Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Julik wrote:Bardzo nisko mnie dziś syn kopie, trochę to dziwne. 🤔
Dziś myślałam nad imieniem... Jaś- mój dziadek i męża tak się nazywali, obu już nie ma z nami. Drugie to Adaś tak po prostu, ładnie i nic mi się złego nie kojarzy. 😊
Zupełnie normalne, mnie tez nie raz kopie niziutko. Jak już mowilam, dziecko może zmieniać na tym etapie jeszcze swoją pozycję nawet co pół godziny... Wystarczy ze sie akurat obroci nóżkami w dół i będziesz czuła kopki nisko w spojeniu albo o niżej.Julik lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Ounai
co tak mało dziś piszesz? Teściowa już spakowana? 😂kic83, Lalia, Wik89, Enigvaa, Ounai, Sylwucha, Edyciak, Julik lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny
jak wiecie najmłodsza to już nie jestem, ale to co ta ciąża że mną robi to jestem w szoku!
Kiedyś myłam włosy codziennie, teraz co 3 dni, nie przetłuszczają się.
Paznokcie super.
Buzia błyszczy bez żadnego wyprysku!
Ciało apetyczne i jędrne.
To chyba tak na zachętę bo po porodzie włosy będą garściami wypadać, a ja się rozpadnę 😂dmg111, Lalia, doomi03, Ewa88 , Wik89, Gagatka, Inaa89, Julik lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Dziewczyny
jak wiecie najmłodsza to już nie jestem, ale to co ta ciąża że mną robi to jestem w szoku!
Paznokcie super.
To chyba tak na zachętę bo po porodzie włosy będą garściami wypadać, a ja się rozpadnę 😂
Ja mam podobnie, paznokcie twarde i długie, jak hybrydy wyglądają, a włosy to ja myje raz w tygodniu 🤭, w ogóle się nie przetłuszczają, kiedyś co drugi dzień musiałam.kic83 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Paznokcie super.
To chyba tak na zachętę bo po porodzie włosy będą garściami wypadać, a ja się rozpadnę 😂
Mam tak samo, kiedyś włosy po 2 dniach smalec, teraz piękne i świeże. Chyba nigdy nie miałam tak długich i twardych paznokci!🦄 2021 r. -
Zulugula wrote:Ostatnio tak myslalam patrząc na moje zakładki do zakupu z pieluchami, smoczkami, kremami, przescieradelkami, okryciami, rozkami i z wszyyyystkim, że jakby facet mialby to ogarnąć to chyba predzej by sobie w leb strzelil 😅
Mój by pewnie wpisał w allegro słowo wyprawka i kupiłby pierwszy lepszy zestaw 😂 no bo "patrz jak tanio i wszystko masz" 😂 jak odpowiedziałam ze lepiej skompletować osobno wszystko to tylko burknął z ironią "bo Ty to się znasz" 🤣 także lepiej jak mi się w to nie wtrąca 😛Zulugula lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Taaaak! To mój kupiłby 3 śpiochy, 5 pieluch i finito. Co przyniosę jakieś ubranka to marudzi ile tego kupuje, a dziś jak mu wysłałam zdjęcie ubranek oficjalnie zakazał mi kupować ubranka (ta na bank).
Mojego słowa zaraz po tym jak dowiedział się ze będziemy mieć syna: "w sumie fajnie ze chłopak, będzie mniej ciuchów" 😂 ...
Zdziwił się chyba nieco ze na noworodka to żadna różnica w ilości ciuchów i też sie lapal za głowę ze znowu kolejne ubranka przynoszę 😂 -
Annia wrote:Mam dokładnie ten model: https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-classic-cot-120x60/
KarolinaMaria - właśnie uważam tak samo, że ubranek trzeba mieć zapas, żeby nie musieć prać pustej pralki z 3 pajacami i 3 bodziakami, żeby zdążyło wyschnąć.
Super bo starczy na dłużej, widziałam, że też mają modele 140 cm, które zmieniają się w tapczaniki i się zastanawiam, który rozmiar wybrać czy 120 czy 140 cm 😊 -
Paznokcie super.
Też włosy jak nigdy mogę myć 1 maks 2 razy w tygodniu i wciąż są super, az sie nie mogę tym nacieszyć, bo u mnie też musialam wcześniej co dwa dni myć (zazwyczaj tego drugiego już i tak kucyka albo koka musialam nosić)... Mogloby tak zostać dłużej xD -
Tez mogę włosy myc 1-2razy w tygodniu:)
Tylko nie wiem ile z tego to ciąża, a ile to , że od marca od czasu pracy zdalnej przetluszczalam je jak tylko moglam i mylam rzadziej niz co 2gi dzień i od tamtej pory mam taki luzik, że są długo świeże.
Ale zawsze tak robilam, że jesli np mycie wypadało mi w piątek a nigdzie nie wychodzilismy to myłam je dopiero na kolejny dzień. Im częściej myje się włosy tym szybciej się przetluszczaja. Mądrości, wiem 😅Wik89 lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Lalia wrote:Ounai, nie wiedziałam że też kochasz Harrego 🤩
Lalia, doomi03, Julik lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Edyciak
co do Żelaznej:
- szpital i 5 lat temu był "przereklamowany"
- nie można mu natomiast zarzucić III stopnia referencyjności
- odsyłali zawsze, te które jeszcze nie zaczęły rodzić (no bo gdzie je trzymać), lub te z ciążą przenoszoną bez objawów porodu, więc nie ma różnicy czy 5 lat temu, czy teraz, zawsze mieli takie same podejście
- byłam jedną z tych czekających na kontrolne KTG i USG i nie wspominam tego źle, owszem czekało się na swoją kolej, mnie już po takim KTG nie wypuścili ze szpitala bo stwierdzili że jest coś nie tak
- lekarze, położne pracujący tam są naprawdę dobrzy, nie ma sensu nawet brać położnej prywatnej za 2tys zł bo wszystkie pracujące tam zajmą się Tobą profesjonalnie
- personel jest uczynny, miły, niby zbędny szczegół a jednak po porodzie ważna kwestia
- jedzenie 5 raz dziennie, bardzo smaczne (podczas jednego karmienia spala się 650kcal więc oni mają kilka diet dla kobiet po porodzie i karmią dobrze, żeby kobieta miała siły)
- mają doradców laktacyjnych i fizjoterapeutę, który przychodzi do Ciebie po porodzie
- po porodzie zostawiają Cię z dzieckiem i mężem na 2h na kangurowanie i dają Ci ciepłe jedzenie (nawet jeśli jest 2 rano, tak było ze mną)
- oddział czysty,wygląda jak prywatny
- sale porodowe wielkie z wanną , przyrządami wspomagającymi poród, itp,itd
- są też sale 1os poporodowe z łazienką, jedzeniem dla męża też (w covidzie oczywiście nie), płatne, ale myślę że warte swojej ceny (brałam, byłam zadowolona).
Podsumowując:
Ja wciąż jestem kilka razy na tak za Żelazną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 23:39
Wik89, Gagatka, Edyciak lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Są dwie opcje: albo Ounai rodzi albo pakuje teściową do wyjazdu.
Lalia, Gagatka, Inaa89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔