Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna wrote:Ojej, czemu tak? 🤦♀️
Edyciak lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Nam się szykuje Calineczka 🧚♀️ Pola jest bardzo malutka, na razie lekarz nie widzi nic niepokojącego ale jest do obserwacji. Waży 619g i jest w 29 centylu. Oczywiście ja się już stresuję, czy wszystko z nią wporządku
lekarz powiedział, że nie każdy musi rodzić wielkie.dzieci.
Czy którejs z Was dzidzia też była tak mała w tym tygodniu?
Szyjka długa, twarda, mogę się ruszać ile chcę. Krzywa dobra, szybko trawie glukozę i mogę jeść slodycze
]
Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:A jak się trzyma dziecko na rogalu? W to wycięcie idzie głowa? Czy pod kark się wsuwa?
Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anet.kaa wrote:Nam się szykuje Calineczka 🧚♀️ Pola jest bardzo malutka, na razie lekarz nie widzi nic niepokojącego ale jest do obserwacji. Waży 619g i jest w 29 centylu. Oczywiście ja się już stresuję, czy wszystko z nią wporządku
Szyjka długa, twarda, mogę się ruszać ile chcę. Krzywa dobra, szybko trawie glukozę i mogę jeść slodycze
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anet.kaa wrote:Nam się szykuje Calineczka 🧚♀️ Pola jest bardzo malutka, na razie lekarz nie widzi nic niepokojącego ale jest do obserwacji. Waży 619g i jest w 29 centylu. Oczywiście ja się już stresuję, czy wszystko z nią wporządku
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Cześć Dziewczyny
Ostatnio się nie odzywałam, wyjechaliśmy z mężem na Kaszuby trochę odpocząć a tam słabo z zasięgiem...ale przy każdej okazji starałam się Was podczytywać i śledzić sytuację czy Martusia i Mikołaj już się pojawili
Już po wizycie, Stasiu o dziwo się przekręcił bo zawsze był ułożony główkowo i na przedniej ścianie łożyska a teraz poprzecznie i na tylnej ścianie i mało co chciał pokazać, więc zdjęć znowu brak... Miałam mały zawał bo lekarz mówi "wszystko ok mamy dziewczynkę" na co ja oczy jak 5 złotych i mówię "jak to dziewczynkę? cały czas był chłopiec" na co On "no nie wiem tak przysłonięte, że nic nie widać" ale pogmerał i wyszukał siusiakaWaga 2049g, 69 centyl.
Mam podwyższone leukocyty i dodatkowo doktorek pytał czy miałam ostatnio przeziębienie/infekcję i kazał mi jutro pójść do labo zrobić morfologię i CRP i w środę mam teleporadę. Kolejna wizyta 14 wrześniaInaa89, SzalonaOna, Edyciak, Annia, dmg111, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
kar_oliv wrote:Ja też po kontroli. Maja leży miednicowo jeszcze 😊 Szyjka mi się wydluzyla, czy to możliwe? Była 3,9 a teraz 4,3 😂 i mogę chodzić na fitness w szkole rodzenia, jupi! Na mrowienia powiedziała, że ruch i ew. wizyta u fizjoterapeuty może pomóc. Mam już załatwiać u ginekologa poloznika na nfz ten darmowy zastrzyk immunoglobuliny. I teraz po skończonym 24 tc zrobić krzywą i resztę badań. Na bóle w podbrzuszu pobrała mi wymaz z szyjki. Udało mi się też oryginał grupy krwi i przeciwciał odebrać bo miałam skan a w szpitalu musi być oryginał. W następnym tyg idę podejrzeć torbiele w główce u innego lekarza bo ona nie ma tak precyzyjnego usg mimo, że to lx. Takze czekamy, A na zakończenie ja 😀
Super, ze z dzidzia wszystko wporzadku 😘 mi tez sie wydłużyła ostatnio szyjka, a mam częste dosc dokładne pomiary. Takze jest to możliwe 😉Edyciak, kar_oliv lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Wik89 wrote:Fajny artykul:
https://dziecisawazne.pl/4-istotne-rzeczy-o-ktore-warto-zadbac-przed-porodem/
Czy ktoras z Was łykala lub zamierza łykać olej z wiesiolka? Od którego tygodnia ciazy?
Wik
olej z wiesiołka może pomóc w zmiękczeniu szyjki macicy (w tym celu warto go suplementować doustnie, od 36 tygodnia ciąży), stosowany na zewnątrz może również posłużyć do masażu krocza.
Dopytam lekarza czy brać czy nie, bo nie wolno na wlasną rękę.Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anetka piękna Calineczka 🧚♀️ waga mieści się w siatce, nie zamartwiaj się na zapas, po prostu księżniczka jest filigranowa laleczka 😊 lekarz trzyma rękę na pulsie , skoro nie widzi nic niepokojącego to pewnie tak jest😘 na usg 3trym pewnie dokladniejsze będą pomiary
Kar oliv jaki malusi brzunio😊 szyjka moc😀
Kiniusia toz to juz duży Stanisław 😊 widzę, ze tez nie może sobie znalezc miejsca w brzuchu jak i mój 🙈kar_oliv, kiniusia270, Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość
💙
💗 -
nick nieaktualnykiniusia270 wrote:Cześć Dziewczyny
Ostatnio się nie odzywałam, wyjechaliśmy z mężem na Kaszuby trochę odpocząć a tam słabo z zasięgiem...ale przy każdej okazji starałam się Was podczytywać i śledzić sytuację czy Martusia i Mikołaj już się pojawili
Już po wizycie, Stasiu o dziwo się przekręcił bo zawsze był ułożony główkowo i na przedniej ścianie łożyska a teraz poprzecznie i na tylnej ścianie i mało co chciał pokazać, więc zdjęć znowu brak... Miałam mały zawał bo lekarz mówi "wszystko ok mamy dziewczynkę" na co ja oczy jak 5 złotych i mówię "jak to dziewczynkę? cały czas był chłopiec" na co On "no nie wiem tak przysłonięte, że nic nie widać" ale pogmerał i wyszukał siusiakaWaga 2049g, 69 centyl.
Mam podwyższone leukocyty i dodatkowo doktorek pytał czy miałam ostatnio przeziębienie/infekcję i kazał mi jutro pójść do labo zrobić morfologię i CRP i w środę mam teleporadę. Kolejna wizyta 14 września
Ciekawe jak te wyniki Ci wyjdą, czujesz się jakoś inaczej? -
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, a któraś będzie miała podawany zastrzyk z immunoglobulina między 28 a 30 tyg? Bo ja będę miała po raz pierwszy, mimo że to. Już 3 ciąża. Zawsze miałam podane po porodzie. Teraz tak się robi? Dlaczego?02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
-
Anet.kaa wrote:Ehh no z chłopami Domi tak bywa, dobrze że łzy na nich podziałały i się ogarnęły.
Pokaż nam efekty kącika Synka
Anetka zrobię zdjęcie i Wam pokaże jak już po przyklejam literki na ścianę itd zeby nie spamować Wam 10 razy 😂SzalonaOna, dmg111, Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Ja nie miałam, ale kolezanka rodzila w lutym i tez musiala miec podany ten zastrzyk w tym tyg co Ty. Z tego co slyszalam zawsze tak robili 🤔
-
Inaa89 wrote:Jej ale masz malutki brzusio 😊 ja juz mam wiekszy. Maz caly czas się ze mnie śmieje ze z dnia na dzień jestem coraz wieksza 😅 ze w zadnej ciazy tak szybko nie roslam 😁
Super, ze z dzidzia wszystko wporzadku 😘 mi tez sie wydłużyła ostatnio szyjka, a mam częste dosc dokładne pomiary. Takze jest to możliwe 😉
Startowałam z niedowagą a już mam 5kg na plusie 😀😀😀😀 Jeszcze będę wielorybkiem 😀Lalia lubi tę wiadomość
-
Anetka
moja córcia na 21t5d ważyła 380g i była tak jak Polcia, malutka, dawało jej to wtedy jakoś między 20 a 30 centyl.
Teraz Synek ma 39 centyl.
Nic się nie martw, nie ma po kim być duża, masz taką urodę jak ja, będziesz rodzić małe dzieci
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Bo policzyli, że to 4 dni dopiero odstępu, że lepiej dłużej żeby ocenić czy rośnie czy nie. Oni chyba chcą sami porównać swoje pomiary i na tej podstawie decydować. A rozbieżność wagowa z zeszłego tygodnia mam od 2200 do 2650. 🤷♀️
o patrz, czyżby tak urósł Mikołaj?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność