X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Maria, cieszę się, że dziecko zdrowe 😊 ale kurcze, teraz ja mam pietra. 😬 U mnie niby jest chłopak... No właśnie.. niby... Już nawet jak głaskam brzuch, to mówię do niego "Oluś".. a jeśli okaże się że to dziewczynka... 🤔
    Pół szafy mam w chłopięcych ubraniach. 🙈

Lalia, doomi03, Julik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ehh, przeraża mnie to.
    Podczas ostatnich 2 miesiecy starań zaczęłam używać podpaski, a tak od zawsze tampony bo nie awidze tego uczucia miesiączki, a co dopiero połóg kiedy leje sie tqk mocno 🤯🤯🤯🤯
    Mnie przeraża to jeszcze bardziej, bo przez ostatnie kilka miesięcy przy normalnych miesiączkach musiałam do pracy zakładać te podpaski poporodowe. 😖😖 A co dopiero po porodzie, jak to wszystko będzie się oczyszczać..

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A ja nie wiem co robic 🤔

Czy kupowac dostawke czy lozeczko. Miejsca mamy malo, nie mamy lozka tylko kanape rozkladana. I nie wiem co wybrac. Chcialam na poczatku dostawke, komode i przewijak (osobno) , potem lozeczko z szufladami i komode z przewijakiem (razem). Tylko na to mamy miejsce po wyniesieniu biurka i przemeblowaniu 😊
    Maz do dostawki nie jest przekonany. A ja juz sama nie wiem 🤷🏻‍♂️
    A Wy co myslicie? 🤔
    Ja będę tak wlaśnie robić jak Ty chcialabyś mieć czyli na początek dostawka + przewijak + komoda a później łóżeczko z przewijakiem i komoda.
    Jeśli macie miejsce nawet po przemeblowaniu to ja bym tak zrobiła, te dostawki są świetne i pamietaj że to też duzy komfort dla Ciebie podczas karmienia. Szczerze to nie patrzyłabym w tym przypadku na zdanie męża bo to Ty będziesz karmić i w większośvi wstawać w nocy.
    A dostawką mozesz sobie pojechać np do salonu w ciągu dnia.

Ja za to cały czas mam problem co z tym Chicco baby hug lub koszem mojżesza. Babeczka niedsleko nas sprzedaje kosz za 90 zl w super stanie ze stojakiem i materacem i caly czas się nad nim zastanawiam, a z drugiej strony nie wiem czy to nie zbędny gadżet.
    Chico powoli odpada przy naszych aktualnych wydatkach. A może po prostu kupić sam kokon, ehh nie wiem.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam z AMC nad tym łóżeczkiem +barierka na później + materac lateks pianka kokos, chociaż nie wiem czy nie powinien być sam lateks pianka 😳

https://amc.sklep.pl/pl/p/Lozeczko-dzieciece-z-szuflada%2C-materac-/273?gclid=CjwKCAjw1K75BRAEEiwAd41h1ESIm-pVIHkCdmyN5ljkcqGivCLW5MYPw6fHQXNwJ3EOf1vi57TR1hoC6okQAvD_BwE

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Mnie przeraża to jeszcze bardziej, bo przez ostatnie kilka miesięcy przy normalnych miesiączkach musiałam do pracy zakładać te podpaski poporodowe. 😖😖 A co dopiero po porodzie, jak to wszystko będzie się oczyszczać..
    Co za los nas kobiety spotyka.... ehh..

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Bardzo nisko mnie dziś syn kopie, trochę to dziwne. 🤔

Dziś myślałam nad imieniem... Jaś- mój dziadek i męża tak się nazywali, obu już nie ma z nami. Drugie to Adaś tak po prostu, ładnie i nic mi się złego nie kojarzy. 😊
    Jaś śliczne! I dla małego chłopca i dorosłego mężczyzny fajnie brzmi.
    Adaś też bardzo ładne 💓

Julik lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    0b98ef6c5b17.jpg
    I taki rozmiar 68 na wiosnę 😊
    Ale śliczne! Musze też coś twkiego poszukać na 62-68

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję przenieść sypialnie do salonu i będzie sypialnia salon a męża z biurem do sypialni ( od zawsze pracuję z domu więc ma zrobione biuro w salonie) wtedy on będzie mógł po porodzie normalnie pracować a wydaje mi się że więcej mi się zmieści rzeczy do salonu. Łyżeczki mam po rodzeństwie ( a nawet chyba dwa. Najprostsze z. Ikei.

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik, moja koleżanka z pracy ma dwóch synów już nastoletnich: Jaś i Adaś właśnie. 😊
    Janków w sumie ostatnio jest sporo, nie wiem, czy zwracacie uwagę na popularność imienia...
    Mój Aleksander też jest zbyt popularny, ale tak miał się nazywać nasz pierworodny od zawsze..

Julik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może zostawmy te wszystkie decyzje o zakupie łóżeczka, przewijaka, wózka oraz o umeblowaniu pokoju naszym mężom. 😁 Co wy na to? 😊

dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Annia, polubiłam, bo nie wiedziałam, że do dostawki nie może być monitor 😳😳😳

Inga, mam upatrzone dokładnie to samo na allegro 🤣🤣🤣

Annia, Ty zamawiałaś łóżeczko z AMC, dobrze pamiętam?? A zamawiałaś u nich od razu ten materac lateks pianka??

Mi się wydawało że może być, jak oglądałam tego Bezpiecznego Malucha to chyba tam był monitor przy dostawce, ale nie pamiętam dobrze. Musiałabym zobaczyć w materiałach

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Annia, polubiłam, bo nie wiedziałam, że do dostawki nie może być monitor 😳😳😳

Inga, mam upatrzone dokładnie to samo na allegro 🤣🤣🤣

Annia, Ty zamawiałaś łóżeczko z AMC, dobrze pamiętam?? A zamawiałaś u nich od razu ten materac lateks pianka??
    Ja mam łóżeczko z Woodies. Do tego materac lateks pianka (ale bez dziurek wentylujących). Ten monitor oddechu (np. Babysense) musi mieć jakby twarde podłoże pod materacykiem, a dostawka takiego nie ma. Nie wiem czy w dostawce nie sprawdziłby się taki monitor oddechu co się przypina do dziecka (np. Snuza Hero), ale o takich różne opinie słyszałam.

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • LILKA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Lilka
    u mnie też w podobnym tygodniu był zarodek, a na 7tyg jak poszłam serduszko, ja bym się nie martwiła na zaś jeśli nie masz żadnych plamień.
    Ps jesteś z Warszawy?
    Tak!
    No u mnie zarodka nie było, No nic zostaje mi uzbroić się w cierpliwość....gdybym nie zrobiła tej ostatniej bety nawet bym nie wiedziała co może sie stać....

🍀
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Karolina Maria, cieszę się, że dziecko zdrowe 😊 ale kurcze, teraz ja mam pietra. 😬 U mnie niby jest chłopak... No właśnie.. niby... Już nawet jak głaskam brzuch, to mówię do niego "Oluś".. a jeśli okaże się że to dziewczynka... 🤔
    Pół szafy mam w chłopięcych ubraniach. 🙈

Wiesz co, dlatego ja sceptycznie podchodziłam do płci z prenatalnych i nawet nie gratulowałam tutaj Suzi czy Indze, bo znałam już przypadki pomyłek. Ubranek też nie kupowałam pod chłopca, bo to było zwyczajnie za wcześnie ;) (nie jestem przesądna). Mam parę rzeczy, w tym może jedne chłopięce spodenki dresowe, ktore nadadzą się po domu. Też myślałam o chłopcu w brzuszku i teraz jakoś tak dziwnie ;D natomiast wiedziałam, że mój L się ucieszy z córki i to mnie pociesza. Może na chłopca przyjdzie jeszcze pora. Jestem szczęśliwa, bo po przygodzie z krwiakiem ogromnym jak kula ziemska wreszcie mogę cieszyć się ciążą i zdrowym maluchem ;)

Lalia, Enigvaa, Inaa89, Wik89, Ounai, Edyciak lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam troszke świrować, Pola od 2 dni jest baaardzo mało aktywna.
    Czy to normalne w 23 tygodniu że może spadać jej aktywność czy może powinnam się zacząc poważnie martwić ?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać tak miało być, bo nie miałam imienia dla chłopca ;P powiedziałam to dziś lekarzowi, a on 'przecież Karol takie ładne' (on jest Karol) 😂 dla dziewczynki od początku obstawialiśmy Matyldę, tak jak Motylek ;)

Mało się ostatnio odzywam, bo wróciłam do pracy, ale stale Was podczytuję. Też mnie przerażają te ogromne podpaski po porodzie... I w ogóle ogarnięcie tego wszystkiego. Jak tylko wstawiacie jakieś nazwy, listy zakupów to robię screeny. Wstawiacie tu tyle ładnych tekstyliów, że wybór będzie ciężki...

22.08. w Lidlu będą body i ładne rożki z minky za 29,99. Muszę wstać na otwarcie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 19:55

Lalia, Enigvaa, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko tez to z amc z szufladą będę kupować:)
    Co do koszy mojzesza i tych chicco hug to wg mnie to jest taki gadzet dla matki i dla fajnych zdjęć 😀 ja planuję wrzucic bobasa w kokon zrobiony z poduszki ciążowej i podkładki do niej dolaczonej wlasnie żeby uzupelnic ten kokon, ewentualnie do gondoli od wózka i sija 🙂

KarolinaMaria, Lalia, Julik lubią tę wiadomość

💙
    💗

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Czy to normalne w 23 tygodniu że może spadać jej aktywność czy może powinnam się zacząc poważnie martwić ?

Anetka, wg mamyginekolog regularne ruchy trzeba czuć od 28 tygodnia ;)

doomi03 lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziewczyny, a może zostawmy te wszystkie decyzje o zakupie łóżeczka, przewijaka, wózka oraz o umeblowaniu pokoju naszym mężom. 😁 Co wy na to? 😊

Ostatnio tak myslalam patrząc na moje zakładki do zakupu z pieluchami, smoczkami, kremami, przescieradelkami, okryciami, rozkami i z wszyyyystkim, że jakby facet mialby to ogarnąć to chyba predzej by sobie w leb strzelil 😅

kar_oliv, Enigvaa, doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Aneta pisałam właśnie wcześniej, że u mnie to samo. Też jest mniej aktywny, ale na tym etapie jest to normalne 😊 mnie jednak uspokoiła ta wizyta u lekarza dzisiaj...

age.png

age.png
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ