X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Zulu, ale wagę i przyrosty dzieciaczka ocenia się dopiero po 30 tyg. Więc wszystko może się zdarzyć. 😉 Nawet, Ounai spodziewała się wielkiej kluchy, a wyszła mniejsza. 😉

Wiem ale ja juz chce dokonczyc kupowanie 😄 z drugiej strony trochę przesadzam z tą kluchą , to byl 58 centyl, nie tak źle 😀

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie, czy laktator rzeczywiście tak często się przydaje? No bo wyobrażam sobie tak, że jeśli karmi się piersią, to laktator raczej rzadko jest w użyciu, najwyżej gdy mama gdzieś wychodzi. Choć i wtedy można pewnie sobie jakoś ręcznie wycisnąć...
    Pytam, bo natrafiłam na używany, ale krótko, laktator Medela Swing Flex na obie piersi za 500 zł. Jak za ten model to cena chyba bardzo fajna. I zastanawiam się, czy kupić..
    Choć gdy dziecko urodzi się przedwcześnie, to wtedy laktator musi być...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wiem ale ja juz chce dokonczyc kupowanie 😄 z drugiej strony trochę przesadzam z tą kluchą , to byl 58 centyl, nie tak źle 😀
    No to u mnie też coś koło tego wychodzi.. póki co.
    Może hipotrofii nie będzie. W końcu biorę Acard.

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Powiedzcie, czy laktator rzeczywiście tak często się przydaje? No bo wyobrażam sobie tak, że jeśli karmi się piersią, to laktator raczej rzadko jest w użyciu, najwyżej gdy mama gdzieś wychodzi. Choć i wtedy można pewnie sobie jakoś ręcznie wycisnąć...
    Pytam, bo natrafiłam na używany, ale krótko, laktator Medela Swing Flex na obie piersi za 500 zł. Jak za ten model to cena chyba bardzo fajna. I zastanawiam się, czy kupić..

Ja byłam bardzo sceptyczna do laktatora, kupiłam zwykły ręczny na wszelki wypadek . Tak żeby był ale ostatecznie okazał się moim zbawieniem bo miałam nawał pokarmu i musiałam odciągać bo mi cyce rozsadzalo a mały tyle nie dawał rady zjeść

Edyciak lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kic, w Twoim wypadku to 50 na 100% trzeba kupić ;)

Dochodzę do wniosku że moje wczorajsze spacery itd były jeszcze pod wpływem adrenaliny. Dziś już wcale nie szaleję.

Ounai ile razy dziennie wychodzi Ci przebiórka Marty?

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi
    czy w naszym wzorze widziałaś prześcieradło do Chicco Next2me??

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Z tego co znajome mówiły to się przydaje najczęściej, ale ja poczekam co będzie po porodzie, w razie czego mąż w ciągu dnia kupi. Przynajmniej a ten moment jest taki plan.

O ❤️
    Z ❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam ze pokarmu się nie odciąga przy nawale bo wtedy piersi myślą ze maja produkować jeszcze więcej mleka

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ja myślałam ze pokarmu się nie odciąga przy nawale bo wtedy piersi myślą ze maja produkować jeszcze więcej mleka

Teoria jak Ci cyc rozsadza to zrobisz wszytko żeby sobie ulżyć a poza tym boisz się zapalenia piersi.
    U mnie było tyle mleka że mały po 15 minutach najdał się jedną piersią czyli druga zostawała pełna i musiałam coś z nią robić. Mleko potem mroziłam i miałam na wszelki wypadek

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator w koszyku w razie w, kupię dopiero jak się okaże, że jest potrzebny;) ten taki elektryczny na jeden cyc z canpola co tu dziewczyny polecaly.
    Slyszalam opinie pół na pół, jedne w ogóle nie potrzebowały mimo karmienia piersią, a drugie nie wyobrazaja sobie nie mieć.
    Ja dzis czytalam w tej książce dembinskiej, że kiedy cyce bolą, a dziecko nieglodne to ściąga się tylko do uczucia ulgi, nie więcej

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Aaaa, dziewczyny polecam Wam lampkę z gazetki Pepco do karmienia albo zmiany pieluchy. Ma opcję przyciemniania i rozjaśniania, 3 kolory światła i kosztuje całe 30zl

Pokaż ją :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    A tak z innej beczki, śniło mi się dziś, że zaczęłam rodzić i pomyślałam sobie, że nie mam dobrze wydepilowanej cipki i w pierwszej kolejności zaczęłam ogarniać podwozie 🤣
    Ahahahha! No bo ogarnięta cipka to ważna sprawa jest, nie dziwie się że śnią Ci się takie koszmary.

U mnie też już się zaczynają fazy senne, ostatnio śniło mi się że nie miałam krwawienia po porodzie i nie musiałam używać podpasek i bardzo się tym martwiłam :D

Sylwucha lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 16:38

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja bym taki drogi kupiła gdybym była np w sytuacji takiej jak moja przyjaciółka która odciąga pokarm i podaje małej, robi tak od początku z powodu problemów z sutkami, wg mnie jeśli nie wiesz jak to będzie u Ciebie wyglądac i nastawiasz się na KP to nie ma sensu wcześniej takiego kupować.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja mam laktator w koszyku w razie w, kupię dopiero jak się okaże, że jest potrzebny;) ten taki elektryczny na jeden cyc z canpola co tu dziewczyny polecaly.
    Slyszalam opinie pół na pół, jedne w ogóle nie potrzebowały mimo karmienia piersią, a drugie nie wyobrazaja sobie nie mieć.
    Ja dzis czytalam w tej książce dembinskiej, że kiedy cyce bolą, a dziecko nieglodne to ściąga się tylko do uczucia ulgi, nie więcej
    Podeślezz link to też sobie wrzucę do koszyka, bo mam podobny plan jak Ty.

Sylwucha lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai ile razy dziennie wychodzi Ci przebiórka Marty?
    Wczoraj ze 4-5. A dzisiaj 2 razy tylko, bo raz nie złapałam jak ulała a potem ta kupa uciekła na całe ubranie :P Teraz jak wiem że troszkę ulewa to podkładam jej pieluchę pod brodę.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Odciąga się do uczucia ulgi, żeby się nie zrobił zator.

Ja kupiłam laktator używany i szczerze mówiąc planuję go potem sprzedać z niewielka stratą. Dlatego wzięłam lepszy. Mam lansinoh na 2 piersi. Dla mnie to must have, bo nie wyobrażam sobie być zawsze uwiazana do dziecka. Mam jedną butelkę mimijumi i zbieram już po woli mleko żeby mieć i moc wyjść od czasu do czasu bez niej.

Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Podeślezz link to też sobie wrzucę do koszyka, bo mam podobny plan jak Ty.

Różnica spora w cenie ale nie widzę czym się różnią, akcesoria wydają się te same 🤔

https://allegro.pl/oferta/canpol-laktator-elektryczny-easy-start-9444144183

https://allegro.pl/oferta/canpol-laktator-elektryczny-easy-start-akcesoria-7060062930

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja mimo tego że mam 3 przyjaciółki i od nich dostałam sporo rzeczy, a jedna ta co Wam wspominałam jest tak wczuta że załatwia od swoich znajomych rzeczy dla mnie to rozumiem Cię. Mój mąż ma paczkę znajomych, bardzo dobrych znajomych i trzymamy się z nimi mocno. Trzy pary są dzieciate i nikt nam.nic nie zaproponował. I wiadomo, my tego nie wymagamy bo stać nas aby sobie kupić, tylko tak jak Ty - spodziewaliśmy się czegoś innego.

No ale nie ma co narzekać w sumie.bo moja przyjaciółka nadrabia za wszystkich :D załatwiła mi ostatnio prawie nowego BabyBjorna za darmo!

Lalia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja sobie uleję skoro dziś dzień żali. Mąż zbierał się z synem na basen a ja spałam, bo 2h wcześniej stwierdził że chce pograć sobie i mam iść sobie leżeć z małą. I tak strasznie przykro mi się zrobiło, bo wpadł do sypialni z wielkimi pretensjami, że nic nie robię tylko śpię. Aż mi się płakać zachciało bo kurcze ja 4 dni temu urodziłam dziecko. Połowa mojej Bożeny jest dwa razy większa bo mam taką opuchliznę na niej. Mam 4 szwy więc nie mogę siedzieć bo tak boli. Chodzę też jak kaleka, bo te rany ciągną. W nocy na równo z nim lulam dziecko plus jeśli od razu po karmieniu zasypia nawet go nie budzę, żeby sobie spał bo nie widzę sensu. Wczoraj się przeforsowałam i faktycznie leżę cały dzień ale czy to aż taki grzech na tym etapie połogu? No straszna przykrość mi zrobił, bo wiele razy tłumaczyłam mu jak ważny w połogu jest odpoczynek ale widzę, że nic nie dotarło :(

Edit
    Najgorsze, że teraz mam straszne wyrzuty sumienia, że spałam a mogłam ten czas spędzić z synem :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 19:45

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ