Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bulbasek wrote:Anka32 hmm nie jesteś sama z tym kubeczkiem, ja też nigdy nie próbowałam, chociaż coraz bardziej mnie opinie różnych osób przekonują to jednak i tak miałabym problem w pracy z opróżni kubeczka bo nie mamy umywalki w toalecie w kabinie tylko na zewnątrz więc to trochę problematyczne
Jeśli nie masz pracy powyżej 12h śmiało z kubeczkiem sobie poradzisz Ja trzymam go całą noc, rano wyparzam, biorę prysznic i zakładam na nowo na 10h-12h zależy od dnia pracy. Przez pierwsze 4 dni nie wyobrażam sobie życia bez niego . A ile zaoszczędziłam na podpaskach ( i lekach na infekcje po nich xD).
@drSylwia super podejście ja zaczęłam z tej okazji szydełkować i po pierwszych nieudanych eksperymentach zaczynają wychodzić już całkiem ładne maskotki!
@Madzialsm trzymam kciuki Kochana!
Uwielbiam tutaj przebywać tyle kamieni z serca spadło. Miłego wieczoru choć chyba będę Was jeszcze dzisiaj podczytywać :*Nowanna, goska000, Bulbasek lubią tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Frutellka wrote:Selen i cynk mu nie zaszkodzą możesz karmić męża;)Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
@Anka32, koniecznie daj znać jak z wyciąganiem 😀 Co do supli to magnez i wit D3 to takie must have jak dla mnie nawet bez diagnostyki, tak jak Effiii pisze.
@goska000, mój Ovitrelle też już ponad 2 miesiące leży w lodówce, jak mi niespodziewanie pęcherzyk sam pękł. Pewnie w tym cyklu wykorzystam.
@Jagoda19, zapisuję 😊 Co do wartości nie wypowiem się, bo robiłam 1. cykl owulki, ale mi duże wartości wychodziłyJagoda19, Anka32, goska000 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
nick nieaktualnyMówię do męża, że powinien suplementować selen i cynk, spojrzał na mnie zniesmaczony i rzekł "Przestań" 🤣
I to by było na tyle z jego suplementacji 😜
Aż se wina nalałam bo nie zniosę 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 19:48
Hope♥️, Effiii, Bulbasek, Sarka94, Chmurka21, Małgosiagosia, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Kurczę czytam o tych kubeczkach i też się zastanawiam nad nim 🤔. A powiedzcie czy wcześniej używałyście podpasek czy tamponów?
Mój okres nie jest jakiś super obfity, trwa z 4 dni max i używam tamponów. Zastanawiam się czy jest sens kupować kubeczek 😁.
Może nie będzie już potrzebny, ale warto zgłębić temat 😅.
Madzialsm trzymam kciuki za wizytę, daj znac po ❤️.
A odnośnie supli dla małżonków, czy te co wasi łykają też tak śmierdzą? Ja kupiłam mojemu jakiś kompleks witamin, nie pamiętam nazwy, a leżą w szafce, a ja na kanapie aktualnie (🤭) ale one tak okropnie cuchną, że czuć z szafki. Mąż mówi, że jak popije za małą ilością wody to mu się odbijają i ma ochotę 🤢😆. -
Anka32 wrote:Mówię do męża, że powinien suplementować selen i cynk, spojrzał na mnie zniesmaczony i rzekł "Przestań" 🤣
I to by było na tyle z jego suplementacji 😜
Aż se wina nalałam bo nie zniosę 🤣Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
nick nieaktualnyNowanna wrote:Kurczę czytam o tych kubeczkach i też się zastanawiam nad nim 🤔. A powiedzcie czy wcześniej używałyście podpasek czy tamponów?
Mój okres nie jest jakiś super obfity, trwa z 4 dni max i używam tamponów. Zastanawiam się czy jest sens kupować kubeczek 😁.
A odnośnie supli dla małżonków, czy te co wasi łykają też tak śmierdzą? Ja kupiłam mojemu jakiś kompleks witamin, nie pamiętam nazwy, a leżą w szafce, a ja na kanapie aktualnie (🤭) ale one tak okropnie cuchną, że czuć z szafki. Mąż mówi, że jak popije za małą ilością wody to mu się odbijają i ma ochotę 🤢😆.
Ja odkąd zaczęłam miesiączkować to zawsze podpaski. Raz kupiłam tampony, zużyłam opakowanie ale ponownie więcej nie kupiłam 🙂 -
Dziewczyny jak zostaniemy w tym wątku to chyba przebijemy te styczniowe staraczki w ilości wpisów
byłam w Rossku kupiłam kubeczek :p
Ale podchodze pod paczkomat po pracy akurat był Pan z Ukrainy w busie InPost i pytam się go czy zaczyna wypakowywać czy kończy bo czekam na paczke, a on że już jedzie. Mówie haalo jak to czekam na moją paczkę sprawdził numer stwierdził że jest gdzieś w aucie, otworzył pakę a tam 100 przesyłek zapytał tylko czy małam, przytaknęłam a on na to "to jutro poszukam" zamkna drzwi wsiadł i odjechał Cholera jasna! A to moje owulaki które zamówiłam w czwartek! Cóż i tak ma ciężką pracę ale skoro była w busie to mógł kurde jej poszukać. No i tym sposobem musialam jechać specjalnie do Hebe, bo w Rossmanie nie było tych a jak już zaczęłam jednymi to chciałam nimi kontynuować.
@Pussha doły i załami nie dla nas! Trzeba być twardym a nie miękkim też tak pochodzę.
.
@Bulbasek dla mnie na podkręcenie metabolizmu działają ćwiczenia najbardziej.
Krótkich cykli kompletnie nie zazdroszczę bo mam endometriozę także ból 2 raz w miesiacu to byłby dramat
@Sunnysunsun teraz jak ujrzysz dwie kiedy będziesz się wybierać do gina? Uważasz że 8 tydzień to jest za późno po takim doświadczeniu jakie masz?
@Kira grunt to dobra aseptyka
I przed mężem z testami też się ukrywam bo wiem że robie ich za dużo. Zamówiłam ten wielopak z Amazona
@Anka32 pokazuj owulaka. Ja o 20 robię.
Kubek też dzisiaj załoze, zobaczymy
@Effii 3mam kciuki brzmi jak droga do upragnionego dzidziusia.
@Madzialsm a chodzisz cały czas do jednego laboratorium? Super że jest przyrost! Powiem Ci że masz niezlą huśtawkę emocji.
@goska000 a jakie sumple dla faceta polecasz? aaa dobra czytam wątek i widzę że już odpisałas. Wzrost % mega duży. Spisałaś się
@Nowa_Ola nawet na instrukcji testów OWU masz napisane że przy jakiejśtam Becie mogą wychodzić pozytywne.
@Nowanna kupiłam dziś kubeczek i używałam tylko tamponów przez całe swoje życie. Infekcji nie miałam. Zobaczymy jak to będzie w użyciu, choć mam nadzieję że użyje go tylko raz i to nie do miesiączki.
Dziewczyny miałam sobić obiad a 30min zajęło mi czytanie forum haha
Nowanna, Bulbasek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
@Bee90, czas na relaks (czytanie forum 😎) musi być, o!
Dobrze, że udało się kupić w Hebe, powodzenia! Pochwal się zdjęciami 😊Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
@Azjak, powtarzasz jutro test? 😊
@Chmurka21, a Ty? Czy czekasz do poniedziałku? 😀
@Niewidzialna, z tego co pamiętam chyba pisałaś że czekasz na małpę I nie testujesz więcej?Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
nick nieaktualnyBee90 wrote:@Anka32 pokazuj owulaka. Ja o 20 robię.
U mnie na razie cień cienia na owulaku 🤣 przewidywana pojutrze, mam nadzieję, że wystąpi w tym samym dniu cyklu co poprzednio 😜
Dawaj znać jak Twoje wrażenia 🙂
-
Nowanna wrote:Kurczę czytam o tych kubeczkach i też się zastanawiam nad nim 🤔. A powiedzcie czy wcześniej używałyście podpasek czy tamponów?
A odnośnie supli dla małżonków, czy te co wasi łykają też tak śmierdzą? Ja kupiłam mojemu jakiś kompleks witamin, nie pamiętam nazwy, a leżą w szafce, a ja na kanapie aktualnie (🤭) ale one tak okropnie cuchną, że czuć z szafki. Mąż mówi, że jak popije za małą ilością wody to mu się odbijają i ma ochotę 🤢😆.
Mój Kuba łyka 9 tabletek bez popijania. Głębokie gardło 🫣😅 Jedyne, które dają konkretnie to cum on, smród okropny ;p09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Bee90 wrote:Dziewczyny jak zostaniemy w tym wątku to chyba przebijemy te styczniowe staraczki w ilości wpisów
byłam w Rossku kupiłam kubeczek :p
Ale podchodze pod paczkomat po pracy akurat był Pan z Ukrainy w busie InPost i pytam się go czy zaczyna wypakowywać czy kończy bo czekam na paczke, a on że już jedzie. Mówie haalo jak to czekam na moją paczkę sprawdził numer stwierdził że jest gdzieś w aucie, otworzył pakę a tam 100 przesyłek zapytał tylko czy małam, przytaknęłam a on na to "to jutro poszukam" zamkna drzwi wsiadł i odjechał Cholera jasna! A to moje owulaki które zamówiłam w czwartek! Cóż i tak ma ciężką pracę ale skoro była w busie to mógł kurde jej poszukać. No i tym sposobem musialam jechać specjalnie do Hebe, bo w Rossmanie nie było tych a jak już zaczęłam jednymi to chciałam nimi kontynuować.
@Pussha doły i załami nie dla nas! Trzeba być twardym a nie miękkim też tak pochodzę.
.
@Bulbasek dla mnie na podkręcenie metabolizmu działają ćwiczenia najbardziej.
Krótkich cykli kompletnie nie zazdroszczę bo mam endometriozę także ból 2 raz w miesiacu to byłby dramat
@Sunnysunsun teraz jak ujrzysz dwie kiedy będziesz się wybierać do gina? Uważasz że 8 tydzień to jest za późno po takim doświadczeniu jakie masz?
@Kira grunt to dobra aseptyka
I przed mężem z testami też się ukrywam bo wiem że robie ich za dużo. Zamówiłam ten wielopak z Amazona
@Anka32 pokazuj owulaka. Ja o 20 robię.
@Effii 3mam kciuki brzmi jak droga do upragnionego dzidziusia.
@Madzialsm a chodzisz cały czas do jednego laboratorium? Super że jest przyrost! Powiem Ci że masz niezlą huśtawkę emocji.
@goska000 a jakie sumple dla faceta polecasz? aaa dobra czytam wątek i widzę że już odpisałas. Wzrost % mega duży. Spisałaś się
@Nowa_Ola nawet na instrukcji testów OWU masz napisane że przy jakiejśtam Becie mogą wychodzić pozytywne.
@Nowanna kupiłam dziś kubeczek i używałam tylko tamponów przez całe swoje życie. Infekcji nie miałam. Zobaczymy jak to będzie w użyciu, choć mam nadzieję że użyje go tylko raz i to nie do miesiączki.
Dziewczyny miałam sobić obiad a 30min zajęło mi czytanie forum haha
Wszystkie suple wypisane. Gdybyście chciały info odnośnie konkretnych firm to oczywiście napiszę
Ps. Czyli dziś głodujesz przez Nas? :p09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Jestem po HyFoSy. Na wstępie powiem, że wszystko drożne❤️ rozwiały się moje wielkie obawy 😁 najgorszym momentem było założenie cewnika. Jak to mnie zabolało to aż sama byłam w szoku i trochę poałałam na głos😅 Bolało jak taki w pyte silny bol okresowy, aż mnie pot oblał i zaczęłam się trząść, ale jeśli chodzi o moją tolerancję na bole w macicy to jest baaardzo mała😬 po 5 minutach na szczęście bol zelżał to leciutkiego, jak takie pobolewanie przedokresowe i można było kontynuować. Reszta to tam pikuś, samo wtłaczanie pianki bez żadnego bólu.
Nietypowa30, Nomeolvides, Bulbasek, Pusshka, Wenka, Myszkaaa20, Hope♥️, Nowanna, Maniaaa., ultramaryna_, Chmurka21, MadziaIsm, Astereae, Mysza_Polna, Jagodecka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
II cykl Fostimon + Zivafert❌️
III - IV cykl - bez wspomagania❌️
V - Fostimon + Zivafert❌️
VI- obecnie - bez wspomagania❌️
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
Badanie nasienia, morfologia:
- żywe plemniki - 70.0%
- koncentracja komórek okrągłych - 0
- koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
Fiszerka wrote:Jestem po HyFoSy. Na wstępie powiem, że wszystko drożne❤️ rozwiały się moje wielkie obawy 😁 najgorszym momentem było założenie cewnika. Jak to mnie zabolało to aż sama byłam w szoku i trochę poałałam na głos😅 Bolało jak taki w pyte silny bol okresowy, aż mnie pot oblał i zaczęłam się trząść, ale jeśli chodzi o moją tolerancję na bole w macicy to jest baaardzo mała😬 po 5 minutach na szczęście bol zelżał to leciutkiego, jak takie pobolewanie przedokresowe i można było kontynuować. Reszta to tam pikuś, samo wtłaczanie pianki bez żadnego bólu.
Super, że wszystko drożne!
Cewnik? 😳 Mówisz o tym do tłoczenia pianki i samym momencie chwytania szyjki macicy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 20:26
Fiszerka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyFiszerka wrote:Jestem po HyFoSy. Na wstępie powiem, że wszystko drożne❤️ rozwiały się moje wielkie obawy 😁 najgorszym momentem było założenie cewnika. Jak to mnie zabolało to aż sama byłam w szoku i trochę poałałam na głos😅 Bolało jak taki w pyte silny bol okresowy, aż mnie pot oblał i zaczęłam się trząść, ale jeśli chodzi o moją tolerancję na bole w macicy to jest baaardzo mała😬 po 5 minutach na szczęście bol zelżał to leciutkiego, jak takie pobolewanie przedokresowe i można było kontynuować. Reszta to tam pikuś, samo wtłaczanie pianki bez żadnego bólu.
Świetnie, że wszystko drożne 🙂Fiszerka lubi tę wiadomość