Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza_Polna wrote:Eh, znowu przyjechała rodzina teściowej i teksty do mojej córki: A nie chcesz siostrzyczki albo braciszka?
No, ręce opadają...🤦
Nie wiem jakie macie relacje, ale jeśli będziesz czuła się z tym okej, to może trzeba zwrócić uwagę, ze takie pytania są nie na miejscu?Anka32 lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Nie wiem jakie macie relacje, ale jeśli będziesz czuła się z tym okej, to może trzeba zwrócić uwagę, ze takie pytania są nie na miejscu?
Na takie komentarze odpowiadam coś w stylu "Też bym bardzo chciała" wymownie i raczej wszyscy się orientują, że to nie na miejscuMysza_Polna, Sunnysunsun, Effiii, Jagodecka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
nick nieaktualny
-
Mysza_Polna wrote:Eh, znowu przyjechała rodzina teściowej i teksty do mojej córki: A nie chcesz siostrzyczki albo braciszka?
No, ręce opadają...🤦
Też już kilka razy słyszeliśmy podobne teksty. Ostatnio koledze męża urodziło się drugie dziecko i już od razu nas musiał zapytać: no a kiedy wasza kolej? Chyba nie chcecie mieć jedynaka?
Mąż mu odpowiedział, że się staramy i nam nie wychodzi. Od razu zrobiło mu się głupio.Mysza_Polna, Adirella, Pusshka, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
nick nieaktualny
-
Edithka wrote:Dziękuję za miłe przywitanie. Staramy się o rodzeństwo dla naszego 3 letniego synka.
W pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu starań. Ba, właściwie to dopiero zaczęliśmy o tym myśleć, a tu już się pojawiły 2 kreski na teście. Teraz staramy się od kwietnia, 9 cykl starań i z każdym cyklem zastanawiamy się dlaczego się nie udaje. Biorę jedynie kwas foliowy. Z ginekologiem ustaliliśmy, że jak do końca roku nie uda mi się zajść, to zaczniemy robić badania, a mnie to lekko przeraża. Liczyłam na to, że po kilku miesiącach nam się uda. Czy silny stres i bolesne przeżycia mogą być przyczyną niepowodzeń?
Cześć moja imienniczko 🙂👋 -
Viii wrote:Ja w każdej z trzech ciąż do dnia miesiączki (jak nie dłużej) nie miałam totalnie żadnych objawów, więc to też jest ok
Mysza_polna ja dziś byłam odwiedzić młodszego brata bo urodził im się synek i obawiałam się właśnie czy jego teście nie rzuca w Nasz stronę jakims głupim tekstem , że teraz na nas kolej. Na szczęście obyło się bez tego i chwała im za to.
Edithka mąż dobrze powiedział, może zmądrzeją. Bo niektórym naprawdę brakuje wyobraźni
Viii owocnego ❤️🔥❤️🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 17:59
Mysza_Polna lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyViii wrote:To u mnie w drugą stronę. Jak mówię że chciałabym jeszcze jedno to pada "no chyba wam już wystarczy"...
Ja nie wiem jakim prawem w ogóle ktoś komentuje w taki sposób cudze plany dotyczące potomstwa. Mnie by przez myśl nie przeszło 😅
Teściom powiedzieliśmy w kwietniu, że myślimy o drugim dziecku i jedyne co powiedzieli to to, że najwyższy czas a i tak późno 🤣
Ale pomijając powyższe są bardziej taktowni i ani razu nawet nie zapytali jak nam idzie 😁
Chociaż może trochę ułatwiam sprawę sącząc winko na naszych spotkaniach 🤣Viii, blador2, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy te testy z allegro"testeo" oszukały kogoś ? Dawały cień a jednak nie było ciąży ?
Kuźwa zrobiłam chwilę temu ten test , fakt faktem po całym dniu mocz rozcieńczony , rano napewno powtórzę , ale wydaje mi się że widzę cień cienia drugiej kreski . Albo mam już świra w oczach 🤣🤣
Widzicie coś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 18:00
Hope♥️ lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Dziewczyny czy te testy z allegro"testeo" oszukały kogoś ? Dawały cień a jednak nie było ciąży ?
Kuźwa zrobiłam chwilę temu ten test , fakt faktem po całym dniu mocz rozcieńczony , rano napewno powtórzę , ale wydaje mi się że widzę cień cienia drugiej kreski . Albo mam już świra w oczach 🤣🤣
Widzicie coś ?
Widzę cień, jutro powtórka i trzymam 🤞Maniaaa. lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Viii wrote:A który to dc Mania?
Dzisiaj 26 dc -
Viii wrote:Kurcze miałam o dpo zapytać 😜
-
Edithka wrote:Dziękuję za miłe przywitanie. Staramy się o rodzeństwo dla naszego 3 letniego synka.
W pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu starań. Ba, właściwie to dopiero zaczęliśmy o tym myśleć, a tu już się pojawiły 2 kreski na teście. Teraz staramy się od kwietnia, 9 cykl starań i z każdym cyklem zastanawiamy się dlaczego się nie udaje. Biorę jedynie kwas foliowy. Z ginekologiem ustaliliśmy, że jak do końca roku nie uda mi się zajść, to zaczniemy robić badania, a mnie to lekko przeraża. Liczyłam na to, że po kilku miesiącach nam się uda. Czy silny stres i bolesne przeżycia mogą być przyczyną niepowodzeń?
Stres napewno nie pomaga, zawsze myślałam że jak ma się jedno dziecko to z drugim nie ma problemu, a tutaj na wątku dużo dziewczyn stara się dość długo o drugiego bobasa, ale nie można się poddawać ✊ super że macie jakiś plan ❤️
Tak w ogóle zapisałam się na koniec miesiąca do ginekologa na kontrolę, bo ostatnio byłam rok temu, myślałam że będę szybciej w ciąży no ale cóż... Pozostaje liczyć że 🐒 nie przyjdzie i będzie to inny typ wizyty niż tylko kontrolna 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 18:08
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Nomeolvides wrote:Nie wiem jakie macie relacje, ale jeśli będziesz czuła się z tym okej, to może trzeba zwrócić uwagę, ze takie pytania są nie na miejscu?
W innym przypadku bym się odezwała, ale to brat teściowej, z którym widzi się naprawdę od święta i to dużo starsze małżeństwo więc wolałam po prostu przemilczeć🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️ -
Maniaaa. wrote:Dziewczyny czy te testy z allegro"testeo" oszukały kogoś ? Dawały cień a jednak nie było ciąży ?
Widzicie coś ?
Ja niestety nie, ale tak jak mówisz mocz mógł być rozcieńczony więc najlepiej powtórzyć rano Trzymam kciuki 🤞Maniaaa. lubi tę wiadomość
🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️ -
Erdene wrote:Kurczę, brzmi to trochę podobnie, oprócz tego że ja porodu nie miałam. Mam nadzieję, że u Ciebie już koniec tych przebojów i tarczyca będzie już pracować w miarę stabilnie.
W sumie to ostatnimi dniami trochę drapie mnie gardło, ale uznałam, że to pewnie od tego samego wirusa, od którego dostałam zapalenia spojówek. A co ma gardło do tarczycy?
Do endokrynolog jestem umówiona na teleporadę, więc USG odpada. Ostatnio stwierdziła, że moje USG jest w miarę świeże i nie trzeba robić kolejnego, zobaczymy, co będzie teraz.
@Edithka witaj! Tez nam tyle lat, tez 3latka i tez będziemy starać się o drugie ☺️ Bardzo, bardzo współczuję tejj tragedii, mam nadzieję, ze niedługo znajdziesz pocieszenie 🥲🍀Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Hej dziewczyny! Nie odzywałam się, złapałam jakiegoś doła i jestem na siebie zła, bo dzisiaj zrobiłam test. Oczywiście wyszedł negatywny- to zaledwie 8dpo… nie wiem czy jest wogole sens robić jutro test, tak mi co prawda zalecał doktor, ale nie wiem czy to coś może zmienić.