X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia
    coś u Ciebie postępuje, jakieś skurcze?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Edyciak, aż dziwne, że Twój lekarz tak to olał... Wiem, że to Ci teraz nie pomaga, ale kurde weź zmień tego konowała. Z tego co pamiętam płacisz mu niemałe pieniądze. Przecież twarda, długa szyjka to podstawa zdrowej ciąży. My to wszystkie tutaj wiemy, Wikipedia to wie, a on nie? Jeszcze Ci dawał limity do dźwigania...

Podpisuję się rękami i nogami pod tym! Ja nie miałam żadnych plamień, krwawień, bóli, twardnień, problemów z szyjką a lekarz mi na każdej wizycie tłukł do głowy, że ciąża to nie czas na szaleństwa tylko na odpoczynek.
    Ten Twój lekarz trochę lekkomyślnie do wszystkiego podchodził, mojej koleżance pozwalali dźwigać max 2 kg, a Tobie 6 pozwalał 🤦‍♀️ no co za gość!
    Może warto zmienić na tego co byłaś ostatnio 😘

KarolinaMaria, doomi03 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty we krwi mi rosną, powyżej normy mam, a ogólnie morfologia może być, choć idzie w kierunku anemii... Ale to nie było na czczo robione.
    Crp jest ok.
    Mocz jeszcze badali, nie mam wyników.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ubrać noworodzia następnie wyjście w sob/niedz? W sobotę ma być upał, 31 stopni, w niedzielę 24. W aucie klima.

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie dziwi podejście lekarza, gdyby nie to że dziewczyny Cię tu lekko sprowadziły na ziemie to dalej byś ćwiczyła i chodziła na basen :/ Ale to wina lekarza, który kazał Ci funkcjonować normalnie 🤦🏻‍♀️ Ja po krwotoku w 12tc dostałam zakaz podróży, współżycia i bardzo oszczędny tryb życia; mimo że jest wszystko dobrze, szyjka ponad 4cm itp.
    Teraz jak zgłosiłam lekki ból brzucha, to mój lekarz od razu pobrał mi wymaz żeby wykluczyć infekcje.

Edyciak, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Podpisuję się rękami i nogami pod tym! Ja nie miałam żadnych plamień, krwawień, bóli, twardnień, problemów z szyjką a lekarz mi na każdej wizycie tłukł do głowy, że ciąża to nie czas na szaleństwa tylko na odpoczynek.
    Ten Twój lekarz trochę lekkomyślnie do wszystkiego podchodził, mojej koleżance pozwalali dźwigać max 2 kg, a Tobie 6 pozwalał 🤦‍♀️ no co za gość!
    Może warto zmienić na tego co byłaś ostatnio 😘
    No nie wiem... Bije się z myślami, co zrobić. Do dwóch jednocześnie chodzić nie będę.
    Jestem w głupiej sytuacji, bo jestem pacjentką tego lekarza od około 6-7 lat, zna mnie na wylot. I teraz, co ja mam mu powiedzieć... ? Muszę to przemyśleć. Ten, co byłam ostatnio, owszem, wiedzę i umiejętności jakieś może i ma, ale brakuje mu doświadczenia chyba... Koleżanka odmówił prowadzenia ciąży bliźniaczej i nie rozpoznał, że jest mnoga.
    No nic, dość o mnie, bo was zanudze. 😉
    Jak będą w końcu jakieś konkrety, to napiszę. 😉

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Edyciak, trzymaj sie. Powiem Wam tylko, ze nie rozumiem, dlaczego masz czekac do jutra na usg. Takie bezsensowne trzymanie w szpitalu, usg przeciez to kilka minut, a na co tu czekac. No chyba, ze jest np 1 urzadzenie i długa kolejka... Ale niestety polskiej panstwowej słuzby zdrowia nie zrozumiem...
    Jak ja leżałam w szpitalu na ginekologii to też się czekało, dlatego że lekarze szli robić cesarki. Ich jeśli było dużo nieplanowanych to np wracali o 21 img już nie prosilibyśmy na usg. Więc tu może być podobnie.

Edyciak, nie współżyłas, ale dźwigałas, przesuwałas ciężkie meble, ćwiczyłaś. Tak czy siak nie jest to Twój wina tylko Twojego lekarza. Szyjka musiała nie być do końca wydolna już dawno. Więc ja po prostu wzięłabym któregoś z lekarzy w szpitalu i zapytała czy po wyjściu możesz się do niego przenieść. Przy okazji będziesz mieć potem super opiekę przy porodzie. Decyzja należy do Ciebie, ale Twój lekarz świetnie Cię prowadził ale nie do porodu tylko do poronienia :/

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, co z tego że chodzisz do niego tyle lat? Będzie Cię nękał w sklepie potem? Życie. Dał dupy. Przez niego prawie straciłaś ciążę, bo mu ufalas. Gdybyś poroniła to zapłaciłby Ci za terapię żebyś się mogła pozbierać? To tylko lekarz. Będzie następny. Może do przepisywania tabletek anty się nadawał ale do prowadzenia problematycznej ciąży raczej nie. Tym bardziej, że kto wie, może gdyby od początku kazał Ci się oszczędzać to nie doszłoby do tego co jest teraz. Ogarnij lekarzy w szpitalu, nudzi Ci się to sobie przewertuj informacje o nich albo podpytaj pielęgniarki, one będą wiedziały do kogo warto iść i zmieniaj gościa zanim coś się stanie.

KarolinaMaria, Gagatka, kic83, Tajka, Julik, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Leukocyty we krwi mi rosną, powyżej normy mam, a ogólnie morfologia może być, choć idzie w kierunku anemii... Ale to nie było na czczo robione.
    Crp jest ok.
    Mocz jeszcze badali, nie mam wyników.
    Ja też mam dużo leukocytów we krwi, 14 tys aż. Chyba tak może być w ciąży, ale na pewno to skontroluje po porodzie.
    To teraz wyleżysz się za wszystkie czasy tam🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, jak ubrać noworodzia następnie wyjście w sob/niedz? W sobotę ma być upał, 31 stopni, w niedzielę 24. W aucie klima.
    Ja mam pierwszego synka z 2 sierpnia. Tez byly takie upały. Mialam taki komplecik body na krótko , kaftanik i śpioszki. I tak mi go polozne ubrały. Przykryłam go tylko pieluszka tetrowa.

Lalia, Lulu83 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edydziak niczym nas nie zanudzasz. Po to tu wszystkie jesteśmy aby się wzajemnie wspierać, doradzać itp. To nie twoja wina, ze stalo sie jak się stało. To wina twojego lekarza, ze pozwolal Ci na az tyle. Ja bym nie patrzyła na to ze chodziłaś do niego przez tyle lat. Tylko poszukała innego, rozsądnego lekarza który pomoże Ci przetrwac do porodu. Ja tez mialam swojego lekarza, który prowadził kazda moja ciaze itp. A gdy poszlam do niego teraz, na samym początku i powiedział mi że dziecko nie rozwija się prawidlowo, ze za mało rosnie, ze z taka szyjka nie wiadomo czy wg przetrwam i jego zdaniem poronie. To nawet przez 5min sie nie zastanawiałam tylko odrazu zmieniłam na innego lekrza. I zobacz narazie jeszcze trwam w dwupaku a dzidzia rosnie poki co prawidlowo 😉

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że w szpitalu dają takie zajebiste jedzenie. 😁
    Zupa szczawiowa, kasza gryczana w sosie z pulpetem + surówka z białej kapusty, marchewki i ogórka kiszonego. A na deser sałatka owocowa z bakaliami. 😊

Iryska, Gagatka, Annia, Inaa89, Zulugula, Ounai, Lalia, Sylwucha, Meggi110818, Ewa88 , doomi03, Lulu83, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Nie wiedziałam, że w szpitalu dają takie zajebiste jedzenie. 😁
    Zupa szczawiowa, kasza gryczana w sosie z pulpetem + surówka z białej kapusty, marchewki i ogórka kiszonego. A na deser sałatka owocowa z bakaliami. 😊

Jak na szpital brzmi nieźle 😊 ja niestety gdyby nie jedzenie które przynosił mąż to bym głodowała w szpitalu 😬

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku czasami boli mnie dół brzucha jak na miesiączke, na razie nic więcej. Zobaczymy czy będzie się samo rozkręcać czy nie. Ale głowa jest już bardzo nisko i ten doktor co wczoraj mnie badał i Pani ordynator na to zwracali uwagę.

Edyciak, nie zanudzasz nas. My tu już tyle czasu piszemy, że wszystkie odświeżamy, żeby sprawdzić co u Ciebie. A bym zmieniła go, bo widział że szyjka nie halo, a powiedział że możesz nosić ileś kilko a okresowo więcej. Ty nie jesteś ginekologiem, jak Twój zaufany lekarz Ci mówi to mu zaufałaś... A nie ma jakiegoś innego doktora do dalszego prowadzenia ciąży? Albo ordynator tego szpitala gdzie jestes?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu tak sobie jeżdżę, działka-Wawa, a sytuacja Anni uświadomiła mi, że muszę jednak w 32tc mieć więcej rzeczy gotowych niż tylko ubranka wyprane i wyprasowane.
    Wybrałam w końcu rogala
    JUKKI-Pillow-Feeding-Velvet-Very-Morning-001.jpg
    Screenshot-20200811-091141.png
    Jak wrócę do domu to zabiorę się za resztę wyprawki.

Ps dziś na szkole rodzenia mam temat "poród", jak będzie coś ciekawego to dam znać.

Annia, Inaa89, SzalonaOna, Ounai, Lalia, Sylwucha, Ewa88 , doomi03, kkasia, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Samego bodziaka z krótkim rękawem, do auta kocyk bawełniany cienki na wszelki wypadek do przykrycia nóżek

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kicku! Ja chciałam Wam napisać, że potraktujcie mnie jako przestrogę i gońcie swoich chłopów do roboty, składania łóżeczek czy tego co chcecie mieć wcześniej zrobione. Ja sama planowałam w weekend dopiero segregować ubranka do szafek itp... Dobrze, że mam poprane i poprasowane wszystko jak coś. Mój teraz ma włączony tryb turbomęża, bo to jednak nie za miesiąc jak jemu się wydawało. 😲

Edyciak, Zulugula, kic83, Lalia, Ounai, Inaa89, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Body krótki rękaw, spodenki cienkie plus skarpetki i ewentualnie pielucha przewiewna na wyjście

• Fragaria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Edyciak! Myślę o Was i mocno trzymam kciuki. Przesyłam wirtualnie pozytywne wibracje, wierzę że wszystko będzie dobrze.

Edyciak, na Twoim miejscu tez bym poszukała innego lekarza prowadzącego. Po prostu nie wiem czy miałabym do niego już zaufanie...

Ounai, trzymaj się, już końcóweczka :-)

Ounai, Inaa89, Annia lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Zyzia, Tajka 👋 Gratulacje 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 13:48

Zyzia lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ