X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, dobrze, że pojechałaś do tego szpitala tak jak mówiły dziewczyny. Wszystko się ułoży, nie ma innej opcji 😘 Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka 😊

Annia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia mój synek nie przeleżał nawet minuty w inkubatorze.
    W Holandii nie powiedzieli nic że to hipotrofia ale wzięli moje łożysko do analizy i dopiero po badaniach powiedzieli, że łożysko nie miało dobrych przepływów choć na usg tego nie było widać.
    Moj synek rozwijał się cały czas dobrze i dopiero na tym usg w 33tc wyszło, że jest za maly - wazyl 1500g. Wtedy już skierowali mnie do szpitala i tam zdecydowali o tym żeby sprawdzać przeplywy. Ale od razu mi powiedzieli że będzie indukcja w 37tc i tak było. Urodzilam naturalnie, poród niezbyt długi, synek dostał 10 pkt. Fakt był malutki bo miał rozmiar 42/44 ale teraz nie odbiega niczym od dzieci :)
    Będzie dobrze! Masz ciąże donoszona.

Ja teraz biorę Acard na przepływy i moje dziecię już wazy 1300g.

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dzięki Inaa, właśnie myślałam o Tobie i chciałam pytać jak sobie radził twój synek na samym początku, takie historie jak Twoja podnoszą mnie na duchu. :) A dostał sterydy na płucka? Wiem, że u mnie już nie daje się sterydów.

Edyciak z szyjka jest mega dynamicznie, wizytę miałam o 16.40, szyjka zamknięta twarda, nic się nie dzieje. A o 21.30 miękka, skrócona i rozwarcie na palec. I lekarz ze szpitala nie mówił, że prowadzący się pomylił, tylko że wystarczy trochę stresu, 30 km autem, więc jedź kochana do tego dobrego szpitala, żeby Cię dokładnie posprawdzali. Daj znać co powiedzieli jak już tam będziesz. 😘

Edit: dziękuję Gagatko.

Dziewczyny mam takie bóle jak na miesiączkę i właśnie leci KTG jeśli to są skurcze to powinny się zapisać? Czy szyjka może się rozwierać bez skurczy? Przepraszam jeśli to głupie pytania, ale totalnie nie wiem.
    Tak, skurcze się zapisują. Takie piki będą wyskakiwać na ktg i porodowe są od ok 60-80. Tak, że jak masz płaski wykres to dobrze :) jak ja leżałam to mówili mi żeby bóle jak na miesiączkę im zgłaszać i najlepiej żeby w trakcie być podpiętym do ktg

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak, skurcze się zapisują. Takie piki będą wyskakiwać na ktg i porodowe są od ok 60-80. Tak, że jak masz płaski wykres to dobrze :) jak ja leżałam to mówili mi żeby bóle jak na miesiączkę im zgłaszać i najlepiej żeby w trakcie być podpiętym do ktg
    To tak byłam podpieta jak bolało, powiedziałam też Pani ordynator jak wpadła się zapytać jak tam, powiedziała że może coś się będzie zaczynać i zobaczymy. Właśnie nie widziałam zapisu ktg bo to takie przenośne, położna powiedziała że ok i zabrała ten wydruk.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dobrze, że pojechałaś 😘 będziesz mogła zawsze dopytać na miejscu jeśli coś Cię zaniepokoi 😘 jesteście pod dobrą opieką a Mikuś choć mały, to już jednak duży chłopiec! 😘 Przytulam Cię mocno 😘

Edyta, daj koniecznie znać jak sytuacja u Ciebie 😘 tak jak dziewczyny radzą, sprawdź w szpitalu co tą szyjką, lepiej mieć wszystko pod kontrolą 😘 wierzę, że będzie dobrze 😘

Kicuś, pasuje Ci to imię 🤩 piękne jest 🌻i kojarzy mi się z silną kobietą 💪

Zulu, moja przyjaciółka to Aga, więc masz od razu na wstępie dodatkowe punkty u mnie 😁💜

Sylwia, widziałam wczoraj zdjęcia Twoich kruszynek, ależ to będą piękne dziewczynki 😍😍😍 po mamusi 🌷😘

Sylwucha, Zulugula, kic83, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    To tak byłam podpieta jak bolało, powiedziałam też Pani ordynator jak wpadła się zapytać jak tam, powiedziała że może coś się będzie zaczynać i zobaczymy. Właśnie nie widziałam zapisu ktg bo to takie przenośne, położna powiedziała że ok i zabrała ten wydruk.
    Obróć sobie do siebie następnym razem, ja tak robiłam. I pytałam położnych czy coś się zapisało czy nie :) ale jak lekarka tak mówiła to obstawiam że jeszcze się nie zapisały jakieś duże skurcze nawet jeśli były. Uspokoiłaś się troszkę?

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, zbieraj się do szpitala, czekamy na wiadomości od Ciebie!

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dospać ale zaczynam się stresować, że zostały mi 2 dni w ciąży i do tego młody co prawda dał sobie włączyć bajkę, ale młoda zaczęła dzień od skurczów i mecze się od rana. Najgorsze jest to, że te skurcze bolą a do niczego nie prowadzą (Btw, Annia, może Twoje są takie same). Mam ostatnie 2 dni żeby się samo zaczęło.

age.png

age.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Trzymam kciuki żeby wszystko byko dobrze ❤️
    Edyciak również trzymam kciuki ❤️

Do mnie wróciły eymioty wieczorami i mdłości dosyć spore a myślałam że w 2trymstrze się to uspokoi ale no co zrobić trzebea się pomęczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 08:26

Annia lubi tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ostatnie 2 dni, to jest szok jak to szybko zleciało 😱 Nie mogę sobie wyobrazić jak jest Ci ciężko na końcówce, ja mam mały brzuszek a już nie umiem się wygodnie ułożyć. Jestem tu z wami wszystkimi związana emocjonalnie bo od paru dni śni mi się mój poród 😱😱😱😱

Dziś kolejne zajęcia w szkole rodzenia, może się czegoś dowiem, moja edukacja zaczyna się od zera.

Maja wierci się w brzuchu ale zauważyłam, że intensywniej się rusza gdy mam dłuższe przerwy między jedzeniem. Jakby była na mnie zła i chciała powiedzieć, daj am 😁 Nie jem jakoś dużo posilków, tak się wszystko rozpycha w środku, że czasem ciężko mi kanapkę dodatkową wcisnąć.

Lalia, Zulugula, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, to już dwa dni 🤩 domyślam się, że z jednej strony chciałabyś się jeszcze wydłużyć, ale z drugiej już nie możesz się doczekać Martusi 💜

Kar oliv mój też się najbardziej wierci kiedy jestem głodna 🤣 śmiejemy się, że to po tatusiu, bo Tatuś głodny to Tatuś zły 🤣

kar_oliv lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

W Holandii wszystko z ktg wyświetla się na monitorze komputerowym i przez całe 30 min nikt nie przychodzi bo mają podgląd na ktg w swoim gabinecie.

Ach ta Polska 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Hej. My jednak pojechaliśmy do szpitala. Hipotrofia jest, brzuszek wychodzi taki jak na wizycie. Ale tutaj ogólnie wychodzi im mniejszy, jedyne 2200 g. :( KTG i przepływy w normie. Znowu leżę pod kolejnym KTG, bo mam mieć 3 razy dziennie.

Od wizyty prawdopodobnie ze stresu i jazdy autem szyjka zrobiła się miękka i rozwarcie na palec, na wizycie tego nie było.

Wstępnie plan jest taki, że do piątku (37+0) obserwacja i jeśli będzie okej do wtedy indukcja, jeśli coś nie tak z przepływami czy ktg to szybciej.

Płakać mi się chce, jestem przerażona, kompletnie tego się nie spodziewałam.
    Oooo matko, czyli rodzisz zaraz po Ounai! Nic się nie bój, lada dzień maluszek będzie z Tobą! ❤️

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Chciałam dospać ale zaczynam się stresować, że zostały mi 2 dni w ciąży i do tego młody co prawda dał sobie włączyć bajkę, ale młoda zaczęła dzień od skurczów i mecze się od rana. Najgorsze jest to, że te skurcze bolą a do niczego nie prowadzą (Btw, Annia, może Twoje są takie same). Mam ostatnie 2 dni żeby się samo zaczęło.
    Ounai tylko 2 dni, musisz przetrwac. Pomysl ze za chwilę Martusia bedzie z Toba 😘

Ounai lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, to już dwa dni 🤩 domyślam się, że z jednej strony chciałabyś się jeszcze wydłużyć, ale z drugiej już nie możesz się doczekać Martusi 💜

Kar oliv mój też się najbardziej wierci kiedy jestem głodna 🤣 śmiejemy się, że to po tatusiu, bo Tatuś głodny to Tatuś zły 🤣
    Jest dokładnie tak jak mówisz. Z jednej strony tak się boję nawet nie tyle porodu co tego jak to będzie jak ona się już urodzi, a z drugiej już chciałabym mieć to za sobą.
    Czekam żeby euthyrox zaczął działać ich biorę nospe. Nie ma co się męczyć skoro i tak nic z tych skurczy nie wynika ;)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak leze i sobie myślę, że robie sobie listę w tym tyg co dokładnie trzeba kupić. I zaczynam stopniowo zamawiać. Chce mieć wszystko gotowe do 30 tyg ciazy maks. Lacznie z popranymi ciuszkami, kocykami itp. Nawet torbe do szpitala tak juz spakuje. U mnie roznie to może być. Wiec wole byc przygotowana. Tylko lozeczka i wózka nie bede składała wcześniej. To zrobi maz jak będę z dzidzi w szpitalu.

Lalia, Wik89, kar_oliv, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Annia mam nadzieję, że wszystko jest ok i że dbają o Ciebie. Tak się martwię, że Ty jesteś w stresie. Jeszcze ten nasz szpital zamknięty... Dobrze, że pojechaliście. Te skurcze w końcu są czy nie? Czy po prostu miałaś takie bóle z nerwów? Już niebawem bejbik będzie z Tobą 😘

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    W Holandii wszystko z ktg wyświetla się na monitorze komputerowym i przez całe 30 min nikt nie przychodzi bo mają podgląd na ktg w swoim gabinecie.

Ach ta Polska 🤦‍♀️
    Ale wiesz, my tu już słońca kijem nie popychamy ;) może takie ktg nie jest najnowocześniejsze, ale skurcze wyświetlają się na monitorze a zapis na kartce da się podglądnąć i w zasadzie jeśli urządzenie jest odwrócone od ciężarnej monitorem w drugą stronę to nie ma znaczenia czy zapis jest analogiczny czy cyfrowy, bo tak czy siak nie będzie widzieć ;)

Sylwucha, Lalia, Julik, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, dziewczyny! Zaczynamy etap porodów!!! Ale jestem podekscytowana 😍😍😍

Sylwucha, Lalia, kar_oliv, Inaa89, KarolinaMaria, doomi03, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka - a jak u Ciebie? Coś się zapowiada na poród? :)

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ