Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:@Viii, współczuje przeżyć, ale najważniejsza że potrafisz zachować zimną krew. Oby jak najmniej takich sytuacji. Zapalenie mózgu, matko kochana, skąd to się przypałętalo?
Powikłanie ospy wietrznej, miał dwa lata. Nie miałam pojęcia że coś takiego może wystąpić. Generalnie ciężka i dramatyczna historia. Skończyła się suma summarum happry endem ale prawie rok wyjęty z życia, zespół stresu pourazowego, depresja u mnie. Cieszę się że to już za mną. Kiedyś jak będziecie chciały Wam opowiem ale to ciężki temat, nie chce tu Was dołować ani straszyć 😊34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Ja tylko na dobranoc chciałam zameldować że @ właśnie przyszła ... W 24 dc ... 11dpo...
Nigdy nie miałam tak krótkiego okresu, zwykle 27-29dni ... Jestem mega zdziwiona... A za namową jednej z Was (przepraszam,że nie pamiętam) miałam jutro rano testować na te kilka dni przed planowaną @ , łezka poleciała mimowolnie🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
Nic więcej w życiu nie potrzeba, tylko dzieci mieć zdrowe.
Viii, przeżyć i stresów masz sporo. Nie zazdroszczę. Mój Młody zna tylko katar, kaszel, poodzierane kolana i z takich groźniejszych dłoń w szybie... Grał w piłkę w domu z moim Tatą jako dwulatek i wpadł w impetem w drzwi złożone z trzech szyb. Dobrze, że ręką... Ma jedna bliznę na nasadzie dłoni. Tobie i Twoim dzieciom życzę już tylko takich problemów 😊🤗Viii lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
Anka32 zagłosowano, będziesz super prowadząca ♥️ i trzymam kciuki, żeby małpa nie przyszła ! 🤞🏻
Dziewczyny grudzień będzie nasz! ♥️
PS przypomniało mi się, że w zeszłym roku dostałam pod choinkę od rodziców kocyk 🤔może do końca roku się jednak spełni 🥹
ostateczne testowanie w czwartek 🤞🏻
Placki ziemniaczane uwielbiam, chociaż moje serce oddałam kartoflakowi czyt. babce ziemniaczanej 😍
Alysa - polecam Ci jednak zrobienie badań nasienia w Klinice Niepłodności i najlepiej manualnych gdzie embriolog sam „ręcznie” ocenia nasienie. Moja gin (świetna) mówi, że Laboratoria niewyspecjalizowane w tym temacie potrafią mieć margines błędu a wiemy jak wielką różnice w tym temacie robi nawet 1% 🤞🏻 a odnośnie historii z mamą przytulam Cię mocno.. ♥️
Czaranna - dokładnie, czuje dziś to samo 😞Anka32 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
100krotka🌼 wrote:Ja tylko na dobranoc chciałam zameldować że @ właśnie przyszła ... W 24 dc ... 11dpo...
Nigdy nie miałam tak krótkiego okresu, zwykle 27-29dni ... Jestem mega zdziwiona... A za namową jednej z Was (przepraszam,że nie pamiętam) miałam jutro rano testować na te kilka dni przed planowaną @ , łezka poleciała mimowolnie
Ściskam ciepło. Byle do Świąt ♥️🫂🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 22:11
100krotka🌼 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
-
@Viii, nie wyobrażam sobie przez jaki stres musieliście przechodzić podczas tych ataków... Cieszę się, że tym razem obyło się bez karetki. Podziwiam Cię za zachowanie zimnej krwi. Dużo przeszliście z synami, dzielna jesteś 🫂
@MartiMarti, goska000, również praktykuję inhalację, gdy coś mnie bierze, ja mam częste nawroty zapalenia zatok. Pisząc to właśnie siedzę przypięta do inhalatora 😷Viii, MartiMarti, goska000 lubią tę wiadomość
-
Viii podziwiam za reakcje i zimną krew🙂 obyś już nie miała takich historii
100krotka ściskam mocno kochana🫂 i będę trzymać kciukasy za nowy cykl🤞❤Viii, 100krotka🌼 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
100krotka🌼 wrote:Ja tylko na dobranoc chciałam zameldować że @ właśnie przyszła ... W 24 dc ... 11dpo...
Nigdy nie miałam tak krótkiego okresu, zwykle 27-29dni ... Jestem mega zdziwiona... A za namową jednej z Was (przepraszam,że nie pamiętam) miałam jutro rano testować na te kilka dni przed planowaną @ , łezka poleciała mimowolnie
Trzymam mocno kciuki za ten cykl, który właśnie się u Ciebie zaczął, oby grudniowa magia zadziałała 🤞100krotka🌼 lubi tę wiadomość
-
Przytulam 🫂100krotka🌼 lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Vii o rany, historie mrożące krew w żyłach. Jesteś cudowną mamą! ❤️
Viii, aszin lubią tę wiadomość
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Vii, słyszałam o wielu powikłaniach ospy, ale jednak mówi się, że dzieci przechodzą ją łagodniej, więc jestem w szoku, że to się tak skończyło. A nadal istnieją "mądre" mamy organizujące ospa party 😤
Viii lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Vii, słyszałam o wielu powikłaniach ospy, ale jednak mówi się, że dzieci przechodzą ją łagodniej, więc jestem w szoku, że to się tak skończyło. A nadal istnieją "mądre" mamy organizujące ospa party 😤
Jak ja słyszę "ospa party" to mi się nóż w kieszeni otwiera. Teściowa usłyszała raz w autobusie, że mamy sobie planują, mówiła że nie wytrzymała i wtrąciła się opowiadając historię syna i babami wstrząsnęło. Może to i dobrze, może pomyślały potem...Pusshka, Anka32 lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Edithka wrote:Vii o rany, historie mrożące krew w żyłach. Jesteś cudowną mamą! ❤️
Dziękuję kochana ❤️ Każda z nas to w sobie ma 💪aszin, Edithka lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Dzięki Dziewczyny za podniesienie na duchu ❤️ cieszę się, że mogę być częścią tej grupy🌼🌼🌼
aszin, Viii, Bulbasek, Muuu., Pusshka, goska000, Edithka, Olalee lubią tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
aszin wrote:Vii, słyszałam o wielu powikłaniach ospy, ale jednak mówi się, że dzieci przechodzą ją łagodniej, więc jestem w szoku, że to się tak skończyło. A nadal istnieją "mądre" mamy organizujące ospa party 😤
@100krotka tule mocno za wstrętna małpę 🫂🫂Viii, aszin lubią tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Hej dziewczyny, czytam wszystko o czym piszecie, gorzej z pisaniem.
Oczywiście zagłosowałam na grudniowy tytuł, to nie był łatwy wybór.
Podziwiam Cię @Pusshka jak to ty wszystko ogarniasz i jesteś na bieżąco przez cały czas, ale życzę ci żebyś została na tym wątku, oczywiście zapraszamy na grudzień z wiruskami ☺️
@Anka32 będziesz świetną prowadzącą
Czytałam wasze historie z rodzicami, to smutne jak te najbliższe osobowy są nam najbardziej obce… Wy za to bedziecie, albo już jesteście najlepszymi mamami ❤️
Nadrabialam jeszcze posty z kszakszuką, nigdy nie odważyłam się zrobić, ale chyba mnie namowilyscie, muszę spróbować. Placki na pewno wlecą 🤤 zaintrygowała mnie opcja z keczupem, albo majonezem 🤔
Piękne macie okazy kwiatów, ja sama uwielbiam 💚 teraz poluję na jakąś piękną strelicję
@Bulbasek jak wrażenia jesli chodzi o klinikę bocian w Szczecinie? Szukam androloga i zastanawiałam się nad tą kliniką.
Mamy taki problem, ze u męża pojawia się krew w nasieniu. Zmienialiśmy kilkukrotnie lekarza, nawet w międzyczasie okazało się, ze żyje bez jednej nerki, niestety do tej pory nikt nie postawił jakiejś jasnej diagnozy. Teraz jest na lekach, które mam wrażenie, ze ostatnio to wszystko potęgują. Tu już nawet nie chodzi o starania, ale o to co się w zasadzie dzieje.
Zaczęło się przy staraniach o pierwsze dziecko. Nawet jak byłam w ciąży to któregoś razu przestraszyłam się, ze to moja krew po stosunku. W zasadzie wtedy to było sporadyczne, pozniej długi czas wszystko było w porządku.
Lekarz zlecił badania głównie pod katem chorób genetycznych, a później skupił się na tej nerce. Robiliśmy tomograf, usg.
Obecny lekarz przepisał stos leków. Wykluczył, ze ma to związek z nerką i stwierdził, ze to nic poważnego. W sumie podszedł bardzo luzacko. Bez zlecania dodatkowych badań. Wspomniał jedynie, ze warto byłoby zrobić rezonans.
Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć, w najlepszym przypadku, taki jego urok.. mogą to być jakieś żylaki, ale dla mnie nie ma w tym nic jasnego. Krew może spowalniać ruchliwość plemników. Dodam, ze mial jakieś 12 lat temu przepuklinę, mial operację, początkowo te krwawienia wiązał właśnie z tym.
Dlatego też nie nastawiam się pozytywnie na ten cykl, wg kalendarza wczoraj miałam owulację, ciągnął mnie prawy jajnik, także bardzo możliwe ze coś tam sie działo. Wczoraj sie minęliśmy, ja z pracy, on do pracy na noc, ale i przy dzisiejszym ❤️ z rana i przy niedzielnym była krew. Jedynie w piątku nadzieja. Tak czy siak nie nastraja mnie to pozytywnie, bo ciagle nie wiemy co jest powodem tego krwawienia.
W końcu się zdecydowałam o tym napisać, wybaczcie ze się tak rozpisałam, ale już sama nie wiem jak to ugryźć. A tyle tu mądrych głów, może któraś z Was mi coś doradzi przy okazji
23 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:Hej dziewczyny, czytam wszystko o czym piszecie, gorzej z pisaniem.
Oczywiście zagłosowałam na grudniowy tytuł, to nie był łatwy wybór.
Podziwiam Cię @Pusshka jak to ty wszystko ogarniasz i jesteś na bieżąco przez cały czas, ale życzę ci żebyś została na tym wątku, oczywiście zapraszamy na grudzień z wiruskami ☺️
@Anka32 będziesz świetną prowadzącą
Czytałam wasze historie z rodzicami, to smutne jak te najbliższe osobowy są nam najbardziej obce… Wy za to bedziecie, albo już jesteście najlepszymi mamami ❤️
Nadrabialam jeszcze posty z kszakszuką, nigdy nie odważyłam się zrobić, ale chyba mnie namowilyscie, muszę spróbować. Placki na pewno wlecą 🤤 zaintrygowała mnie opcja z keczupem, albo majonezem 🤔
Piękne macie okazy kwiatów, ja sama uwielbiam 💚 teraz poluję na jakąś piękną strelicję
@Bulbasek jak wrażenia jesli chodzi o klinikę bocian w Szczecinie? Szukam androloga i zastanawiałam się nad tą kliniką.
Mamy taki problem, ze u męża pojawia się krew w nasieniu. Zmienialiśmy kilkukrotnie lekarza, nawet w międzyczasie okazało się, ze żyje bez jednej nerki, niestety do tej pory nikt nie postawił jakiejś jasnej diagnozy. Teraz jest na lekach, które mam wrażenie, ze ostatnio to wszystko potęgują. Tu już nawet nie chodzi o starania, ale o to co się w zasadzie dzieje.
Zaczęło się przy staraniach o pierwsze dziecko. Nawet jak byłam w ciąży to któregoś razu przestraszyłam się, ze to moja krew po stosunku. W zasadzie wtedy to było sporadyczne, pozniej długi czas wszystko było w porządku.
Lekarz zlecił badania głównie pod katem chorób genetycznych, a później skupił się na tej nerce. Robiliśmy tomograf, usg.
Obecny lekarz przepisał stos leków. Wykluczył, ze ma to związek z nerką i stwierdził, ze to nic poważnego. W sumie podszedł bardzo luzacko. Bez zlecania dodatkowych badań. Wspomniał jedynie, ze warto byłoby zrobić rezonans.
Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć, w najlepszym przypadku, taki jego urok.. mogą to być jakieś żylaki, ale dla mnie nie ma w tym nic jasnego. Krew może spowalniać ruchliwość plemników. Dodam, ze mial jakieś 12 lat temu przepuklinę, mial operację, początkowo te krwawienia wiązał właśnie z tym.
Dlatego też nie nastawiam się pozytywnie na ten cykl, wg kalendarza wczoraj miałam owulację, ciągnął mnie prawy jajnik, także bardzo możliwe ze coś tam sie działo. Wczoraj sie minęliśmy, ja z pracy, on do pracy na noc, ale i przy dzisiejszym ❤️ z rana i przy niedzielnym była krew. Jedynie w piątku nadzieja. Tak czy siak nie nastraja mnie to pozytywnie, bo ciagle nie wiemy co jest powodem tego krwawienia.
W końcu się zdecydowałam o tym napisać, wybaczcie ze się tak rozpisałam, ale już sama nie wiem jak to ugryźć. A tyle tu mądrych głów, może któraś z Was mi coś doradzi przy okazji
Niestety nie pomogę, pierwszy raz w ogóle w życiu słyszałę o takiej przypadłości, nawet nie wiedziałam że to możliwe. Ja bym na pewno nie odpuściła diagnozy tylko ciągnęła temat do upadłego, szukała innego lekarza konsultacji i pewnie ten rezonans dobrze by było zrobić. Trzymam kciuki za Was 🫂34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
@Malamia, dziękuję ❤️ A szakszukę koniecznie spróbuj - moje ulubione śniadanie!
Co do krwawienia niestety nie pomogę, ale podobnie jak @Viii uważam, że trzeba drążyć i odnaleźć przyczynę. Mam nadzieję, że to nie będzie nic poważnego, trzymam kciuki!
Dziewczyny rośliniary! Melduję, że późnym wieczorem jedna ziemiórka wpadła do mikstury z octem 🤩 Chyba widziałam jeszcze drugą, mam nadzieję, że w ziemi nie ma larw... Czytałam, że można zrobić test, kładąc w doniczce przekrojonego surowego ziemniaka - w ciągu jednego dnia powinno zadziałać jako wabik na larwy. Wypróbuję, bo i tak muszę kupić ziemniaki na placki ziemniaczane! 😀Viii, Malamia lubią tę wiadomość
-
@Pusshka mam zbyt bujną wyobraźnię... Widzę jak te ziemniaki przyciągnęły larwy a Ty robisz z nich potem placki ziemniaczane 🤣🤣🤣 to od razu z gulaszem 🤣34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA