Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiszerka wrote:Jestem po HyFoSy. Na wstępie powiem, że wszystko drożne❤️ rozwiały się moje wielkie obawy 😁 najgorszym momentem było założenie cewnika. Jak to mnie zabolało to aż sama byłam w szoku i trochę poałałam na głos😅 Bolało jak taki w pyte silny bol okresowy, aż mnie pot oblał i zaczęłam się trząść, ale jeśli chodzi o moją tolerancję na bole w macicy to jest baaardzo mała😬 po 5 minutach na szczęście bol zelżał to leciutkiego, jak takie pobolewanie przedokresowe i można było kontynuować. Reszta to tam pikuś, samo wtłaczanie pianki bez żadnego bólu.
Cieszę się,że masz już to badanie z głowy i wynik jest zadowalający ☺️😊
Fiszerka lubi tę wiadomość
👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷 -
Dziewczyny, ja nie do końca rozumiem jedno. Kubeczek menstruacyjny można trzymać dłużej ( ok, ma większą pojemność ), ja mam ferti i jego czas jest mocno ograniczony ( jest płytki w porównaniu do kubeczka menstruacyjnego ), ale przecież chyba żadna tragedia się nie stanie jeśli posiedzi dłużej?09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
aśś wrote:Tylko nie wolno ich brać razem, najlepiej jedno rano, a drugie wieczorem“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
goska000 wrote:Super, że wszystko drożne!
Cewnik? 😳 Mówisz o tym do tłoczenia pianki i samym momencie chwytania szyjki macicy?
Tak, przy włożeniu tej rurki, cewnika właśnie, najpierw poczułam delikatne kłucie, ale jak trzeba było go tam jakby zablokować żeby nie wypadł i żeby kontrast nie uciekał to ból dramat.👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
II cykl Fostimon + Zivafert❌️
III - IV cykl - bez wspomagania❌️
V - Fostimon + Zivafert❌️
VI- obecnie - bez wspomagania❌️
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
Badanie nasienia, morfologia:
- żywe plemniki - 70.0%
- koncentracja komórek okrągłych - 0
- koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
@Fiszerka, super że drożne ❤️ Najważniejsze, że masz to już za sobą i wszystko jest dobrze, można działać!
Fiszerka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Pusshka wrote:@Azjak, powtarzasz jutro test? 😊
@Chmurka21, a Ty? Czy czekasz do poniedziałku? 😀
@Niewidzialna, z tego co pamiętam chyba pisałaś że czekasz na małpę I nie testujesz więcej?
Puki co 🐒 jeszcze nie przyszła, więc jutro chyba kupię testy i jak nie przyjdzie to zatestuje w sobotę ranoPusshka, goska000 lubią tę wiadomość
03.2013 córka
11.2022⏸️
12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼
1️⃣3️⃣Cykl starań o👶
,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz" -
Fiszerka wrote:Jestem po HyFoSy. Na wstępie powiem, że wszystko drożne❤️ rozwiały się moje wielkie obawy 😁 najgorszym momentem było założenie cewnika. Jak to mnie zabolało to aż sama byłam w szoku i trochę poałałam na głos😅 Bolało jak taki w pyte silny bol okresowy, aż mnie pot oblał i zaczęłam się trząść, ale jeśli chodzi o moją tolerancję na bole w macicy to jest baaardzo mała😬 po 5 minutach na szczęście bol zelżał to leciutkiego, jak takie pobolewanie przedokresowe i można było kontynuować. Reszta to tam pikuś, samo wtłaczanie pianki bez żadnego bólu.
Jesteś silna 🤗Fiszerka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Kobitki ale produkujecie tych stron, zaczynam się martwić że nie nadąże wszystkiego przeczytać bo tyle piszecie.
03.2013 córka
11.2022⏸️
12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼
1️⃣3️⃣Cykl starań o👶
,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz" -
Nowanna wrote:Kurczę czytam o tych kubeczkach i też się zastanawiam nad nim 🤔. A powiedzcie czy wcześniej używałyście podpasek czy tamponów?
Mój okres nie jest jakiś super obfity, trwa z 4 dni max i używam tamponów. Zastanawiam się czy jest sens kupować kubeczek 😁.
Może nie będzie już potrzebny, ale warto zgłębić temat 😅.
Ja podpaski/tampony w zależności od potrzeb Pierwsze 2 dni mam dość obfite, później noszę też kubeczek (to nie jest jak tampon, że trzeba dobierać do dnia/obfitości.
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Fiszerka ważne że już po i super że oba drożne😍
Goska000 a z tym czasem trzymania kubeczka to nie chodzi o rozwój bakterii dlatego nie należy trzymać dłużej niż 12h?
Ja ogólnie mam mega obfite miesiączki jak są takie długie cykle wiec się właśnie boję że te 8h w pracy +dojazd to może być za dużo i się przeleje
Niewidzialna to trzymam kciuki żebyś zobaczyła⏸Fiszerka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
nick nieaktualny
-
Fiszerka wrote:Tak, przy włożeniu tej rurki, cewnika właśnie, najpierw poczułam delikatne kłucie, ale jak trzeba było go tam jakby zablokować żeby nie wypadł i żeby kontrast nie uciekał to ból dramat.
A co do kubeczka , to gdybym nie była jego wierna fanka, to z całą pewnością dziś bym była w Rossmanie po Waszych rekomendacjach
Dobrej nocy i owocnego ❤️❤️❤️Fiszerka lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Bee90 wrote:Dziewczyny jak zostaniemy w tym wątku to chyba przebijemy te styczniowe staraczki w ilości wpisów
byłam w Rossku kupiłam kubeczek :p
Ale podchodze pod paczkomat po pracy akurat był Pan z Ukrainy w busie InPost i pytam się go czy zaczyna wypakowywać czy kończy bo czekam na paczke, a on że już jedzie. Mówie haalo jak to czekam na moją paczkę sprawdził numer stwierdził że jest gdzieś w aucie, otworzył pakę a tam 100 przesyłek zapytał tylko czy małam, przytaknęłam a on na to "to jutro poszukam" zamkna drzwi wsiadł i odjechał Cholera jasna! A to moje owulaki które zamówiłam w czwartek! Cóż i tak ma ciężką pracę ale skoro była w busie to mógł kurde jej poszukać. No i tym sposobem musialam jechać specjalnie do Hebe, bo w Rossmanie nie było tych a jak już zaczęłam jednymi to chciałam nimi kontynuować.
@Pussha doły i załami nie dla nas! Trzeba być twardym a nie miękkim też tak pochodzę.
.
@Bulbasek dla mnie na podkręcenie metabolizmu działają ćwiczenia najbardziej.
Krótkich cykli kompletnie nie zazdroszczę bo mam endometriozę także ból 2 raz w miesiacu to byłby dramat
@Sunnysunsun teraz jak ujrzysz dwie kiedy będziesz się wybierać do gina? Uważasz że 8 tydzień to jest za późno po takim doświadczeniu jakie masz?
@Kira grunt to dobra aseptyka
I przed mężem z testami też się ukrywam bo wiem że robie ich za dużo. Zamówiłam ten wielopak z Amazona
@Anka32 pokazuj owulaka. Ja o 20 robię.
Kubek też dzisiaj załoze, zobaczymy
@Effii 3mam kciuki brzmi jak droga do upragnionego dzidziusia.
@Madzialsm a chodzisz cały czas do jednego laboratorium? Super że jest przyrost! Powiem Ci że masz niezlą huśtawkę emocji.
@goska000 a jakie sumple dla faceta polecasz? aaa dobra czytam wątek i widzę że już odpisałas. Wzrost % mega duży. Spisałaś się
@Nowa_Ola nawet na instrukcji testów OWU masz napisane że przy jakiejśtam Becie mogą wychodzić pozytywne.
@Nowanna kupiłam dziś kubeczek i używałam tylko tamponów przez całe swoje życie. Infekcji nie miałam. Zobaczymy jak to będzie w użyciu, choć mam nadzieję że użyje go tylko raz i to nie do miesiączki.
Dziewczyny miałam sobić obiad a 30min zajęło mi czytanie forum haha
Nie wiem jakich owulakow używasz, ale w moich tej informacji nie ma, wręcz w drugą stronę, że test LH nie wykrywa ciąży. Testy owulacyjne pokazują poziom LH, a nie bety. Poziom LH wzrasta w ciąży, ale nie każdy owulak ciążę pokaże a już na pewno nie powinno się na nich bazować. To raczej forma ciekawostki, że tak może być i odpowiedz z mojej strony na Wasze dyskusje w tym temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 21:46
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Fiszerka wrote:Tak, przy włożeniu tej rurki, cewnika właśnie, najpierw poczułam delikatne kłucie, ale jak trzeba było go tam jakby zablokować żeby nie wypadł i żeby kontrast nie uciekał to ból dramat.
Musieli nadmuchać balonik Przy HyFoSy miałam znieczulenie więc całe badanie oceniam na 6- ( odczuwałam tylko niewielki dyskomfort podczas łapania szyjki, reszta bezboleśnie łącznie z balonikiem ), ale HSG to był dramat, bolała mnie każda komórka ciała, a próg bólu mam wysoki ( miałam płyn mózgowo - rdzeniowy pobierany na żywca, a podczas CC lewa strona ciała nie złapała znieczulenia więc byłam cięta jakieś 5cm bez znieczulenia ).
Najważniejsze, że masz już to za sobą i to się liczy.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Mam długi weekend, ucho już prawie wyleczone. Myślę, że same krople dadzą radę, obrzęk juz zszedł, nic nie boli, jestem jeszcze tylko lekko przygłuchawa
Dziewczyny produkujecie tyle stron, że ciężko mi było nadrobic 😁 Muszę postarać się być tu częściej a krócej 😅
Co do informowania mężów, to od jakiegoś czasu sam pyta czy o testy owulacyjne czy o ciążowe, biorę też duphaston więc zawsze jak testuje pyta jaki wynik. Nic się nie da ukryć. Cieszę się jedynie, że on nie czuje jakiejś presji, wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że jak wie, że mam owulacje to włącza mu się zadaniowy tryb i sam on mnie nawet "goni". Raz nawet jak zdarzyło mi się nie mieć ochoty (a to raczej rzadka sytuacja). To mówił "No co Ty Misiu, miało być co drugi, nie będę Cię męczył😂"
@Małgosiagosia też tęsknię za czasami bez supli.. Także rozumiem Cię bardzo, od 1.5 roku codziennie jakiś zestaw
@drSylwia Cześć, ciężka historia za Tobą. Ale życzę powodzenia i jak najszybciej dwóch kresek! 🤞 Super, że masz tyle zajęć i to takich ciekawych 😊 Też zawsze marzyłam, żeby nauczyć się grać na pianinie..
@Marzycielka tak apropo perfum i nakręcania się, ja raczej miałam cykl bezowulacyjny, a jak wczoraj weszliśmy na cmentarz czułam jak zapach spalanego wosku we mnie uderzył 😅 Oczywiście co sobie pomyślałam to moje 🙈
@Anka32 udanych imprez 🥳
@Effiii super, że udało Ci się znaleźć takiego lekarza! I 🤞za pęcherzyki!
@MadziaIsm Trzymam kciuki za jutrzejsze USG. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaką huśtawkę emocjonalną przechodzisz. 🤞❤
@Nietypowa30 Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby to był Twój ostatni wątek i żeby się udało!🤞
@stokrotka00 przykro mi z powodu infekcji, mam nadzieję, że raz dwa będzie po niej. Czy to jest normalne żeby libido było większe po owulacji? Ja też tak mam 🤔
@Pusshka Ja też przez cały rok starań nie robiłam od razu testów, teraz biorę duphaston i muszę ✋️
@blador2 Taaak! Myślałam to samo, zdecydowanie brakuje tych emotek 😁
@Viii Owocnego wieczoru 😁🔥
@Jagoda19 Dla Ciebie również 😁🔥
@Bulbasek Jak lekarz może powiedzieć coś takiego? Masakra...
@Nomeolvides To pozostaje teraz trzymać kciuki za małża i wdrożone zmiany 🤞
@Fiszerka Świetna informacja na koniec dnia! Super, że jajowody drożne! 😊Małgosiagosia, Fiszerka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Bulbasek wrote:Fiszerka ważne że już po i super że oba drożne😍
Goska000 a z tym czasem trzymania kubeczka to nie chodzi o rozwój bakterii dlatego nie należy trzymać dłużej niż 12h?
Ja ogólnie mam mega obfite miesiączki jak są takie długie cykle wiec się właśnie boję że te 8h w pracy +dojazd to może być za dużo i się przeleje
Niewidzialna to trzymam kciuki żebyś zobaczyła⏸
Mi bardziej chodzi o nasienie. Czy z kubeczkiem menstruacyjnym można chodzić dłużej niż z kubeczkiem fertiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 21:55
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Na to obfite dni ubieram wkładkę w razie "w" chociaż przydała mi się tylko na początku. A te 12h to tak - chodzi o bakterie. Pierwsze 2-3 cykle nosiłam podpaskę, bo trzeba nauczyć się zakładać.
Bulbasek lubi tę wiadomość
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
goska000 wrote:Mi bardziej chodzi o nasienie. Czy z kubeczkiem menstruacyjnym można chodzić dłużej niż z kubeczkiem ferti
goska000 lubi tę wiadomość
Cześć wszystkim 🙂
Jeśli mogę to bardzo chętnie dołączę do Waszego listopadowego wątku , swoją drogą byłam w szoku ,że to już listopad 🙃😬
Trochę o mnie : staramy się z mężem o drugie dziecko od dwóch lat. Po drodze wyszły problemy z owulacją, jednak teraz wszystko jest w porządku. Wyniki książkowe. W marcu spotkało nas poronienie . Na 18 listopada wypadłaby nam termin porodu, dlatego proszę o wpisanie na testowanie właśnie tego dnia 🙂
Robiąc chwilowa przerwę od forum w maju życzyłam dziewczynom ,abym mogła je spotkać teraz tylko na wątkach czekających na rozwiązanie - tak też się stało 🙂 łapie Wasze wiruski 🦠 i ogromnie gratuluję ❤️
A starającym się , zycze mnóstwo cierpliwości , bo spełnienie marzeń do nas przyjdzie , prędzej czy później 🥰
Kira, ultramaryna_, Viii, goska000, Anka32, Hope♥️, Pusshka, Effiii, Astereae, Bulbasek, Mysza_Polna, Nietypowa30, Wenka, Jagodecka lubią tę wiadomość
💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Starania od listopada 2021 roku.
Suplementy :
Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez.