Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Dziewczyny, nie pamiętam która z was miała chorą na nowotwór mamę... Chciałam zapytać o jej samopoczucie.
Pamiętacie, o kogo chodzi?
Anetka, a czemu Natisz się tu nie odzywa? Obraziła się za coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 15:08
-
Annia wrote:Gagatko a miałaś jakieś wskazania do CC czy bardziej chciałaś po prostu tak rodzić?
Ja np bardziej chciałam ( później okazało się ze całe szczęście bo nie wiem co byłoby z synkiem jakbym rodziła naturalnie ) ale polecamwcześniej przeszłam poronienie w skurczach porodowych , ( jednak to poronienie wiec i psychicznie długo do siebie dochodziłam ) nigdy nie zapomnę bólu poronienia .. cesarka - zero bólu.. tylko przy wstawaniu na początku .. ale wiem ze przy drugim porodzie będzie trudniej
Annia lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Julik wrote:Często słyszę takie opinie, co smieszniejsze od ludzi którzy nawet tu nie byli. A np jak już przyjadą to mówią że nie spodziewali się ze Bialystok tak wygląda. Prawie 300 tys mieszkańców, Białystok w ostatnich latach bardzo się rozwija. Dużo ludzi nie zna właśnie Bialegostoku bo to nie jest miasto z taką historią jaką ma np Kraków czy Wrocław.
Evelle28, Julik lubią tę wiadomość
-
Zulu, Ty kiedyś chyba pisałaś o tym , że lekarz Ci mówił że kolki jelitowe są normalne?
Często miewam takie skórcze jelit, i przed ciążą zwykle takie miewałam gdy zjadłam coś z laktozą i kończyło się to 💩, a teraz nagle mnie coś takiego łapie, nawet jak nic nie jem kilka h, poboli i przestaję, bez finału kupki, co jest moją bolączką. -
Annia, Ounai, Enigvaa, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Zulu, Ty kiedyś chyba pisałaś o tym , że lekarz Ci mówił że kolki jelitowe są normalne?
Często miewam takie skórcze jelit, i przed ciążą zwykle takie miewałam gdy zjadłam coś z laktozą i kończyło się to 💩, a teraz nagle mnie coś takiego łapie, nawet jak nic nie jem kilka h, poboli i przestaję, bez finału kupki, co jest moją bolączką.
Niestety Anetka to nie ja pisałam, nie pamiętam też kto.
Ja przegralam walkę z brakiem kupki i pijam teraz raz dziennie colon c i jakos idzie..💙
💗 -
Zrobiłam przegląd ciuszków córeczki i sytuacja ma się tak:
Rozmiar 52
3x pajace
Rozmiar 56
7 pajacy , 8 body, 8 półśpiochów, 2x dresy (jedne dzianinowe), bluza, 2x ogrodniczki, 2 swetry, 3x niedrapki, 2x malutkie czapeczki, kombinezon dresowy, kombinezon miś
Rozmiar 62
7 par półśpiochów 12 body , rajtuzy, 1 kaftanik, 2 sukienki, 1 bluzeczka, 1 sweter, 1 bluza, 1 cienki dres, 2 pajace, 1 pajac bez stópek, 4 czapeczki, kombinezon do wózka.
2 śliniaczki, milion skarpet, jedna materiałowe buciki, jedne emu butki
Myślę że 56 mam aż za dużo, z 62 muszę dokupić na pewno pajace, czapeczkę zimową 0-3m, i jakiś dres (cały czas szukam tego w Bambi -wczoraj ktoś mi podkupił)
Co byście jeszcze dokupiły?
Kupujecie też rozmiar 68?Sylwucha lubi tę wiadomość
-
LILKA wrote:Kic czy możesz polecić mi lekarza z Żelaznej? Bo muszę teraz tam pójść do kogoś na usg bo moja gin wyjezdza i nie wiem kogo wybrać
Oczywiście, ja chodzę prywatnie do Sonofemu do dr Dróżdż, ona pracuje już parę ładnych lat na Żelaznej i tam też codziennie jest.
Bardzo dobra Pani dr, opinie same świadczą o niej
Za to w Sonofemie na USG I, II, III trymestru chodzę do dr Hameli-Olkowskiej - lepszego specjalisty w całej Warszawie ze świecą szukać, chyba więcej kursów, certyfikatów i szkół skończyć nie można było!LILKA lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Edyciak wrote:A słuchajcie, widziałam w labie dziewczynę już na końcówce chyba, z takim fajnym małym zgrabnym brzuszkiem i sobie pomyślałam, że za 4 miesiące też będę tam fajnie wyglądać. 😍 No bo miała zlecenie na gbs, czyli musiała być po 36tc?
Tak, gbs od 35t0dCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:Qunai, i jak sytuacja? Kurcze, ja coś czuje że Ty do końca tygodnia urodzisz
nie mogę się już doczekać!
Lalia, jeszcze ja, też kocham Harrego. Ta czerwona bluza 😍
Wcześniej mi się nie chciało ale idę po walizkę. Trzeba to kończyćSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Dzięki Kic za info o majtasach
Kic i inne doswiadczone mamy, a majty canpola są ok czy bella mama lepsze?
I podklady poporodowe? Bo widzę, że z canpola mają fajny ksztalt wyprofilowany a belle to są takie prostokątne i widzialam opinie, ze przez to mniej wygodne , co sądzicie?
Powiedzcie prosze raz jeszcze, pewnie setny, ile majtelonów i ile podkładów
Edit: ilości są na pierwszej stronie, 6/12 majtek i 2x10 podkladowWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 15:48
kic83 lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Zulugula wrote:Dzięki Kic za info o majtasach
Kic i inne doswiadczone mamy, a majty canpola są ok czy bella mama lepsze?
I podklady poporodowe? Bo widzę, że z canpola mają fajny ksztalt wyprofilowany a belle to są takie prostokątne i widzialam opinie, ze przez to mniej wygodne , co sądzicie?
Powiedzcie prosze raz jeszcze, pewnie setny, ile majtelonów i ile podkładów
Edit: ilości są na pierwszej stronie, 6/12 majtek i 2x10 podkladow
Ja mam majty Babyono i Bella mama, więc nie wiem jak Canpol 🤔 ale opinie są dobre, więc jeśli jest jakaś promocja to bym brała na wypróbowanie.
Ps może i Bella Mamma podkłady są prostokątne ale bardzo chłonne, ja byłam zadowolona.Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
LILKA wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie, już pisałam na Bożenach, ale Wam też napisze!
Jest pęcherzyk, jest w nim coś (ciałko żółte?), nie jest pusty, ale zarodka nie ma,
Wg lekarza 5+5 wiec może nie być jeszcze zarodka, przyznał, że bata przyrasta za mało, ale to nie wyznacznik, za tydzień bezwględnie usg jak za tydzień nie będzie serduszka to wiadomo co, a do tego czasu czekać i nie robić bety bo nic nie wniesie oprócz strachu...
Pęcherzyk ma o ile dobrze zrozumiałam 0,4x0,8, i teoretycznie mieści się jeszcze w normie choć wiadomo mógłby być większy -
LILKA wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie, już pisałam na Bożenach, ale Wam też napisze!
Jest pęcherzyk, jest w nim coś (ciałko żółte?), nie jest pusty, ale zarodka nie ma,
Wg lekarza 5+5 wiec może nie być jeszcze zarodka, przyznał, że bata przyrasta za mało, ale to nie wyznacznik, za tydzień bezwględnie usg jak za tydzień nie będzie serduszka to wiadomo co, a do tego czasu czekać i nie robić bety bo nic nie wniesie oprócz strachu...
Pęcherzyk ma o ile dobrze zrozumiałam 0,4x0,8, i teoretycznie mieści się jeszcze w normie choć wiadomo mógłby być większy
Lilka
u mnie też w podobnym tygodniu był zarodek, a na 7tyg jak poszłam serduszko, ja bym się nie martwiła na zaś jeśli nie masz żadnych plamień.
Ps jesteś z Warszawy?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:Zrobiłam przegląd ciuszków córeczki i sytuacja ma się tak:
Rozmiar 52
3x pajace
Rozmiar 56
7 pajacy , 8 body, 8 półśpiochów, 2x dresy (jedne dzianinowe), bluza, 2x ogrodniczki, 2 swetry, 3x niedrapki, 2x malutkie czapeczki, kombinezon dresowy, kombinezon miś
Rozmiar 62
7 par półśpiochów 12 body , rajtuzy, 1 kaftanik, 2 sukienki, 1 bluzeczka, 1 sweter, 1 bluza, 1 cienki dres, 2 pajace, 1 pajac bez stópek, 4 czapeczki, kombinezon do wózka.
2 śliniaczki, milion skarpet, jedna materiałowe buciki, jedne emu butki
Myślę że 56 mam aż za dużo, z 62 muszę dokupić na pewno pajace, czapeczkę zimową 0-3m, i jakiś dres (cały czas szukam tego w Bambi -wczoraj ktoś mi podkupił)
Co byście jeszcze dokupiły?
Kupujecie też rozmiar 68? -
Szkoda ze tylko na większe dzieci 😕 w sinsay tez fajna kolekcja ale tylko dla dorosłych.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się: