Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wszystkiego najlepszego 🥰 duzo miłości, jeszcze tyle przed Wami. Życzę Wam kazdego pięknego i wspaniałego dnia 😘😘
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dzień dobry ☀️
ja dziś spałam 10h, widocznie organizm się domaga.
Ounai
wydaje mi się że jednak urodzisz druga po tym co pisze nasza Annia. Mam nadzieję, że szybko te dwa dni miną i że szybko będziesz tulić Martę, tymbardziej że już ciezko na końcówce.
Annia
przepraszam, że dopiero teraz ale padłam.
Dobrze że pojechaliście skoro byś w domu wariowała. Masz bardzo dobrego lekarza i chwała mu za to że wyłapał hipotrofię, w szpitalu tylko Ci ją potwierdzili to dobrze, bo masz w okoł sobie specjalistów.
Waga 2200-2500 to już bezpieczna waga, synek będzie normalnym zdrowym chłopcem.
Dobrze że przepływy dobre.
Co do skurczy miesiączkowych to kochana ZACZYNA CI SIĘ PORÓD!!!!!!
Na oxy tak to jest, są delikatne skurcze, silniejsze i coraz silniejsze, pach i już dziecko urodzone.
Dokładnie jest tak jak pisala Ounai i Inna jak jest skurcz to widzisz na wykresie że linia skoczyła.
U mnie było identycznie, po podaniu oxy na noc, następnego dnia rozwarcie na 2 palce, odeszły wody, czop i zaczęłam rodzić, wszystko co piszesz wskazuje na to, że albo dziś wieczorem albo dziś w nocy będziesz tuliła synka.
Nic się nie bój, on jest silny i zdrowy, Ty musisz być teraz silna dla niego i współpracować ze skurczami i z położna!
Myślami jestem z Tobą 😘Sylwucha, Annia, kar_oliv, Lalia, Wik89, Stokrotka027, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny a jak dzieciątko nie chce współpracować na usg obraca sie plecami i nie chce dać sie uchwycić odpowiednio to zdjedzenie czegoś slodkiego pomoze zeby go pobudzić?
Moja lekarka tak się męczyła ostatnio zeby mały się ustawił profilowow że aż coś 😁Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Laila
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 💒
Kochajcie się, dbajcie o siebie, wspierajcie się i szanujcie. Bądźcie dla siebie dobrzy, wspólnie wyznaczanie cele i je realizujcie.
❤️Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny a jak dzieciątko nie chce współpracować na usg obraca sie plecami i nie chce dać sie uchwycić odpowiednio to zdjedzenie czegoś slodkiego pomoze zeby go pobudzić?
Moja lekarka tak się męczyła ostatnio zeby mały się ustawił profilowow że aż coś 😁
Jak najbardziej coś słodkiego tuż przed USG, w trakcie nie zaskoczy tak szybko, najlepiej 10 min przed, zdąży cukier do niego dojść.
Możesz też do niego mówić ,czy go "puknąć" to wtedy reagujetylko że to bardziej w 3 trymestrze.
Za to słodkie działa w każdym trymestrze.Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
Edyciak wrote:
Edka, a jeśli brzuszek jest większy od głowy to też niedobrze?Edyciak lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa 😍 Jesteście Kochane ❤ Coś czuję, że moje córeczki od początku będą próżne 😂
P.s. jakoś nie wyobrażam sobie przejścia przez ciążę bez Was 😘, a te z Was, które towarzyszyły mi od samego początku starań (Kic, Motylek, Annia), to jak anioły stróże 😘
Kochana 😘
Nie pozbędziesz się nas teraz tak łatwo 😉
Ja się cieszę, że mimo że bliźniaki wydają się wyzwaniem to zostaliście tak obdarowani za wszystkie Wasze przejścia, chorobę męża, widmo rozstania, brak szans zajścia w ciążę (zawsze się z tego będę śmiała jak natura wie lepiej niż lekarze).
Ps jak tak dziś Twoje małe zło?Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny a jak dzieciątko nie chce współpracować na usg obraca sie plecami i nie chce dać sie uchwycić odpowiednio to zdjedzenie czegoś slodkiego pomoze zeby go pobudzić?
Moja lekarka tak się męczyła ostatnio zeby mały się ustawił profilowow że aż coś 😁
Pewnie, że tak:) Choc u mnie to było tak, że dziewczyny radzily zjeść cos słodkiego przed no to tez zjadlam i poszlam na prenatalne I trym, i Mlody tak szalal , że z kolei ciężko było go zmierzyć 😄Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Dzień dobry ☀️
ja dziś spałam 10h, widocznie organizm się domaga.
Ounai
wydaje mi się że jednak urodzisz druga po tym co pisze nasza Annia. Mam nadzieję, że szybko te dwa dni miną i że szybko będziesz tulić Martę, tymbardziej że już ciezko na końcówce.
Annia
przepraszam, że dopiero teraz ale padłam.
Dobrze że pojechaliście skoro byś w domu wariowała. Masz bardzo dobrego lekarza i chwała mu za to że wyłapał hipotrofię, w szpitalu tylko Ci ją potwierdzili to dobrze, bo masz w okoł sobie specjalistów.
Waga 2200-2500 to już bezpieczna waga, synek będzie normalnym zdrowym chłopcem.
Dobrze że przepływy dobre.
Co do skurczy miesiączkowych to kochana ZACZYNA CI SIĘ PORÓD!!!!!!
Na oxy tak to jest, są delikatne skurcze, silniejsze i coraz silniejsze, pach i już dziecko urodzone.
Dokładnie jest tak jak pisala Ounai i Inna jak jest skurcz to widzisz na wykresie że linia skoczyła.
U mnie było identycznie, po podaniu oxy na noc, następnego dnia rozwarcie na 2 palce, odeszły wody, czop i zaczęłam rodzić, wszystko co piszesz wskazuje na to, że albo dziś wieczorem albo dziś w nocy będziesz tuliła synka.
Nic się nie bój, on jest silny i zdrowy, Ty musisz być teraz silna dla niego i współpracować ze skurczami i z położna!
Myślami jestem z Tobą 😘
Też mi się wydaje, że Annia szybciej powita maleństwoale nie chcę jej stresować
Edit: rozlał 😂🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 09:51
doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem przyjęta na oddział ginekologiczny. Ale jeszcze nikt mnie nie badał, dopiero zaczęła się wizyta. To może ktoś mnie dziś zbada.
U nas jest tak, że ciężarna z automatu z SORu jest przyjęta na oddział. Już na izbie przyjęć musiałam ubrać się w koszulę nocną i przyjść na oddział.
W nocy było słabo, gdyby mój mąż był, to pewnie by mnie już w nocy przywiózł. Teraz czuję się lepiej, ale muszę mówić, że mnie boli. 😉Lalia, Inaa89, Ounai lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Kochana 😘
Nie pozbędziesz się nas teraz tak łatwo 😉
Ja się cieszę, że mimo że bliźniaki wydają się wyzwaniem to zostaliście tak obdarowani za wszystkie Wasze przejścia, chorobę męża, widmo rozstania, brak szans zajścia w ciążę (zawsze się z tego będę śmiała jak natura wie lepiej niż lekarze).
Ps jak tak dziś Twoje małe zło?
Natura bardzo nas zaskoczyła (i to w momencie największego zwątpienia), ale damy radę❤ Cieszą nas te małe diablice i to bardzo 😁
Moje podwójne zło dało dziś pospać i nawet dziś bardzo nie atakują 😂 Lecę zaraz do paczkomatu, i na jakieś drobne zakupy, pobujam je trochę 😉
Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Jestem przyjęta na oddział ginekologiczny. Ale jeszcze nikt mnie nie badał, dopiero zaczęła się wizyta. To może ktoś mnie dziś zbada.
U nas jest tak, że ciężarna z automatu z SORu jest przyjęta na oddział. Już na izbie przyjęć musiałam ubrać się w koszulę nocną i przyjść na oddział.
W nocy było słabo, gdyby mój mąż był, to pewnie by mnie już w nocy przywiózł. Teraz czuję się lepiej, ale muszę mówić, że mnie boli. 😉 -
Hej. Hej. Ja już po badaniach i obchodzie, jestem otoczona opieką. Ktg w porządku. Przepływy dzisiaj nadal ok. Główka nisko, szyjka krótka, miękka, z rozwarciem na 1 palec. Pani ordynator mówi, że obserwujemy kilka dni, że jeśli zacznie rosnąć i przepływy nadal będa dobre to może nie będę musiała być tu do porodu i mieć indukcję w 37+0, ale ze np wyjdę na kilka dni do domu (tak mówił mój prowadzący pierwotnie). Ale to wszystko do decyzji w trakcie hospitalizacji, wiadomo. Te bóle miesiączkowe się wyciszyły. Generalnie lekarze mówią to wszystko co wy, że on już długo był w brzuchu i po prostu nadrobi po porodzie. Czyli na razie obserwujemy.
Oczywiście cukry po diecie cukrzycowej 148 po śniadaniu, a zjadłam tylko pół. 😂
Lalia gratuluję!
Kicku dziękuję za wszystkie rady, ja po prostu bym w domu fiksowała do dzisiaj, znam siebie.
Sylwia dla mnie niesamowite jest to, że realnie się poznałyśmy! 🥰 I jeszcze mamy tego samego lekarza!
Ounai jak się czujesz?Iryska, Sylwucha, Lalia, kic83, Ounai, Wik89, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edyciak wrote:Jestem przyjęta na oddział ginekologiczny. Ale jeszcze nikt mnie nie badał, dopiero zaczęła się wizyta. To może ktoś mnie dziś zbada.
W nocy było słabo, gdyby mój mąż był, to pewnie by mnie już w nocy przywiózł. Teraz czuję się lepiej, ale muszę mówić, że mnie boli. 😉Sylwucha lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:Dziewczyny, a ja w innym temacie i egoistycznie 🤣
Dzisiaj mamy 2. Rocznicę ślubu 👰🤵 a synek jest już z nami w brzuszku 👶💙 lepiej być nie mogło!
My mieliśmy 11 sierpnia też druga rocznicę 🥰😁Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:Jestem przyjęta na oddział ginekologiczny. Ale jeszcze nikt mnie nie badał, dopiero zaczęła się wizyta. To może ktoś mnie dziś zbada.
W nocy było słabo, gdyby mój mąż był, to pewnie by mnie już w nocy przywiózł. Teraz czuję się lepiej, ale muszę mówić, że mnie boli. 😉
Ja też mam dzisiaj jakis twardy brzuch, od 6 rano już kilka razy stwardniał. Nie wiem czy część tego nie spowodował dzidziol, bo tak się rozpycha dzisiaj niemiłosiernie...12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Annia wrote:Hej. Hej. Ja już po badaniach i obchodzie, jestem otoczona opieką. Ktg w porządku. Przepływy dzisiaj nadal ok. Główka nisko, szyjka krótka, miękka, z rozwarciem na 1 palec. Pani ordynator mówi, że obserwujemy kilka dni, że jeśli zacznie rosnąć i przepływy nadal będa dobre to może nie będę musiała być tu do porodu i mieć indukcję w 37+0, ale ze np wyjdę na kilka dni do domu (tak mówił mój prowadzący pierwotnie). Ale to wszystko do decyzji w trakcie hospitalizacji, wiadomo. Te bóle miesiączkowe się wyciszyły. Generalnie lekarze mówią to wszystko co wy, że on już długo był w brzuchu i po prostu nadrobi po porodzie. Czyli na razie obserwujemy.
Oczywiście cukry po diecie cukrzycowej 148 po śniadaniu, a zjadłam tylko pół. 😂
Lalia gratuluję!
Kicku dziękuję za wszystkie rady, ja po prostu bym w domu fiksowała do dzisiaj, znam siebie.
Sylwia dla mnie niesamowite jest to, że realnie się poznałyśmy! 🥰 I jeszcze mamy tego samego lekarza!
Ounai jak się czujesz?
Lekarze na pewno wiedzą, co robią. Jeszcze raz utwierdziłam się w tym, że mamy dobrego prowadzącego, chociaż czasami ma dziwne jazdy 😉
Też się cieszę, że się poznałysmy ❤ Kto by pomyślał, ze tyle nas łączy 😊 Niebawem będziemy wspólnie spacerować z naszymi bąblami 😍Uszy do gory 😘Annia, Lalia lubią tę wiadomość