Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Całe dwa dni myślałam spoko mam tą ciążę żadnych objawów nic nie dolega aż do dzisiaj krzyż mnie tak boli że nie umiem sobie zadnej pozycji znaleźć ani leżeć ani siedzieć ani chodzić
A mnie od czasu do czasu coś zakluje w dole brzucha albo ciągnie w pachwinie i spać mi się ciągle chce -
nick nieaktualnykic83 wrote:Dziewczyny
wszystko ok.
Synek💙 waży 1880 g - co daje nam 24 centyl.
Przepływy ok.
Co 2 tyg teraz USG, żeby wykryć ewentualną późną hipotrofię(jeśli dziecko będzie ok 10 centyla).
Jeśli zostanie wykryta to indukcja porodu od 37tc, kładą mnie na patologię i rodzę przez oxy.kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Dziewczyny
wszystko ok.
Przepływy ok.
Co 2 tyg teraz USG, żeby wykryć ewentualną późną hipotrofię(jeśli dziecko będzie ok 10 centyla).
Jeśli zostanie wykryta to indukcja porodu od 37tc, kładą mnie na patologię i rodzę przez oxy.kic83 lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Karolcia, masz rację. A ja też nie powinnam zaglądać na inne wątki, bo mnie takie opowieści potem stresują. Tylko że nie ma męża w domu i nie ma mnie kto pilnować. 😁
A tak z ciekawości, czy na USG połówkowym miałyście obliczane ryzyko porodu przedwczesnego/poronienia zagrażającego?
Bo wiem, że na USG I trymestru niektóre z was miały takie wyliczenia...Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny któraś z was zastanawiała się nad komodą malm. I zastanawiam się czy zeczy dla dziecka zmieszczą mi się w tej poczwórnej czy lepiej wziąć tą wyższa na 6 szuflad? Nie mam pojęcia ile takie dziecko do końca zajmuje miejsca. Przewijak będę miała raczej na łóżku7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Dziewczyny, jestem. Jeszcze nie rodzę, chociaż momentami dostaję szajby. Od 2 dni wywalało mnie z forum i straciłam cierpliwość.
W ogóle wszystko mnie wkurza. Wczoraj miałam "wojnę" z moją mamą (chociaż dzieli nas prawie 500 km). Nasłuchałam się jak to nie mam pojęcia o wychowywaniu dzieci i ona będzie musiała się za to zabrać, bo ja w głowie nie mam żadnej wiedzy 😐No, kurwa mać! Do tego wrzuciłam na fb bardzo niewinne zdjęcie, ale widać, że jestem w ciąży (to źle, że się cieszę i chce się zwyczajnie podzielić tą radością?), to usłyszałam, że zaraz mnie ktoś urzeknie i najpewniej bedzie to rodzina, i jeszcze będę płakać (moja nama jest zagorzałą katoliczką - 3 razy w tygodniu kościół). Zaczęłam jej udowadniać, że wiedza nt opieki nad dziecmi sprzed 30 lat zmieniła się 500 razy, to wielkie oburzenie. Do tego nie wytrzymałam i wytknełam, że kiedyś palili przy nas, imprezowali, dzieciaki latały samopas i jakoś się nikt nie przejmował. Teraz by to nie przeszło. Wydaje mi się, że teraz rodzice są dużo bardziej świadomi i odpowiedzialni. Usłyszałam, że takie były czasy. Nie chciałam kontynuować tak jalowej rozmowy, bo oczywiscie zaczął sie tez temat kościoła (ja nie oceniam, nie chce byc też oceniana - każdy ma wybór), ale tu chyba odpaliła się menopauza i jakieś odczucie, że to jej dzieci. Stwierdziliśmy z K, że spróbujemy ogarnąć bliźniaczki sami. Chyba będzie spokojniej i swobodniej tym bardziej, że przygotowujemy się do tego już dosyć długo.
Wyżaliłam się..., nie miejcie mi za złe, że uskuteczniam prywatę w takim miejscu (generalnie staram sie tego nie robić), ale jakoś mi lżej.Edyciak lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Dziewczyny
wszystko ok.
Przepływy ok.
Jeśli zostanie wykryta to indukcja porodu od 37tc, kładą mnie na patologię i rodzę przez oxy.
Na pewno będzie dobrze 😊 Już niedługo ❤kic83 lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Maggie, ja mam tylko kota podwórkowego i już mu współczuję, co Olek z nim będzie wyprawiał, jak podrośnie. 😂
Dziewczyny, chyba ta pogoda ostatnio działa niekorzystnie na nasze hormony. Widzę, że wiele z was ma gorsze samopoczucie
Ja boję się bardziej że piesek bedzie zabierał jej zabawki albo wskakiwal, lizał i drapał 😱 ale to może tylko moje czarne scenariusze 😁O ❤️
Z ❤️ -
Jak wczoraj pisałam że rodzina cały czas "nie kupuj za wcześnie itp" to dzisiaj o 8 rano teściowa dzwoni do męża z pytaniem kiedy mamy zamiar coś zacząć kupować, że już mamy kupować, bo inflacja pójdzie do góry i dwa razy tyle będziemy płacić za wszystko 🤭... Nie ogarniesz 😁
Anet.kaa, Julik, KarolinaMaria, doomi03, Marti29, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
calanthe wrote:Mamy labradorkę i nie przygotowywaliśmy jej w ogóle, a też cała uwaga wcześniej skupiała się tylko wokół psa. Ona lubi dzieci, ale wiem że psy bywają różne i różnie reagują, bywają też zazdrosne. Nasza akurat zareagowała bardzo dobrze. Jak wróciliśmy do domu ze szpitala to zaraz obwąchała nosidło i z zacieszem zaglądała do środka. Było tak za każdym naszym wyjściem i powrotem. Jak dziecko płakało to pierwsza była przy łóżeczku. Często też zaglądała do środka przez szczebelki. Teraz przed małą ucieka bo ją goni, łapie za ogon itp, ale też razem się bawią, znaczy się mała rzuca zabawki itd. nie wspomnę że razem jedzą, młoda jak je to zawsze się z psiną dzieli 😅
Ja też liczę że psinka zostanie "nianią" i będzie jej pilnowałaO ❤️
Z ❤️ -
Inga28 wrote:
🥳🎉🥳🎉🥳🎉
Mogę wiedzieć co to za apka? 😍😍😍 Mam jedna ale brakuje mi właśnie by pisały tygodnie i dni jak u ciebie 💚 -
kic83 wrote:Dziewczyny
wszystko ok.
Przepływy ok.
Jeśli zostanie wykryta to indukcja porodu od 37tc, kładą mnie na patologię i rodzę przez oxy.Matkoooo, aty zaraz rodzisz
❤❤❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 14:45
-
SolAngelica wrote:Dziewczyny któraś z was zastanawiała się nad komodą malm. I zastanawiam się czy zeczy dla dziecka zmieszczą mi się w tej poczwórnej czy lepiej wziąć tą wyższa na 6 szuflad? Nie mam pojęcia ile takie dziecko do końca zajmuje miejsca. Przewijak będę miała raczej na łóżku
Ania.k88 lubi tę wiadomość