Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
I dziś rano znów stwardniał brzuch .. niestety jest to bolesne .. skurcze bolące bardziej niż w okres .. jak puści to jest ulga .. z synem nie bolały .. martwie się .. dziś leżę .. niestety oznacza to ze syn spędzi dzień oglądając bajki .. myśle ze 2,5 letnie dziecko nie powinno oglądać dłużej niż pół godzinki ale chyba musze dziś poleżeć .. wiec nie ma wyjściaDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Annia wrote:Suzi bardzo Ci współczuję dolegliwości, podjedź może do szpitala, żeby sprawdzili szyjkę? Co do wywoływania takiego na zapas w 37/38 tc, bo już nam ciężko, to też nie jest prawda że te dzieciaczki są już gotowe, nie bez powodu ciąża trwa 40 tyg. Oczywiście, że taki noworodek przeżyje, ale często np mają przejściowe zaburzenia oddychania itp. Wiadomo co innego indukcja że wskazań (jak miała np Kic bo hipotrofia) ale nikt nie będzie indukować bo nam już ciężko.
Sylwia kochanie jak dzisiaj? Lepiej już? Ja też miałam takie bóle brzucha, ale u mnie one nie skracały szyjki. Tylko miałam je wcześniej niż Ty i koło 30 tyg przeszły. Ja dolnej półki ze zmywarki już nie ruszam. 😂
Ounai mój też się rusza dużo teraz i też się czasem martwię jak np kilka dni z rzędu są tańce w nocy w brzuchu po siku, a dzisiaj np leżę i czekam. Ale w końcu zaczął harcować. Dzisiaj i matka i syn lepiej spali w nocy po prostu. 😂
Kic to wpadamy do Ciebie zaraz na ciężarówka party skoro masz wolna chatę!
Mi nie chodzi o indukowanie bo ciężko, ja uważam ze nie jest dobre dla dziecka trzymanie go , a już na pewno takie do 43 tyg z jakim się spotkałam .. dziecko może okręcić się pępowina , może być jakieś zakażenie o którym nie wiemy i dziecko później rodzi się z wysokim crp ( jak u mnie ) i mnóstwo innych rzeczy .. ja uważam ze bezpieczniej indukować w 38 tyg niż trzymać do 42-43DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Annia wrote:Czy kocyki bawełniane są ciepłe?
Sylwia dokąd jedziecie oglądać foteliki?
Lalia współczuję sikania. Ja wstaje 3 razy przy tym to pierwsze siku jest takie po głębokim śnie i pęcherz jest tak pełny że mnie boli brzuch aż jak lecę.
Mamusie: czy wszystkim Wam po porodach SN wyskoczyły hemoroidy? Jeśli za intymne to nie odpowiadajcie. Na razie każda koleżanka, z którą rozmawiałam nawet jeśli nie miała w ciąży to przy porodzie się pojawił.
Ja miałam po porodzie, a nawet o tym nie wiedziałam, ani nie czułam, dowiedziałam się o tym na wizycie kontrolnej.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
suzi1994 wrote:Mi nie chodzi o indukowanie bo ciężko, ja uważam ze nie jest dobre dla dziecka trzymanie go , a już na pewno takie do 43 tyg z jakim się spotkałam .. dziecko może okręcić się pępowina , może być jakieś zakażenie o którym nie wiemy i dziecko później rodzi się z wysokim crp ( jak u mnie ) i mnóstwo innych rzeczy .. ja uważam ze bezpieczniej indukować w 38 tyg niż trzymać do 42-43Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Czy kocyki bawełniane są ciepłe?
Sylwia dokąd jedziecie oglądać foteliki?
Lalia współczuję sikania. Ja wstaje 3 razy przy tym to pierwsze siku jest takie po głębokim śnie i pęcherz jest tak pełny że mnie boli brzuch aż jak lecę.
Mamusie: czy wszystkim Wam po porodach SN wyskoczyły hemoroidy? Jeśli za intymne to nie odpowiadajcie. Na razie każda koleżanka, z którą rozmawiałam nawet jeśli nie miała w ciąży to przy porodzie się pojawił. -
kic83 wrote:Orientujesz się czy na wszystko?
Promocją objęte będę:
👉 pościele i prześcieradła
👉 otulacze i pieluszki bambusowe
👉 kocyki bawełniane jersey
👉 ubranka niemowlęce (body, czapeczki, opaski, bluzeczki)
👉 śpiworki wiosna/lato
👉 kosmetyczki i pojemniki
Wyprzedaż dotyczy 6 wzorów naszych pięknych kolekcji: 🦁 Safari, 🌸 Meadow, 🐒 Jungle, 🐚 Reef, 🔘 Playground oraz ⭐ Milkywaykic83, Ounai lubią tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:I dziś rano znów stwardniał brzuch .. niestety jest to bolesne .. skurcze bolące bardziej niż w okres .. jak puści to jest ulga .. z synem nie bolały .. martwie się .. dziś leżę .. niestety oznacza to ze syn spędzi dzień oglądając bajki .. myśle ze 2,5 letnie dziecko nie powinno oglądać dłużej niż pół godzinki ale chyba musze dziś poleżeć .. wiec nie ma wyjścia02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Suzi bardzo Ci współczuję dolegliwości, podjedź może do szpitala, żeby sprawdzili szyjkę? Co do wywoływania takiego na zapas w 37/38 tc, bo już nam ciężko, to też nie jest prawda że te dzieciaczki są już gotowe, nie bez powodu ciąża trwa 40 tyg. Oczywiście, że taki noworodek przeżyje, ale często np mają przejściowe zaburzenia oddychania itp. Wiadomo co innego indukcja że wskazań (jak miała np Kic bo hipotrofia) ale nikt nie będzie indukować bo nam już ciężko.
Sylwia kochanie jak dzisiaj? Lepiej już? Ja też miałam takie bóle brzucha, ale u mnie one nie skracały szyjki. Tylko miałam je wcześniej niż Ty i koło 30 tyg przeszły. Ja dolnej półki ze zmywarki już nie ruszam. 😂
Ounai mój też się rusza dużo teraz i też się czasem martwię jak np kilka dni z rzędu są tańce w nocy w brzuchu po siku, a dzisiaj np leżę i czekam. Ale w końcu zaczął harcować. Dzisiaj i matka i syn lepiej spali w nocy po prostu. 😂
Kic to wpadamy do Ciebie zaraz na ciężarówka party skoro masz wolna chatę!
Co do ruchów to nie przeszkadza mi że tak fika. Tylko ona wariowała dosłownie w brzuchu przez ponad godzinę i nagle w jednej sekundzie przestała się całkowicie ruszać. Nie, że gdzieś tam wolniej się poruszała i poszła spać tylko skakała, szalała i w jednym momencie przestała i nie dało się jej dobudzić. Dlatego się tak strasznie zestresowałam. Jeszcze mąż mi zaczął mówić żebym się nie stresowała bo ona to czuje i przez to się nie rusza. Ale myślę, że nie da się wyłączyć stresu w takiej sytuacji. A najgorsze, że u nas w mieście nie ma teraz gdzie podjechać, trzeba cisnąć do innych więc też nie chciałam pół nocy stracić żeby usłyszeć że dziecko śpi.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Dla.mnie też przenoszenie jest zbędne nie mowie tutaj o wyciąganiu dziecka już w 38 tyg ale ja urodziłam corke w 42 i to jeszcze wyblagalam żeby ja wyciagali bo chodzić nie mogłam tak mała mi uciskala i kręciła się brzuchu. A jak się urodzila to lekarz mówi naszczescie mała wyszła bo łożysko się już starzalo i do tego odrazu smolka jej poleciala a gdyby w srodku ja zrobiła to zaczynała by się podtrowac..wiec ja niewiem poco czekać do końca 42 tyg ja byłam parę dni przed dlatego zwlekali..
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
suzi1994 wrote:Mi nie chodzi o indukowanie bo ciężko, ja uważam ze nie jest dobre dla dziecka trzymanie go , a już na pewno takie do 43 tyg z jakim się spotkałam .. dziecko może okręcić się pępowina , może być jakieś zakażenie o którym nie wiemy i dziecko później rodzi się z wysokim crp ( jak u mnie ) i mnóstwo innych rzeczy .. ja uważam ze bezpieczniej indukować w 38 tyg niż trzymać do 42-43
Dokładnie zgadzam się z Inaa, dlaczego niespodzianka jedziesz do szpitala zobaczyć co się dzieje? Tym bardziej że w pierwszej ciąży miałaś zagrożenie przedwczesnym porodem z tego samego powodu?SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Inaa89 wrote:Suzi skoro twardnieje i tak boli dlaczego nie pojedziesz tego skontrolować?
Akurat wyjechałam i nie jestem w swoim mieście , mój lekarz jest na urlopie .. wizytę mam za tydzień .. tutaj mogłabym jechać tylko na IP i nie ma tu patologii ciąży ani ginekologii .. tak czy tak , jak będzie zle to pojadę .. a zaczynam się martwić bo brzuch boli .. i postawił się już z 5 razy od rana .. na ten etap ciąży to bardzo dużoDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Akurat wyjechałam i nie jestem w swoim mieście , mój lekarz jest na urlopie .. wizytę mam za tydzień .. tutaj mogłabym jechać tylko na IP i nie ma tu patologii ciąży ani ginekologii .. tak czy tak , jak będzie zle to pojadę .. a zaczynam się martwić bo brzuch boli .. i postawił się już z 5 razy od rana .. na ten etap ciąży to bardzo dużo
Ja bym nie czekała bo chyba nie ma na colepiej pojechać i jednak to skontrolować, właśnie tym bardziej, że miałaś podobnie w pierwszej ciąży. A Ciebie widać, że też to stresuje a tak to chociaż sprawdzą co i jak; czy szyjka się skraca czy nie
-
Lalia, +3kg w połowie to malutko. Jest git 👍
Młoda jest tak nisko że rusza się na wysokości pępka a od piersi do końca brzuch jestem w stanie wcisnąć 1,5 dłoni. Mam wrażenie że jest niżej niż wczoraj i to wiercenie wczorajsze to było wbijanie się w kanał.
Mąż mówi że będzie zamykać dziś już powoli tematy w pracy jakby jednak się zdecydowała Krolewna.
Na stronie Lidla też jest sporo fajnych promocji. Kupiłam 2 zestawy pościeli 160x200 z bawełny satynowej po 30zl za sztukę. I mikser Braun dla mamy za 100zl oraz mocy 500W.Lalia lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
suzi1994 wrote:Akurat wyjechałam i nie jestem w swoim mieście , mój lekarz jest na urlopie .. wizytę mam za tydzień .. tutaj mogłabym jechać tylko na IP i nie ma tu patologii ciąży ani ginekologii .. tak czy tak , jak będzie zle to pojadę .. a zaczynam się martwić bo brzuch boli .. i postawił się już z 5 razy od rana .. na ten etap ciąży to bardzo dużo
Lulu83 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Lalila 3 kg to super ,ciesz się ja mam 5 na plusie jestem w 23 tyg. z córką miałam.juz 10 + ale teraz się pilnuje bardzo mam nadzieje ze wytrwam. Lekarz też nic nie mówił a w tabeli tej z waga 5 kg jest w normie i jakieś 6 jeszcze mogę przytyć jak zakończę ciążę 10-15 kg na plusie bd szczesliwa. Ale jest gorąco nie chce się jeść gorzej jak przyjdzie jesień i zima i moje ulubione pierniczki 🤪🤪🤪🤪 Z córka jak byłam w ciąży mąż dostał cały karton piernikow różnych na wigili w pracy Jezu wsowalam aż się mi uszy trzesly no i wynik na koniec ciąży 26+ Brawo ja 😑
UPAŁY niemiłosiernie nas nie oszczędzają, A ja zamówiłam.sobie koszulę ciążowa i.musze ja odebrac w sklepie w centrum, auto u mechanika więc został spacer .. zwlekam już tydzień ale jutro ja maja odesłać i chyba nie mam A wyjścia.. muszę iść 🥵
Lalia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Napisałam do swojego lekarza .. zna sytuacje .. zobaczymy co mi poradzi .. jest na urlopie ale myśle ze odpowie
Edit pamietam jak dziś jak z synem było to samo i dokładnie to mówili ze na tym etapie dziecka nie uratują .. leżałam i dostawałam magnez bo mówili ze innych leków na to po prostu nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 11:06
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ja miałam podobnie, mimo wszystko wróciłam do swojego miasta i prosto na IP, nie pisałam nawet lekarzowi, bo wcześniej mi mówił, że jesli cokolwiek mnie zaniepokoi to mam jechać na najbliższą IP, lepiej pojechać raz za dużo, niż raz za mało. Tak też zrobiłam. Mam wrażenie że po tym rozkurczeniu po kroplówkach na izbie przyjęć, teraz 2 tyg dzień jest dużo lepiej, biorę dużo magnezu i znowu luteinę i dużo więcej mogę chodzić i sporadycznie mam skurcze. W każdym razie jak pojechałam na IP to przede wszystkim się uspokoiłam, bo zbadali, zrobili usg, zmierzyli szyjkę i mogłam spać spokojnie, bez denerwowania się co się dzieje.O ❤️
Z ❤️