęście zapomniałam siknąć na patyk 🤣
    Oby tak było do środy 😜
    Za to temperatura powyżej 37 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2023, 06:24

Muuu., goska000, Myszkaaa20, edith, blador2, KarolinaJ0702, ultramaryna_, Kira lubią tę wiadomość

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂

Anka32, Myszkaaa20, KarolinaJ0702, Kira lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dzień dobry Moje Drogie ❤️
    Dzisiaj wstałam i na szczęście zapomniałam siknąć na patyk 🤣
    Oby tak było do środy 😜
    Za to temperatura powyżej 37 😎
    Obiecująco! 🤞

Anka32, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś miał być dzien testowania, ale nie robię, temperatura spadła na łeb, na szyje, ból brzuch na @ się rozkręca wiec już tylko na nią czekam… zaczniemy 8cs…

Gratuluje pięknych II kresek 😍 niech Maleństwa zdrowo rosną w Waszych brzuszkach 🥰

Przytulam za wszystkie biele i 🐒 :(

Życzę i Wam i sobie nie traceni nadziei, ze kiedyś się uda 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2023, 06:58

Anka32, Myszkaaa20, edith, blador2, Kira lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌺

@Evelle28 to bardzo przykra historia, mogę sobie tylko wyobrazić co czułaś. To wspaniale że masz cudownego mężczyznę u swojego boku, i dla Was napewno zaświeci słońce i wszystko się ułoży ❤

@Anka32 temperatura bardzo ładna 😊

U nas dziś 2 stopnie ja nie wiem jak z tego domu wyjść 🙈🤯

Miłego dnia moje kobietki 💗🌻

Anka32, Myszkaaa20, Evelle28 lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Cześć ;) wspaniałego dnia 💜

Ja dziś melduje, że ciekawość wygrała bo oczywiście byłam w pobliżu rosska . Biel vizira 🤣 a temperatura w górze ;) ale po wczorajszym poście Kamyczeka że jej piersi nie bolą a ma pozytywny wynik bety mnie też automatycznie piersi przestały boleć , cudowne lekarstwo 🤪🤪

Szykuje się do pracy z kubkiem kawy , wracam do tego wspaniałego napoju, bo oczywiście w tym miesiącu odstawiłam dla dobra starań 🤣🤣🤣tyle dobrego straciłam 🤤🤤

Temperatura może spaść dopiero w 3 dc.. dlatego ja liczę, że pierdyknie u mnie dzień przed okresem albo w dniu 🐒 bo potem to już mi tylko nadziei niepotrzebnie narobi 🤣

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przylazla 🐒 🤦‍♀️

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam, bo Wy lubicie oglądać osikane patyki. Tak jak myślałam, u mnie facele nawet fabrycznej nie pokaże, biel vizira jak zawsze. To by było na tyle, ostatnie sikanie na patyk. Brzuch dziś boli mnie bardziej, więc czekam na @. Chociaż w podpaski jestem już zaopatrzona.

https://ibb.co/27147RL

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka Twoja temperatura jest bardzo obiecująca. Nie chcę Cię nakręcać ale ja szczerze wierzę w Twoje powodzenie.
    U mnie w poprzednich cyklach 11/12dpo byl już spadek. Ale myślę że to kwestia stymulacji więc cykl może być znacznie różny od poprzednich.

Czaranna u mnie dziś 0 stopni... Czas wyciągnąć kurteczkę cieplejsza 😊

Rybeńka 🫂🫂

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Wrzucam Wam, bo Wy lubicie oglądać osikane patyki. Tak jak myślałam, u mnie facele nawet fabrycznej nie pokaże, biel vizira jak zawsze. To by było na tyle, ostatnie sikanie na patyk. Brzuch dziś boli mnie bardziej, więc czekam na @. Chociaż w podpaski jestem już zaopatrzona.

https://ibb.co/27147RL
    Alysa u mnie też dziś biel. Przytulama Cię kochana i życzę Ci wszystkiego najlepszego, abyś zaznała spokój i szczęście 🍀🍀

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wy produkujecie tych stron w tym miesiącu...

Tule ogromnie za biele i małpy🫂

Nowanna ja biorę NAC cały cykl 600mg i mąż też łyka w takiej dawce, ale to jemu już kiedyś kupiłam bardziej na poprawę pracy wątroby i po prostu podkradać zaczęłam od niego. Co do zapachu śmierdzi okropnie i w smaku też tragedia. Ale myślę że zrobię sobie też przerwę od Nac w przyszłym cyklu.

Pushhka też chciałabym dodać że jesteś ekstra prowadzącą❤ przy takiej intensywności na tym forum że jeszcze to ogarniasz to naprawdę podziwiam😍 niech Ci będzie w dzieciach wynagrodzone😊

A co do niepokalanka to on zbija prolaktynę, więc ja bym jednak podchodziła ostrożnie. Za niska to też nie dobrze, więc jednak warto kontrolować poziom prolaktyny jeśli już łykacie.

Nowanna, KarolinaJ0702, Luna_ lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka Twoja temperatura jest bardzo obiecująca. Nie chcę Cię nakręcać ale ja szczerze wierzę w Twoje powodzenie.
    U mnie w poprzednich cyklach 11/12dpo byl już spadek. Ale myślę że to kwestia stymulacji więc cykl może być znacznie różny od poprzednich.

Czaranna u mnie dziś 0 stopni... Czas wyciągnąć kurteczkę cieplejsza 😊

Rybeńka 🫂🫂

Dziękuję Kochana ❤️
    Wy tu naprawdę bardziej wierzycie w moją ciążę niż ja sama 🤣 a ja już po prostu wolę się nastawić na najgorsze i się pozytywnie zaskoczyć niż wierzyć co miesiąc, że się udało i się rozczarować 🥺
    Ja mam dzisiaj 9 dpo więc jeszcze ta tempka ma czas żeby spaść, niestety 😜

@Rybeńka, Tulę za 🐒🫂

@Alysa, miałam ogromną nadzieję, że zobaczysz dwie kreski 🥺🫂

• Malamia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miłego dnia wam życzę ☕️

Chciałam przytulić za wszystkie 🐒 i biele i zabieram się za czytanie. Już połowa miesiąca, a ja nadal nie przywykłam do tempa produkcji stron na tym wątku 😅 Dla porównania, na wątku październikowym jest mniej stron niż u nas do tej pory. Oczywiście to świetnie, ze jest taka aktywność ☺️

36 cykl😶

💊Duphaston w II połowie cyklu

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule za🐒

U mnie temperatura zaczęła spadać, jest niby ciągle powyżej 37st, ale aplikacja mi sie juz skorygowała i okres ma przyjść niby już jutro 🤷🏻‍♀️ a dziś dopiero 25 dc. Więc stwierdziłam że siknę sobie na patyk, skoro i tak okres zaraz, to chociaż zobaczę czy zastrzyk jeszcze działa. No cóż, biel Vizira 🤷🏻‍♀️ wczoraj piersi mnie bolały koszmarnie, jak napompowane, dzisiaj już ulga, więc pewnie to ten moment że zastrzyk zszedł. No nic, czekam na okres, jeśli nie przyjdzie jutro to w weekend.
    Na grudzień nastawiałam się na inseminacje z moją gin, ale szczerze mówiąc nie wiem co robić, nie wiem czy jestem na to gotowa 🥴

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ