Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Dokładnie tak Anetko. Każdy ma swój czas i niestety muszą to zaakceptować. Początkowo zlewałam te złote rady, ale im bliżej rozwiązania tym bardziej się wkurzam. Myślałam, że końcówkę będę miała spokojną, a tu ciągle coś... I te zabobony, że ktoś urzeknie, albo że wózek za wcześnie kupiony i coś się dziecku moze stać 😐 Skąd takie glupoty?!
Sylwia, mi ostatnio babcia męża którą bardzo lubie powiedziała po zobaczeniu zdjęcia 3d (wiem że nie mam jakicha super) że ona wolalaby tego nie widzieć, bo to dziecko wygląda jak kosmita 🤣 nie powiem, było mi troszke przykro, ale Ci starsi ludzie już tak mają - trzeba olać .
Niedługo już przytulisz swoje gwiazdeczki i to będzie najważniejsze 💓 -
calanthe wrote:Piorę po dziś dzień i jak dla mnie jest ok. Miałam wcześniej kapsułki, ale nie zawsze się rozpuściły do końca i przyklejały się do ubranek. Wyglądało jakby ktoś grubą warstwę kleju nałożył, więc zmieniłam na mleczko. Często w biedrze można dostać 1,5l za jakieś 30zeta.
-
calanthe wrote:Piorę po dziś dzień i jak dla mnie jest ok. Miałam wcześniej kapsułki, ale nie zawsze się rozpuściły do końca i przyklejały się do ubranek. Wyglądało jakby ktoś grubą warstwę kleju nałożył, więc zmieniłam na mleczko. Często w biedrze można dostać 1,5l za jakieś 30zeta.
Ja też używam od kiedy jestem w ciąży, normalne płyny zaczęły mi śmierdzieć i musiałam wybrać wszystkie ubrania bo ciągle czułam płyny do prania i strasznie mnie to drażniło.
Ja kupiłam na allegro taki pakiet:
Anet.kaa lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 No przecież, jak mogłaś nie wiedzieć. 😂😂😂😉😉
Kic, czy te szuflady są dosyć głębokie?
Tak, wg mnie są głębokie i pojemne.
Ja jestem zadowolona.
U córy w pokoju stoi Malm komoda z 3 szufladami i ma tam masę ubrań.Edyciak lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Z kategorii najgłupsze złote rady to moja mama: dziecko już śpi pięć godzin idź i go obudź bo pokarm stracisz
Marti29, Lalia lubią tę wiadomość
-
Moja kosmetyczka - Mama mojej przyjaciółki powiedziała dziś że zmieniłam się na twarzy, mam usta jakby po kwasie, i na dodatek tak obrosłam na twarzy że zrobiła mi depilacji 3/4 twarzy i szyji 🤣 (tego że obrosłam nie powiedziała - po prostu zrobiła swoje i wyrwała zbędne owłosienie). Ah te ciążowe hormony
-
Zulugula wrote:Ostatnio prawie pierdolca dostalam z tymi rozmiarami jak chcialam posegregowac ubranka wg rozmiaru. To co na metce nijak się ma często do rzeczywistości. Szalu juz dostawalam. ostatecznie po swojemu to zrobilam na oko😀 bo nie chcę nakupywac ubranek a potem nie założyć połowy, a tak by było jakbym ściśle trzymała się rozmiaru z metki
Ja robiłam to samo. Porównywałam ciszek do ciuszka i rozmiar sobie okreslalam na podstawie tych w którychś większość wychodzila podobnie i wg takiej przymiarki sobie posegregowalam bo to faktycznie rozmiar rozmiarowi nie równy, a do tego w tych nieużywanych na niektórych metki byly sprane więc trzeba bylo na oko określić rozmiar 😛. Normalnie do tych sklepow to by trzeba bylo z centymetrem krawieckim chodzić 😛 Glupie to trochę bo powinnien byc jeden ogólny standard rozmiarowy do którego wszystkie sklepy miały by obowiazek sie dopasować, zwłaszcza w przypadku tych ciuszkow niemowlęcych i nie byłoby wtedy problemu 🙄. -
Julik wrote:Jak już sie dorobie komody, to popiorę wszystkie ciuszki i też myślę że będę segregować ubranka bardziej na oko niż rozmiarami z metki. Każda marka ma swój własny rozmiar. 🤷♀️
Ja posegregowalam rozmiarami jeszcze na dlugo przed praniem które robie dopiero teraz i muszę teraz prac wg rozmiarów żeby nie pomieszać bo bym jobla dostala jakbym musiala to znowu segregować na oko... Pamiętam ze z kilka godzin mi wtedy na tym zeszlo 😂Sylwucha, Julik, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Sylwia
a weź się w ogóle tym nie przejmuj, szkoda zdrowia psychicznego i fizycznego.
Niech jednym uchem wpada a drugim wypada.
Rozumiem, że to mama i się przejmujesz, ale ja bym to olała.
To na szczęście Twoje dzieci i to Ty je będziesz wychowywać.
Wiadomo, że babcia jak to babcia będzie chciała się wtrącać we wszystko, ale to Ty będziesz wyznaczała graniceSylwucha, Edyciak, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Jednorożec89 wrote:W ogóle jeśli chodzi o higienę maluszka takie miałam zalecenia od położnej:
- bephanten do pupki ale tylko w razie wypadku
- sól fizjologiczna do buzi
- woda morska do noska
- ziajka od pierwszego dnia zycia do kąpieli i nawilżanie
I tyle .
Ziajka to samo zło, sama chemia
https://www.srokao.pl/2016/04/analiza-ziajka.htmlCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Sylwucha wrote:Ale póki co wszytko jest ok 😊 Więc tylko się cieszymy 😊 tylko pozytywny scenariusz 😊
Na pewno będzie dobrze 😊 Już niedługo ❤
Mam nadzieję!
Ty masz mieć poród wywoływany w 37tc?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Sylwucha wrote:Dziewczyny, jestem. Jeszcze nie rodzę, chociaż momentami dostaję szajby. Od 2 dni wywalało mnie z forum i straciłam cierpliwość.
W ogóle wszystko mnie wkurza. Wczoraj miałam "wojnę" z moją mamą (chociaż dzieli nas prawie 500 km). Nasłuchałam się jak to nie mam pojęcia o wychowywaniu dzieci i ona będzie musiała się za to zabrać, bo ja w głowie nie mam żadnej wiedzy 😐No, kurwa mać! Do tego wrzuciłam na fb bardzo niewinne zdjęcie, ale widać, że jestem w ciąży (to źle, że się cieszę i chce się zwyczajnie podzielić tą radością?), to usłyszałam, że zaraz mnie ktoś urzeknie i najpewniej bedzie to rodzina, i jeszcze będę płakać (moja nama jest zagorzałą katoliczką - 3 razy w tygodniu kościół). Zaczęłam jej udowadniać, że wiedza nt opieki nad dziecmi sprzed 30 lat zmieniła się 500 razy, to wielkie oburzenie. Do tego nie wytrzymałam i wytknełam, że kiedyś palili przy nas, imprezowali, dzieciaki latały samopas i jakoś się nikt nie przejmował. Teraz by to nie przeszło. Wydaje mi się, że teraz rodzice są dużo bardziej świadomi i odpowiedzialni. Usłyszałam, że takie były czasy. Nie chciałam kontynuować tak jalowej rozmowy, bo oczywiscie zaczął sie tez temat kościoła (ja nie oceniam, nie chce byc też oceniana - każdy ma wybór), ale tu chyba odpaliła się menopauza i jakieś odczucie, że to jej dzieci. Stwierdziliśmy z K, że spróbujemy ogarnąć bliźniaczki sami. Chyba będzie spokojniej i swobodniej tym bardziej, że przygotowujemy się do tego już dosyć długo.
Wyżaliłam się..., nie miejcie mi za złe, że uskuteczniam prywatę w takim miejscu (generalnie staram sie tego nie robić), ale jakoś mi lżej.
Kochana totalnie nie dziwię się Twojemu oburzeniu... No bez obrazy dla mamy ale nasunęło mi się do głowy tylko słowo "ciemnogród", zwłaszcza w kwestii zdjęcia. Ja już dawno temu pochwalilam się na fb ze sie spodziewamy. No kurcze przecież te nasze dzieci byly tak wyczekane i wystatane ze czego tu się wstydzić ze nas to cieszy i chcemy się tym podzielić z innymi... A o zabobonach nawet się nie będę wypowiadać 🙄.
Krytykowanie Cię, ze nie będziesz umiała sie zająć dziećmi to już w ogole poniżej pasa... Raz ze gówno wie jak będziesz sobie radzić i jak można w ogole to oceniać poki jeszcze przed tym zanim dzieci się pojawia (moze akurat będziesz radzić sobie tak zajedwabiście że to Twoja mama mogłaby chodzić do Ciebie na szkolenia z wychowania 😛... I oby tak było, żeby jej w pięty poszło 😉), a po drugie my pierworodki i tak same w sobie jesteśmy pełne obaw w związku z nową sytuacja i brakiem doświadczenia, że takie dowalanie jest nam kompletnie zbędne.
Także wirtualnie przytylam i rozumiemSylwucha lubi tę wiadomość
-
Julik wrote:Mówię do męża że synek kopie i tak dziwnie mnie kłuje w tym miejscu. Że nigdy nie odczuwałam żadnego bólu od tych kopniakow. On na to, że pewnie długie ma paznokcie. 🤣
Hahaha mężu rozwalił system 🤣🤣🤣 -
Dziewczyny, dziękuję Wam 😘😘😘 Jesteście niezastąpione ❤ Od razu mi lepiej 😊 Będę się starała robić tak jak radzicie. Jak na swoje 35 lat myslalam, że będę reagować mniej emocjonalnie, ale jednak to wkurza...
Brakowało mi forum przez te dwa dni. Dobrze, że już wszystko działa 😊 Relaksuje się właśnie w wannie, a młode odpaliły zumbę i tańczą w brzuchu 💃💃
Co do pieska, my naszą sunię adoptowaliśmy 10 lat temu jak była szczeniaczkiem. Mówiliśmy nawet, że będzie takim "pierwszym dzieckiem", bo od początku byliśmy zdania, że fajnie by było jakby się dzieci wychowywały z psem. Lata mijały, a dzieci nie było. Na szczęście psica doczeka się swoich dzieci, a dzieci swojego psa. Atenka jest bardzo charakterna, ale my jesteśmy bardzo przywiązani do niej, a ona do nas, że na pewno pokocha bejbiki 😍Meggi110818, Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Dzięki za polecenie Ręczniczków, muszę się rozejrzeć i będę kupować
A tersz jeszcze jedno pytanie - mleczko do prania Lovela jest ok?
Ja je używamjest ok
-
Sylwucha wrote:Dokładnie tak Anetko. Każdy ma swój czas i niestety muszą to zaakceptować. Początkowo zlewałam te złote rady, ale im bliżej rozwiązania tym bardziej się wkurzam. Myślałam, że końcówkę będę miała spokojną, a tu ciągle coś... I te zabobony, że ktoś urzeknie, albo że wózek za wcześnie kupiony i coś się dziecku moze stać 😐 Skąd takie glupoty?!
Stad ze za ich czasow dopoki nie urodzilas i nie przezylo to nie wiedzialas na czym stoisz. Nie bylo diagnostyki prenatalnej, a ciaza nie byla powodem radosci, trzeba bylo sie ukrywac pod luznymi ciuchami i uwazac „zeby nie zapeszyc”. Tym bardziej ze zawzze temat kobiecych spraw to bylo tabu. Nie mowilo sie o miesiaczkach,ciazy,porodzie i pologu. A mezowie prawie nie uczestniczyli w wychowaniu dzieci. Takie wieczne meczennice. Przynajmniej takie odnosze wrazenie po rozmowach z nimi 🙈Edyciak lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Same niewiadome 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 16:16