Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Właśnie Kicku! Ja chciałam Wam napisać, że potraktujcie mnie jako przestrogę i gońcie swoich chłopów do roboty, składania łóżeczek czy tego co chcecie mieć wcześniej zrobione. Ja sama planowałam w weekend dopiero segregować ubranka do szafek itp... Dobrze, że mam poprane i poprasowane wszystko jak coś. Mój teraz ma włączony tryb turbomęża, bo to jednak nie za miesiąc jak jemu się wydawało. 😲
Hahah wyobrazilam sobie turbomęża jak w przyspieszonym tempie biega po mieszkaniu jak wirek 😄Iryska, Lalia, Annia, doomi03, Wik89, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia wrote:Właśnie Kicku! Ja chciałam Wam napisać, że potraktujcie mnie jako przestrogę i gońcie swoich chłopów do roboty, składania łóżeczek czy tego co chcecie mieć wcześniej zrobione. Ja sama planowałam w weekend dopiero segregować ubranka do szafek itp... Dobrze, że mam poprane i poprasowane wszystko jak coś. Mój teraz ma włączony tryb turbomęża, bo to jednak nie za miesiąc jak jemu się wydawało. 😲
Annia, Lalia lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:No nie wiem... Bije się z myślami, co zrobić. Do dwóch jednocześnie chodzić nie będę.
Jestem w głupiej sytuacji, bo jestem pacjentką tego lekarza od około 6-7 lat, zna mnie na wylot. I teraz, co ja mam mu powiedzieć... ? Muszę to przemyśleć. Ten, co byłam ostatnio, owszem, wiedzę i umiejętności jakieś może i ma, ale brakuje mu doświadczenia chyba... Koleżanka odmówił prowadzenia ciąży bliźniaczej i nie rozpoznał, że jest mnoga.
No nic, dość o mnie, bo was zanudze. 😉
Jak będą w końcu jakieś konkrety, to napiszę. 😉
Nie każdy ginekolog jest dobry we wszystkim. Jeden jest experem w niepłodności, drugi w innych schorzeniach ginekologicznych, a trzeci akurat w ciąży.
Ja do obecnego poszłam dopiero jak zaszłam w ciążę, bo od 3 lat wiedziałam że jak uda mi się zajść w końcu w ciążę to tylko on będzie mi prowadził, mimo że wczensiej chodzilam do innych regularnie. On akurat praktycznie ma tylko kobiety w ciąży.
Więc nie masz co się martwić, że zmienisz, żadna umowa Cię z nim nie łączy ani nic, może sentyment, ale ciąża jest najwazniejsza i musisz się czuć bezpiecznie i pewnie u lekarza.O ❤️
Z ❤️ -
Lalia, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, oto pierwsza pralka ubranek 💪🤣🤦♀️
A korzystając, że zapodaj działa to pokażę Wam te regały co skręciliśmy ostatnio 😉
Wiem, że ilość misiów i pluszaków przeraża, ale po pierwsze wszystkie są świeżo wyprane, po drugie leżą na półkach żeby pokój nie wydawał się pusty, po trzecie mamy z mężem trochę bzika na tym punkcie 😅 no i ja kocham pandy 🐼😁
Musimy jeszcze skończyć zabudowę kaloryfera, tzn. dokręcić tam listwę, która ukryje parapet, w tym regale z kwadratowymi półkami będą na dole takie pudełka z Ikei (przydadzą się na pluszaki, klocki itd w przyszłości) i jak zabudowa kaloryfera będzie gotowa to szafy musimy dokręcić do siebie nawzajem, bo jest krzywa podłoga i stoją każda jak chce 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 14:24
Zulugula, kar_oliv, Inga28, Ounai, Inaa89, Sylwucha, kiniusia270, Fragaria, doomi03, Wik89, Edyciak, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia,1 tura prania i cała suszarka, jestem w szoku
Piękny pokoik, zainspirowałaś mnie tymi gałkami i zamówiłam 1 serce i 2 chmurki
U nas w pokoiku jest dosłownie bajzel, mamy tam składzik ze wszystkim i mnie to wkurza, bo nie mamy szafy na przedpokoju i wszystko tam trzymamy w szafie. Nawet listew przypodłogowych nie mamy. Eh.
Edyciak, dobrze, że jesteś już pod opieką. A takie smakołyki do wszamania, że aż ślina leciJa na Twoim miejscu bym zmieniła lekarza bez dwóch zdań :*
Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam tylko (albo aż biorąc pod uwagę moje skurcze) w jednym sklepie z wózkami, z dość dużym wyborem. Jeszcze 3 sklepy zostały, ale to po jednym każdego dnia.
Macie jakieś doświadczenie z wózkami i fotelikami poniżej? Wszystkie opinie, spostrzeżenia chętnie przyjmę.
Wózki :
1.anex m/type
2.mutsy ICON
3.easywalker Harvey2
Foteliki:
1.Cybex Cloud Z
2. MAXI COSI Pebble Pro
O ❤️
Z ❤️ -
kar_oliv wrote:Lalia,1 tura prania i cała suszarka, jestem w szoku
Piękny pokoik, zainspirowałaś mnie tymi gałkami i zamówiłam 1 serce i 2 chmurki
U nas w pokoiku jest dosłownie bajzel, mamy tam składzik ze wszystkim i mnie to wkurza, bo nie mamy szafy na przedpokoju i wszystko tam trzymamy w szafie. Nawet listew przypodłogowych nie mamy. Eh.
Edyciak, dobrze, że jesteś już pod opieką. A takie smakołyki do wszamania, że aż ślina leciJa na Twoim miejscu bym zmieniła lekarza bez dwóch zdań :*
Kochana, 2 miesiące temu ten pokój wyglądał tak 🤣🤣🤣
Ale przycisnęłam ostro męża i z pomocą teścia, mojego taty i brata ogarnęli ten "magazyn" 🤣
Bo wiedziałam, że dopóki tam nie zrobimy porządku to po prostu nie będę miała gdzie trzymać rzeczy dla synka 🤷♀️ a ta nowa biała szafa w pokoju, to tak naprawdę to są trzy szafy PAX z Ikei, które będą służyć całej rodzinie, bo w bloku każda powierzchnia się liczy 😁
A co do ilości prań, to ja już 3 prania mam za sobą 😳 w tamtym tygodniu wypralam kokon, rożek, śpiworki, ręcznik, prześcieradła, ten kosz na zabawki, rogal do karmienia, kocyki itd. 😅
A dzisiaj posegregowałam ubranka i ostatecznie wyszło, że będą tego 4 pralki 😳 dzisiaj robię jedną (to ze zdjęcia) i następną puszczę dopiero za tydzień jak to już wyprasuję i poskładam 🤣
Wymieszałam wszystkie rozmiary (od 56 do 68 i kilka 74), posegregowałam kolorami i dorzuciłam do tego pieluchy. Te posegregowane "fury" włożyłam do worków i później będę mieć gotowe żeby wrzucać do pralki 😉
Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Dziewczyny byłam tylko (albo aż biorąc pod uwagę moje skurcze) w jednym sklepie z wózkami, z dość dużym wyborem. Jeszcze 3 sklepy zostały, ale to po jednym każdego dnia.
Macie jakieś doświadczenie z wózkami i fotelikami poniżej? Wszystkie opinie, spostrzeżenia chętnie przyjmę.
Wózki :
1.anex m/type
2.mutsy ICON
3.easywalker Harvey2
Foteliki:
1.Cybex Cloud Z
2. MAXI COSI Pebble Pro -
Ounai no właśnie też ciężko mi to określić, taka jakby duszność, serce bije szybciej. Czasami mocniej to czuje niż brzuch, patrze a wtedy gula na brzuchu i twardy.
Lalia ale masz kolekcje pand🐼 super są. Strasznie żałuję że nie mam pokoiku dla synka i będziemy się ze wszystkim gnieździć w sypialni. 🤨 ale spróbuję przynajmniej jakoś fajnie urządzić kącik w pokoju.😉Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Zulu, ja mojej pralki trochę nie ogarniam, bo to nie jest jakiś najnowszy model 😅 więc ja i kokon i torbę na zabawki wrzuciłam normalnie na 40 stopni, tylko zmniejszyłam wirowanie 🤣 a prałam kapsułkami jelp + płyn do płukania jelp 😉
Kar, mam szuflady w tej szafie, ale one będą raczej na pościel, ręczniki itd, a planuje kupić w Ikei komodę z przewijakiem i tam będę mieć ubranka, żeby były "pod ręką" 👍
Te wyprane rzeczy albo zrobię jak pisała Ounai, wsadze do worków i do szafy, albo wyprasuję i poskładam i ułożę już w szufladach. Na pewno nie będę prała tego drugi raz 😳 najwyżej bliżej porodu przejadę drugi raz żelazkiem z wysoką parą 😅kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Doomi, u tego sprzedawcy są chyba te prześcieradła do łóżeczka co szukałaś, w te króliczki 🤔 120x60 za 20 zł, wzór chyba wz1457
https://allegro.pl/oferta/kokobe-przescieradlo-120x60-z-gumka-do-lozeczka-8338554845?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Słońce dziękuję 😘 chociaż już udało mi się kupić i nawet dobrałam do zestawu poduszke klin i rogala do karmienia i to za grosze wyszlo bo dalam za całość nie cale 7 dyszek, a jeszcze w gratisie mi myjkę durzucili 😜 Właśnie wczoraj dotarla przesyłka
Ounai, kar_oliv, Lalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość