Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Wiecie jakie to uczucie kiedy myślicie a raczej jesteście pewne, że będzie dobrze a jednak nie jest?
    Właśnie to czuje. Całe szczęście strego nie ma w domu więc nie widzi mojego rozczarowania i smutku.
    Teraz to chyba mogę już spisać cykl na straty.

Znam uczucie i nie polecam nikomu...

Liliowa lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Tak, jak u mnie, ale zaczynałam od 12 więc jest jakiś progres. Będzie dobrze :*
    To mamy podobną historię, bo ja zaczynałam od 13. 😅 Tyle że podniosłam do ponad 40 suplementacją, ale jak tylko przestałam brać regularnie żelazo to zaraz poleciało w dół.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    pierwsze i drugie robilismy w klinice Bocian. Niestety pracę ma siedzącą. Z sokiem pomidorowym będzie cięzko bo pomidora nie ruszy, ale może ten olej z czarnuszki przewalcze
    A lubi pomidorowa? Sok pomidorowy jak dobrze doprawisz to smakuje jak taka zupka. Trochę soli, pieprzy, Vegety, tabasco jak się lubi, maggi jak się lubi i ziół. 🤞
    Wiem niestety jakie to uczucie. Ale czy bym spisywała cykl na straty... Nie. To że na tym 1ml macie 0% nie znaczy że na innym też będzie.
    W ogóle to sprawa badań nasienia jest o tyle zabawna, że jakbyście zbadali je za kilka dni to wynik morfo może być zupełnie inny ponoc. 🤷 Był ja forum taki przypadek z tego co pamiętam, mocno wbiło mi się to w głowę.

Pusshka lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym zakwasem z buraka to chyba trochę mit. Zobaczcie sobie tutaj w tabelce jak mało buraki mają żelaza:

https://images.app.goo.gl/o3vRYosAoqyrX6Kp8

Poza tym duuużo lepiej wchłania się żelazo hemowe, czyli to ze zwierząt. Zostało nam wcinać wątróbkę. 😅

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    A lubi pomidorowa? Sok pomidorowy jak dobrze doprawisz to smakuje jak taka zupka. Trochę soli, pieprzy, Vegety, tabasco jak się lubi, maggi jak się lubi i ziół. 🤞
    Wiem niestety jakie to uczucie. Ale czy bym spisywała cykl na straty... Nie. To że na tym 1ml macie 0% nie znaczy że na innym też będzie.
    W ogóle to sprawa badań nasienia jest o tyle zabawna, że jakbyście zbadali je za kilka dni to wynik morfo może być zupełnie inny ponoc. 🤷 Był ja forum taki przypadek z tego co pamiętam, mocno wbiło mi się to w głowę.

Dobrze wiedzieć, dzięki trochę mnie to podniosło.

Pomidorów nie lubi pod żadną postacią. Chociaż ostatnio w cateringu miał szakszukę i zjadł, ale zapytałam go czy jakbym zrobiła to też by zjadł to powiedział, że nie 🤷🤷🤷
    Ja mam o tyle trudniejszą sytuację, że go nie ma od poniedziałku do piatku więc za bardzo nie mogę przypilnować tego, żeby wypił sok pomidorowy bo raczej z niczym innym nie będzie problemu.

ezra lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Dziewczyny z tym zakwasem z buraka to chyba trochę mit. Zobaczcie sobie tutaj w tabelce jak mało buraki mają żelaza:

https://images.app.goo.gl/o3vRYosAoqyrX6Kp8

Poza tym duuużo lepiej wchłania się żelazo hemowe, czyli to ze zwierząt. Zostało nam wcinać wątróbkę. 😅
    Burak burakiem, ale zakwas z buraka to inna bajka. :)

AnitaK lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dziewczyny poleciły Ferr C+. Od 12 do 20 urosło w jakieś 3 tygodnie. Teraz w miesiąc tylko 3, ale Dziewczyny mówią, że ferrytyna ma to do siebie, że rośnie powoli.

Robię screena bo tak mi włosy wypadają, że pewnie mam ferrytynę na poziomie kilkunastu max 😅

• Eclipse Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Czy robiliście badania hormonów u niego? Takie chociaż podstawowe? Jak wygląda dieta, styl życia? Może byl chory ale się nie pochwalił?
    Coś go swedzialo/piekło na dole?

Kurcze naprawdę szkoda, nasienie z reguły zima się polepsza.

Może coś w hormonach nabałaganiło, jakas infekcja intymna wybija wam plemniki albo jakaś infekcja układu oddechowego była niedawno i stary się nie pochwalił?

Androlog to zdecydowanie dobry pomysł. Suple sami komponowaliscie? Może warto zastosować rozpiskę Claire albo moja?

@siesiepy
    Mam pytanie, gdzie znajdę rozpiskę Claire?
    Mogłabys podesłać na priv lub na forum zalecenia od immunologa dla meza? Dziękuję :)

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Burak burakiem, ale zakwas z buraka to inna bajka. :)
    Znalazłam info, że faktycznie z zakwasem jest trochę lepiej, ale już nawet strączki są dużo lepszym źródłem zarówno żelaza, jak i kwasu foliowego niż zakwas buraczany. To tak chyba trochę jak ze szpinakiem. Kiedyś mówiło się, że to super źródło żelaza. A tak ogólnie no to pewnie, warto pić zakwas. Zawsze coś pomoże.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Wiecie jakie to uczucie kiedy myślicie a raczej jesteście pewne, że będzie dobrze a jednak nie jest?
    Właśnie to czuje. Całe szczęście strego nie ma w domu więc nie widzi mojego rozczarowania i smutku.
    Teraz to chyba mogę już spisać cykl na straty.

Jestem w stanie sobie wyobrazić, bo wiem co sama czułam gdy odebrałam wyniki na 0% męża.. ale jeśli mogę Ci coś doradzić - nie załamuj się, dla niego może być to jeszcze trudniejsze i musimy my kobiety być silne.. żeby to jeszcze się nie odbiło na męskim „potencjale”. Moja Pani Dr mówiła żeby się nie przywiązywać my przy 0% mieliśmy ⏸️ skończyło się CB ale nie wiemy dlaczego równie dobrze mógł to być mój czynnik.. pamiętaj - to próba na jakiejś liczbie, zawsze ten 1 może dotrzeć, więc nie traćcie cykli 🤞🏻

Cukruś, Pusshka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
    29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    pierwsze i drugie robilismy w klinice Bocian. Niestety pracę ma siedzącą. Z sokiem pomidorowym będzie cięzko bo pomidora nie ruszy, ale może ten olej z czarnuszki przewalcze

Olej z czarnuszki okropny ale są badania naukowe, że łyżka stołowa dziennie przez dwa-trzy miesiące poprawia nawet jakość nasienia o 30% 🫶🏻

siesiepy lubi tę wiadomość

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
    29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Znalazłam info, że faktycznie z zakwasem jest trochę lepiej, ale już nawet strączki są dużo lepszym źródłem zarówno żelaza, jak i kwasu foliowego niż zakwas buraczany. To tak chyba trochę jak ze szpinakiem. Kiedyś mówiło się, że to super źródło żelaza. A tak ogólnie no to pewnie, warto pić zakwas. Zawsze coś pomoże.
    Ogólnie kiszonki są bardzo dobre pod wieloma względami i nie tylko dla żelaza się je pije/je. 😁 Niemniej, jeśli do obiadu że strączków dorzuci się zakwasik, skoro jest a jego robota to "chwila moment" - to same plusy. :) Chociaż mi immunolog zaleciła picie zakwasu rano na czczo. 🤔 Jeszcze nie piłam tak, bo ciężko mi to połączyć z euthyroxem, śniadaniem, suplami i kawa. 😅
    Ze szpinakiem jest taka śmiesznostka że ma dużo żelaza ale zawarte w nim szczawiany utrudniają jego przyswajanie, czy jakoś tak. 👀

ezra, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

• ezra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś - wiem o czym mówisz z tym pilnowaniem.. ale myśle, że to wszystko kwestia samozaparcia, nam to długo zajęło ale mąż przyjął do siebie, sam ze sobą to przepracował, że ja się poświęcam - zobaczył moje starania z lekami, dietami, ograniczeniami i chyba to go ruszyło..

Cukruś lubi tę wiadomość

29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Kochana to niestety tylko owulacyjny :)

Jakie tylko ? Owulacja jest też przecież bardzo ważna ☺️

Olalee, Pusshka lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ogólnie kiszonki są bardzo dobre pod wieloma względami i nie tylko dla żelaza się je pije/je. 😁 Niemniej, jeśli do obiadu że strączków dorzuci się zakwasik, skoro jest a jego robota to "chwila moment" - to same plusy. :) Chociaż mi immunolog zaleciła picie zakwasu rano na czczo. 🤔 Jeszcze nie piłam tak, bo ciężko mi to połączyć z euthyroxem, śniadaniem, suplami i kawa. 😅
    Ze szpinakiem jest taka śmiesznostka że ma dużo żelaza ale zawarte w nim szczawiany utrudniają jego przyswajanie, czy jakoś tak. 👀

haha właśnie mi uświadomiłaś, że ja to wszystko rano łącze i czasem wsiadam do auta i się zastanawiam, że aż mi nie dobrze 😂

29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza_Polna wrote:
    Ja właśnie też byłam po facelka na jutro rano, ale myślę sobie a wezmę dwa siknę dziś też a co 🤣 I teraz to już można powiedzieć że coś przebija 😍

https://ibb.co/Y8G8kjm

Piękna druga kreska❤️

Mysza_Polna, MartiMarti lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Co to superowulka? :D Miałam jeden pęcherzyk i wyjątkowo czułam owulację tylko chwilę i nie tak mocno jak zwykle.
    Dla mnie taka po której zobaczysz ⏸️🙏😅

@Cukruś bardzo mi przykro 😞 mam nadzieję że lekarz Wam pomoże bo jak to tak zęby aż tak się pogorszyły, chyba że faktycznie ma bardzo dużo stresu, to napewno nie pomaga 😞
    Olej z czarnuszki jest dobry jeśli wleci z sokiem z jagody kamczackiej i malin bardzo polecam !

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eclipse wrote:
    @siesiepy
    Mam pytanie, gdzie znajdę rozpiskę Claire?
    Mogłabys podesłać na priv lub na forum zalecenia od immunologa dla meza? Dziękuję :)
    Kurde, myślałam że gdzieś na pierwszej stronie jest. :D poszukam, może uda mi się znaleźć.
    Wyślij mi zaproszenie do przyjaciółek, zaraz właśnie planuje wysłać Cukrusiowi plik to od razu tobie puszczę. :)

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    O to u mnie podobny zestaw. Tak, kiszonki ułatwiaja wchłanianie żelaza, to fakt i to nie ich jedyna zaleta. Często wcinam kiszone ogórki. 😁 Ale rano ciężko to wszystko zorganizować przy euthyroxie i jak się lubi kawkę od samego rana. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 18:59

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystko ❤️

ezra, bonassola lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ