Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny!
@AnitaK trzymam kciuki! 😍AnitaK lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023 🫶
👱♀️34.
❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34
🧑36.
✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)
💔01.2024 biochem. 5 tc
💔09.2024 biochem. 5 tc
⏸️28.11.24
16.12.24 jest ❤️ (6+1)
30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
🩺 25.03.25
⏳️26.03.25 II prenatalne
-
MartiMarti wrote:Każda z nas będzie miała inne oznaki ciazy albo inny rodzaj bóli brzucha , jedno ukłucie o niczym nie świadczy. Nie nakręcaj się naprawdę nie warto 🙈 im bardziej będziesz się doszukiwała takich rzeczy tym gorzej dla twojej głowy.
Trzymam kciuki za wizyty u lekarzy dzisiejsze i badanie bet 🤞Mysza_Polna, koktajlowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w poniedziałek 💐
@AnitaK przytulam za ⚪ ale to jeszcze wcześnie więc wszystko może się wydarzyć 🤗
@Anka32 ja bym zrobiła i może dorzuć jeszcze to co Marti wymieniła 😁
Miłego dnia i tygodnia, czekam na kolejny wysyp ⏸️🙏Anka32 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyMartiMarti wrote:Ja bym zrobiła napewno badania przed wizytą
na prolaktyne,cukier, tarczycę , witamina b12, witamina D , progesteron oznacz jak jesteś po owulacji dodatkowo.
Pół roku to jeszcze ciut za mało żeby się diagnozować więc pewnie lekarz ci tak powie i nawet może badań nie zlecić, wyprzedź go i zrób sama 🙈
Dla mnie te pół roku to jak wieczność 🤣
Co do progesteronu to będę świeżo po 🐒 więc chyba za wcześnie żeby go badać 🧐
Dorzucę sobie jeszcze żelazo i ferrytynę dla swojej wiedzy skoro i tak pójdę 🤣Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Hej wszystkim
Trzymam kciuki za dzisiaj!
Jak byłam u mojej gin (na nfz) to przed planowaniem ciąży zapytałam co powinnam robić a ona - bierz kwas foliowy i wit.D zacznij miesiąc przed staraniami, tam wizyty trwały 5-10 min. Po pół roku byłam już prywatnie i powiem szczerze zupełnie inna opieka, zasugerowała kilka podstawowych badań plus dała wskazówki jakby taki stan rzeczy się przedłużał (bez skierowań)więc dużo zależy od lekarza tak naprawdę.
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - kryptozoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
I IVF 4.02.25 (klasyfikacja)
Estrofem ->(13.02) Puregon ->(18.02) Puregon + Orgalutran-> (25.02) Ovitrelle+Decapeptyl x2 -> (27.02) PUNKCJA (6x🥚 zamrożonych i czekają na małża 🥺) -
@koktajlowa, rozumiem.. Życzę Ci, żebyś już niedługo nie musiała spędzać z nią czasu w pracy 😏🤞
@AnitaK, kciuki za powtórkę testu! Czekamy na fotki
@Anka32, dobry pomysł. Ja bym nawet trochę więcej zrobiła, tak jak MartiMarti wypisała 😊 Możesz też zwykłą morfologię dorzucić + mocz. Będziesz już do przodu, a gin może coś więcej Ci już powie z wynikami podstawowych badańAnka32, AnitaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:@koktajlowa, rozumiem.. Życzę Ci, żebyś już niedługo nie musiała spędzać z nią czasu w pracy 😏🤞
@AnitaK, kciuki za powtórkę testu! Czekamy na fotki
@Anka32, dobry pomysł. Ja bym nawet trochę więcej zrobiła, tak jak MartiMarti wypisała 😊 Możesz też zwykłą morfologię dorzucić + mocz. Będziesz już do przodu, a gin może coś więcej Ci już powie z wynikami podstawowych badań
Tak zrobię. Zawsze to jakiś krok do przodu 😎
Dzięki Dziewczyny ❤️Pusshka lubi tę wiadomość
-
@AnitaK super 😍 wrzuć zdjęcie 😁 będziemy trzymać kciuki za jutrzejszą pozytywną powtórkę.
Czekam właśnie w kolejce na kolejną betę. Trzymajcie kciuki 🤞Anka32, Pusshka, czaranna, AnitaK, Muuu., ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩💼27
👱♂️29
09.2022 odstawienie antykoncepcji
02.2023 Walka o przywrócenie regularnych cykli
08.2023 starania
15.11.2023 beta 18,6
17.11.2023 beta 74,3
20.11.2023 beta 402
30.11 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
5.12 serduszko ❤️ USG 6+3
15.01 I prenatalne - wszystko ok!
Data porodu
USG 26.07.2024 -
Hejka!
Dziewczyny które macie Medicover, zauwazyłam że pojawiła się rubryczka ginekolog-niepłodność ale jak w nią klikam to żadne terminy się nie pokazują. Też tak macie? Czyzby Medi wkoncu będzie robił nam z chęcią monitoring? -
Cześć Piękne Kobietki, nadrabiam 😁 małpa zawitała, przeczołgała mnie wczoraj niesamowicie. Dodatkowo niespodziewane odwiedziny rodziny, telefon od znajomej i mam wrażenie że zasypiałam kwadratowa głową, za dużo na jeden dzień emocji. W ogóle to mam wrażenie że po stymulacji 🙊🙊 jest bardziej intensywna. Jak wasze spostrzeżenia ?
Klaudia bardzo mi przykro, że coś takiego Was spotkało. Mam nadzieję że właścicielka psa jednak przyznać się do błędu i zrekompensuje Wam wj akiś sposób całe to zdarzenie.
Aszin , Pusshka ja też uwielbiam dziungle w domu. Dopiero zaczynam kolekcjonować, dużo romnażam własne roślinki , chyba to daje największą frajdę ( chociaż takie rozmnażanie mi wychodzi 🤣
Aszin co to za odmiana białego fikusa ?
Luna też planowałam wstawić do domu pień drzewa i zrobić jakieś półki, fajnie to wygląda, ale narazie tylko plan w głowie. .
Też polujecie na roślinki w Biedronce ??
Karola B chciałabym mieć takie możliwości, łatwo się mówi odpuść. Rzeczywistość jest fatalna.
Goska zdrowiej, chociaż życzę Ci żeby to chorobsko pomogło Ci zajść w ciążę
AnitaK oby było jutro ciemniej !! 🍀🍀🍀Tylko gdzie foto osikańca .
Anka myślę że jakieś podstawy by się przydały, bo tak to odeśle Was z kwitkiem w sumie. Bo po samym pobranie jajników nic nie powie.
Co do świąt, ozdób itp też kocham. w biegłych latach już miałam coś kupione. W tym roku nie mam na to ochoty. Trochę to dziwne, sama nie wiem dlaczego. Nie mam w planach nawet choinki. Mąż już pytał czy aby napewno nie będę żałować decyzji. Jakoś negatywnie jestem nastawiona pierwszy raz na święta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 07:46
Luna_ lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@aszin piękne roślinki. Też uwielbiam, miałam sporą kolekcję, ale jak pojawił się synek to zeszły na dalszy plan i przetrwały tylko te najsilniejsze 😂😂 Polecam tego Birkina jak coś 😉
@AnitaK dawaj fotkę! Kciuki żeby ciemniała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 07:53
AnitaK lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Bee90 wrote:Hejka!
Dziewczyny które macie Medicover, zauwazyłam że pojawiła się rubryczka ginekolog-niepłodność ale jak w nią klikam to żadne terminy się nie pokazują. Też tak macie? Czyzby Medi wkoncu będzie robił nam z chęcią monitoring?
Hej, z ciekawości zalogowałam się do Medi i rzeczywiście dodali to jako jedną z opcji. Ale jak na to klikam, to kompletnie nic mi się nie otwiera i wracam do strony startowej10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
Pusshka, możesz u mnie zmienić biel na 🐒
-
Dziękuję Wam za wsparcie ❤️
Będę dopiero wieczorem w domu więc zrobię zdjęcie, teraz siedzę w pociągu i nie bardzo wystawiać test przy wszystkich 😅😅😛Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
AnitaK super wieści ♥️
Próbuje Was doczytać, bo w weekend miałam zjazdy na uczelni.
Ja też nie mam typowych objawów ciążowych, czasami zakluje jakiś jajnik, czasami czuję się jakbym miała dostać okres. A tak poza tym to zapominam, że jestem w ciąży. Jedyne co jest inne to większe piersi, i tak zostało już od około 7dpo . I nie pogniewalabym się,gdyby tak już zostały na zawsze 😆
U nas też zrobiła się prawdziwa zima 🥶
Ginekolog przełożył mi wizytę z czwartku na środę, z jednej strony szybciej, ale trochę się obawiam czy będzie już ♥️ i czy w ogóle wszystko będzie ok, staram się odganiac od siebie te gorsze myśli.
AnitaK, ezra lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Dokładnie, jestem takiego samego zdania! Każda z nas będzie miała inne objawy 😊 A może nawet nie będziemy mieć żadnych. Tutaj niestety trzeba liczyć na cierpliwość.
Trzymam kciuki za wizyty u lekarzy dzisiejsze i badanie bet 🤞
Cierpliwość nie jest moją mocną stroną, faktOd zawsze też byłam lekkim hipochondrykiem i jak tylko coś poczuję to już doszukuję, niestety nie wiem jak z tym walczyć 😥 Czy ktoś ma podobne problemy i poradzi?
PS U nas zimno i deszczowo 🌧️🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️