Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Vii, mój to w ogóle do lekarza nie chodzi, o tyle dobrze że co roku ma kontrolne badania w pracy, no ale one wszystkiego nie obejmują. 🙄
Ja sobie zaraz zrobię grzane winko 😁
Ja po grzanym winie miałam turbo zgagę, nie zamierzam ryzykować więcej 😅 A co ciekawe po tylko jednym grzanym piwie, które piłam ok. 22, to w nocy kilka godzin później jak wstałam do toalety miałam takie zawroty głowy że myślałam że nie dojdę. Dosłownie odbilałam się od mebli, chodziłam jak na statku, coś okropnego! Nigdy mi się nie zdarzyło.34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
A ja jeszcze nigdy w życiu nie miałam zgagi, nie wiem jakie to uczucie, choć słyszałam że do przyjemnych nie należy. 🤪
Viii lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Dziewczyny nie dam rady Was dziś nadrobić 🙈 Moon gratuluję dwóch fasolek❤️
Witam nowe forumowiczki😃Viii, moonflower lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
aszin wrote:Vii, mój to w ogóle do lekarza nie chodzi, o tyle dobrze że co roku ma kontrolne badania w pracy, no ale one wszystkiego nie obejmują. 🙄
Ja sobie zaraz zrobię grzane winko 😁
My tez z moim popijamy grzane winko ♥️♥️Viii lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Zacznę od tego... 30 stron! Lubię czytać, ale chyba dzisiaj książkę odpuszczę bo się naczytałam
@_Kamyczek_ gratulujęjak to któraś napisała - ostry cień mgły to był ^^
@Cukruś super, że Małż się badamój mi zrobił "niespodziankę" i idzie sam z siebie jeszcze raz, bo coś przeczytał, że przy azoospermii warto wyniki powtórzyć w krótszym czasie
idzie teraz w poniedziałek
@moonflower Ale beta! Pięknierośnijcie zdrowo
@Myszkaaa20 piękny przyrost i super wyniki! Tak trzymać
@Pusshka podpisuję się pod słowami - starania uczą cierpliwości. Gdyby nie forum to pewnie załamałabym się. Dużo łatwiej mi wrócić do życia dzięki Wam dziewczynyja ostatnio dużo audiobooków słucham na spacerach, ale podcasty true crime też bardzo lubię - Kryminalne historie, Kryminatorium to moje klimaty
@Luna_ Miło poznać!
@Alysa przytulam najmocniej jak umiem, wierzę że odnajdziesz wkrótce wewnętrzny spokój, trzymam za to kciuki z całego serca.
@edith również piękna beta!! Mam uśmiech od ucha do ucha jak tak czytam i widzę te Wasze wyniki :* Buziaczki i rośnijcie zdrowo
@karola_b rozumiem Kochana, nas w pracy odwiedziła koleżanka w ciąży, która poszła na L4 na początku roku szkolnego, na dodatek sekretarka jest w ciąży i w pracy co chwila żartują, że teraz moja kolej - ale mam poczekać bo "limit ciąż na ten rok wyczerpany" itp. Łezka w oku się kręci
@Evelle28 Trzymam kciuki aby udało się zrealizować ten piękny plan!
@Anka32 dziękuję, że ostrzegasz przed zdjęciami że są tam pająki... ja się strasznie ich boje nawet na zdjęciu! Mamy w domu dużo kątników domowych i jestem po prostu przerażona - ale za to koty mają frajdęNajgorsze jest to że partner też się boi ^^'
@Eclipse witaj Kochana
@Viii ale te testy pogmatwanemożesz zostać testerką! Czekamy na wyniki bety i trzymam kciuki za pozytywne wieści
@Hope♥️ Ponownie gratuluję, rośnijcie zdrowo
@mad_kitten witam! Czekamy na pozytywne wieści w takim razie
Jak chodzi o czytanie forum to w wolnym wolnym czasie czytam na laptusiu - milion razy wygodnieja jak nie mam tyle przestrzeni to lubię nadrabiać w apce wtedy rzadziej się odnoszę do komentarzy
Jeśli chodzi o śluz to czytałam akurat forum w szkole i nie otwierałam zdjęcia (na szczęście!) ja obserwuję śluz podczas badania szyjki, ale różnie to bywa ^^' bo czasem niby wodnisty, ale jednak też kremowy? Chyba jeszcze kilka miesięcy przede mną żeby poobserwować ciało ^^ no i jeszcze odróżnić go od śluzu z podniecenia! Mętlik w głowie to mało powiedziane.
Ostatnio naszły mnie dziwne myśli - jako młoda osoba (18-19lat) miałam partnera i wiecie jak to jest, stosunek przerywany to wtedy była dobra metoda antykoncepcji. Prowadziłam już wtedy kalendarzyk i dane mam zapisane, przeglądając je zastanawiam się czy na pewno nie było u mnie cb albo poronienia, skoro regularny okres potrafił mi się spóźniać po 1-2 tygodnie a później miałam 8 dniową bardzo bolesną @ i rozregulowany cykl 2-3 miesiące. Głupie myśli, przecież to było 8 lat temu, ale czuję jakiś dziwny niepokój
Miłego wieczorka wszystkim!Myszkaaa20, aszin, Luna_, moonflower, _Kamyczek_ lubią tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - kryptozoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
I IVF 4.02.25 (klasyfikacja)
Estrofem ->(13.02) Puregon ->(18.02) Puregon + Orgalutran-> (25.02) Ovitrelle+Decapeptyl x2 -> (27.02) PUNKCJA (6x🥚 zamrożonych i czekają na małża 🥺) -
Viii wrote:Któraś z Was tutaj pisała radę o korzystaniu z notatnika przy czytaniu forum w telefonie i właśnie korzystam, trzeba przyznać że fajna opcja 😊
Ja bardzo proszę kciukasy za to, żeby zobaczyć normalne ⏸️ i ładną betę. Na razie to jest jeden wielki znak zapytania, bo same widziałyście różowe kreski na testach easy home, na żadnych innych nie wyszły. Są dwie opcje, albo jedyne super czule, albo wadliwa partia. Natomiast w związku z tym, że nie wiadomo mąż mnie raczy winkiem 🍷i się wieczorowo relaksuje.
@Anka testujesz jutro ze mną?
@Effii jaja z tą jogą, no nawet żeby tam człowiek nie mógł głowy oderwać i się odprężyć.. 🤦
@Eclipse w 100% się zgadzam, też uważam że cb daje jakieś drobne pozytywne światło że coś tam jednak nasz organizm próbuje zaskoczyć, gorzej jak to robi się nagminne
@ezra gdzie fotka tego cienia cienia? Wiesz jak my lubimy się doszukiwać 😁 widzę że jesteśmy razem z @Anka 9dpo
@Anka gdzie chodzicie do dentysty z córką? Muszę iść z synem ale nie wiem gdzie.
@Olalee trzymam kciuki żeby diagnoza przyszła jak najszybciej i była uspokajająca. Szacun dla męża że dba w ogóle u siebie i chodzi do lekarzy. Ja musiałam ostatnio mojego wypchnąć na siłę na kontrolę do urologa, na szczęście poszedł.
Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością, mam dobre przeczucie 😍 Anka testuj jutro razem z Viii to będzie dobry dzień ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2023, 20:59
aszin, Anka32 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
mad_kitten wrote:Można się jeszcze dołączyć do listopada?🙂
Owulacja potwierdzona 14dc, wyniki podstawowe, USG, cyto w porządku.
Testować chce 14dpo - czyli 21.11 - ale mogę nie wytrzymać tyle czasu.
To mój pierwszy cykl starań, nie mam jeszcze dzieci - a na karku 33 latka - więc chyba już czas. -
aszin wrote:Ja wstawiłam zdjęcie do apki, przesuwalam żeby kreski były na swoim miejscu, więc chyba tak
tylko nadal nie wiem co oznaczają te cyfry po przecinku ❓
Wg mnie te cyfry wskazują, jak intensywna jest kreska testowa w stosunku do kontrolnej. Np. jeśli jest 1, to jest tak samo mocna, a jak powyżej 1, to mocniejsza od kontrolnej.aszin, Pusshka, karola_b, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Viii wrote:W ogóle czy Wyście to widziały?! "W piątek do Polski przyjdzie zima. Uderzy chłód i zacznie sypać śnieg" https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/pogoda-na-piatek-do-polski-przyjdzie-zima-uderzy-chlod-i-spadnie-snieg/2cbdbz7,79cfc278
Dziękuję, wolę bez :pViii lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
nick nieaktualnyezra wrote:Anka32 - podziwiam 😍 wyglądają cudownie ale zdecydowanie dla mnie na odległość 😆 ale określenie „kleszczyka” mnie ewidentnie rozczuliło 🥹
Ja już od dziś 8dpo sikam także śmiało ! 😂
Mnie też kleszczyk rozczulił za pierwszym razem 🥹
mad_kitten wrote:Można się jeszcze dołączyć do listopada?🙂
Owulacja potwierdzona 14dc, wyniki podstawowe, USG, cyto w porządku.
Testować chce 14dpo - czyli 21.11 - ale mogę nie wytrzymać tyle czasu.
To mój pierwszy cykl starań, nie mam jeszcze dzieci - a na karku 33 latka - więc chyba już czas.
Cześć 😊
Viii wrote:W ogóle czy Wyście to widziały?! "W piątek do Polski przyjdzie zima. Uderzy chłód i zacznie sypać śnieg" https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/pogoda-na-piatek-do-polski-przyjdzie-zima-uderzy-chlod-i-spadnie-snieg/2cbdbz7,79cfc278
O nie, jaki śnieg 🤣 niech w grudniu sypie 🤣
Do dentysty jeździmy na Kamienną. Prywatnie oczywiście 😅
A co do testu to będę rano myślała 😁
aszin wrote:A ja jeszcze nigdy w życiu nie miałam zgagi, nie wiem jakie to uczucie, choć słyszałam że do przyjemnych nie należy. 🤪
Ciesz się, to nic przyjemnego. Ja przez 24 lata swojego życia nie miałam, dopiero w ciąży. I to po moim ukochanym soku pomarańczowym. Odkąd urodziłam nie miałam ani razu! 😀
Adirella wrote:@Anka32 dziękuję, że ostrzegasz przed zdjęciami że są tam pająki... ja się strasznie ich boje nawet na zdjęciu! Mamy w domu dużo kątników domowych i jestem po prostu przerażona - ale za to koty mają frajdęNajgorsze jest to że partner też się boi ^^'
Spoko 😊
Ja też nie przepadam za kątnikami 😅
ezra, Viii lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:Ja wstawiłam zdjęcie do apki, przesuwalam żeby kreski były na swoim miejscu, więc chyba tak
tylko nadal nie wiem co oznaczają te cyfry po przecinku ❓
Do każdego rodzaju testów ( easy home, others, HCG - na górze strony ) określone są dane jednostki. Tak przynajmniej ja to widzę. W jakiś sposób aplikacja oblicza natężenie LH w liczbach, a później stwierdza high i pik. Ja na przykład w 10 DC miałam 0.18, później 0.29, 0.55 i teraz przy owulacji 1.6Pusshka, aszin lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
nick nieaktualny
-
goska000 wrote:Do każdego rodzaju testów ( easy home, others, HCG - na górze strony ) określone są dane jednostki. Tak przynajmniej ja to widzę. W jakiś sposób aplikacja oblicza natężenie LH w liczbach, a później stwierdza high i pik. Ja na przykład w 10 DC miałam 0.18, później 0.29, 0.55 i teraz przy owulacji 1.6Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:A jak to wygląda po owulacji? Szybko te cyferki spadają?
https://zapodaj.net/plik-m4XT6xMaLsaszin, Nowanna lubią tę wiadomość
-
czesc, mozna jeszcze dołączyć na listopad?
testowanie myślę 22.11
od dluższego czasu was podczytuję, jak i całe forum, ale bałam się, że jak zacznę się udzielać to tylko potwierdzę , że mamy problemy, bo nieświadomie to wypierałam.
Starania od czerwca 2022, testy owu raz robię raz nie, temperatury nie mierzę, więc bez większego spięcia.
od 7 lat się leczę na niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemię, endokrynologicznie jestem przebadana, na lekach jest ok, owulacje mam ładne choć trafiła się torbiel krwotoczna.
Po pół roku starań mój ginekolog, nie widząc u mnie większej przyczyny, kazał zbadać męża- i tu kubeł zimnej wody. Ilość poniżej normy, (3mln/ml), morfologia 1%, jedynie ruchliwość ok. Zaczęliśmy się skupiać na mężu, na szczęście mąż grzecznie na badania chodzi i suple je. Zmienił tez trochę rzeczy w stylu zycia, i po 3 miesiącach poprawa (16 mln/ml), niestety morfologia dalej 1%. Nadal jednak nic nie wychodziło ze starań. Po kolejnych 5 miesiącach, czyli w sumie prawie 9 miesięcy od pierwszego badania, poprawa ilosci gigantyczna! 63mln/ml, ponad 300mln całość, morfologia 1% ale przy takiej ilosci inaczej się na to patrzy. Urologicznie, hormonalnie u męża wszystko ok.
Na luty jesteśmy zapisani już do kliniki niepłodności, zaczęliśmy we wrześniu chodzić do poradni na NFZ i następnym krokiem u mnie drożność bo nie robiłam, mąż kolejne badania nasienia.
Bardzo bym się ucieszyła na kreski w tym miesiącu, bo moja przyjaciółka jest we wczesnej ciążysuper byłoby mieć dzieci w tym samym wieku
Luna_, Pusshka, bonassola, Olalee, Kira, Viii, Sarka94, Anka32 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👩🏼 33
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
Luty 2025 🍼👶❤️ -
Pusshka wrote:Zobacz, np. u mnie w poprzednim cyklu o 8:00 mega bordowy pik, a o 16:00 już bladzioch
https://zapodaj.net/plik-m4XT6xMaLsStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:W takim razie najlepiej robić testy dwa razy dziennie? Dla mnie to czarna magia 🤯
aszin lubi tę wiadomość
-
bluebell wrote:czesc, mozna jeszcze dołączyć na listopad?
testowanie myślę 22.11
od dluższego czasu was podczytuję, jak i całe forum, ale bałam się, że jak zacznę się udzielać to tylko potwierdzę , że mamy problemy, bo nieświadomie to wypierałam.
Starania od czerwca 2022, testy owu raz robię raz nie, temperatury nie mierzę, więc bez większego spięcia.
od 7 lat się leczę na niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemię, endokrynologicznie jestem przebadana, na lekach jest ok, owulacje mam ładne choć trafiła się torbiel krwotoczna.
Po pół roku starań mój ginekolog, nie widząc u mnie większej przyczyny, kazał zbadać męża- i tu kubeł zimnej wody. Ilość poniżej normy, (3mln/ml), morfologia 1%, jedynie ruchliwość ok. Zaczęliśmy się skupiać na mężu, na szczęście mąż grzecznie na badania chodzi i suple je. Zmienił tez trochę rzeczy w stylu zycia, i po 3 miesiącach poprawa (16 mln/ml), niestety morfologia dalej 1%. Nadal jednak nic nie wychodziło ze starań. Po kolejnych 5 miesiącach, czyli w sumie prawie 9 miesięcy od pierwszego badania, poprawa ilosci gigantyczna! 63mln/ml, ponad 300mln całość, morfologia 1% ale przy takiej ilosci inaczej się na to patrzy. Urologicznie, hormonalnie u męża wszystko ok.
Na luty jesteśmy zapisani już do kliniki niepłodności, zaczęliśmy we wrześniu chodzić do poradni na NFZ i następnym krokiem u mnie drożność bo nie robiłam, mąż kolejne badania nasienia.
Bardzo bym się ucieszyła na kreski w tym miesiącu, bo moja przyjaciółka jest we wczesnej ciążysuper byłoby mieć dzieci w tym samym wieku
bluebell lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi i za cierpliwość ❤️ myślałam, że ciężko będzie się wbić w tak rozbujany wątek, ale tworzycie taką atmosferę, że od razu się wie, że tutaj nie ma głupich pytań
ultramaryna_, Pusshka, Myszkaaa20, Edithka, Adirella, Kira, Viii, Anka32, Sarka94 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji: