X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny od samego początku przeczucie mam na chłopczyka więc zobaczymy czy to się potwierdzi na 100pro na następnej wizycie 😊

ANNIE moja lekarka tylko w niedziele przyjmuje w Pozku bo ona nie jest z Poznania tylko tu dojeżdża więc w tyg pracuje w swoim mieście

Według usg moje dziecko jest starsze ma 13+6 dlatego ze moja owulacja w szczęśliwym cyklu wystąpiła szybciej niż zawsze.
    Ooo Ty jesteś z Poznania? Myslalam ze nie mam tu blisko mnie nikogo 😉 ja co prawda mieszkam ok 40km od Poz ale siostra mieszka w Poznaniu i często tam bywamy 😊

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😍😘 witamy się w kolejnym tygodniu 🥰 kalendarz fioletu pokazuje mi że wkraczamy w 7 miesiąc 😱 coraz bliżej spotkania z naszą księżniczką, właśnie szykuje się na wizytę, niestety bez usg szybkie kontrolną e badanie, bo mój lekarz jedzie na urlop i udało mi się wcisnąć do niego na nfz

Sylwucha, Inaa89, kar_oliv, Lalia, dmg111, kic83, Annia, Wik89, Iryska, Ounai, Ewa88 lubią tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 😊
    My dziś zaczynamy kolejny tydzień i 8 miesiac 😉
    Kicek też 😉
    Mam nadzieję, że dziś się dowiem ile dziewczynki przybrały 😊

Inaa89, kar_oliv, Lalia, dmg111, doomi03, SzalonaOna, kic83, Annia, Wik89, Ounai, Ewa88 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki w takim razie za nas wszystkie dzis wizytujące 😉 😘
    Ja mam dopiero na 14.20 wizyte, wiec leżąc w łóżku będzie mi się ten czas bardzoo ciągnął..

kar_oliv, Sylwucha, Annia lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, u mnie również nowy tydzień :) Ja mam w piątek wizytę, ale odkąd czuje ruchy to jednak jestem bardziej spokojna, ale wiadomo zawsze z niecierpliwością czekam żeby zobaczyć synka <3

Powiem Wam, że wczoraj zrobiło mi się mega przykro... Ostatnio na imprezie (nie było mnie na niej) moja siostrzenica mówi, że na kolejne wakacje to już wszyscy do dziadka przyjadą na wakacje nawet Gucio (tak, chcemy nazywać synka Gustaw) na co teściowa mojej siostry rzuca tekstem "biedne dziecko, tak dać na imię" :o Serio? Jak dorosła osoba może rzucać takim tekstem? Sama ma już dorosłą córkę, której 30 lat temu dała na imię Celina, i to imię przecież też jest samo w sobie raczej mało spotykane i bardzo rzadkie... Moja siostra tylko zrobiła zniesmaczoną minę i szwagier chyba to widział i powiedział, że on już się przyzwyczaił i jemu się podoba... Już na prawdę nie mówię, że każdemu musi się dane imię podobać, ale już rzucanie tekstem o biednym dziecku jest przegięciem :/

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jak tam dzisiejasza nocka? Udalo Ci się pospac?

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dzień Dobry, u mnie również nowy tydzień :) Ja mam w piątek wizytę, ale odkąd czuje ruchy to jednak jestem bardziej spokojna, ale wiadomo zawsze z niecierpliwością czekam żeby zobaczyć synka <3

Powiem Wam, że wczoraj zrobiło mi się mega przykro... Ostatnio na imprezie (nie było mnie na niej) moja siostrzenica mówi, że na kolejne wakacje to już wszyscy do dziadka przyjadą na wakacje nawet Gucio (tak, chcemy nazywać synka Gustaw) na co teściowa mojej siostry rzuca tekstem "biedne dziecko, tak dać na imię" :o Serio? Jak dorosła osoba może rzucać takim tekstem? Sama ma już dorosłą córkę, której 30 lat temu dała na imię Celina, i to imię przecież też jest samo w sobie raczej mało spotykane i bardzo rzadkie... Moja siostra tylko zrobiła zniesmaczoną minę i szwagier chyba to widział i powiedział, że on już się przyzwyczaił i jemu się podoba... Już na prawdę nie mówię, że każdemu musi się dane imię podobać, ale już rzucanie tekstem o biednym dziecku jest przegięciem :/
    Co za babsko, wiem ze Ci przykro ale nie przejmuj się nią ani nikim innym dookoła. To jest Wasze dziecko, Wasz wybór i to imię ma się Wam podobać a nie komuś. My np już od pierwszej ciazy gdyby była dziewczynka mielismy wybrane imię Magdalena, i tak pozostało caly czas. I jeśli urodzi sie dziewczynka to tak pewnie dostanie na imie. Jedyne co mi pare osób powiedzialo to, ze nie dawaj tak na imie bo Magdy to głupie dziewczyny.. ja rozumiem, ze sa osoby z danymi imionami lepsze badz gorsze. Ale wydaje mi się, że to kwestia wychowania a nie tego jak da się na imie. Wiec jak ktoś tak mówi, jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam. I Ty rob tak samo 😘

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Co za babsko, wiem ze Ci przykro ale nie przejmuj się nią ani nikim innym dookoła. To jest Wasze dziecko, Wasz wybór i to imię ma się Wam podobać a nie komuś. My np już od pierwszej ciazy gdyby była dziewczynka mielismy wybrane imię Magdalena, i tak pozostało caly czas. I jeśli urodzi sie dziewczynka to tak pewnie dostanie na imie. Jedyne co mi pare osób powiedzialo to, ze nie dawaj tak na imie bo Magdy to głupie dziewczyny.. ja rozumiem, ze sa osoby z danymi imionami lepsze badz gorsze. Ale wydaje mi się, że to kwestia wychowania a nie tego jak da się na imie. Wiec jak ktoś tak mówi, jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam. I Ty rob tak samo 😘

Wiesz staram się nie przejmować, ale mimo wszystko zrobiło mi się mega przykro... :/ Mimo, że znam mojej siostry teściową, wiem jaka jest i jakie ma dziwne podejście... np. jak moja siostra urodziła teraz w marcu dziecko to ona nie pozwoliła wyjść z dzieckiem na spacer bo jeszcze nie mało chrztu, co ma jedno z drugim wspólnego to ja na prawdę nie wiem. Albo ona uważa, że mleko modyfikowane powinno się słodzić :O i ona chyba do tej pory myśli, że moja siostra tak robi ;/ jej córka przywiozła mojej siostrze całą zgrzewkę cukru żeby młody miał słodkie życie... Są z jednej strony mega wierzący i chodzą co niedziele do kościoła i w ogóle a z drugiej wierzy w jakieś dziwne zabobony...

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja również witam się w nowym tygodniu 🌷
    Aplikacja pokazuje, że także w nowym miesiacu, chociaż kiedyś chyba pisałyście, że 6 miesiąc zaczyna się od 22+0 🤔
    1a458a8925a1.jpg
    U mnie na plusie 3, 9 kg👍 w czwartek usg połówkowe 🙏 a w piątek wizyta u mojego gina 💪
    Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę synka 💙
    Teraz powoli zbieram się do laboratorium na badanie moczu i morfologie 😑

Gratuluję kolejnych zaczętych tygodni! 💜
    Życzę samych dobrych wieści z wizyt 😍

P. S. Inga, nie przejmuj się tą kobietą 😘 pisałam tu ostatnio, że moja nam wyjechała z tekstem, że nasze dziecko nasza decyzja co do imienia, a po 5 sekundach powiedziała, że "Mateusze są niegrzeczni", "Ksawery robią błędy w imieniu", a najlepiej jakbyśmy dali "Gabryś, bo się ślicznie zdrabnia i to takie przystojne chłopaki" 🤦‍♀️
    Mój mąż się wkurzył do tego stopnia, że powiedział że do porodu mam nie mówić jakie będzie imię 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 07:41

Zulugula, Sylwucha, kar_oliv, dmg111, kic83, Inaa89, Wik89, Iryska lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zastanawialyscie się może nad spódniczka i bluzką do porodu? Bo juz w drugim szpitalu położne polecają taki zestawik😀
    Wtedy ktg czy usg bluzka do góry , a dół zostaje

Edyciak lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Wiesz staram się nie przejmować, ale mimo wszystko zrobiło mi się mega przykro... :/ Mimo, że znam mojej siostry teściową, wiem jaka jest i jakie ma dziwne podejście... np. jak moja siostra urodziła teraz w marcu dziecko to ona nie pozwoliła wyjść z dzieckiem na spacer bo jeszcze nie mało chrztu, co ma jedno z drugim wspólnego to ja na prawdę nie wiem. Albo ona uważa, że mleko modyfikowane powinno się słodzić :O i ona chyba do tej pory myśli, że moja siostra tak robi ;/ jej córka przywiozła mojej siostrze całą zgrzewkę cukru żeby młody miał słodkie życie... Są z jednej strony mega wierzący i chodzą co niedziele do kościoła i w ogóle a z drugiej wierzy w jakieś dziwne zabobony...

Wiesz co u nas tez imię Mia się niektórym niepodoba i nie próbują nawet tego nie komentować wręcz przeciwnie , wypowiadają się na ten temat :) ale ja sram na to :)

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w koszulce bokserce. Dół mialam przykryty a potem to już mi było wszystko jedno :)
    Tym razem wezmę stara koszule do karmienia, skrócę ładnie bo taka babcina trochę i będę w tym rodzic. Druga taka sama na zmianę w szpitalu a w domu założę już lepsza nowa😅

Lalia lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 16:27

Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

Nie wychodź z dzieckiem, bo niechrzczone HIT 🙈

dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dzień dobry 😍😘 witamy się w kolejnym tygodniu 🥰 kalendarz fioletu pokazuje mi że wkraczamy w 7 miesiąc 😱 coraz bliżej spotkania z naszą księżniczką, właśnie szykuje się na wizytę, niestety bez usg szybkie kontrolną e badanie, bo mój lekarz jedzie na urlop i udało mi się wcisnąć do niego na nfz

Do 7 miesiąca chyba jeszcze tydzień Maniuś :) ten fiolet to jakos tak sie zawsze spieszy, ja też własnie czekam na 27+0 zeby zacząć 7 miesiac i ruszyć z 3 trymestrem ;)
    Ale też już zaczynam czuć ze to wszystko coraz bliżej, a przecież dopiero co obie byłyśmy na samym początku tej przygody 😮 kiedy to minęło się pytam xD 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 08:31

Lalia, Maniaaa. lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Do 7 miesiąca chyba jeszcze tydzień Zuluś :) ten fiolet to jakos tak sie zawsze spieszy, ja też własnie czekam na 27+0 zeby zacząć 7 miesiac i ruszyć z 3 trymestrem ;)
    Ale też już zaczynam czuć ze to wszystko coraz bliżej, a przecież dopiero co obie byłyśmy na samym początku tej przygody 😮 kiedy to minęło się pytam xD 😜

Domi ja wiem, to Mania 🤪 ja właśnie patrzę na Ciebie kiedy Ty wchodzisz w kolejny miesiąc i wtedy wiem , że ja za tydzien 😀

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dzień dobry, ja również witam się w nowym tygodniu 🌷
    Aplikacja pokazuje, że także w nowym miesiacu, chociaż kiedyś chyba pisałyście, że 6 miesiąc zaczyna się od 22+0 🤔
    1a458a8925a1.jpg
    U mnie na plusie 3, 9 kg👍 w czwartek usg połówkowe 🙏 a w piątek wizyta u mojego gina 💪
    Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę synka 💙
    Teraz powoli zbieram się do laboratorium na badanie moczu i morfologie 😑

Gratuluję kolejnych zaczętych tygodni! 💜
    Życzę samych dobrych wieści z wizyt 😍

P. S. Inga, nie przejmuj się tą kobietą 😘 pisałam tu ostatnio, że moja nam wyjechała z tekstem, że nasze dziecko nasza decyzja co do imienia, a po 5 sekundach powiedziała, że "Mateusze są niegrzeczni", "Ksawery robią błędy w imieniu", a najlepiej jakbyśmy dali "Gabryś, bo się ślicznie zdrabnia i to takie przystojne chłopaki" 🤦‍♀️
    Mój mąż się wkurzył do tego stopnia, że powiedział że do porodu mam nie mówić jakie będzie imię 😅
    Tak Kochanie, ta apka oszukuje o tydzień 😁
    Też czekamy na info o Twojej dzidzi. Moja waga troszeczkę się zmniejszyła. Ubyło mi 2 kg. Małe chyba mają duże potrzeby 😉

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • kłot Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) udało mi się wpaść przy śniadaniu, lecę zaraz do pracy. Jeszcze tylko 2 tyg pracy i "wolny" miesiąc przed porodem (chyba że wcześniej będzie to mniej :p).
    Ja mam dzisiaj wizytę u gina o 18:30, ciekawe jak maluch. Ostatnio tak mocno mnie kopie że aż sama podskakuje 😅 i czasami nie mogę przez to usnąć...
    Co do imion to Gustaw jest przepiękne! My też dajemy Piotr a dla mojej mamy jest to najgorsze imię ever bo jej brat który się odwrócił od rodziny ma tak na imię i kiedyś mi powiedziała że jak tak damy na imię to ona się nie będzie nim opiekować... Ale już to przyjęła do siebie i nie komentuje

dmg111, Annia, Wik89, Iryska, Lalia, Edyciak lubią tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

A nie przejmuj się nimi... Niektórzy to wala głupie teksty nawet nie zastanawiając się co gadają. Gustaw to zupelnie nornalne imię od wieków znane imię i to jest Wasz wybór.
    Tym bardziej ze to nie jest jakas fanaberia jak np w przypadku rodzicow którzy nazwali swoje dziecko "Monitor" (tak, serio jest taki przypadek).
    Nie przejmujcie się komentarzami i mówcie o imieniu synka z dumą, a oni się przyzwyczaja i przestaną widzieć w tym cos dziwnego.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

Nie przejmuj sie. U nas też tak gadali, że Matylda, co to za imię, dziwne imię. A teraz przywykli :)

‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ