Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukruś wrote:Wiecie jakie to uczucie kiedy myślicie a raczej jesteście pewne, że będzie dobrze a jednak nie jest?
Właśnie to czuje. Całe szczęście strego nie ma w domu więc nie widzi mojego rozczarowania i smutku.
Teraz to chyba mogę już spisać cykl na straty.
Znam uczucie i nie polecam nikomu...Liliowa lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
goska000 wrote:Tak, jak u mnie, ale zaczynałam od 12 więc jest jakiś progres. Będzie dobrze :*
-
Cukruś wrote:pierwsze i drugie robilismy w klinice Bocian. Niestety pracę ma siedzącą. Z sokiem pomidorowym będzie cięzko bo pomidora nie ruszy, ale może ten olej z czarnuszki przewalcze
Wiem niestety jakie to uczucie. Ale czy bym spisywała cykl na straty... Nie. To że na tym 1ml macie 0% nie znaczy że na innym też będzie.
W ogóle to sprawa badań nasienia jest o tyle zabawna, że jakbyście zbadali je za kilka dni to wynik morfo może być zupełnie inny ponoc. 🤷 Był ja forum taki przypadek z tego co pamiętam, mocno wbiło mi się to w głowę.Pusshka lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Dziewczyny z tym zakwasem z buraka to chyba trochę mit. Zobaczcie sobie tutaj w tabelce jak mało buraki mają żelaza:
https://images.app.goo.gl/o3vRYosAoqyrX6Kp8
Poza tym duuużo lepiej wchłania się żelazo hemowe, czyli to ze zwierząt. Zostało nam wcinać wątróbkę. 😅 -
siesiepy wrote:A lubi pomidorowa? Sok pomidorowy jak dobrze doprawisz to smakuje jak taka zupka. Trochę soli, pieprzy, Vegety, tabasco jak się lubi, maggi jak się lubi i ziół. 🤞
Wiem niestety jakie to uczucie. Ale czy bym spisywała cykl na straty... Nie. To że na tym 1ml macie 0% nie znaczy że na innym też będzie.
W ogóle to sprawa badań nasienia jest o tyle zabawna, że jakbyście zbadali je za kilka dni to wynik morfo może być zupełnie inny ponoc. 🤷 Był ja forum taki przypadek z tego co pamiętam, mocno wbiło mi się to w głowę.
Dobrze wiedzieć, dzięki trochę mnie to podniosło.
Pomidorów nie lubi pod żadną postacią. Chociaż ostatnio w cateringu miał szakszukę i zjadł, ale zapytałam go czy jakbym zrobiła to też by zjadł to powiedział, że nie 🤷🤷🤷
Ja mam o tyle trudniejszą sytuację, że go nie ma od poniedziałku do piatku więc za bardzo nie mogę przypilnować tego, żeby wypił sok pomidorowy bo raczej z niczym innym nie będzie problemu.ezra lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Małgosiagosia wrote:Dziewczyny z tym zakwasem z buraka to chyba trochę mit. Zobaczcie sobie tutaj w tabelce jak mało buraki mają żelaza:
https://images.app.goo.gl/o3vRYosAoqyrX6Kp8
Poza tym duuużo lepiej wchłania się żelazo hemowe, czyli to ze zwierząt. Zostało nam wcinać wątróbkę. 😅AnitaK lubi tę wiadomość
♀️29
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
nick nieaktualnygoska000 wrote:Dziewczyny poleciły Ferr C+. Od 12 do 20 urosło w jakieś 3 tygodnie. Teraz w miesiąc tylko 3, ale Dziewczyny mówią, że ferrytyna ma to do siebie, że rośnie powoli.
Robię screena bo tak mi włosy wypadają, że pewnie mam ferrytynę na poziomie kilkunastu max 😅 -
siesiepy wrote:Czy robiliście badania hormonów u niego? Takie chociaż podstawowe? Jak wygląda dieta, styl życia? Może byl chory ale się nie pochwalił?
Coś go swedzialo/piekło na dole?
Kurcze naprawdę szkoda, nasienie z reguły zima się polepsza.
Może coś w hormonach nabałaganiło, jakas infekcja intymna wybija wam plemniki albo jakaś infekcja układu oddechowego była niedawno i stary się nie pochwalił?
Androlog to zdecydowanie dobry pomysł. Suple sami komponowaliscie? Może warto zastosować rozpiskę Claire albo moja?
@siesiepy
Mam pytanie, gdzie znajdę rozpiskę Claire?
Mogłabys podesłać na priv lub na forum zalecenia od immunologa dla meza? Dziękuję -
siesiepy wrote:Burak burakiem, ale zakwas z buraka to inna bajka.
-
Cukruś wrote:Wiecie jakie to uczucie kiedy myślicie a raczej jesteście pewne, że będzie dobrze a jednak nie jest?
Właśnie to czuje. Całe szczęście strego nie ma w domu więc nie widzi mojego rozczarowania i smutku.
Teraz to chyba mogę już spisać cykl na straty.
Jestem w stanie sobie wyobrazić, bo wiem co sama czułam gdy odebrałam wyniki na 0% męża.. ale jeśli mogę Ci coś doradzić - nie załamuj się, dla niego może być to jeszcze trudniejsze i musimy my kobiety być silne.. żeby to jeszcze się nie odbiło na męskim „potencjale”. Moja Pani Dr mówiła żeby się nie przywiązywać my przy 0% mieliśmy ⏸️ skończyło się CB ale nie wiemy dlaczego równie dobrze mógł to być mój czynnik.. pamiętaj - to próba na jakiejś liczbie, zawsze ten 1 może dotrzeć, więc nie traćcie cykli 🤞🏻Cukruś, Pusshka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
29 dpt CRL 6.4mm i 💜 -
Cukruś wrote:pierwsze i drugie robilismy w klinice Bocian. Niestety pracę ma siedzącą. Z sokiem pomidorowym będzie cięzko bo pomidora nie ruszy, ale może ten olej z czarnuszki przewalcze
Olej z czarnuszki okropny ale są badania naukowe, że łyżka stołowa dziennie przez dwa-trzy miesiące poprawia nawet jakość nasienia o 30% 🫶🏻siesiepy lubi tę wiadomość
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
29 dpt CRL 6.4mm i 💜 -
Małgosiagosia wrote:Znalazłam info, że faktycznie z zakwasem jest trochę lepiej, ale już nawet strączki są dużo lepszym źródłem zarówno żelaza, jak i kwasu foliowego niż zakwas buraczany. To tak chyba trochę jak ze szpinakiem. Kiedyś mówiło się, że to super źródło żelaza. A tak ogólnie no to pewnie, warto pić zakwas. Zawsze coś pomoże.
Ze szpinakiem jest taka śmiesznostka że ma dużo żelaza ale zawarte w nim szczawiany utrudniają jego przyswajanie, czy jakoś tak. 👀ezra, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
Cukruś - wiem o czym mówisz z tym pilnowaniem.. ale myśle, że to wszystko kwestia samozaparcia, nam to długo zajęło ale mąż przyjął do siebie, sam ze sobą to przepracował, że ja się poświęcam - zobaczył moje starania z lekami, dietami, ograniczeniami i chyba to go ruszyło..
Cukruś lubi tę wiadomość
29 dpt CRL 6.4mm i 💜 -
Olalee wrote:Kochana to niestety tylko owulacyjny
Jakie tylko ? Owulacja jest też przecież bardzo ważna ☺️Olalee, Pusshka lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Ogólnie kiszonki są bardzo dobre pod wieloma względami i nie tylko dla żelaza się je pije/je. 😁 Niemniej, jeśli do obiadu że strączków dorzuci się zakwasik, skoro jest a jego robota to "chwila moment" - to same plusy. Chociaż mi immunolog zaleciła picie zakwasu rano na czczo. 🤔 Jeszcze nie piłam tak, bo ciężko mi to połączyć z euthyroxem, śniadaniem, suplami i kawa. 😅
Ze szpinakiem jest taka śmiesznostka że ma dużo żelaza ale zawarte w nim szczawiany utrudniają jego przyswajanie, czy jakoś tak. 👀
haha właśnie mi uświadomiłaś, że ja to wszystko rano łącze i czasem wsiadam do auta i się zastanawiam, że aż mi nie dobrze 😂siesiepy lubi tę wiadomość
29 dpt CRL 6.4mm i 💜 -
Mysza_Polna wrote:Ja właśnie też byłam po facelka na jutro rano, ale myślę sobie a wezmę dwa siknę dziś też a co 🤣 I teraz to już można powiedzieć że coś przebija 😍
https://ibb.co/Y8G8kjm
Piękna druga kreska❤️Mysza_Polna, MartiMarti lubią tę wiadomość
-
goska000 wrote:Co to superowulka? Miałam jeden pęcherzyk i wyjątkowo czułam owulację tylko chwilę i nie tak mocno jak zwykle.
@Cukruś bardzo mi przykro 😞 mam nadzieję że lekarz Wam pomoże bo jak to tak zęby aż tak się pogorszyły, chyba że faktycznie ma bardzo dużo stresu, to napewno nie pomaga 😞
Olej z czarnuszki jest dobry jeśli wleci z sokiem z jagody kamczackiej i malin bardzo polecam !
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Eclipse wrote:@siesiepy
Mam pytanie, gdzie znajdę rozpiskę Claire?
Mogłabys podesłać na priv lub na forum zalecenia od immunologa dla meza? Dziękuję
Wyślij mi zaproszenie do przyjaciółek, zaraz właśnie planuje wysłać Cukrusiowi plik to od razu tobie puszczę.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
siesiepy wrote:Ogólnie kiszonki są bardzo dobre pod wieloma względami i nie tylko dla żelaza się je pije/je. 😁 Niemniej, jeśli do obiadu że strączków dorzuci się zakwasik, skoro jest a jego robota to "chwila moment" - to same plusy. Chociaż mi immunolog zaleciła picie zakwasu rano na czczo. 🤔 Jeszcze nie piłam tak, bo ciężko mi to połączyć z euthyroxem, śniadaniem, suplami i kawa. 😅
Ze szpinakiem jest taka śmiesznostka że ma dużo żelaza ale zawarte w nim szczawiany utrudniają jego przyswajanie, czy jakoś tak. 👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 18:59
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystko ❤️
ezra, bonassola lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs