Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Edithka wrote:Czyli żaden przyrost bety nie jest uspokajający.
W pierwszej ciąży byłam jeszcze nieświadoma i nie robiłam bety przed wizytą u gina. Optymistycznie założyłam, że jak nie ma okresu, a są 2 kreski na teście, to jest prawidłowa ciąża.
Teraz też chciałabym nie wiedzieć tego, co wiem. 🙈
Przepraszam Cię że wprowadziłam Cię w niepokój.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Edithka wrote:Tak, mam zamiar pojechać później do labu.
Chociaż już czytałam, że jak beta jest powyżej 1000, to już nie ma sensu jej powtarzać. 😅Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Przytulam za ⚪ i 🐒 i trzymam kciuki, żeby brak okresu zwiastował ⏸️ !
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualny
-
Alysa wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie, wynik mnie nie zaskoczył. Dziś już że mną trochę lepiej, przynajmniej na razie. Najwidoczniej nie jest mi pisane zobaczyć ⏸️ na czymś innym niż owulak. Te wszystkie lata, kiedy co chwilę wychodziła kolejna rzecz przez którą musieliśmy odłożyć starania najwidoczniej miały mi dać do zrozumienia że to nie jest dla mnie i powinnam to porzucić. Niestety życie jest cholernie niesprawiedliwe pod tym względem, ale na to nie mamy wpływu.Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
nick nieaktualny
-
Effiii wrote:Przepraszam nie chciałam Cię zestresować, ale ja też niestety nie miałam tej świadomości w ogóle, będą rosła dobrze. Jak mi ginekolog napisał że podejrzewa CP to pomyślałam że jest jakimś debilem.. no ale cóż.
Przepraszam Cię że wprowadziłam Cię w niepokój.
Staram się zajmować czymś myśli, żeby nie rozmyślać.
Jednak jestem optymistką i myślę sobie, że po wszystkich trudnościach życiowych, pasowałoby żeby w końcu zaczęło się układać. No i mama na pewno nade mną czuwa z góry.
A co ma być, to będzie, raczej i tak nie mam na to wpływu.
Moja koleżanka 2 lata temu też miała cp, wspierałam ją potem po stracie, widziałam jej ból. 😪👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Edithka wrote:Nie no nic się nie stało. I tak już sama się stresuję, do czasu aż nie usłyszę, że wszystko jest dobrze, to się chyba nie uspokoję.
Staram się zajmować czymś myśli, żeby nie rozmyślać.
Jednak jestem optymistką i myślę sobie, że po wszystkich trudnościach życiowych, pasowałoby żeby w końcu zaczęło się układać. No i mama na pewno nade mną czuwa z góry.
A co ma być, to będzie, raczej i tak nie mam na to wpływu.
Moja koleżanka 2 lata temu też miała cp, wspierałam ją potem po stracie, widziałam jej ból. 😪aszin, Pusshka, Astereae lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualny
-
karola_b wrote:A ja mam pytanko do dziewczyn, które łykają FertileMe z HealthLabs - polecacie?
Zastanawiam się nad kupnem, ale trochę cena mnie zmroziła, bo to prawie 200zł i starcza tylko na miesiąc...👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Anka32 wrote:Ja liczę tak jak pokazuje apka 😜
Czyli mam jednak 9dpo, nie 10... Boli mnie jak na okres, więc obawiam się że będzie lipa, a testów easy home po prostu już nie będę kupować 🤷34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Myszkaaa20 wrote:Szczerze to ja staram się omijać te wpisy które mówią że nic nie jestem pewne, i bardzo Was przepraszam dziewczyny ale to poprostu źle na mnie działa, chce myśleć że wszystko jest dobrze 🙏
I to nie jest tak że nie wiem o zagrożeniach bo bardzo dobrze zdaje sobie z tego sprawę tylko no to powoduje u mnie stres a wolałabym go sobie oszczędzić.
Mam nadzieję że mnie rozumiecie 🥺Najpiękniejsza historia w Twoim życiu dzieje się właśnie teraz!
Myszkaaa20, Mysza_Polna, Hope♥️ lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Też tak słyszałam, że od 1tys to juz wiarygodne usg jest
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:A ja mam pytanko do dziewczyn, które łykają FertileMe z HealthLabs - polecacie?
Zastanawiam się nad kupnem, ale trochę cena mnie zmroziła, bo to prawie 200zł i starcza tylko na miesiąc...
składniki fajne, ale nie wszystkie w konkretnych dawkach.
Plus za cynk 15 mg, mio inozytol 1500, d -chiro oraz kwas foliowy
ale melatonina malutko, nac malutko, selen malutko, jodu też mniej niż zaleca towarzystwo ginekologiczne
może jak się nie ma niedoborów i chce podtrzymać efekty to fajny produkt.Effiii, karola_b lubią tę wiadomość
-
Viii wrote:Czyli mam jednak 9dpo, nie 10... Boli mnie jak na okres, więc obawiam się że będzie lipa, a testów easy home po prostu już nie będę kupować 🤷
Dziś testowałaś?Edithka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:@Edithka jak to mówią "im mniej wiesz, tym lepiej śpisz"
Ja po swoich przeżyciach teraz bałabym się nie zrobić tej bety i nie sprawdzać przyrostów.
Wiadomo, trzeba być optymistą, ale też trzymać rękę na pulsie.
dokładnie tak samo uważam
ja też bym czasami wolała być beztrosko niedoinformowana, ale czasu i doświadczeń się już nie cofnieEffiii lubi tę wiadomość
-
Ja sie zastanawiam jak to jest z ta temp, wiadomo ze kazdy organizm jest inny i u jednej temp skoczy dzien po owu, u niej nawet 3 dni po owu, u jednej zacznie spadac 3 dni przed 🐒, a u innej dopiero w 1-2dc. Ja zaczelam mierzyc temp jeszcze przed staraniami, bo wlasnie chcialam poznac moj organizm i wiekszosc cykli, ktore mierzylam temp spadala mi dopiero 1dc i to niewiele, i pozniej 2,3dc stopniowo dalej spadala. Natomiast od 2 cykli temp zaczyna mi spadac okolo 2 dni przed 🐒. Czemu to sie tak zmienilo? Myslalam, ze co miesiac bedzie tak samo 😅11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualny
-
Właśnie planuję zrobić sobie podstawowe badania w 3dc + poziomy witamin i kwasu foliowego, ale chyba zrobię dopiero w styczniu, bo nie wiem jak to teraz będzie z moimi miesiączkami po biochemie.