X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Viii podziwiam, ja jestem straszliwą panikarą, ale warto wiedzieć co robić w takiej sytuacji. Jesteś dzielną mamą 🥰

Pierwsze słyszę o ospa party, jak można w ogóle wpaść na cos takiego?

100krotka przytulam 🫂

Viii, 100krotka🌼 lubią tę wiadomość

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Hej dziewczyny, czytam wszystko o czym piszecie, gorzej z pisaniem.

Oczywiście zagłosowałam na grudniowy tytuł, to nie był łatwy wybór.

Podziwiam Cię @Pusshka jak to ty wszystko ogarniasz i jesteś na bieżąco przez cały czas, ale życzę ci żebyś została na tym wątku, oczywiście zapraszamy na grudzień z wiruskami ☺️

@Anka32 będziesz świetną prowadzącą

Czytałam wasze historie z rodzicami, to smutne jak te najbliższe osobowy są nam najbardziej obce… Wy za to bedziecie, albo już jesteście najlepszymi mamami ❤️

Nadrabialam jeszcze posty z kszakszuką, nigdy nie odważyłam się zrobić, ale chyba mnie namowilyscie, muszę spróbować. Placki na pewno wlecą 🤤 zaintrygowała mnie opcja z keczupem, albo majonezem 🤔

Piękne macie okazy kwiatów, ja sama uwielbiam 💚 teraz poluję na jakąś piękną strelicję

@Bulbasek jak wrażenia jesli chodzi o klinikę bocian w Szczecinie? Szukam androloga i zastanawiałam się nad tą kliniką.
    Mamy taki problem, ze u męża pojawia się krew w nasieniu. Zmienialiśmy kilkukrotnie lekarza, nawet w międzyczasie okazało się, ze żyje bez jednej nerki, niestety do tej pory nikt nie postawił jakiejś jasnej diagnozy. Teraz jest na lekach, które mam wrażenie, ze ostatnio to wszystko potęgują. Tu już nawet nie chodzi o starania, ale o to co się w zasadzie dzieje.
    Zaczęło się przy staraniach o pierwsze dziecko. Nawet jak byłam w ciąży to któregoś razu przestraszyłam się, ze to moja krew po stosunku. W zasadzie wtedy to było sporadyczne, pozniej długi czas wszystko było w porządku.
    Lekarz zlecił badania głównie pod katem chorób genetycznych, a później skupił się na tej nerce. Robiliśmy tomograf, usg.
    Obecny lekarz przepisał stos leków. Wykluczył, ze ma to związek z nerką i stwierdził, ze to nic poważnego. W sumie podszedł bardzo luzacko. Bez zlecania dodatkowych badań. Wspomniał jedynie, ze warto byłoby zrobić rezonans.
    Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć, w najlepszym przypadku, taki jego urok.. mogą to być jakieś żylaki, ale dla mnie nie ma w tym nic jasnego. Krew może spowalniać ruchliwość plemników. Dodam, ze mial jakieś 12 lat temu przepuklinę, mial operację, początkowo te krwawienia wiązał właśnie z tym.

Dlatego też nie nastawiam się pozytywnie na ten cykl, wg kalendarza wczoraj miałam owulację, ciągnął mnie prawy jajnik, także bardzo możliwe ze coś tam sie działo. Wczoraj sie minęliśmy, ja z pracy, on do pracy na noc, ale i przy dzisiejszym ❤️ z rana i przy niedzielnym była krew. Jedynie w piątku nadzieja. Tak czy siak nie nastraja mnie to pozytywnie, bo ciagle nie wiemy co jest powodem tego krwawienia.

W końcu się zdecydowałam o tym napisać, wybaczcie ze się tak rozpisałam, ale już sama nie wiem jak to ugryźć. A tyle tu mądrych głów, może któraś z Was mi coś doradzi przy okazji

Wiesz co ja jestem bardzo zadowolona z kliniki narazie chociaż dopiero zaczelismy tam chodzic, chodzimy do dr TB, u nas właśnie się zaczęło od tego że to mąż robił badania nasienia w Bocianie i genralnie nie wyszło wszystko super, więc umówił sie do doktora właśnie na wizytę, usg zrobił od razu na wizycie bo wlasnie chciał wykluczyć żylaki. U nas co prawda wiekszych problemów nie ma u męża, ale nie wiem na ile jest dobrym andrologiem przy wiekszych problemach. Mnie przekonały lata doświadczenia i mega mi sie podoba jego podejście do nas, nie naciaga na kase, mówi otwarcie co jest co powinno sie zrobic i z czym można jeszcze ewentualnie poczekać.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    @Malamia jeszcze tak pomyślałam, a prostata? Miał badania pod tym kątem?

Nie miał.. Właśnie naczytałam się na temat raka prostaty, jednak na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, ze to na pewno nie rak. Może warto byłoby zrobić markery nowotworowe

Viii lubi tę wiadomość

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @100krotka przyjmij, że to pierwszy dzień twojej ciąży 😊 Na pocieszenie lepsze krótsze cykle niż dłuższe. Mój ostatni 40 dni...

100krotka🌼 lubi tę wiadomość

💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol

PAI homo

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 połówkowe

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka proszę ❤️ Sorki ze tak długo mi to zajęło
    IMG-5524.png

Pusshka lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Wiesz co ja jestem bardzo zadowolona z kliniki narazie chociaż dopiero zaczelismy tam chodzic, chodzimy do dr TB, u nas właśnie się zaczęło od tego że to mąż robił badania nasienia w Bocianie i genralnie nie wyszło wszystko super, więc umówił sie do doktora właśnie na wizytę, usg zrobił od razu na wizycie bo wlasnie chciał wykluczyć żylaki. U nas co prawda wiekszych problemów nie ma u męża, ale nie wiem na ile jest dobrym andrologiem przy wiekszych problemach. Mnie przekonały lata doświadczenia i mega mi sie podoba jego podejście do nas, nie naciaga na kase, mówi otwarcie co jest co powinno sie zrobic i z czym można jeszcze ewentualnie poczekać.

Może spróbuję tam w takim razie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie chciałam typowo pod kątem płodności, bo dla niego to już i tak wystarczająco nieprzyjemna sprawa. Zależy mi, żeby znaleźć przyczynę, albo mieć pewność, ze wszystko jest w porządku.

Pusshka, Bulbasek lubią tę wiadomość

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @100krotka przyjmij, że to pierwszy dzień twojej ciąży 😊 Na pocieszenie lepsze krótsze cykle niż dłuższe. Mój ostatni 40 dni...
    Zwłaszcza przy staraniach. Ja mam cykle po 35 dni i jak sobie policzyłam to w roku mam 3 mniej szanse niż ktoś kto ma cykle 28-dniowe. 😀 Z drugiej strony taki częsty okres to też katorga.

100krotka🌼 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Zwłaszcza przy staraniach. Ja mam cykle po 35 dni i jak sobie policzyłam to w roku mam 3 mniej szanse niż ktoś kto ma cykle 28-dniowe. 😀 Z drugiej strony taki częsty okres to też katorga.

To prawda, poza staraniami mogłabym mieć mega długie cykle i krótkie 🐒, ale już w trakcie starań te krótkie cykle są zbawieniem. Mój poprzedni cykl wydłużył się do 31 dni i już szalałam 😅

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Kira Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Jeju tyle piszecie ważnych rzeczy, że aż żal mi że nie dam rady się do wszystkiego odnieść, bo u nas była akcja z synem młodszym, zaraz opiszę tylko najpierw.. placki ziemniaczane najlepsze ze śmietaną wytrawne 😅

Ostrzegam będzie długo.

Młodszy syn miał atak zapalenia krtani w nocy z niedzieli na poniedziałek. Nie wiem czy któraś z Was miała z tym doczynienia, generalnie jest to horror, sceny jak z filmów, bezpośrednie zagrożenie życia. U nas był to już piąty raz z rzędu, więc doświadczenie robi swoje i podeszliśmy spokojnie, chociaż serce to myślałam że mi z piersi wyskoczy tak mi waliło.

Ogólnie objawia się to tak, że bez absolutnie żadnych objawów wcześni j dziecko budzi się ze snu w nocy z atakiem koszmarnego kaszlu, charakterystycznym dźwiekiem z krtani (nazywa się stridor) takim rzężeniem i totalną dusznością. Oznacza to że krtań spuchła tak że nie może po prostu oddychać. Co się robi? Najważniejsze natychmiast wystawienie na zimne powietrze żeby obkurczał się obrzęk więc kiedyś wchodziło otwieranie zamrażarki i czekanie pod nią na karetkę albo balkon. Jak się nie ma sterydów wziewnych od razu wzywanie pogotowia bo liczą się minuty i u nas za każdym jednym razem kończyło się karetką, która była w kilka minut zawsze. Podawali sterydy wziewne adrenalinę i zabierali do szpitala, a tam sterydy w zastrzykach i max 1 doba w szpitalu.

Tym razem miałam zapas sterydów w szafce więc jak się zaczęło w 60 sekund otworzyłam okna i zapodałam potrójną dawkę nebbudu i pulsoksymetr na palec. Po 10 minutach zaczął się uspokajać po kolejnych 20 przestał się dusić. Było to o 1;30 w nocy. Do 4;30 siedziałam nad nim wpatrzona jak sokół czy coś się dzieje. Na szczęście pierwszy raz udało się bez pogotowia.

W poniedziałek oczywiście chce do pediatry, w końcu dziecko się dusiło to jak na złość nigdzie nie ma wolnych terminów, wizyty domowej nam odmówili "bo przecież się już się dusi", więc miałam teleporadę. Dostaliśmy silniejszy steryd wziewny i wizyta była dopiero dzisiaj. Na szczęście wszystko ok. Miał badanie krwi i czekam na wyniki immunolobulin bo mamy skierowanie do alergologa, takie ostre zapalenia krtani mogą świadczyć o alergii tudzież nie daj Boże zapowiedzi astmy.

Koniec wypocin. Przepraszam że na wszystko na bieżąco nie odpisywałam ale same widzicie, czasem to życie daje popalić. Niezmiennie lajkuje wpisy i trzymam za Was kciuki 🤞

Boże 🥺 Aż mnie w brzuchu ścisnęło 🥺
    Mój wpada w bezdechy jak się uderzy i zaczyna płakać. Miał już tak 4 razy i widzę po sobie, że zanim zareaguje normalnym przytulaniem jak przystało na matkę to podbiegłam i patrzę czy się nie zanosi. To jest najgorsze uczucie jak świat się zatrzymuje, a człowiek stara się zrobić wszystko żeby ratować dziecko walcząc jednocześnie z napływającymi łzami i własnymi atakami paniki. Z jednej strony potrafię zachować spokój a z drugiej kolejne dwa dni łapie się na tym ze analizuje co mogłam zrobić lepiej i co by było gdyby.

Tulę ❤️🥺

Viii lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Nie miał.. Właśnie naczytałam się na temat raka prostaty, jednak na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, ze to na pewno nie rak. Może warto byłoby zrobić markery nowotworowe

A na jakiej podstawie stwierdził? U osób młodych objawy są niespecyficzne i szkoda, że lekarze idą tak na pewniaka, warto myślę zrobić badania

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:

Właśnie jak tak czytam o Waszych takich mega długich cyklach to myślę jakie to musi być ciężkie pod kątem starań choć wygodne tyle dni bez okresu. Jakby tak można było sobie okres 'wyłączać' raz na jakiś czas, ehh

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Właśnie jak tak czytam o Waszych takich mega długich cyklach to myślę jakie to musi być ciężkie pod kątem starań choć wygodne tyle dni bez okresu. Jakby tak można było sobie okres 'wyłączać' raz na jakiś czas, ehh
    W ogóle nie wygodne. Przy dłuższych cyklach hormony zauważyłam są bardziej leniwe. Tzn dłużej trwa okres, paski owulacyjne przed pikiem ciemnieją stopniowo kilka dni, zanim pik będzie... Cycki też uwielbiają długo doskwierać. Nie polecam. Mówię to jako osoba o cyklach owulacyjnych trwających 48-63 dni (ostatnio się spapralo i są bez owu).

Aha no i nigdy nie wiesz kiedy finalnie ta owulacja wypadnie, czyli jeśli nie śledzisz bardzo intensywnie to możesz przegapić i nie wiedzieć nawet kiedy ten okres przyjdzie. Parę razy się na tym przejechałam jeszcze przed staraniami. Dochodziło do tego że zaczęło lecieć ze mnie na szkoleniu jakie prowadziłam (tyle dobrze, że zdalnie było) i miałam całe łóżko i we krwi. :')

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 01:12

Viii lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • EduNowa Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2023, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagłosowane !

Ale tytuły mega ! Trudno było coś wybrać.... Brawo za kreatywność!

Syn miał raz atak zapalenia krtani.... Dramat.... O 23 jazda na NPL.... Zostaliśmy wtedy na pediatrii, spędziliśmy tam 5 dni. Tak, więc rozumiem przez co przeszłaś....

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌼

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2023, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂

@Viii co za historia.. jesteś mega dzielna! 🤗

@100krotka🌼 Tulę za 🐒🫂

Viii lubi tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❄️

@100krotka tulę🫂

@Viii omg podziwiam Cię ja nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu.

U mnie temp już poszła do dołu testu nawet nie robię, franca 🐒 jutro przylezie na bank 🤢

Viii lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Misia2158 Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2023, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dzis mam 24 dc i zauważyłam plamienie tak jakby na początek miesiączki. Brzuch boli dokladnie jak na miesiaczke, piersi zaczely wczoraj i ogólnie czułam wczoraj objawy okresu. W 12 dc bralam zastrzyk ovitrelle ponieważ staramy się o dziecko a od 17 dnia cyklu biorę luteinę dopochwowo, jednak zdążyłam wziąć 7 tabletek. Czy któraś z was tez dostała okresu w trakcie brania luteiny? Martwi mnie to ponieważ moje cykle byly regularne i trwaly 28-29 dni :/

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    @Pusshka mam zbyt bujną wyobraźnię... Widzę jak te ziemniaki przyciągnęły larwy a Ty robisz z nich potem placki ziemniaczane 🤣🤣🤣 to od razu z gulaszem 🤣
    Haha, aż tak to nie 🤣🤣

@Kira, dziękuję ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 06:47

Viii, Kira lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2023, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj, i nawet temperatura się zgadza 🤣

Screenshot-20231122-064420-Instagram.jpg
    liana pic

Pusshka, koktajlowa, Viii, bonassola, Myszkaaa20, Muuu., Kira, Mysza_Polna, 100krotka🌼, blador2, Adirella lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia2158 wrote:
    Cześć, dzis mam 24 dc i zauważyłam plamienie tak jakby na początek miesiączki. Brzuch boli dokladnie jak na miesiaczke, piersi zaczely wczoraj i ogólnie czułam wczoraj objawy okresu. W 12 dc bralam zastrzyk ovitrelle ponieważ staramy się o dziecko a od 17 dnia cyklu biorę luteinę dopochwowo, jednak zdążyłam wziąć 7 tabletek. Czy któraś z was tez dostała okresu w trakcie brania luteiny? Martwi mnie to ponieważ moje cykle byly regularne i trwaly 28-29 dni :/
    Cześć,
    Co do luteiny to nie pomogę, ale w trakcie brania Duphastanu zdarzyło mi się dostać miesiączkę.
    Chciałabyś dołączyć do naszego wątku? :) Opowiedz coś o sobie :)

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ