Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Zulu, ale wagę i przyrosty dzieciaczka ocenia się dopiero po 30 tyg. Więc wszystko może się zdarzyć. 😉 Nawet, Ounai spodziewała się wielkiej kluchy, a wyszła mniejsza. 😉
Wiem ale ja juz chce dokonczyc kupowanie 😄 z drugiej strony trochę przesadzam z tą kluchą , to byl 58 centyl, nie tak źle 😀💙
💗 -
nick nieaktualnyPowiedzcie, czy laktator rzeczywiście tak często się przydaje? No bo wyobrażam sobie tak, że jeśli karmi się piersią, to laktator raczej rzadko jest w użyciu, najwyżej gdy mama gdzieś wychodzi. Choć i wtedy można pewnie sobie jakoś ręcznie wycisnąć...
Pytam, bo natrafiłam na używany, ale krótko, laktator Medela Swing Flex na obie piersi za 500 zł. Jak za ten model to cena chyba bardzo fajna. I zastanawiam się, czy kupić..
Choć gdy dziecko urodzi się przedwcześnie, to wtedy laktator musi być... -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Powiedzcie, czy laktator rzeczywiście tak często się przydaje? No bo wyobrażam sobie tak, że jeśli karmi się piersią, to laktator raczej rzadko jest w użyciu, najwyżej gdy mama gdzieś wychodzi. Choć i wtedy można pewnie sobie jakoś ręcznie wycisnąć...
Pytam, bo natrafiłam na używany, ale krótko, laktator Medela Swing Flex na obie piersi za 500 zł. Jak za ten model to cena chyba bardzo fajna. I zastanawiam się, czy kupić..
Choć gdy dziecko urodzi się przedwcześnie, to wtedy laktator musi być...
Ja byłam bardzo sceptyczna do laktatora, kupiłam zwykły ręczny na wszelki wypadek . Tak żeby był ale ostatecznie okazał się moim zbawieniem bo miałam nawał pokarmu i musiałam odciągać bo mi cyce rozsadzalo a mały tyle nie dawał rady zjeśćEdyciak lubi tę wiadomość
-
Doomi
czy w naszym wzorze widziałaś prześcieradło do Chicco Next2me??Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Edyciak wrote:Powiedzcie, czy laktator rzeczywiście tak często się przydaje? No bo wyobrażam sobie tak, że jeśli karmi się piersią, to laktator raczej rzadko jest w użyciu, najwyżej gdy mama gdzieś wychodzi. Choć i wtedy można pewnie sobie jakoś ręcznie wycisnąć...
Choć gdy dziecko urodzi się przedwcześnie, to wtedy laktator musi być...
Z tego co znajome mówiły to się przydaje najczęściej, ale ja poczekam co będzie po porodzie, w razie czego mąż w ciągu dnia kupi. Przynajmniej a ten moment jest taki plan.Edyciak lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
suzi1994 wrote:Ja myślałam ze pokarmu się nie odciąga przy nawale bo wtedy piersi myślą ze maja produkować jeszcze więcej mleka
Teoria jak Ci cyc rozsadza to zrobisz wszytko żeby sobie ulżyć a poza tym boisz się zapalenia piersi.
U mnie było tyle mleka że mały po 15 minutach najdał się jedną piersią czyli druga zostawała pełna i musiałam coś z nią robić. Mleko potem mroziłam i miałam na wszelki wypadekEdyciak lubi tę wiadomość
-
Ja mam laktator w koszyku w razie w, kupię dopiero jak się okaże, że jest potrzebny;) ten taki elektryczny na jeden cyc z canpola co tu dziewczyny polecaly.
Slyszalam opinie pół na pół, jedne w ogóle nie potrzebowały mimo karmienia piersią, a drugie nie wyobrazaja sobie nie mieć.
Ja dzis czytalam w tej książce dembinskiej, że kiedy cyce bolą, a dziecko nieglodne to ściąga się tylko do uczucia ulgi, nie więcej💙
💗 -
Ounai wrote:Aaaa, dziewczyny polecam Wam lampkę z gazetki Pepco do karmienia albo zmiany pieluchy. Ma opcję przyciemniania i rozjaśniania, 3 kolory światła i kosztuje całe 30zl
Pokaż jąCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwucha wrote:A tak z innej beczki, śniło mi się dziś, że zaczęłam rodzić i pomyślałam sobie, że nie mam dobrze wydepilowanej cipki i w pierwszej kolejności zaczęłam ogarniać podwozie 🤣
U mnie też już się zaczynają fazy senne, ostatnio śniło mi się że nie miałam krwawienia po porodzie i nie musiałam używać podpasek i bardzo się tym martwiłamSylwucha lubi tę wiadomość
-
Choć gdy dziecko urodzi się przedwcześnie, to wtedy laktator musi być...Edyciak lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja mam laktator w koszyku w razie w, kupię dopiero jak się okaże, że jest potrzebny;) ten taki elektryczny na jeden cyc z canpola co tu dziewczyny polecaly.
Slyszalam opinie pół na pół, jedne w ogóle nie potrzebowały mimo karmienia piersią, a drugie nie wyobrazaja sobie nie mieć.
Ja dzis czytalam w tej książce dembinskiej, że kiedy cyce bolą, a dziecko nieglodne to ściąga się tylko do uczucia ulgi, nie więcej
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ounai ile razy dziennie wychodzi Ci przebiórka Marty?
Teraz jak wiem że troszkę ulewa to podkładam jej pieluchę pod brodę.
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
suzi1994 wrote:Ja myślałam ze pokarmu się nie odciąga przy nawale bo wtedy piersi myślą ze maja produkować jeszcze więcej mleka
Ja kupiłam laktator używany i szczerze mówiąc planuję go potem sprzedać z niewielka stratą. Dlatego wzięłam lepszy. Mam lansinoh na 2 piersi. Dla mnie to must have, bo nie wyobrażam sobie być zawsze uwiazana do dziecka. Mam jedną butelkę mimijumi i zbieram już po woli mleko żeby mieć i moc wyjść od czasu do czasu bez niej.Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Anet.kaa wrote:Podeślezz link to też sobie wrzucę do koszyka, bo mam podobny plan jak Ty.
Różnica spora w cenie ale nie widzę czym się różnią, akcesoria wydają się te same 🤔
https://allegro.pl/oferta/canpol-laktator-elektryczny-easy-start-9444144183
https://allegro.pl/oferta/canpol-laktator-elektryczny-easy-start-akcesoria-7060062930💙
💗 -
Zulu, ja mimo tego że mam 3 przyjaciółki i od nich dostałam sporo rzeczy, a jedna ta co Wam wspominałam jest tak wczuta że załatwia od swoich znajomych rzeczy dla mnie to rozumiem Cię. Mój mąż ma paczkę znajomych, bardzo dobrych znajomych i trzymamy się z nimi mocno. Trzy pary są dzieciate i nikt nam.nic nie zaproponował. I wiadomo, my tego nie wymagamy bo stać nas aby sobie kupić, tylko tak jak Ty - spodziewaliśmy się czegoś innego.
No ale nie ma co narzekać w sumie.bo moja przyjaciółka nadrabia za wszystkichzałatwiła mi ostatnio prawie nowego BabyBjorna za darmo!
Lalia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Teraz ja sobie uleję skoro dziś dzień żali. Mąż zbierał się z synem na basen a ja spałam, bo 2h wcześniej stwierdził że chce pograć sobie i mam iść sobie leżeć z małą. I tak strasznie przykro mi się zrobiło, bo wpadł do sypialni z wielkimi pretensjami, że nic nie robię tylko śpię. Aż mi się płakać zachciało bo kurcze ja 4 dni temu urodziłam dziecko. Połowa mojej Bożeny jest dwa razy większa bo mam taką opuchliznę na niej. Mam 4 szwy więc nie mogę siedzieć bo tak boli. Chodzę też jak kaleka, bo te rany ciągną. W nocy na równo z nim lulam dziecko plus jeśli od razu po karmieniu zasypia nawet go nie budzę, żeby sobie spał bo nie widzę sensu. Wczoraj się przeforsowałam i faktycznie leżę cały dzień ale czy to aż taki grzech na tym etapie połogu? No straszna przykrość mi zrobił, bo wiele razy tłumaczyłam mu jak ważny w połogu jest odpoczynek ale widzę, że nic nie dotarło
Edit
Najgorsze, że teraz mam straszne wyrzuty sumienia, że spałam a mogłam ten czas spędzić z synemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 19:45
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc