Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Milcia2397 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie biorę luteiny tylko duphaston 2 razy dziennie więc w moim przypadku to nie jest przyczyna. Przypuszczam że to przez to że wszystko się tam powiększa i może jakieś naczynka pękają po prostu.

20.11. Beta 280
    22.11 Beta 711
    4.12 Dwa serduszka na USG ❤️❤️
    Termin: 29.07.2024
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę luteinę, bo lekarz widział na wizycie jakiś pęcherzyk z płynem w macicy, którego po 2 tyg już chyba nie było, ale pojawiło się u mnie plamienie, teraz to już drugi raz. Dodatkowo przez połowę pierwszej ciąży też ją brałam, więc jestem już do tego przyzwyczajona. Oby tylko wszystko było ok, mogę brać do samego końca ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 15:36

Edithka lubi tę wiadomość

age.png
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Jejku dziewczyny, trzymam mocno kciuki, żeby wasze plamienia okazały się niegroźne.
    Może to przez luteinę? Może podrażniacie sobie przy aplikacji?

Dlaczego bierzecie luteinę?

Ja też właściwie dostałam profilaktycznie od gin, w pierwszej ciąży też stosowałam do chyba 12 tygodnia

Edithka lubi tę wiadomość

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie się chyba uspokoiło. Teraz przy aplikowaniu luteiny nie zostało mi prawie nic "brudnego" na palcu. Mimo to napisałam do swojego ginekologa o tym i odpisał, że mam dać znać jeśli się powtórzy. Pewnie wtedy skieruje mnie do szpitala. Obawiam się tego, ale jestem dobrej myśli. Musi być dobrze.

Mysza_Polna lubi tę wiadomość

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was?? U mnie ok, dziś przy aplikowaniu czysto, wczoraj przeleżałam cały dzień i czuję się strasznie, boli mnie kręgosłup. Ale dziś też zamierzam większość czasu leżeć, chociaż może jakiś szybki obiad zrobie... Odliczam 4 dni do wizyty 🤞

Przypomnialo mi się, że przed wystąpieniem plamienia tak pod wieczór miałam epizod jakby biegunki, skurcze bolesne jelit. Później w nocy musiałam plamić, bo rano miałam to już na wkladce. Mam nadzieję, że to plamienie było właśnie od tego. Jak miałam kilka lat temu nadżerkę, to po wypróżnianiu plamiłam właśnie z dróg rodnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 09:46

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dość ledwo się wyleczyłam to znowu coś mnie rozkłada 😤 koleżanka z pracy znowu coś przyniosła od dzieci.... Teraz mam 3 dni wolnego i mam nadzieję że przejdzie, zastanawiam się jeszcze nad wolnym czwartek i piątek bo jak znowu się rozchoruje na święta to nie wytrzymam 😤 wezmę siłę wyższą bo do lekarza ogólnego nie za bardzo chce iść bo tam dopiero można złapać jakieś 💩 ewentualnie w środę mam ginekologa to jeszcze od niego mogę wziąć zwolnienie.
    Dzisiaj i tak już jest lepiej ale wczoraj wieczorem to był dramat 😞

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Milcia2397 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sprawdzałam to w środku też u mnie biało, dzisiaj w planach tylko ubieranie choinki i leżenie także może dzisiaj będzie spokój. Wam też życzę spokojnej niedzieli 😊

20.11. Beta 280
    22.11 Beta 711
    4.12 Dwa serduszka na USG ❤️❤️
    Termin: 29.07.2024
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej niedzieli dla was też:) U mnie czasem pojawi się z rana, ale tylko na papierze zauważalne, wygląda mi to trochę jak resztki luteiny podbarwione na brąz? No nic pozostaje czekać do wizyty.

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Niestety podczytalam temat plamień. W poprzednich ciążach temat mi nie obcy. Teraz jestem w kolejnej i stres max. Moja ginekolog powiedziała, ze jeśli pojawi się plamienie to spokojnie czekać do wizyty, nie gnać na sor. Podobnie z leżeniem, żeby nie dźwigać, nie przesilac się, ale tez nie leżeć.
    Jakie zalecenia mają Wasi lekarze? Należy leżeć?

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Dzień dobry :)
    Niestety podczytalam temat plamień. W poprzednich ciążach temat mi nie obcy. Teraz jestem w kolejnej i stres max. Moja ginekolog powiedziała, ze jeśli pojawi się plamienie to spokojnie czekać do wizyty, nie gnać na sor. Podobnie z leżeniem, żeby nie dźwigać, nie przesilac się, ale tez nie leżeć.
    Jakie zalecenia mają Wasi lekarze? Należy leżeć?
    Mi się wydaje, że zależy od charakteru i pochodzenia krwawienia. U mnie na dzień dzisiejszy nie wiem, więc wolę przeleżeć ile moge. Przy krwiakach, odklejeniach kosmówki itp leżenie jest często zalecane. A jeśli plamienie pochodzi z szyjki macicy czy np podrażnienia w pochwie, to chyba można normalnie funkcjonować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 12:36

Mysza_Polna lubi tę wiadomość

age.png
  • Meganka Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłej ciązy mialam krwiaka, który się opróżnił - to była żywa krew, ale tak na 2-3 razy. Potem juz nic. Przy aplikowaniu luteiny dopochwowo są za to cżesto takie brązowe plamienia, bo wszystko jest rozpulchnione i łatwo sobie podrażnić.
    Ja mam covida i juz mam dość :( byłam w sobotę na wizycie to pęcherzyk urósł, żółtkowy też piękny ale zarodka dalej nie było :( teraz mam wizytę w czwartek, bo chcieliśmy powiedzieć rodzicom na święta :/

🙋🏼‍♀️28 🙋🏻‍♂️30
    👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 2015
    💒 2021
    👧 2021

Czekamy na drugiego bobasa ♥️
    29.11 ⏸️ beta 12,3 (11dpo) <3 1.12 beta 60,7 <3 4.12 beta 291 <3 6.12 772 <3 11.12 3678 <3
    Planowane wizyty:
    16.12 (6+1) pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    21.12 (6+6) 0,34cm kropka z serduszkiem <3 (raczej ciaża młodsza o pare dni)

Termin porodu: 8.08.24 <3

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj i u mnie pojawił się śluz podbarwiony krwią. :( Mam bardzo dużo stresu ostatnio, też wczoraj trochę dźwigałam. Szłybyście od razu jutro do ginekologa? Wizytę mam zaplanowaną na czwartek.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Juliaplum Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mam problem - skończyłam okres dwa dni temu a dziś mocny ból brzucha jak na miesiaczke i plamienie żywa krwią, nie brązową. Boli podbrzusze i krzyża.
    Myślicie ze to resztki okresu? Mam problem z cyklami są bardzo wydłużone lub zanikają.

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Dzisiaj i u mnie pojawił się śluz podbarwiony krwią. :( Mam bardzo dużo stresu ostatnio, też wczoraj trochę dźwigałam. Szłybyście od razu jutro do ginekologa? Wizytę mam zaplanowaną na czwartek.

Ja obserwowałabym czy plamienie się nie nasila… i czy to świeża krew czy tylko jakieś „nitki” w śluzie?

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów brązowe plamienie... Napisałam do lekarza i czekam, co odpisze, ale mam jakieś głupie złe przeczucia. Do tej pory starałam się myśleć pozytywnie, ale tym razem nie mogę. Chce mi się płakać. Proszę Was o dobre myśli w moją stronę.

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    U mnie znów brązowe plamienie... Napisałam do lekarza i czekam, co odpisze, ale mam jakieś głupie złe przeczucia. Do tej pory starałam się myśleć pozytywnie, ale tym razem nie mogę. Chce mi się płakać. Proszę Was o dobre myśli w moją stronę.
    Będzie dobrze ! Jestem z Tobą myślami ❤️

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meganka wrote:
    Ja w zeszłej ciązy mialam krwiaka, który się opróżnił - to była żywa krew, ale tak na 2-3 razy. Potem juz nic. Przy aplikowaniu luteiny dopochwowo są za to cżesto takie brązowe plamienia, bo wszystko jest rozpulchnione i łatwo sobie podrażnić.
    Ja mam covida i juz mam dość :( byłam w sobotę na wizycie to pęcherzyk urósł, żółtkowy też piękny ale zarodka dalej nie było :( teraz mam wizytę w czwartek, bo chcieliśmy powiedzieć rodzicom na święta :/

To trzymam kciuki za maleństwo, to może być po prostu wcześnie, bądź dobrej myśli 😘

Meganka lubi tę wiadomość

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:

Mi powiedziała ginekolog żeby poczekać do wizyty, więc jeśli nie jest to bardzo obfite plamienie bądź krwawienie, nie masz skurczy brzucha czy gorączki to chyba możesz spróbować odpoczynku i poczekać na spokojnie do wizyty😘 Będzie dobrze, jak widzisz praktycznie każda tego doświadcza 😔

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliaplum wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Mam problem - skończyłam okres dwa dni temu a dziś mocny ból brzucha jak na miesiaczke i plamienie żywa krwią, nie brązową. Boli podbrzusze i krzyża.
    Myślicie ze to resztki okresu? Mam problem z cyklami są bardzo wydłużone lub zanikają.

Przyczyny mogą być różne, myślę że dobrze takie problemy skonsultować z ginekologiem

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:

Kochana, myśl nadal pozytywnie 😘 Ja też bardzo się boję i mimo, że staram się też trochę myśleć o tym, że co ma być to będzie to mimo wszystko mocno wierzę w to, że będzie w porządku 😘 Daj znać co Ci powie lekarz, a kiedy masz wizytę planowo?

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ