X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Czyli żaden przyrost bety nie jest uspokajający.

W pierwszej ciąży byłam jeszcze nieświadoma i nie robiłam bety przed wizytą u gina. Optymistycznie założyłam, że jak nie ma okresu, a są 2 kreski na teście, to jest prawidłowa ciąża.

Teraz też chciałabym nie wiedzieć tego, co wiem. 🙈
    Przepraszam nie chciałam Cię zestresować, ale ja też niestety nie miałam tej świadomości w ogóle, będą rosła dobrze. Jak mi ginekolog napisał że podejrzewa CP to pomyślałam że jest jakimś debilem.. no ale cóż.
    Przepraszam Cię że wprowadziłam Cię w niepokój.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Tak, mam zamiar pojechać później do labu.

Chociaż już czytałam, że jak beta jest powyżej 1000, to już nie ma sensu jej powtarzać. 😅
    Też tak słyszałam, że od 1tys to juz wiarygodne usg jest

O ❤️
    Z ❤️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam za ⚪ i 🐒 i trzymam kciuki, żeby brak okresu zwiastował ⏸️ !

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24 💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Też 😁

Super 😀
    Może jesteśmy we trzy z @KatiePie sąsiadkami a nawet o tym nie wiemy 🤣

Viii, KatiePie lubią tę wiadomość

• aśś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, wynik mnie nie zaskoczył. Dziś już że mną trochę lepiej, przynajmniej na razie. Najwidoczniej nie jest mi pisane zobaczyć ⏸️ na czymś innym niż owulak. Te wszystkie lata, kiedy co chwilę wychodziła kolejna rzecz przez którą musieliśmy odłożyć starania najwidoczniej miały mi dać do zrozumienia że to nie jest dla mnie i powinnam to porzucić. Niestety życie jest cholernie niesprawiedliwe pod tym względem, ale na to nie mamy wpływu.
    Kochana nie poddawaj sie, ja na razie widzialam 3 razy po dwie kreski na testach covidowych :p

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Jak pik miałam 15dc to liczę dpo na drugi dzień czy od 17dc (tak mi pokazuje apka)?

Ja liczę tak jak pokazuje apka 😜

• Edithka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Przepraszam nie chciałam Cię zestresować, ale ja też niestety nie miałam tej świadomości w ogóle, będą rosła dobrze. Jak mi ginekolog napisał że podejrzewa CP to pomyślałam że jest jakimś debilem.. no ale cóż.
    Przepraszam Cię że wprowadziłam Cię w niepokój.
    Nie no nic się nie stało. I tak już sama się stresuję, do czasu aż nie usłyszę, że wszystko jest dobrze, to się chyba nie uspokoję.
    Staram się zajmować czymś myśli, żeby nie rozmyślać.

Jednak jestem optymistką i myślę sobie, że po wszystkich trudnościach życiowych, pasowałoby żeby w końcu zaczęło się układać. No i mama na pewno nade mną czuwa z góry.

A co ma być, to będzie, raczej i tak nie mam na to wpływu.

Moja koleżanka 2 lata temu też miała cp, wspierałam ją potem po stracie, widziałam jej ból. 😪

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Nie no nic się nie stało. I tak już sama się stresuję, do czasu aż nie usłyszę, że wszystko jest dobrze, to się chyba nie uspokoję.
    Staram się zajmować czymś myśli, żeby nie rozmyślać.

Jednak jestem optymistką i myślę sobie, że po wszystkich trudnościach życiowych, pasowałoby żeby w końcu zaczęło się układać. No i mama na pewno nade mną czuwa z góry.

A co ma być, to będzie, raczej i tak nie mam na to wpływu.

Moja koleżanka 2 lata temu też miała cp, wspierałam ją potem po stracie, widziałam jej ból. 😪
    Dokładnie bądź dobrej myśli i tak jak piszesz mama napewno ma Was w opiece 💜💜💜

aszin, Pusshka, Astereae lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pełna chata nie miałam wczoraj okazji Cię oficjalnie powitać na wątku więc śpieszę nadrobić 😀
    Witaj na najlepszym wątku staraniowym w internetach 😎❤️

Pełna chata, Mysza_Polna lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    A ja mam pytanko do dziewczyn, które łykają FertileMe z HealthLabs - polecacie?
    Zastanawiam się nad kupnem, ale trochę cena mnie zmroziła, bo to prawie 200zł i starcza tylko na miesiąc...
    Karola nie stosowałam sama osobiście, ale wiele opinii czytałam że da się znaleźć dużo tańsze suple o tej samej jakości i w sumie dlatego nigdy się na nie zdecydowałam.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Viii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja liczę tak jak pokazuje apka 😜

Czyli mam jednak 9dpo, nie 10... Boli mnie jak na okres, więc obawiam się że będzie lipa, a testów easy home po prostu już nie będę kupować 🤷

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Szczerze to ja staram się omijać te wpisy które mówią że nic nie jestem pewne, i bardzo Was przepraszam dziewczyny ale to poprostu źle na mnie działa, chce myśleć że wszystko jest dobrze 🙏
    I to nie jest tak że nie wiem o zagrożeniach bo bardzo dobrze zdaje sobie z tego sprawę tylko no to powoduje u mnie stres a wolałabym go sobie oszczędzić.
    Mam nadzieję że mnie rozumiecie 🥺
    Rozumiem Cię w 100%. Mimo, że nie ma tematów tabu na tym wątku.. ja po przeczytaniu staram się wyprzeć takie historie z głowy, żeby się nie stresować, bo obawiam się, że przez to nie będę umiała cieszyć się z zobaczenia dwóch kresek. Myszkaaa, udało się, będziesz mamą i wszystko na pewno jest dobrze <3 Najpiękniejsza historia w Twoim życiu dzieje się właśnie teraz!

Myszkaaa20, Mysza_Polna, Hope♥️ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Też tak słyszałam, że od 1tys to juz wiarygodne usg jest
    Jak się czujesz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    A ja mam pytanko do dziewczyn, które łykają FertileMe z HealthLabs - polecacie?
    Zastanawiam się nad kupnem, ale trochę cena mnie zmroziła, bo to prawie 200zł i starcza tylko na miesiąc...

składniki fajne, ale nie wszystkie w konkretnych dawkach.
    Plus za cynk 15 mg, mio inozytol 1500, d -chiro oraz kwas foliowy
    ale melatonina malutko, nac malutko, selen malutko, jodu też mniej niż zaleca towarzystwo ginekologiczne

może jak się nie ma niedoborów i chce podtrzymać efekty to fajny produkt.

Effiii, karola_b lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Czyli mam jednak 9dpo, nie 10... Boli mnie jak na okres, więc obawiam się że będzie lipa, a testów easy home po prostu już nie będę kupować 🤷
    Wiele dziewczyn czuje się jak na okres przy pozytywnych testach 🤞
    Dziś testowałaś?

Edithka lubi tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu wrzucał raz linka żeby poczytać sobie o mierzeniu temperatury, podrzucicie?

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @Edithka jak to mówią "im mniej wiesz, tym lepiej śpisz" :D
    Ja po swoich przeżyciach teraz bałabym się nie zrobić tej bety i nie sprawdzać przyrostów.

Wiadomo, trzeba być optymistą, ale też trzymać rękę na pulsie.

dokładnie tak samo uważam :)
    ja też bym czasami wolała być beztrosko niedoinformowana, ale czasu i doświadczeń się już nie cofnie

Effiii lubi tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam jak to jest z ta temp, wiadomo ze kazdy organizm jest inny i u jednej temp skoczy dzien po owu, u niej nawet 3 dni po owu, u jednej zacznie spadac 3 dni przed 🐒, a u innej dopiero w 1-2dc. Ja zaczelam mierzyc temp jeszcze przed staraniami, bo wlasnie chcialam poznac moj organizm i wiekszosc cykli, ktore mierzylam temp spadala mi dopiero 1dc i to niewiele, i pozniej 2,3dc stopniowo dalej spadala. Natomiast od 2 cykli temp zaczyna mi spadac okolo 2 dni przed 🐒. Czemu to sie tak zmienilo? Myslalam, ze co miesiac bedzie tak samo 😅

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Wiele dziewczyn czuje się jak na okres przy pozytywnych testach 🤞
    Dziś testowałaś?

tylko to mnie jeszcze trzyma przy nadziei na ten cykl :D

Pusshka, Viii lubią tę wiadomość

• karola_b Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie planuję zrobić sobie podstawowe badania w 3dc + poziomy witamin i kwasu foliowego, ale chyba zrobię dopiero w styczniu, bo nie wiem jak to teraz będzie z moimi miesiączkami po biochemie.

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ