Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Oficjalnie melduje 🐒
W sumie to się cieszę, bo przecież to 1 dzień ciąży 😁😁😁
Termin kolejnej miesiączki przyapda mi w wigilię, więc liczę na piękny prezent 😊
Narobiłyście smaka na te placki ziemniaczane, a tu trzeba pizzę zrobić dla dzieciViii, Berry123, Anka32, Edithka, rudaa95 lubią tę wiadomość
-
metkamniedrapie_87 wrote:Dziewczyny przychodzę z zapytaniem o suple, aktualnie biorę: witamina D, Cynk i Kwas Foliowy 800, ale na piechotę (każda tabletka osobno), jak się skończą to zastanawiam się nad przejściem na jakis pakiet w 1 kapsułce. Moje pytanie, czy ktoraś z Was stosuje/zna PrenaCare? Siedze czytam i już mam 🤯:
https://ibb.co/f2JtKgg
https://ibb.co/DWzqyMm
I pytanie nr 2: jakie Kwasy Omega przyjmujecie? 🧐
Najlepiej brać wszystko oddzielnie. Wiem, że tego jest bardzo dużo, ale lepiej poszukać naprawdę dobrych skladowo rzeczy. A te prenacare czy mamadha, to są chwyty marketingowe i często są wrzucane słabej jakości witaminy, słabo przyswajane przez organizm. -
Edithka wrote:Odpowiedz waszą historię, lubię takie czytać.
O jeeej 😂🙈
Znamy się jakieś prawie 20l, bo chodziłam do klasy z jego bratową, ale z racji różnicy wieku początkowo wiadomo, średnio się interesowaliśmy sobą.
Po paru latach (2011r) zupełnie przypadkowo przyjechał do mnie do domu z kolegą mojego ówczesnego męża, montować antenę i przenieść meble, ja byłam na początku ciąży, czułam się średnio, byłam blada jak ściana i miałam mdłosci, a on siedział i patrzył… twierdzi, że wtedy się zakochał 🫣.
Potem kontakt się jakoś tak urwał. Po 3latach od tamtej chwili, rozstałam się z moim wtedy mężem (alkoholik), zostałam sama z 2 dzieci (7 i 2,5)… spotkałam się pewnego dnia z tą moją przyjaciółką z liceum, która jednocześnie była już wtedy oficjalnie bratową M, no i podczas naszego posiedzenia, akurat napisał do niej wiadomość, jak mu powiedziała, że jest ze mną to kazał przekazać pozdrowienia i że napewno jeszcze sobie życie ułożę, a w ramach poprawy humoru możemy umówić się na piwo czy coś.
No i się umówiliśmy 🤭. Było spotkanie, spacer, potem jakaś impreza na działce i tak zaczęliśmy się spotykać, ja mieszkałam wtedy sama, więc często poprostu u mnie przesiadywał (2014r). Ja jednak ciągle bałam się tego wszystkiego, bo nieudanym małżeństwie, z 2 dzieci, w trakcie rozwodu… a on miał wtedy 21lat, bałam się, że nie ogarnie tego.. i mu się znudzi…i go zostawiłam 🫣. Z bolącym sercem, bo to nie było dla mnie obojętne i łatwe, ale rozsądek jakoś tak kazał. Wyjechał za granicę. Nie mieliśmy kontaktu, kilka razy spotkaliśmy się przypadkiem gdzieś na ulicy, jak był w polce. Zawsze mówił mi coś miłego, zamieniliśmy 2 słowa i tyle. Dowiedziałam się, że się ożenił, trochę mnie to ruszyło, no ale minęło tyle lat, że miał prawo. Ja weszłam w inny związek, niestety toksyczny, męczyłam się i przeszłam serrio gehennę… w zeszłym roku już miałam tak dosyć, że tylko myślałam, jak z tego uciec.
W lutym tego roku, po ponad 8latach braku kontaktu szykując się rano do pracy, dostałam wiadomość od niego na messenger…która o dziwo nie wpadła do folderu „inne”, że nie może zapomnieć…i że co tam u mnie… 🫣 od słowa do słowa - napisał, że wziął rozwód, no i zaczyna znowu wszystko od nowa, zaczęliśmy pisać, dzwonić do siebie, wspominać stare czasy. Przyjechał do Polski - do mnie no i został, potem ja poleciałam do niego… no i tak sobie właśnie jeździmy i latamy i układamy ponownie nasze życie 🤭 i teraz już nikt nie zamierza zrezygnować 🙈
Taka sobie historia 🤷🏽♀️Viii, Anka32, Milcia2397, Kira, Pusshka, Edithka, Sunnysunsun, Jagodecka, rudaa95, Olalee, Sarka94 lubią tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
@sofka @mamausia cześć, rozgoście się 🙂
@anka zdrówka dla dziecia🫂
Tulę za małpy, mam nadzieję że grudniu magia świąt zadziała 😍
Sesja poszła szybko, bo pizgalo nieziemsko 🥶 ale mówiła że będzie w czym wybierać i mamy dużo ujęć, także czekam🤩metkamniedrapie_87, Anka32, Lola93, AnitaK, Pusshka, rudaa95 lubią tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Anka32 wrote:Taki jest plan 😀
Aplikacja podpowiada owu 9 grudnia... ehh.
Dzisiaj maz dostal wyniki badan nasienia, nie mam pojecia jak interpretowac wyniki, ale widzialam chyba ze jest taki watek, moze sprobuje... -
Mu mnie progesteron 17,8 przy normie lutealnej 1,2 - 15,9 także zakładam że była ładna owulacja 😁
@lola93 specjalistka nie jestem, ale jak chcesz to możemy spróbować zinterpretować wyniki męża
Lola93 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️28 🙋🏻♂️30
👩🏼❤️💋👨🏻 2015
💒 2021
👧 2021
Czekamy na drugiego bobasa ♥️
29.11 ⏸️ beta 12,3 (11dpo) 1.12 beta 60,7 4.12 beta 291 6.12 772 11.12 3678
Planowane wizyty:
16.12 (6+1) pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
21.12 (6+6) 0,34cm kropka z serduszkiem (raczej ciaża młodsza o pare dni)
Termin porodu: 8.08.24
-
metkamniedrapie_87 wrote:O jeeej 😂🙈
Znamy się jakieś prawie 20l, bo chodziłam do klasy z jego bratową, ale z racji różnicy wieku początkowo wiadomo, średnio się interesowaliśmy sobą.
Po paru latach (2011r) zupełnie przypadkowo przyjechał do mnie do domu z kolegą mojego ówczesnego męża, montować antenę i przenieść meble, ja byłam na początku ciąży, czułam się średnio, byłam blada jak ściana i miałam mdłosci, a on siedział i patrzył… twierdzi, że wtedy się zakochał 🫣.
Potem kontakt się jakoś tak urwał. Po 3latach od tamtej chwili, rozstałam się z moim wtedy mężem (alkoholik), zostałam sama z 2 dzieci (7 i 2,5)… spotkałam się pewnego dnia z tą moją przyjaciółką z liceum, która jednocześnie była już wtedy oficjalnie bratową M, no i podczas naszego posiedzenia, akurat napisał do niej wiadomość, jak mu powiedziała, że jest ze mną to kazał przekazać pozdrowienia i że napewno jeszcze sobie życie ułożę, a w ramach poprawy humoru możemy umówić się na piwo czy coś.
No i się umówiliśmy 🤭. Było spotkanie, spacer, potem jakaś impreza na działce i tak zaczęliśmy się spotykać, ja mieszkałam wtedy sama, więc często poprostu u mnie przesiadywał (2014r). Ja jednak ciągle bałam się tego wszystkiego, bo nieudanym małżeństwie, z 2 dzieci, w trakcie rozwodu… a on miał wtedy 21lat, bałam się, że nie ogarnie tego.. i mu się znudzi…i go zostawiłam 🫣. Z bolącym sercem, bo to nie było dla mnie obojętne i łatwe, ale rozsądek jakoś tak kazał. Wyjechał za granicę. Nie mieliśmy kontaktu, kilka razy spotkaliśmy się przypadkiem gdzieś na ulicy, jak był w polce. Zawsze mówił mi coś miłego, zamieniliśmy 2 słowa i tyle. Dowiedziałam się, że się ożenił, trochę mnie to ruszyło, no ale minęło tyle lat, że miał prawo. Ja weszłam w inny związek, niestety toksyczny, męczyłam się i przeszłam serrio gehennę… w zeszłym roku już miałam tak dosyć, że tylko myślałam, jak z tego uciec.
W lutym tego roku, po ponad 8latach braku kontaktu szykując się rano do pracy, dostałam wiadomość od niego na messenger…która o dziwo nie wpadła do folderu „inne”, że nie może zapomnieć…i że co tam u mnie… 🫣 od słowa do słowa - napisał, że wziął rozwód, no i zaczyna znowu wszystko od nowa, zaczęliśmy pisać, dzwonić do siebie, wspominać stare czasy. Przyjechał do Polski - do mnie no i został, potem ja poleciałam do niego… no i tak sobie właśnie jeździmy i latamy i układamy ponownie nasze życie 🤭 i teraz już nikt nie zamierza zrezygnować 🙈
Taka sobie historia 🤷🏽♀️
Woooooow! Scenariusz na film, love ❤️❤️❤️ Dużo szczęścia ❤️❤️❤️❤️ Uwielbiam takie historie - polecam film Love Actualy is All Around na Netflix. Wczoraj oglądałam po raz setny i ryczalam jak bóbr 😅34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
No wlasnie zwariuje od prob rozczytania tego w internecie
Z tych chyba najwazniejszych...
Koncentracja plemnikow 113.0 (norma >= 16mln/ml)
Ilosc plemnikow 474.6 (norma >= 39 mln)
Objetosc 4.2 >= 1.4 ml
Morfologia - Formy prawidlowe 3 (norma >=4)
Plemniki zywe 86 (norma >= 54%)
Plemniki ruchome z przylaczona granulka - negatywny
Ruch postepowy 45 (norma >=30%)
Ruch calkowity 58 (norma >= 42%)
Widze ze ta morfologia slaba, ale nie wiem jak z reszta
Co polecacie aktualnie? Moj tylko olej z czarnuszki pije, ale moze jakies suplementy bylyby lepsze, dopoki nie skonultujemy wynikow tez z lekarzem - mam nadzieje ze na pierwszej oficjalnej wizycie sie juz uda.
Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi co to interpretacji!!ezra lubi tę wiadomość
-
metkamniedrapie_87 wrote:O jeeej 😂🙈
Taka sobie historia 🤷🏽♀️
Mam bardzo podobną historięmetkamniedrapie_87, Edithka lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualny
@Effiii @Muuu.
Dzięki Dziewczyny 🥰
Dziecię wstało po drzemce jak mlody buk 🌳
@AnitaK
Też mam termin 🐒 na Wigilię. Tzn miałabym ale nie będę miała i Ty też nie 😎🤰🍀
@metkamniedrapie_87
Sporo przeszłaś w życiu. Niech obecny związek będzie dla Ciebie prawdziwą ostoją 🥰
@Lola93
Napiszesz w wątku grudniowym to Cię zapiszę bo obecnie jeszcze nie prowadzę notatek 😀
Patrzcie co mi mąż przywiózł z Dealza 🥹❤️
goska000, Lola93, Myszkaaa20, blador2, Muuu., klaudia_23, AnitaK, Mysza_Polna, metkamniedrapie_87, ultramaryna_, Sunnysunsun, Jagodecka, rudaa95, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Mamausia, witaj i baw się tutaj dobrze
Ach te małpiszony. Tulę za wszystkie 🫂 Moja za około tydzień 🙄09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Jak tam u Was mroźno rozpoczęty weekend?
Ja się dzisiaj wybrałam po chwili porządków na 45-minutowy spacerek po swoim lesie (dosłownie, 100m pasa między placem/wybiegiem koni a letnim pastwiskiem 😅).
I nazbieralam 3/4 koszyka gąsówek fioletowawych, wodnichy późnej, pieczarek i kani. Nawet jakieś dwa podgrzybki oprószone znalazłam.
Aha no i kilka miejscowek być może plomiennicy zimowej, czekam czy urośnie. 💕
Więc dzisiaj finalnie dzień słoiczków. Trzeba upchać grzyby, buraki i dżem będę robić z dyni.
A część wodnichy znajdzie się na patelni dla smaku.
Viii, Myszkaaa20, Nomeolvides, AnitaK, goska000, ezra, Pusshka, Sunnysunsun, Jagodecka, Olalee, Sarka94 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Lola93 wrote:Ja poprosze o zapisanie na testowanie Niestety wredna malpka przyszla wczoraj... ehh.
Aplikacja podpowiada owu 9 grudnia... ehh.
Dzisiaj maz dostal wyniki badan nasienia, nie mam pojecia jak interpretowac wyniki, ale widzialam chyba ze jest taki watek, moze sprobuje...
Ja też mam prognozowaną owulke na 9 grudnia 😁Lola93 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny idę się dziś upić. Za Wasze brzuszki aktualne i przyszłe :p tydzień temu byłam u koleżanki i nie piłam z nadzieją że będę w ciąży a teraz sobie walnę :p a co! 3majcie kciuki za brak kaca.
blador2, Myszkaaa20, AnitaK, goska000, Mysza_Polna, siesiepy, Viii, Anka32, Nomeolvides, ezra, ultramaryna_, Muuu., Pusshka, Edithka, Mamausia, Sunnysunsun, karola_b, Jagodecka, rudaa95, Olalee, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Metkamniedrapie to nic innego jak przeznaczenie ❤️
Gosia jeśli chcesz to podziel się z nami swoją historią, chyba większość z nas lubi love story
Moj był już 3 razy w sklepie,przyniósł kawę ziarnistą z orlenu, mini gwiazdę betlejemską i ciacho. Teraz pojechał po doniczki do tych giga kwiatków.AnitaK, metkamniedrapie_87, Olalee lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Lola93 wrote:No wlasnie zwariuje od prob rozczytania tego w internecie
Objetosc 4.2 >= 1.4 ml
Co polecacie aktualnie? Moj tylko olej z czarnuszki pije, ale moze jakies suplementy bylyby lepsze, dopoki nie skonultujemy wynikow tez z lekarzem - mam nadzieje ze na pierwszej oficjalnej wizycie sie juz uda.
Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi co to interpretacji!!
Jeszcze do tego powyzej jedno pytanie, dzisiaj wcielam w zycie plan olejek z wiesiolka ale w kapsulkach bo picie cos nie dla mnie, czytalam tutaj o 3x rano i 3x wieczorem, czy mysliscie ze ok bedzie zaczac od 2x rano i 2x wieczor czy lepiej od razu z grubej rury? -
Lola93 wrote:No wlasnie zwariuje od prob rozczytania tego w internecie
Objetosc 4.2 >= 1.4 ml
Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi co to interpretacji!!
Tak morfologia nieco obniżona, ale mąż chyba stawia na ilość bo bardzo ich dużo (474 przy normie od 39). Więc nawet te 3% prawidłowych z takiej ilości to o wiele więcej niż gdyby miał 4% z np 40 mln.
Na pewno nie zaszkodzą suple, mój brał fertilmen plus przy poprzednich staraniachLola93 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️28 🙋🏻♂️30
👩🏼❤️💋👨🏻 2015
💒 2021
👧 2021
Czekamy na drugiego bobasa ♥️
29.11 ⏸️ beta 12,3 (11dpo) 1.12 beta 60,7 4.12 beta 291 6.12 772 11.12 3678
Planowane wizyty:
16.12 (6+1) pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
21.12 (6+6) 0,34cm kropka z serduszkiem (raczej ciaża młodsza o pare dni)
Termin porodu: 8.08.24
-
Pusshka wrote:Pytanie o monitoring było do @Effiii 😊
Rozumiem Cię, że byłaś zmęczona staraniem się pod konkretnie dni w miesiącu, wizytami u ginekologa, bo niestety sama to w tej chwili przechodzę - niestety wygląda na to, że moje samodzielne owulki wróciły mi tylko na 2 miesiące, a teraz znowu cisnę z Letrozole, monitoringami i zastrzykiem na pękanie.
Trzymam za Ciebie kciuki 🍀
Aj to przepraszam za tak nieeleganckie wciskanie się.👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709