X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Chłopcy wrócili :D Myślę, że nieźle się spisali ;)
    47b7ac751e0b.jpg

Sliczne wybrali ❤️ mają gust

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Podeślezz link to też sobie wrzucę do koszyka, bo mam podobny plan jak Ty.
    Podpinam się 😉

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Podpinam się 😉

Sylwia wrzucilam kilka postów wyżej:)

💙
    💗
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:11

Anet.kaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai, wiem że nie masz siły ale trzeba go było kopnąć w tyłek za taką akcję! Po 1 to Ty MUSISZ LEŻEĆ I ODPOCZYWAĆ, po 2 on sobie grał i jeszcze ma pretensje?
    Rozumiem, że jest Ci przykro i powiedz mu o tym bo nie ma prawa mieć do Ciebie pretensji, a najlepiej to mu powiedz że po prostu nie życzysz sobie takiego gadania.
    A co do Synka to on jest mądrym chłopcem i na pewno rozumie że mama ma aktualnie mniej siły. Sama pisałaś, że mówił tak tacie.

Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Doomi
    czy w naszym wzorze widziałaś prześcieradło do Chicco Next2me??

Kurcze przegladnelam i nie widze w takich wymiarach tego wzoru. Ale pamiętam ze Ounai mi podsyłała stronke gdzie mogą uszyć na zamowienie. Albo jak masz kogos kto szyje to moze sam materiał kupić i gumke i ktos Ci zrobi na wymiar?

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai nie miej wyrzutów bo to Ty masz racje nie on jak sama piszesz to Ty jesteś świeżo po porodzie jesteś wyczerpana fizycznie i psychicznie i masz prawo do odpoczynku w ciągu dnia a jak on nie miał nic innego do roboty poza grami to mógł przynajmniej Twojego synka trochę ogarnąć.
    Chłop umiera na katar a my mamy z porodówki biec w maratonie w ich mniemaniu . Nad nimi się użalać i usługiwać a w drugą stronę to już nie działa

Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jak się czujesz w czasie nawału ? Ile on trwa ? Jak sobie z nim radzić przeraża mnie ten temat

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że o niczym tak nie marzę jak o powrocie do siebie do domu.
    Mam już dość tułania się od teściowej do mamy, bo tu i tu wszyscy mnie na maxa wkurzają. Chyba będę calować podłogę jak się wprowadzę.

Stokrotka027, Wik89, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co laktator na dwie piersi? Myślałam ze można raz jedna raz druga i to z odstępem z 2h żeby nie pobudzać piersi do większej ilości mleka .. pytam tak o to bo nie dałam rady karmić syna przy nawale się poddałam .. teraz chciałabym wytrwać ale nie wiem co zrobić by dać radę

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ounai jak się czujesz w czasie nawału ? Ile on trwa ? Jak sobie z nim radzić przeraża mnie ten temat
    Ja pierwszego dziecka nie karmiłam więc nie wiem nic. Cycki trochę bolą, ale nie ma jakiejś tragedii. Może jeszcze jestem przed najgorszym. Trudno mi powiedzieć. Wkurza mnie tylko bo są dosłownie ogromne i strasznie ciężkie i takie gorące. Stanik kupiłam z zapasem i robi się mały, ale i tak cieszę się że go mam bo nie wyobrażam sobie chodzić bez.

Też źle się wyraziłam. Ogólnie mąż sprząta i zajmuje się synem, przewija małą, żebym nie musiała zwlekać się z łóżka, w nocy też wstaje, tylko ten tekst mi taką przykrość sprawił :(

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Teraz ja sobie uleję skoro dziś dzień żali. Mąż zbierał się z synem na basen a ja spałam, bo 2h wcześniej stwierdził że chce pograć sobie i mam iść sobie leżeć z małą. I tak strasznie przykro mi się zrobiło, bo wpadł do sypialni z wielkimi pretensjami, że nic nie robię tylko śpię. Aż mi się płakać zachciało bo kurcze ja 4 dni temu urodziłam dziecko. Połowa mojej Bożeny jest dwa razy większa bo mam taką opuchliznę na niej. Mam 4 szwy więc nie mogę siedzieć bo tak boli. Chodzę też jak kaleka, bo te rany ciągną. W nocy na równo z nim lulam dziecko plus jeśli od razu po karmieniu zasypia nawet go nie budzę, żeby sobie spał bo nie widzę sensu. Wczoraj się przeforsowałam i faktycznie leżę cały dzień ale czy to aż taki grzech na tym etapie połogu? No straszna przykrość mi zrobił, bo wiele razy tłumaczyłam mu jak ważny w połogu jest odpoczynek ale widzę, że nic nie dotarło :(

Edit
    Najgorsze, że teraz mam straszne wyrzuty sumienia, że spałam a mogłam ten czas spędzić z synem :( :( :(

Kobieto dopiero co urodziłaś, więc czego Ty od siebie wymagasz? A męża masz od tego zeby Ci pomagal zwłaszcza w tych dniach kiedy tak bardzo potrzebujesz odpoczynku, a nie robił wyrzuty - przypomnij mu o tym (swoją drogą odcięłabym mu się czy też by byl taki cwany gdyby to on dopiero urodził dziecko. Nie bez powodu mówi się o tym jak ważny jest okres połogu dla kobiety, żeby doszla do siebie, a przecież nie tylko lezysz i pachniesz tylko zajmujesz się niemowlakiem mimo że wszystko jeszcze Cię boli). Myślę że synek jest wobec Ciebie bardziej wyrozumiały niż mąż i nie będzie miał do Ciebie żalu o te 2h, widzę po tym co mówisz ze to mądry chłopiec i mimo ze sytuacja jest nowa dla niego, to rozmawiałaś z nim i on rozumie i wie że sobie to odbijecie tak jak obiecałaś.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Ta sama 😐

A myślałam że moja teściowa jest numero uno ale twoja to już chyba wszytskie pobiła 🙄😳🤦🏻‍♀️

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora, to ja miałam przy Córce, odciągałam po to żeby mieć jedno/dwa karmienia mniej, żeby Mąż miał butle z mlekiem na spacer jakby się obudziła i mu za bardzo płakała, na wieczór po to, żeby iść na sen nocny już o 21/22, a on żeby nakarmił Małą jak się obudzi.
    Ja naprawdę polecam.
    Może jestem wygodna, ale sama dziecka sobie nie zrobiłam, i odciążenie mnie chociaż w 1/10 to dla mnie bardzo dużo.

Lalia, Edyciak, Nowastaraczka, Sylwucha, Inaa89, Enigvaa, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, gdyby to był mój mąż, to ta gra by wylądowała w śmietniku. No bo skoro ja jako matka nie mogę mieć chwili dla siebie, to on tak samo. Co więcej, to ja bym była świeżo po porodzie i to mnie moje ciało by bolało, nie jego. Owszem, być może by mi pomagał w tuleniu, w przebieraniu. Fajnie. Tylko że on się czuje świetnie i nic go nie boli. Także i tak jest w lepszej pozycji. I dokładnie tak bym mu powiedziała. A znając mnie, wyszlabym z domu, zostawiając go samego z dzieckiem.

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Miałam to ryczałam przez dwa dni sama nie wiem o co potem przeszło i sama z siebie się śmiałam ale tak moje ciało zareagowało na nagły spadek hormonów

Ja też niestety mialam, tyle że u mnie trwało dobre 2 tygodnie 🙈

W szpitalu to mi nawet położne nasłali psychologa. Jeszcze nie zapomnę że to była jakaś babeczka świeżo po studiach (chyba stażystka) i zaczęła mi właśnie opowiadać o tym baby blues. O mamach jak to muszę się poświęcić. A na końcu powiedziała coś w stylu (bo wie Pani ja nie mam jeszcze dzieci ale rozumiem) 😂😂

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja pierwszego dziecka nie karmiłam więc nie wiem nic. Cycki trochę bolą, ale nie ma jakiejś tragedii. Może jeszcze jestem przed najgorszym. Trudno mi powiedzieć. Wkurza mnie tylko bo są dosłownie ogromne i strasznie ciężkie i takie gorące. Stanik kupiłam z zapasem i robi się mały, ale i tak cieszę się że go mam bo nie wyobrażam sobie chodzić bez.

Też źle się wyraziłam. Ogólnie mąż sprząta i zajmuje się synem, przewija małą, żebym nie musiała zwlekać się z łóżka, w nocy też wstaje, tylko ten tekst mi taką przykrość sprawił :(

Ounai
    największy nawał i ból piersi miałam 48h/72h po porodzie. Smarowalam sutki lanoliną Medela Purelan 100.
    Co do męża, to mój ostatnio coś takiego palnął, że na niego nakrzyczałam i przez dzień się nie odzywałam :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt kiedy planujesz pierwszą wizytę?

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Co do laktatora, to ja miałam przy Córce, odciągałam po to żeby mieć jedno/dwa karmienia mniej, żeby Mąż miał butle z mlekiem na spacer jakby się obudziła i mu za bardzo płakała, na wieczór po to, żeby iść na sen nocny już o 21/22, a on żeby nakarmił Małą jak się obudzi.
    Ja naprawdę polecam.
    Może jestem wygodna, ale sama dziecka sobie nie zrobiłam, i odciążenie mnie chociaż w 1/10 to dla mnie bardzo dużo.
    Oo.. nie pomyślałam, że można w ten sposób robić. A dziecko nie odrzuci wtedy piersi, gdy go się czasami z butelki nakarmi? Ale masz dobry pomysł. 👍

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja naprawdę polecam.

Pod tym kątem jak najbardziej, i ja właśnie o tym myślę przede wszystkim jako o przydatnosci laktatora ale z tego co czytałam (ale ze mnie dzis czytelnik😄) to radzi się laktatora używać dopiero po stabilizacji laktacji, żeby bobo dostajac butle ze smokiem nie odrzucilo nagle cyca. Ty pewnie to wiesz ale może pierworodkom przyda się to info . Tylko Nie wiem czy w rzeczywistości ta teoria się pokrywa

Edyciak, kic83, Enigvaa, Julik lubią tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ