Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosiagosia wrote:Lepiej brać resweratrol, bo żeby piciem czerwonego wina uzyskać ten sam efekt co w tabletce to by trzeba wypić kilka litrów. 😅
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:Biorę 250 mg dziennie, mam wszystko w stopce 🙂🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Nomeolvides wrote:@siesiepy przykro mi, że taki trudny czas za Wami. Kciuki za zdrówko!
Ja mam wyniki. Żelazo w normie, ale ferrytyna nisko: 31 ng/ml, więc dołączę chyba to team'u zakwas z buraka. Homocysteina 6,09 (ale suple odstawiłam tylko na 3 dni), kwas foliowy podwyższony. Norma do 17,5... Nie wiem czy to za duża dawka (800 ug, tyle kazał gin) czy nie metyluje jej...walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
@siesiepy, zapisuję na testowanie! Wyniki Twojego starego są oszałamiające 🎉 Musiał później chodzić dumny jak paw, co? 😎 Trzymam kciuki, żeby udało zapisać się na zabieg konizacji w tym roku!
Ja robiłam w poniedziałek zakwas, zbiera się piana i też mam nadzieję, że nie spleśnieje 😂
@moonflower, wszystkie tutaj będziemy oczekiwać razem z Tobą wizyty w przyszłym tygodniu! Naprawdę Twoja historia pokazuje, że jak ma się udać to się uda - zaszczepiło to we mnie jeszcze więcej pozytywnych myśli na ten cykl 😊
@Anka32, może zwolni się coś szybciej i wskoczysz w to miejsce - tego Ci życzę, skoro lekarz taki dobry 🥰
@Edithka, uwielbiam placki ziemniaczane ❤️
@Sarka94, dzięki za stronkę do sprawdzania terminów NFZ 🤞siesiepy, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:@siesiepy, zapisuję na testowanie! Wyniki Twojego starego są oszałamiające 🎉 Musiał później chodzić dumny jak paw, co? 😎 Trzymam kciuki, żeby udało zapisać się na zabieg konizacji w tym roku!
Ja robiłam w poniedziałek zakwas, zbiera się piana i też mam nadzieję, że nie spleśnieje 😂
@moonflower, wszystkie tutaj będziemy oczekiwać razem z Tobą wizyty w przyszłym tygodniu! Naprawdę Twoja historia pokazuje, że jak ma się udać to się uda - zaszczepiło to we mnie jeszcze więcej pozytywnych myśli na ten cykl 😊
@Anka32, może zwolni się coś szybciej i wskoczysz w to miejsce - tego Ci życzę, skoro lekarz taki dobry 🥰
@Sarka94, dzięki za stronkę do sprawdzania terminów NFZ 🤞
Dumny jak paw a chuć tak wielka że nie mógł rąk przy sobie utrzymać. 😂 Dlatego m. in. testuję w tym cyklu, bo normalnie bym mu kazała czekać do kontrolnych wymazów, ale kurcze, sama byłam stęskniona. No trudno.
W każdym razie aktualnie mam wrażenie że urea poszła papa (on też nie ma wysypki po skończonej robocie), a ja bezbolesny okres, nie mam dziwnych uplawow i pomieszanego śluzu, tylko taki jaki być powinien.
Ja swój jutro będę otwierać. 🙈 Chwila prawdy będzie.
Co do zabiegu: koordynatorka w poniedziałek będzie gadać z lekarzem w szpitalu i możliwe że już wtedy dostanę skierowanie. Taka konsultacja beze mnie - w sumie czemu nie skoro mają moje wszystkie dane, wyniki i spis supli. Po co mam jechać tylko po to żeby mnie zobaczyli na oczy.ultramaryna_, Pusshka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Dumny jak paw a chuć tak wielka że nie mógł rąk przy sobie utrzymać. 😂 Dlatego m. in. testuję w tym cyklu, bo normalnie bym mu kazała czekać do kontrolnych wymazów, ale kurcze, sama byłam stęskniona. No trudno.
W każdym razie aktualnie mam wrażenie że urea poszła papa (on też nie ma wysypki po skończonej robocie), a ja bezbolesny okres, nie mam dziwnych uplawow i pomieszanego śluzu, tylko taki jaki być powinien.
Ja swój jutro będę otwierać. 🙈 Chwila prawdy będzie.
Co do zabiegu: koordynatorka w poniedziałek będzie gadać z lekarzem w szpitalu i możliwe że już wtedy dostanę skierowanie. Taka konsultacja beze mnie - w sumie czemu nie skoro mają moje wszystkie dane, wyniki i spis supli. Po co mam jechać tylko po to żeby mnie zobaczyli na oczy.
Podpowiesz gdzie zobaczyc to porownanie wynikow badan? Pisalas wczesniej, ale szukalam i nie moglam znalezc 🙈
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
@Vii ja mam dobrego gina do polecenia w Krakowie ale tylko prywatnie. Nie robiłam monitoringu wiec nie wiem jak cenowo i jak wyglada, ale lekarza polecam bardzo i kontakt z recepcja jest, wiec na pewno mozesz zadzwonic i zapytac. Wolałabym nie pisac namiarów publicznie, da sie tu jakos napisac wiadomosc prywatna? 🙂
Viii lubi tę wiadomość
10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
Pusshka wrote:@siesiepy, zapisuję na testowanie! Wyniki Twojego starego są oszałamiające 🎉 Musiał później chodzić dumny jak paw, co? 😎 Trzymam kciuki, żeby udało zapisać się na zabieg konizacji w tym roku!
@Sarka94, dzięki za stronkę do sprawdzania terminów NFZ 🤞Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
stokrotka00 wrote:@Vii ja mam dobrego gina do polecenia w Krakowie ale tylko prywatnie. Nie robiłam monitoringu wiec nie wiem jak cenowo i jak wyglada, ale lekarza polecam bardzo i kontakt z recepcja jest, wiec na pewno mozesz zadzwonic i zapytac. Wolałabym nie pisac namiarów publicznie, da sie tu jakos napisac wiadomosc prywatna? 🙂
Musisz wysłać zaproszenie do przyjaciółek i wtedy można pisać priv👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
klaudia_23 wrote:Podpowiesz gdzie zobaczyc to porownanie wynikow badan? Pisalas wczesniej, ale szukalam i nie moglam znalezc 🙈
w przedostatnim poście zamieściłam to info w fajnej formie (gdzieś tam na stronie chyba 5?).
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾arytmia
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Jak klikniesz na mój Avatar to tam jest "liczba wpisów do pamiętnika". Klikając na liczbę przeniesie cię do niego.
w przedostatnim poście zamieściłam to info w fajnej formie (gdzieś tam na stronie chyba 5?).
Znalazlam, dziekiwoooow ale poprawa 🙀
siesiepy lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualnyPusshka wrote:@Anka32, może zwolni się coś szybciej i wskoczysz w to miejsce - tego Ci życzę, skoro lekarz taki dobry 🥰
Tzn. Ja mam wizytę teraz 28 listopada u niego 😀
Patrzyłam na terminy bo miałam ochotę odwołać i zapisać się na kolejny wolny termin jednak ten marzec mnie przeraził i już pójdę tego 28go 🤣
Edithka lubi tę wiadomość
-
Astereae wrote:Klaudia, ja np w okresie wiosenno - letnim mam inne nastawienie do starań jak na jesień i zimę
jakoś na jesień gorzej znoszę niepowodzenia. I ten nadchodzący grudzień...z jednej strony super miesiąc na dwie kreski, a z drugiej jest mi od razu przykro jak widzę pół Internetu w rodzinnych sesjach zdjęciowych
bonassola wrote:Oby 🤞🫂
Sarka94 wrote:Jest i warto przypominać jak się rejestruje, że takie prawo;) 7 dni roboczych
bonassola lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Małgosiagosia wrote:A bierzesz cały miesiąc czy tylko do owulacji? Bo mi gdzieś doradzono, żeby brać tylko do owu i sama nie wiem.
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Anka32 wrote:Tzn. Ja mam wizytę teraz 28 listopada u niego 😀
Patrzyłam na terminy bo miałam ochotę odwołać i zapisać się na kolejny wolny termin jednak ten marzec mnie przeraził i już pójdę tego 28go 🤣
Nie wiem czy chcesz tu nazwiska podawać 😅 -
Anka32 wrote:Tzn. Ja mam wizytę teraz 28 listopada u niego 😀
Patrzyłam na terminy bo miałam ochotę odwołać i zapisać się na kolejny wolny termin jednak ten marzec mnie przeraził i już pójdę tego 28go 🤣Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Ja z lekarzami mam fart bo od 14 lat oddaję krew, mam już 1 stopień i niestety każdy lekarz specjalista musi według prawa przyjąć mnie w ciagu 7 dni 🙈 i cóż zdarza mi się czasem skorzystać z tego przywileju 😋
Anka32 lubi tę wiadomość
-
Zrobiłam kolejny test owulacyjny i jest bledsza kreska niż była 🙄
https://ibb.co/GFfwy7dStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
@siesiepy, no właśnie mi też po antybiotyku na urea skończyły się upławy, wcześniej miałam naprawdę bardzo dużo śluzu i nie mogłam odróżnić płodnego od tego po owulacji, bo ciągle był taki sam.
Zatem trzymam kciuki za testowanie skoro sposobność była 😈
Daj znać jak tam zakwas 😀
@Anka32, achh rozumiem, w takim razie też bym zostawiła
28.11 😀 A to już całkiem niedługo!
@aszin, wiesz co chodziło mi o to, że każda z 'Dinozaurów' z tego forum posiada ogromny bagaż różnych emocji, badań, lekarzy, różnych diagnoz i że mimo tego na każdą z nas przyjdzie czas na macierzyństwo 😊 Morał z tego taki, żeby wierzyć 🍀
siesiepy, moonflower lubią tę wiadomość