Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a powiedzcie mi. Wczoraj szyjka była twardsza a dziś już taka jakby rozpulchniona. Co to może oznaczać?
Dzisiaj dziwny skok temperatury+ dużo więcej śluzu niż w poprzedniej dni 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 19:47
👩 26 l. ➡️ IO, AMH 2,77 mg/ml
💊Letrox 75, Siofor 500 XR
🧑 34 l. 👌🏻 -
A w ogóle czujecie to, że za nieco ponad miesiąc święta? My 1.12 jedziemy na weekend do Gdańska i mamy w planach jarmark
a w piątek zaczynamy świateczne kino domowe z Młodym, zaczynamy od Grincha
Pusshka, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ccarolinaa wrote:Dziewczyny próbuje wszystko nadrobić 😘
Pytanko mam , ile u was od wystąpienia przezroczystego ciągnącego śluzu następuje owulacja ? Z waszych obserwacji ?
U mnie dziś 8 dzień cyklu i właśnie taki śluz się pojawił, wcześniej aż tak nie obserwowałam siebie dlatego z ciekawości pytam -
nick nieaktualnyblador2 wrote:A w ogóle czujecie to, że za nieco ponad miesiąc święta? My 1.12 jedziemy na weekend do Gdańska i mamy w planach jarmark
Tak, ja już od września czuję 🤣
Czekam do 1 grudnia żeby oficjalnie włożyć golfy, bluzy i świąteczne dresy 🎄❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 20:11
blador2 lubi tę wiadomość
-
@Gusia33, @Natka_xx, zapisuję 🤞
@Sarka94, mam nadzieję, że ten nowy gin to będzie strzał w 10! 🤞
@aszin, jakie roślinki kupiłaś? 🤩 Ja uwielbiam dżungle domowe, ale gustuję raczej w prostych w uprawie gatunkach: zamiokulkasy, sanseviery, monstery, dracena, aloes, scinaptus... 🍀 Kupiłabym coś więcej, ale powoli kończy mi się miejsce w mieszkaniu 😅
@Ccarolinaa, dlatego napisałam, że pewnie mój cykl będzie kiepskim przykładem 😉aszin, Ccarolinaa, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:@Gusia33, @Natka_xx, zapisuję 🤞
@Sarka94, mam nadzieję, że ten nowy gin to będzie strzał w 10! 🤞
@aszin, jakie roślinki kupiłaś? 🤩 Ja uwielbiam dżungle domowe, ale gustuję raczej w prostych w uprawie gatunkach: zamiokulkasy, sanseviery, monstery, dracena, aloes, scinaptus... 🍀 Kupiłabym coś więcej, ale powoli kończy mi się miejsce w mieszkaniu 😅
@Ccarolinaa, dlatego napisałam, że pewnie mój cykl będzie kiepskim przykładem 😉też uwielbiam zamiokulkasy😍 i fikusy, mam też fajnego filodendrona Birkin, który ciągle wypuszcza nowe liście. 🌱
Mam tez monstere dziurawa i monkey, i inne 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 20:12
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
blador2 wrote:A w ogóle czujecie to, że za nieco ponad miesiąc święta? My 1.12 jedziemy na weekend do Gdańska i mamy w planach jarmark
blador2 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualny
-
aszin wrote:Ja mam aktualnie 15 kwiatów zielonych+4 storczyki 😁 a kupiłam fikusa tineke i cholamedore, mama Szeflere i chamedore
też uwielbiam zamiokulkasy😍 i fikusy, mam też fajnego filodendrona Birkin, który ciągle wypuszcza nowe liście. 🌱
Mam tez monstere dziurawa i monkey, i inne 😅
O, a czy ten filodendron da radę w bardziej zaciemnionym miejscu? -
Myszkaaa20 wrote:No jasne że czuję 😁 Grinch był wczoraj 🎄 kocham Święta i nie umiem doczekać się 1.12 żeby wyciągnąć ozdoby 🥰
Myszko dla Was to w ogóle będzie magiczny czas 🥰😍 zawsze chciałam być w ciąży w tym czasie i w sumie mi się udało, bo Młody z początku stycznia, ale nawet w Wigilię rano byłam jeszcze na wizycie z widmem szpitalaMyszkaaa20 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Pusshka wrote:Aż musiałam moją kolekcję policzyć - 14 🤩 Do dzisiaj było 11, ale Pieniążek mi się rozrósł i poprzesadzałam go na 4 doniczki 😆
O, a czy ten filodendron da radę w bardziej zaciemnionym miejscu?ja zresztą mam dość ciemne mieszkanie, okna tylko na wschód i zachód
jak będziesz miała chwilę to chętnie zobaczę Twoje okazy 😁
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Tak, on daje radę w delikatnie zacienionym miejscu
ja zresztą mam dość ciemne mieszkanie, okna tylko na wschód i zachód
jak będziesz miała chwilę to chętnie zobaczę Twoje okazy 😁
Nie policzyłam Patyczaka z łazienki, jednak mam 15 roślinek 😅 Co prawda dopiero od niedawna stałam się rośliniarą, więc nie mam spektakularnych okazów, ale chętnie się pochwalę i porobię fotki, a co! Też chętnie zobaczę Twoje 🥰 -
blador2 wrote:Myszko dla Was to w ogóle będzie magiczny czas 🥰😍 zawsze chciałam być w ciąży w tym czasie i w sumie mi się udało, bo Młody z początku stycznia, ale nawet w Wigilię rano byłam jeszcze na wizycie z widmem szpitala
Współczuję takich przeżyć 🥺blador2, Pusshka, Luna_, Muuu. lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Hej kochane! 🥰
Gratuluje ⏸️, a za wszystkie wredne małpy i biele mocno tulę!
Wpadam do Was od czasu do czasu, żeby zobaczyć co u Was słychać nowego 🥰
Trzymam kciuki za pozostałe testujące w tym miesiącu 🤞🏼
U mnie dzisiaj jakaś dziwna sytuacja.. do małpy mam 6/7 dni, a zaczęłam już plamić i do tego ból jajnika ☹️. Nie wiem kompletnie co się dzieje.. Ostatnio ciagle jakieś problemy mam ze sprawami kobiecymi, wykończyć się idzie ☹️ chyba czas na nowo zbadać hormony.. Miłego wieczoru! 🥰Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Tulę za małpy 🫂🫂
I gratuluję kreseczek || coraz milej się patrzy na kalendarz na pierwszej stronie
Kladuia współczuję z powodu psiaka! Mam tylko nadzieję, że na policji nie zbagatelizują sprawy
Ja nawet koty wyprowadzam na smyczy - niebezpieczna okolica, zdrowsze dla ekosystemu i dla nich samych. Ale już kiedyś pies bez smyczy do mnie podbiegł i próbował zagryźć kota, naszczęście poleciał na drzewo! Ja miałam szrame obok oka, krwi się lało 🙁 jeszcze na drabine musiałam włazić i kota ściągać z moim lękiem wysokości - naszczęście adrenalina zadziałała. Najgorsze w tej całej sytuacji jest to że ja dalej widuje tego psa na spacerach bez smyczy. A właścicielem były policjant 😤
A co do kwiatków to kiedyś bardziej byłam wlręcona teraz mam 4 i szczerze to mawet nazw nie pamiętam 🤷♀️Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - kryptozoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
I IVF 4.02.25 (klasyfikacja)
Estrofem ->(13.02) Puregon ->(18.02) Puregon + Orgalutran-> (25.02) Ovitrelle+Decapeptyl x2 -> (27.02) PUNKCJA (6x🥚 zamrożonych i czekają na małża 🥺) -
@klaudia_23 przykro mi, że względu na sytuację z psem, masakra, że ta kobieta nie ma choć odrobinę empatii, oby piesek szybko wrócił do zdrowia!
U mnie w mieszkaniu też jest pełno roślin, uwielbiam naturę 😍 nawet w łazience mam killka roślin i prawdziwy pień drzewa 🙈 co do dekoracji świątecznych to właśnie dzisiaj się do nich dokopałam i zaczęłam wieszać lampki w mieszkaniu 😊Pusshka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023 🫶
👱♀️34.
❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34
🧑36.
✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)
💔01.2024 biochem. 5 tc
💔09.2024 biochem. 5 tc
⏸️28.11.24
16.12.24 jest ❤️ (6+1)
30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
🩺 25.03.25
⏳️26.03.25 II prenatalne
-
Przepraszam dziewczyny za nieobecność, ale ostatnie dni były u mnie ciężkie, głównie ze względu na pogrzeb dziadka.
Poza tym muszę się Wam wygadać. Ostatnio pisałam, że szwagierka jest w ciąży. Dziś oficjalnie powiedzieli o tym w gronie najbliższej rodziny i uwaga... będą mieli bliźniaki. Myślałam, że nie mogę poczuć się już gorzej... jak bardzo byłam w błędzie.
Ehh... w dodatku kiedy wyżaliłam się mężowi ze swoich uczuć, ten skomentował, że za bardzo się spinam z pragnieniem bycia w ciąży i pewnie dlatego się nie udaje... niech mi ktoś wyłączy głowę. -
Berry123 wrote:U mnie taki śluz pojawia się około 3-4 dni przed owulacją.
chociaż trochę wcześniej niż powinnam przy cyklu 28 dni
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
Histeroskopia- macica dwurożna? brak stanu zapalnego.
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Ccarolinaa wrote:Nie wierze ze mogę mieć owulacje w 8 dniu cyklu :p to chyba niemożliwe :p dlatego zapytałam po jakim czasie od wystąpienia śluzu następuje owulacja
faktycznie jak dostałaś zastrzyk to jednak inaczej zapewne
ale dziękuje za odpowiedz
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"